Vučićeva Srbija
- Guest
- Post n°526
Re: Vučićeva Srbija
- Post n°527
Данас смо дали паратос српском ђенералу Драгољубу Дражи Михајловићу који је својом мученичком смрћу подарио вечан живот српском народу! pic.twitter.com/MHP7a0dqlm
— Predrag Koluvija (@PredragKoluvija) July 16, 2023
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°528
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°529
- Post n°530
- Post n°531
Ukidanje konverzije uz naknadu, predviđeno izmenama Zakona o planiranju i izgradnji, ubrzaće gradnju i olakšati rad privredi, koja će novac moći da uloži u nove investicije, čime se otvaraju nova radna mesta i podstiče ekonomski rast, saglasili su se predstavnici struke i poslovne zajednice koji su danas učestvovali u diskusiji o Predlogu izmena i dopuna zakona o planiranju i izgradnji na sednici Ekonomskog kokusa Skupštine Srbije.
Novinar Miša Brkić istakao je da će ukidanjem konverzije uz naknadu, suštinski profitirati svi – država, poslovna zajednica i građani.
„Kao novinar koji se bavi ekonomskim temama, dugo posmatram ovaj fenomen, odnosno problem konverzije i to je zaista fenomen koji traje 15 godina. Od kada je ta mogućnost uvedena u zakon, postoji saglasnost poslovnih ljudi da je to nešto što nije dobro za privredu, ali 15 godina taj član zakona opstaje“, primetio je on.
Ocenio je da, ako je tačan podatak da je od 2010. do ove godine u državni budžet ušlo oko 30 miliona evra, onda smo svi, rekao je žargonski, „klali vola za kilo mesa“.
Dodao je da su poslovni ljudi, u svim razgovorima, u poslednjih 15 godina konstantno isticali kao najveći problem – konverziju.
„Polazna pretpostavka za ukidanje konverzije, po mom sudu je što će se, pre svega, osloboditi zarobljeni potencijal u sprskoj privredi. Druga stvar je oslobađanje zabluda iz prošlosti da država nedostajući novac treba da obezbedi nametima od poslovnih ljudi, a treća važna stvar je da ovim zakonskim rešenjem, vlast želi da predupredi moguću recesiju u građevinskoj industriji“, pojasnio je Brkić.
Istakao je da će od ukidanja konverzije korist svakako imati država, koja će povećanjem investicija doći do većih prihoda, lakše nego od naplate konverzije.
Uz to, ovakvo zakonsko rešenje znači i promenu ponašanja administracije, iz pasivnog odnosa u kojem smišlja propise i obezbeđuje deo novca za državu, ka aktivnom odnosu.
Takođe, istakao je da će i poslovni ljudi imati korist, pre svega manji trošak za investiranje, što znači više kapitala za ulaganje.
„Za njih to znači i manju neizvesnost, kraće procedure, kako im kapital ne bi stajao zarobljen“, dodao je Brkić.
Korist od ukidanja konverzije osetiće i građani, jer će to dovesti do veće stambene izgradnje, veće ponude stanove, a to znači manje cene. Takođe, uz veće investicije raste broj radnih mesta, ukazao je Brkić.
Pojasnio je da bi, ako se pođe od pretpostavke da ova promena Zakona može da aktivira gotovo 15 miliona kvadrata za novu gradnju, to bi imalo značajan efekat na rast BDP-a i to od nekoliko milijardi evra.
Dobit za državnu kasu, kroz različite poreze, doprinose i takse, ubuduće bi, u optimističnijem scenariju mogao da bude između tri i četiri milijarde evra, ali i u nekom konzervativnije, čak 2,5 do tri milijarde evra, naglasio je Brkić.
_____
????
- Post n°532
Ekonomski kokus činiće 12 poslanika iz 8 stranaka vladajuće koalicije i opozicije koji će raditi na unapređenju privrednog ambijenta Srbije kroz zagovaranje institucionalnih reformi u saradnji sa privredom, opštinama, organizacijama civilnog društva i građanima, saopšteno je danas na osnivačkoj sednici u Narodnoj skupštini na kojoj je predstavljena ova inicijativa.
