Rat u Ukrajini
- Post n°101
Re: Rat u Ukrajini
Btw, a Zarković šta će sad?
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°102
Prigožin da zna da može da uzme vlast ovom šetnjom, ne bi prihvatio nikakve pregovore
- Post n°103
Istina, ali da baš skroz ne može, onda mu pregovori ne bi bili ni nuđeni.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°104
ja i dalje mislim da je predjena neka tacka kada dalji suzivot postaje nemoguc.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°105
Ako je stajao/stoji neko iza Prigožina, taj neko je ostavljen sad na vetrometini. Cenim da će uskoro da krene nova tura padanja kroz prozor, a završiće se Kinžalom po Prigožinovom bunkeru.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°106
boomer crook wrote:ja i dalje mislim da je predjena neka tacka kada dalji suzivot postaje nemoguc.
Дуго им и трајо. Тај државно-приватни ортаклук.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°107
Летећи Полип wrote:Btw, a Zarković šta će sad?
On se vraca u Srbiju jer za dva dana ima opet sudjenje sa Darkom Trifunovicem.
- Post n°108
Летећи Полип wrote:Istina, ali da baš skroz ne može, onda mu pregovori ne bi bili ni nuđeni.
Dobro, ali to je i stvar percepcije. Ne znaju dve strane bas sve jedna o drugoj, ali ce sada Putinvrv pre saznati sta treba nego Prigozin.
- Post n°109
Bilo bi super to, da odu na Harkov sad odmah. Ispucaju to što imaju i kad zatraže još, jave im da je nestašica al će dobiti za mesec dva.fikret selimbašić wrote:Filipenko wrote:Navodno se vracaju u Ukrajinu. #samokazem, po ovim vektorima najbliza ukrajinska oblast je Harkov.
Nema šta da nagađaš, sav ovaj igrokaz i jeste maskirovka za napad na Harkov.
Oni su prepuni mynicije krenuli na Moskvu a navodno su na frontu štekovali baš za nekvu ovakvu priliku. Ko da im veruje kad kažu sledeći put “nemamo više”?
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°110
Vilmos Tehenészfiú wrote:Ako je stajao/stoji neko iza Prigožina, taj neko je ostavljen sad na vetrometini.
Osim ako taj neko nije dobio sta je hteo ili misli da ce dobiti.
Mislim, uzdrzavam se od nekih dubljih komentara jer stvarno jako malo znamo o stvarima koje su najvaznije u ovakvim prilikama.
- Post n°111
Ok, mislim, ono sto znamo je da je to 1 raspad od zemlje, to je sad belodano jasno.
- Post n°112
Ma svakako su i Putin i Prigožin iz ovoga izašli slabiji. Predsednik jer pregovarao sa teroristim, komandant zbog kreni-stani-aj nazad. Ispali neozbiljni obojica.
_____
- Post n°113
Ono sto je vazno je da je Putin izasao slabiji
- Post n°114
Pa važno je i da Vagner neće više videti Ukrajine.
_____
- Post n°115
Kao organizovane jedinice, skoro sigurno nece.
Da je Wagner lagano osvojio vlast i iz senke se pojavili ko ih podrzava i uspostavili brzo red i konyrolu nad zemljom i vojskom - ja nisam uopste siguran da bi to za Ukrajinu bila dobra vest. Sto se mene licno tice Vlaško Žabata je poprilično omašio.
E sad, da je izbio prav za prav građanski rat u Rusiji koji bi trajao to bi bilo nešto drugo...
Da je Wagner lagano osvojio vlast i iz senke se pojavili ko ih podrzava i uspostavili brzo red i konyrolu nad zemljom i vojskom - ja nisam uopste siguran da bi to za Ukrajinu bila dobra vest. Sto se mene licno tice Vlaško Žabata je poprilično omašio.
E sad, da je izbio prav za prav građanski rat u Rusiji koji bi trajao to bi bilo nešto drugo...
- Post n°116
Prigožin u Belorusiju, optužnice protiv učesnika u "maršu" ukinute.
