Naprednjakluk
- Post n°351
Re: Naprednjakluk
zar nije sve otislo u materinu kada se bota vratio iz drugog filma i trazio da bude mandatar a to je vec bezecovao dacic?
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°352
Ja koliko znam Đilas je trebao da bude premijer.
- Post n°353
da, u pravu si i trebao je da zapocne pregovore sa dacicem. mada sve deluje kao da su bota i djido odigrali hrkljus.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°354
beatakeshi wrote:Ja koliko znam Đilas je trebao da bude premijer.
Djilas je ponovo izabran za gradonacelnika 2012. Vladu je sastavljao Bota.
Inace, ako je Dacic imao razlog da prekida saradnju sa DS, Dinkic nije zato sto je i tada bilo jasno da nakon saveza sa Vucicem sledi katanac na URS - a eto, URS je ipak preleteo, sumnjam da se to desilo bez saveta odnekud
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°355
I Pero Antić naprednjakhttps://t.co/5NEoYwpNCA
— nova.rs (@novarsonline) November 2, 2023
- Post n°356
kazu na tviteru, da je Tatjana Macura na listi SNS.
_____
????
- Guest
- Post n°357
Колико год корупција ушла у народ, она се само системски чисти. Једнопартијска корупција је стабилнија и трајнија и надасве једноставнија, што је код корупције доста битна особина. Ово о “спортистима који подржавају власт” је управо механизам уласка корупције “у народ”, преко неких са којима се тај народ дичи и поистовећује. Наравно да је у питању дијалектика, ал’ нећеш нити можеш да поправљаш народ, него корумпирани систем. И да видиш како би се народ брзо оправио!Filipenko wrote:No Country wrote:Одгугловах. То ти је та несрећа: у било којој нормалној земљи “заслужни спортиста” типа Мачвана нема никаквих проблема да покрене какав мали или средњи бизнис, уз претпоставку да има капитал. У Србији, јеби га, мораш и да се учланиш у Партију.
Ove projekcije su naravno netacne. Ko god ima kapital nema problema da pokrene mali ili srednji biznis. Problem je sto tupadzije bez osnovne skole znaju kako je lakse i znaju da ce preko partije zaobici gomilu pravila, dozvola, da ce uci u razne seme sa kojekakvim mocnicima, da ce odjednom biti u prilici da obrcu pare preko ko zna kojih kombinacija.
Drugim recima, manite me tuzne price o sirotom kapitalu koji se ne oplodjava. Tim ljudima je jednostavno lakse tako i to bi radili sve da smo najbolja zemlja na svetu za ulaganje i biznis. To rade i Djokovic i Macvan i anonimus iz Beograda/Sapca/Nisa/odakle god koji je u prilici. Djokovic ide kod precednika na kanabe za teniski centar ako moze da mu se da dzabe na 99 godina iako ima pare da izgradi 10 takvih. Programer koji ima deset srpskih plata juri da zaposli zenu preko veze na fantomsko radno mesto zbog jer nema veze neka ide crkavica neka. Prosto im je lakse tako. To je Srbija. Partija dolazi iz naroda, ne korumpira zla partija narod.
- Guest
- Post n°358
Mislim da su gradski izbori 2012. bili za odbornicke liste, a ne za gradonacelnika.ficfiric wrote:Djilas je ponovo izabran za gradonacelnika 2012.
Da Dinkic nije preleteo bili bi novi izbori na kojima bi smradikali dobili jos vise poslanika pa bi vec tad sastavili vladu bez URSa. Ne mogu da se setim sto je Tadic izgubio na predsednickim, stariji od mene ce sigurno znati, ali je njegov debakl, a ne spoljni uticaj, odredio Srbiji narednih 15 godinaInace, ako je Dacic imao razlog da prekida saradnju sa DS, Dinkic nije zato sto je i tada bilo jasno da nakon saveza sa Vucicem sledi katanac na URS - a eto, URS je ipak preleteo, sumnjam da se to desilo bez saveta odnekud
- Post n°359
poslao Mladica i Karadzica u Hag u godinama u kojim je imao minus 3 rast BPDa. Ili to ili nesto nesto Vesna Pesic
_____
????
