Rat u Ukrajini
- Post n°726
Re: Rat u Ukrajini
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°727
Indy wrote:Mór Thököly wrote:Ne
Viđao sam neke ukrajinske tvitove (i neki zvanični, nešto kao državni institut za istoriju i sl) koji su govorili baš nešto u tom pravcu, kako su Rusi neka nečista rasa, kao pomešani "sa Tatarima". Mislim, baš onako gadno, kao da hoće da daju za pravo onima koji govore da su Ukr nacisti, definitivno sam tu video neki ubermensch vajb (na žalost).
To je mnogo novijeg datuma. Ruski pogled je star minimum jedno 200 godina, mozda i vise
- Post n°729
- Post n°730
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°731
- Post n°732
Ljudi uopste ne kapiraju
Verovatno zato što je i ne poznaju (kao ni ja...)
- Post n°733
Slicno i ja, ali znam i sta znam
- Post n°734
Mór Thököly wrote:Ljudi uopste ne kapiraju socijalnu dinamiku u Ruskom carstvu, a i lepim delom u SSSR-u. Preslikavaju ove nase lokalne price na nesto sto nema blage veze sa onim sto se ovde desavalo.
Ma jok, nego zamisljam kako bih reagovao da mi dodju neki divljaci sa dalmatinskih
Sto se tice toga ko koga tu krajcuje, govori to da Zelenski danas razmatra inicijativu da se Rusija preimenuje u Moskovija.
Medjutim, sve je to nebitno, poenta je da ste vi ti koji preslikavate ovdasnja sranja tamo, pa tolerisete "male" nacionalizme spram jednog velikog i navodno mocnog (onog sto je jos malo pa opkolio Bahmut).
- Post n°735
_____
- Post n°736
While meeting with President Zelensky in Kyiv today, Finnish PM Sanna Marin stated that Finland is interested in joining a International Coalition for sending Combat Aircraft to Ukraine; she stated they could send F/A-18 Hornets which the Finnish Air Force has at least 62 of. pic.twitter.com/VhOSZkhcPb
— OSINTdefender (@sentdefender) March 10, 2023
The Finnish Defense Minister was reportedly not consulted before the Prime Minister made this statement and has stated that it is not possible for Finland to send their F/A-18s to Ukraine because they are needed for National Defense due to F-35s still being years from arriving.
- Post n°737
Filipenko wrote:Mór Thököly wrote:Ljudi uopste ne kapiraju socijalnu dinamiku u Ruskom carstvu, a i lepim delom u SSSR-u. Preslikavaju ove nase lokalne price na nesto sto nema blage veze sa onim sto se ovde desavalo.
Ma jok, nego zamisljam kako bih reagovao da mi dodju neki divljaci sa dalmatinskihobalaplanina pa da mi Beograd preimenuju u Biigrid, a Kozarsku Dubicu u Kizirska Dibica, jer je to nas staaaaari jezik koji imam nauciti ili ce me prijaviti organima vlasti.
Sto se tice toga ko koga tu krajcuje, govori to da Zelenski danas razmatra inicijativu da se Rusija preimenuje u Moskovija.
Medjutim, sve je to nebitno, poenta je da ste vi ti koji preslikavate ovdasnja sranja tamo, pa tolerisete "male" nacionalizme spram jednog velikog i navodno mocnog (onog sto je jos malo pa opkolio Bahmut).
Bukvalno si potvrdio ono sto sam napisao.
A po definiciji ne moze da "preslikava" neko ko kaze da dve stvari veze nemaju.
- Post n°738
Del Cap wrote:Brži jezik od pametiWhile meeting with President Zelensky in Kyiv today, Finnish PM Sanna Marin stated that Finland is interested in joining a International Coalition for sending Combat Aircraft to Ukraine; she stated they could send F/A-18 Hornets which the Finnish Air Force has at least 62 of. pic.twitter.com/VhOSZkhcPb
— OSINTdefender (@sentdefender) March 10, 2023The Finnish Defense Minister was reportedly not consulted before the Prime Minister made this statement and has stated that it is not possible for Finland to send their F/A-18s to Ukraine because they are needed for National Defense due to F-35s still being years from arriving.
Vrv moze neko da im nadoknadi dok ne stignu F-35.
Ali meni i dalje nije bas najjasnije sta ce im ti avioni. Treba im mocan PVO, i brdo artiljerije i tenkova. I dronovi vrv.
- Post n°739
Msm ovo je više grebanje za medijsku pažnju.