NALED će u saradnji sa IRI-em redovno Kokusu predstavljati informacije o problemima s kojima se suočava privreda, rezultate analiza i istraživanja, stavove naših članova o neophodnim reformama, kao i predloge mera koje bi trebalo doneti u cilju unapređenja poslovnog okruženja. Na ovaj način utiremo put direktnoj komunikaciji privrede i građana sa parlamentom. Ekonomski kokus biće naš glas u Skupštini Srbije – izjavila je izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović.
_____
????
- Post n°533
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°534
Danas me je moj advokat, a potom i kadrovska služba firme, obavestio da je inspekcija rada donela rešenje kojim se odlaže rešenje o mom otkazu do okončanja sudskog postupka. Rečeno mi je da u ponedeljak dodjem na posao, kao i da će me danas prijaviti. https://t.co/kMj2t5B9Bx
— mila sila (@tetkinozlato) July 21, 2023
Moralo je ovako da se zavrsi. Samo su je stresirali bzvz. Kakvi raspadi.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°536
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence
- Post n°537
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°538
_____
- Post n°539
An analysis of the situation and development prospects of the Black Sea region by Andriy Klymenko, project manager at Black Sea Strategic Research Institute
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) July 23, 2023
Current situation:
No one can predict when the war will end.
The war will not end with reaching the 1991 state…
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°540
Sjedinjene Američke Države su Vojsci Srbije isporučile 66 lakih oklopnih vozila Hamvi (HMMWV - High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle), nabavljenih preko direktnog komercijalnog ugovora sa američkom kompanijom AM Dženeral.
— Naim Leo BEŠIRI (@NaimLeoBesiri) July 23, 2023
NATO standard, naša bezbednost. pic.twitter.com/4t1Z4SLWhU
- Post n°541
_____
- Post n°542
Američkoj umetnici Emi Rut Randl granična policija nije dozvolila ulazak u Srbiju: Koncert otkazanhttps://t.co/ne8xG3ZfRS
— Danas (@OnlineDanas) July 23, 2023
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°543
ruski pudl se duri zbog sankcijaSolus_Rex wrote:Zna li se zašto?
_____
- Post n°546
Erős Pista wrote:A sad ce lagano na sudu da im vadi dusicu na pamuk.
Danima @adv_djukanovic i @PredragKoluvija sa svojim Botovima tvrde da sam lažov.
— Dragan Vidaković Mrki P.S.Gerila (@protivdictature) July 24, 2023
Ja kažem da je Koluvija oficir VOA!
Za ovo rešenje je morao znati i Vulin ministar odbrane od 29.6.2017.-28.10.2020.
Sve što ovde napišem znajte da je istina i da za sve imam dokaze.#narkossrbija… pic.twitter.com/6l7FRLqccv
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°547
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°548
Feđa Štukan: Nezvanično sam saznao da mi je zabranjen ulaz u Srbiju na 12 meseci
https://n1info.rs/vesti/fedja-stukan-nezvanicno-sam-saznao-da-mi-je-zabranjen-ulaz-u-srbiju-na-12-meseci/
Kad bih imao neki "debeo razlog" za dolazak u Beograd, verovatno bih se zaputio iz Bosne, ali ako je zaista izdata poternica na moje ime, onda reskiram da provedem neko vreme u zatvoru. Ne treba mi to, kaže za Nova.rs glumac Feđa Štukan, i otkriva da je do njega došla informacija da mu je zabranjen ulazak u našu zemlju.
Polovinom prošlog meseca bosanskohercegovački glumac Feđa Štukan zadržan je na graničnom prelazu između BiH i Srbije nekoliko sati. Bilo je to odmah nakon što je najpre podržao proteste „Srbija protiv nasilja“, a potom i prisustvovao protestnoj šetnji u Beogradu. Ubrzo ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nazvao „kriminalcem“, a dnevni list „Politika“ – „muslimanskim ekstremistom“.