- Post n°117
Pojavljuju se snimci kako Vagnerovci navodno odlaze iz Rostova.
https://novayagazeta.eu/articles/2023/06/24/kremlin-criminal-charges-against-wagner-groups-yevgeny-prigozhin-dropped-en-newsCriminal charges against the Wagner Group’s Yevgeny Prigozhin for inciting an armed uprising have been dropped, Kremlin spokesman Dmitry Peskov said.
According to Peskov, Prigozhin “will leave for Belarus”. It is unknown what he will do there.
The spokesman also stressed that the authorities would not persecute the Wagner mercenaries who had taken part in the mutiny.
Those mercenaries who had refused to take part in Prigozhin’s advance on Russian territory will sign contracts with the Russian Defence Ministry, Peskov says.
On 23 June, Prigozhin announced a de facto armed conflict with the Russian Defence Ministry. The FSB opened a criminal case against him for inciting an armed uprising. Earlier today, Prigozhin’s forces took control of Russia’s southern cities of Rostov-on-Don and Voronezh and started advancing onto Moscow.
In the evening, Belarus’ Alyaksandar Lukashenka stated that he had held talks with Prigozhin and managed to convince the insurgent to stop the advance on Moscow. Later, Prigozhin confirmed that the Wagner Group forces would return to their field camps.
Pojavljuju se snimci kako Vagnerovci navodno odlaze iz Rostova.
- Post n°118
sranje, ukratko.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°119
Ali kakva jebena zemlja. Poobaras tri vojna helikoptera, raketiras puteve i mostove, osvojis dva grada i krenes na treci, otvoreno najavljujes drzavni udar i krenes da ga sprovodis i onda ti ponude dil, ti prihvatis i nikom nista. Niko ne ide u zatvor, niko ne ide na sud. Feudalizam, nema drugog imena za to.
Last edited by Erős Pista on Sat Jun 24, 2023 10:25 pm; edited 1 time in total
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°120
Erős Pista wrote:Feudalizam, nema drugog imena za to.
Jel? Pa to tvrdimo vec ko zna koliko godina, i to ne samo za Rusiju vec i za Ukrajinu, btw.
Posebno je dirljivo koliko ce biti motivisani ubuduce da se bore piloti helikoptera i borci gvardije. Inace, ocekujem ozbiljnu secu glava sada kada su videli na koga (ne) mogu da se oslone.
- Post n°121
Filipenko wrote:
Posebno je dirljivo koliko ce biti motivisani ubuduce da se bore piloti helikoptera i borci gvardije.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°122
"Criminal charges against the Wagner Group’s Yevgeny Prigozhin for inciting an armed uprising have been dropped, Kremlin spokesman Dmitry Peskov said."
nezavisno sudstvo
nezavisno sudstvo
- Post n°123
“A farewell ceremony” for Yevgeny Prigozhin in Rostov-on-Don.
— Novaya Gazeta Europe (@novayagazeta_en) June 24, 2023
The Wagner Group chief is leaving for Belarus following an agreement with Alyaksandar Lukashenka.
Video: Tyutina pic.twitter.com/CoSptZknO8
Yes Prigozhin stoped the Wagner Group movement toward Moscow
— BlueDream (@58bugeye) June 24, 2023
But now in Rostov Russia people are in the streets chanting WAGNER, WAGNER, WAGNER
Who thinks this is NOT OVER?pic.twitter.com/AFwzUIH8qU
- Post n°124
da, Rostovljani nisu baš srećni što se vratila murija
BREAKING:
— Visegrád 24 (@visegrad24) June 24, 2023
Russian police has returned to Rostov after the Wagner Group’s departure tonight.
The people aren’t happy to see them. They are blocking your he streets and hurling insults at the policemen.
Visible cracks have appeared in Russian society pic.twitter.com/q8Ew9kjdXS
- Post n°125
It's over.
Ali dobro pokazuje do koje mere je deo (mozda ne ni tako mali) stanovnistva sit Putina i da bi prihvatio skoro bilo koga drugog.
Ali dobro pokazuje do koje mere je deo (mozda ne ni tako mali) stanovnistva sit Putina i da bi prihvatio skoro bilo koga drugog.