- Post n°741
Ti si divljak. Pusti vlaje na miruFilipenko wrote:Mór Thököly wrote:Ljudi uopste ne kapiraju socijalnu dinamiku u Ruskom carstvu, a i lepim delom u SSSR-u. Preslikavaju ove nase lokalne price na nesto sto nema blage veze sa onim sto se ovde desavalo.
Ma jok, nego zamisljam kako bih reagovao da mi dodju neki divljaci sa dalmatinskihobalaplanina pa da mi Beograd preimenuju u Biigrid, a Kozarsku Dubicu u Kizirska Dibica, jer je to nas staaaaari jezik koji imam nauciti ili ce me prijaviti organima vlasti.
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°742
https://www.ft.com/content/75ee9701-aa93-4c5d-a1bc-7a51422280fdUkraine has appealed to the EU to send Kyiv 250,000 artillery shells a month to ease a critical shortage that it warns is limiting its progress on the battlefield. In a letter to his counterparts in the 27 member states on Friday, obtained by the Financial Times, Ukraine’s defence minister Oleksiy Reznikov writes that his country’s forces are only firing a fifth of the rounds they could because of lack of supplies. The request far exceeds the help the EU is discussing sending, underlining the size of the task facing Kyiv as its war with Russia enters a second year. Ukrainian forces were on Friday reported to be withdrawing from the city of Bakhmut, which has become the focal point of both Kyiv’s resistance and Moscow’s drive to regain momentum — marking Russia’s first big success in its fresh offensive. Reznikov writes that artillery plays a “crucial role in eliminating the enemy’s military power”. On average Ukraine was firing 110,000 155mm-calibre shells a month, he says — a quarter of the amount used by Russia. “If we were not limited by the amount of available artillery shells, we could use the full ammunition set, which is 594,000 shells per month,” he said, referring to the capacity of the artillery systems available to Ukraine. “According to our estimates, for the successful execution of battlefield tasks, the minimum need is at least 60 per cent of the full ammunition set, or 356,400 shells per month.” Defence analysts say Kyiv has more than 300 artillery systems, mostly donated by allies.
Last edited by rumbeando on Sat Mar 11, 2023 10:38 pm; edited 1 time in total
- Post n°743
- Post n°744
https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/w/ddn-20230303-1
- Post n°745
Misliš na ovog macana koji je osnovao Vagner? Vidi mu SS simbole što je istetovirao po vratu.Filipenko wrote:Mór Thököly wrote:Ljudi uopste ne kapiraju socijalnu dinamiku u Ruskom carstvu, a i lepim delom u SSSR-u. Preslikavaju ove nase lokalne price na nesto sto nema blage veze sa onim sto se ovde desavalo.
https://vot-tak.tv/novosti/01-09-2022-prigozhin-verbuet-arestantov?tg_rhash=13e483be82636a
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°746
Thousands of people have signed a petition in Ukraine to bring back the historical name Muscovy to refer to today's Russia.
— Radek Sikorski MEP (@radeksikorski) March 11, 2023
Since Kyiv Rus was the common ancestor of both countries, it would clarify matters.
And, since Kyiv predates Moscow, vindicate a case of stolen identity.
- Post n°747
Radi i bez farbanja u crveno.
_____
- Post n°748
And, since Kyiv predates Moscow,
...it's a predater.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°749
Ruski ciljevi u Ukrajini mogu biti ostvareni samo vojnim putem, rekao je danas novinarima Dmitrij Peskov, glasnogovornik ruskog predsjednika Vladimira Putina. "Zasad nisu ispunjeni uvjeti za tranziciju procesa prema mirnom putu", rekao je Peskov.
"Za nas apsolutni prioritet nastavlja biti i uvijek će biti postizanje naših ciljeva. Trenutno ti ciljevi mogu biti ostvareni samo vojnim putem", rekao je Peskov. Podsjetimo, krajem prošlog mjeseca Kina je predstavila svoj mirovni plan, ali Kremlj je tada poručio kako "nema izgleda za mir".
"Specijalna vojna operacija (Kremljov eufemizam za rat protiv Ukrajine) se nastavlja, nastavljamo s postizanjem unaprijed zadanih ciljeva", rekao je tada Peskov.
Exclusive: China's Xi plans Russia visit as soon as next week - sources Reuters
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°750
Trenutno ti ciljevi mogu biti ostvareni samo vojnim putem",
Trump i deo američke levice beg to differ