- Post n°360
Mali dodatak sa moje strane.host wrote:Mislim da su gradski izbori 2012. bili za odbornicke liste, a ne za gradonacelnika.ficfiric wrote:Djilas je ponovo izabran za gradonacelnika 2012.
Da Dinkic nije preleteo bili bi novi izbori na kojima bi smradikali dobili jos vise poslanika pa bi vec tad sastavili vladu bez URSa. Ne mogu da se setim zasto je Tadic raspisao prevremene predsednicke izbore, stariji od mene ce sigurno znati, ali je njegov debakl, a ne spoljni uticaj, odredio Srbiji narednih 15 godinaInace, ako je Dacic imao razlog da prekida saradnju sa DS, Dinkic nije zato sto je i tada bilo jasno da nakon saveza sa Vucicem sledi katanac na URS - a eto, URS je ipak preleteo, sumnjam da se to desilo bez saveta odnekud
- Post n°361
host wrote:Mislim da su gradski izbori 2012. bili za odbornicke liste, a ne za gradonacelnika.
13 jun, 2012
Đilas ponovo gradonačelnik Beograda
https://www.glasamerike.net/a/serbia-mayor/1210667.html
Protiv izbora Dragana Đilasa bila je opozicija, a pre svih odbornici SNS-a i DSS-a.
Beograd je danas dobio novog-starog gradonačelnika Dragana Đilasa, koji je poručio da će prioriteti u radu gradske vlasti biti dalji razvoj infrastrukture, ulaganje u poljoprivredu, privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mesta.
Glasovima 63 od ukupno 110 odbornika Skupštine Beograda Dragan Đilas je danas ponovo izabran za gradonačelnika glavnog grada, dok je dosadašnja pomoćnica gradonačelnika Tatjana Pašić izabrana za zamenika gradonačelnika. Protiv izbora Đilasa bila je opozicija, a pre svih odbornici SNS-a i DSS-a.
Predstavljajući program rada za naredne četiri godine, Đilas je rekao da će prioriteti u radu gradske vlasti biti dalji razvoj infrastrukture, ulaganje u poljoprivredu, privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mesta.
Završetkom mosta Zemun - Borča i obi-aznice, Beograd će, kako je rekao Đilas, dobiti prostor za dve velike privredne zone, što bi moglo da doprinese pokretanju proizvodnje i većem zapošljavanju. Novi-stari gradonačelnik je poručio i da je spreman da realizuje projekat Kancelarije za brze odgovore, za koji se zalagala Srpska napredna stranka:
"Još jedno veliko hvala svim odbornicima, hvala što se poštovali izraženu volju građana Srbije. Zahvaljujem se i svom protivkandidatu na ovim izborima, gospodinu Vučiću na normalnoj diskusiji koju smo imali juče. Verujem da će duh u današnjem parlamentu biti duh koji će krasiti grad Beograd u sledeće četiri godine."
Na jučerašnjoj sednici beogradske skupštine verifikovani mandati novih odbornika, a za predsednika Skupštine ponovo je izabran kandidat SPS-a Aleksandar Antić, koji je rekao da je zadovoljan što će Beograd i u naredne četiri godine voditi stranke i ljudi koji su dobili najveće poverenje Beograđana:
"Kada dve grupacije koje su četiri godine vodile Beograd nakon te četiri godine na izborima osvoje gotovo 60 procenata odborničkih mandata – potpuno je jasno kakvu su ocenu dali Beograđani i potpuno je jasno da su Beograđani dali novi mandat i jasnu poruku da treba nastaviti ono što je započeto."