I onda je na graničnom prelazu Zvornik Mali, na srpskoj strani, zadržan čitavih šest sati. Informativni razgovor trajao je od 14 do 20 časova, uglavnom zbog, kako je tada objasnio, administrativnih procedura, a propitivali su ga i vezano za proteste.
I mesec i po dana posle zadržavanja na granici, bosanski glumac Feđa Štukan, kako kaže za Nova.rs, nije pokušavao da ponovo uđe u Srbiju. Za to ima, precizira glumac i dobar razlog.
„Nezvanično sam saznao da mi je ulazak u Srbiju zabranjen u narednih godinu dana. Rekao bih da je informacija koju imam pouzdana, s obzirom da sam za zabranu saznao od čoveka koji je zaposlen na graničnom prelazu. Još uvek, doduše, ne znam, odnosno nisam siguran da li je izdata poternica na moje ime“, kazao je on.
Upitan da li se usudio da pokuša da pređe granični prelaz, ukoliko mu je zaista zabranjen ulazak u Srbiju na 12 meseci, Štukan kaže da trenutno nema razloga da „testira sebe“:
„Prilično sam poslom vezan za Srbiju, ali sva snimanja sam završio pre nekoliko meseci i u narednom periodu, do kasne jeseni, ne bi trebalo da radim bilo šta u Beogradu. Kad bih imao neki ‘debeo razlog’ za dolazak u Beograd, verovatno bih se zaputio iz Bosne, ali ako je zaista izdata poternica na moje ime, onda reskiram da provedem neko vreme u zatvoru. Ne treba mi to“, naveo je.
Iako je od zadržavanja na granici prošlo četrdesetak dana, i dalje je pri stavu da je do toga došlo zato što je javno podržao proteste „Srbija protiv nasilja“, i kritički govorio protiv srpskog predsednika Aleksandra Vučića.
„Da, to je to, plus moja knjiga ‘Blank’. Mislim da im to jako smeta. Smeta im da se knjiga širi, čita, jer će zbog toga oni koji su na vlasti u Srbiji sigurno izgubiti neke potencijalne glasove. Ali, time su samo napravili dodatnu reklamu knjizi“, kaže Štukan, koji je autobiografsko delo ‘Blank’ objavio prošle godine.
Roman u izdanju „Čigoja štampe“ priča je o životu i smrti, politici i veri, mržnji i ljubavi, s obzirom da glumac piše o svom iskustvu kao snajperiste u specijalnim jedinicama u ratu, pa beskućnika i heroinskog zavisnika u miru, ali i o sjaju filmskih reflektora.
Demistifikuje u knjizi bosanski rat koji, kako kaže, vode lokalni lopovi, aminuju hodže i popovi, a koriste političari svih fela, ali i državu koja ubija sopstvenu decu, kao i međunarodnu politiku koja, uz šampanjac, kavijar i diplomatski humor posmatra predstavu i aplaudira glumcima koji stvarno umiru na životnoj pozornici pretvorenoj u gladijatorsku arenu.
„Ne postoji ništa tako haotično i užasno kao rat. Ali, to je tako samo dole, gde smo mi mali ljudi i ne znamo ništa o tome. Tu je haos. A gore se sve odvija po planu, i dolazak novca, raspodela hrane, krađa, krađa donacija. Oni znaju tačno šta se dešava na bojnom polju, ali oni sede u toplom i gledaju. Svi ratovi su takvi, stradaju oni koji su najmanje krivi. Ovi mali ginu za velike“, kazao je on za Novu nakon promocije „Blanka“.
Nova se obratila MUP-u, želeći da proveri navode Feđe Štukana, ali odgovor još uvek nisu dobili.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°549
SRPSKE vlasti odbile su produžiti dozvolu boravka ruskom antiratnom aktivistu Vladimiru Volohonskom, a rješenje mu je uručeno 25. srpnja, potvrdila je medijima nevladina organizacija Rusko demokratsko društvo. Prethodno je sredinom srpnja pogranična policija onemogućila ulazak u Srbiju aktivistu te organizacije Pjotru Nikitinu i zadržala ga dva dana na beogradskom aerodromu Nikola Tesla.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°550
_____