A Gradonačelnik Beograda, koji je ujedno i zamenik predsednika Demokratske stranke je ocenio da nema razloga da se ne formira nova vlada Srbije, u kojoj će koalicija oko SPS-a dobiti veću odgovornost i više resora. Đilas je rekao da formiranje vlade treba da se završi što pre na principima koji su dogovoreni, i koji podrazumevaju da neće biti zamrzavanja plata i penzija i da će se voditi politika koja podrazumeva da će štedeti država, a ne građani.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°362
Da, ali predsednički izbori su bili u maju, Tadić ostao bez posla, pa se samopredložio za premijera pa su rokirali Đilasa na staru poziciju. Šteta, možda bi Gangula bio gradonačelnik.
- Post n°363
Ja pominjem izbor Djilasa kao primer da koalicija funkcionise i tri nedelje nakon "dolaska Tome". Evo, u tekstu je i Anticeva izjava.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°364
Navodno je Tadić bio napižđen na Dinkića lično i hteo da ga njegovi maknu. A onda otišlo celo jato.
(Ako su lagali mene...)
(Ako su lagali mene...)
- Guest
- Post n°365
@Ficfiric: pa da, vidis da su Djilasa odbornici izglasali za gradonacelnika. Prethodni izbori za gradonacelnika su bili direktni i na njima je Djilas pobedio Vucica.
Dakle, Djilas je bio nosilac beogradske liste DSa i bio je vidjen za gradonacelnika. Ne secam se da je bio u igri za premijera i kako bi DS to pravdao svom birackom telu.
Tadicev rezultat na predsednickim u Beogradu jeste bio ispod ocekivanja i pricalo se da je to rezultat Djilasove antikampanje, ali ne znam koliko je to tacno jer ima izvora koji tvrde da su za sve krivi .. zaboravio sam ko tacno?
Zasto je opstala koalicija na gradskom nivou a nije na republickom? Zato sto SPS u Beogradu nije imao takav ucenjivacki potencijal jer ni sa njihovim odbornicima radikali nisu imali vecinu. Kao sto znamo, to nije dugo potrajalo tako da je Djilas uskoro smenjen.
Dinamika odnosa u politici je kompleksna. Kapiram potrebu da se smanji kompleksnost i pojednostavi problem uvodjenjem spoljne deus ex machine, ali mislim da to ne daje pravi odgovor. Tadic je pao zbog kombinacije okolnosti van njegove kontrole (svetska ekonomska kriza) i raspada feudalnog nacina vladanja (vlastela pocela da trazi sve veci deo kolaca za sebe). Sigurno nije pao zbog upliva EU i zbog prevremenog raspisivanja predsednickih izbora.
Dakle, Djilas je bio nosilac beogradske liste DSa i bio je vidjen za gradonacelnika. Ne secam se da je bio u igri za premijera i kako bi DS to pravdao svom birackom telu.
Tadicev rezultat na predsednickim u Beogradu jeste bio ispod ocekivanja i pricalo se da je to rezultat Djilasove antikampanje, ali ne znam koliko je to tacno jer ima izvora koji tvrde da su za sve krivi .. zaboravio sam ko tacno?
Zasto je opstala koalicija na gradskom nivou a nije na republickom? Zato sto SPS u Beogradu nije imao takav ucenjivacki potencijal jer ni sa njihovim odbornicima radikali nisu imali vecinu. Kao sto znamo, to nije dugo potrajalo tako da je Djilas uskoro smenjen.
Dinamika odnosa u politici je kompleksna. Kapiram potrebu da se smanji kompleksnost i pojednostavi problem uvodjenjem spoljne deus ex machine, ali mislim da to ne daje pravi odgovor. Tadic je pao zbog kombinacije okolnosti van njegove kontrole (svetska ekonomska kriza) i raspada feudalnog nacina vladanja (vlastela pocela da trazi sve veci deo kolaca za sebe). Sigurno nije pao zbog upliva EU i zbog prevremenog raspisivanja predsednickih izbora.
- Post n°366
Властелин, пластелин... само мења облик.
_____
the more you drink, the W.C.
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°367
Bacila kartu za metro: Aja Jung preselila baletsko takmičenje u Bolonju
https://www.021.rs/story/Info/Srbija/357376/Bacila-kartu-za-metro-Aja-Jung-preselila-baletsko-takmicenje-u-Bolonju.html
Direktorka Nacionalne fondacije za umetničku igru Aja Jung kaže da je prvo međunarodno baletsko takmičenje preselila u Bolonju "zbog nezainteresovanosti nadležnih gradskih i republičkih institucija".
"Projekat koji smo brižljivo pripremali bio je i namenjen i potreban Beogradu. Sreća je što nije i ugašen apsolutnom nevoljom Beograda", rekla je Jung u intervjuu za list Danas.
Prvo beogradsko međunarodno baletsko takmičenje, najavljeno 2019. za oktobar 2020, najpre je odložila pandemija virusa korona, ali je već sledeće 2021. ministarka kulture Maja Gojković javno potvrdila da se sve pomera za 2022. godinu. Takmičenje, zamišljeno kao podrška baletskom podmlatku Srbije, održaće se od 10. do 12. 2023, ali u Bolonji.
"Sve što smo radili tokom nekoliko godina, postalo je primenljivo na oko 1.000 kilometara odavde. I to uz istinsku volju i dobrodošlicu gradskih vlasti i institucija kulture. Bolonja, glavni grad Emilije Romanje, širom otvorenih ruku dočekuje međunarodno takmičenje koje će dovesti baletske talente iz svih krajeva Italije, iz Litvanije, Portugala, Grčke, Srbije, Mađarske, Ukrajine, Bosne, Hrvatske, Poljske, a čiju organizaciju potpisuje mali tim našeg Beogradskog festivala igre i Nacionalne fondacije za igru", kaže Aja Jung.
Na pitanje šta se dogodilo da je izostala podrška vlasti, Jung navodi da je bilo "promotivnih iskrica i lepih reči, ali bez suštinskog razumevanja i udubljivanja u značaj jednog internacionalnog takmičenja za našu sredinu".
"Beograd je ostao nem i nezainteresovan da učestvuje u ovom projektu. Nakon dva kruga konkursnih poziva Ministarstva kulture i Sekretarijata za kulturu ili ukupno četiri konkursa, događaj koji smo najavili zajedno sa onima koji su obećali podršku u celini je odbijen. U međuvremenu, nismo uspeli da osiguramo nijednu scenu. Beograd ima svega nekoliko pozorišnih prostora. Još je manje onih na kojima se može igrati u špic patikama", ispričala je, između ostalog, Jung, koja je do sada tokom kampanje podržavala Srpsku naprednu stranka - čak i bila jedan od kupaca karte za i dalje nepostojeći metro.
Na pitanje zašto je za grad-domaćina izabrana Bolonja, Jung navodi nekoliko razloga.
"Prepričavajući sve muke kroz koje sam prolazila pod ruku sa najboljim namerama, mojim italijanskim kolegama i bivšem ministru kulture Italije, naišla sam na interesovanje i podršku. Počeli smo da tražimo grad koji bi imao potencijal da prigrli ovaj događaj koji je Beograd odbacio. Tražili smo takođe grad koji ima veliki međunarodni aerodrom, ozbiljne smeštajne kapacitete i koji počinje na slovo B, kako ne bismo menjali logotip koji smo već napravili. Izbor je pao na Bolonju, ekonomski i sajamski epicentar Italije", navela je ona.
Jung dodaje da se zbog svog festivala i fondacije, kao i svih zaposlenih i njihovih porodica, bila "obavezala na autocenzuru", te da diše tek sada kada je daleko od Beograda.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°368
samo da nije bilo porodica zaposlenih...
putuj igumanijo i ne pitaj za manastir
putuj igumanijo i ne pitaj za manastir
- Post n°370
Невоља је политички коригована курцобоља: „ Sreća je što nije i ugašen apsolutnom nevoljom Beograda".
Ако тако говори и италијански, ето весеља.
А, јок, ово иде код мене.
Ако тако говори и италијански, ето весеља.
А, јок, ово иде код мене.
_____
the more you drink, the W.C.
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°371
Једном је и Зупа у праву (треба забележити), већ 2008-е је постајало јасно да читава политичка сцена клиза у десно. А што је било узроковано што неспособношћу што одсуством жеље петооктобарских победника да у највећој могућој мери размонтирају претходни режим, укључујући и одређивање према ратовима и злочинима, т.ј. јасан отклон од читаве фашисоидне идеологије. Та ствар је остављена да тиња, добрим делом кооптирана у нову власт, историја је настављала да се мења, а она најближа свакако најбрже. Управо ће интернет форуми бити веома захвални за истраживање читавог процеса, ако се икада ико буде позабавио. Одмах након 5. Октобра се врло отворено копало по ранама (треба рецимо видети тему о Косову на ФБ92, и упоредити је са сличном темом на овом, шатро изразито левом, форуму), а нпр. порицање геноцида у Сребреници је био разлог за аутоматски бан. Та друштвена клима је прошла као да је никада није ни било. “Клизање у десно” може да се прати не само на нивоу форума као што су ФБ92 и ППП и њихових модерација, већ и на примеру појединих форумаша, да не спомињем сад баш најпознатији случај. Наравно, форуми су били и остали губљење времена, али у овом случају представљају доста поуздан узорак укупне друштвене температуре. Вратили смо се, полако, скувани смо као она чувена жаба… назад у фашизам. Само са људским, пичкоустим ликом.host wrote:@Ficfiric: pa da, vidis da su Djilasa odbornici izglasali za gradonacelnika. Prethodni izbori za gradonacelnika su bili direktni i na njima je Djilas pobedio Vucica.
Е сад, Фићо, ако ће неко као што си ти да за целу ствар криви хебени Запад… е, онда је ствар још много горе отишла у три материне него што смо се надали.
- Post n°372
Где је Гашић на листи СНС?
Оде Вулин.
Ко оно беше у СКупштини тражио смену ове двојице?
Нешто је ту чудно!
Оде Вулин.
Ко оно беше у СКупштини тражио смену ове двојице?
Нешто је ту чудно!
- Post n°373
No Country wrote:Е сад, Фићо, ако ће неко као што си ти да за целу ствар криви хебени Запад… е, онда је ствар још много горе отишла у три материне него што смо се надали.
Ne kazem da je samo Zapad kriv, za jednopartizam je zasluzna i ona druga stranka koja se samoubila u periodu 2012-2014. I da se ne lazemo, Ni Djindjic ni Tadic nisu imali nikada onakvu podrsku zapada kakvu je imao Vucic od Angele
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°374
Пусти то, знамо сви ко је главни њихов играч овде и ко све испоручује док Н1 "напада"
Него, зашто Гашић и Вулин нестадоше након што је Мариника то затражила. Да ли мислиш да је гопсођа Тепић толико моћна или је говорила у нечије име а није господин Драган Ђилас?
Него, зашто Гашић и Вулин нестадоше након што је Мариника то затражила. Да ли мислиш да је гопсођа Тепић толико моћна или је говорила у нечије име а није господин Драган Ђилас?
- Guest
- Post n°375
ficfiric wrote:No Country wrote:Е сад, Фићо, ако ће неко као што си ти да за целу ствар криви хебени Запад… е, онда је ствар још много горе отишла у три материне него што смо се надали.
Ne kazem da je samo Zapad kriv, za jednopartizam je zasluzna i ona druga stranka koja se samoubila u periodu 2012-2014. I da se ne lazemo, Ni Djindjic ni Tadic nisu imali nikada onakvu podrsku zapada kakvu je imao Vucic od Angele
Вучић се продао Западу (а пре свега Ангели) као неко ко држи ствари у Србији под контролом, што свакако није
А то што је Западу/ Ангели важније да Србија буде строго контролисана него демократска, то је друга тема, и не нарочито занимљива.