Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukrajini

kondo

Rat u Ukrajini - Page 30 Empty Re: Rat u Ukrajini

Post by kondo Fri Mar 10, 2023 11:11 pm

pa naravno, to lead motiv dominantnog dela nacije od 2014.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Mar 10, 2023 11:17 pm

Indy wrote:
    Mór Thököly wrote:Ne

Viđao sam neke ukrajinske tvitove (i neki zvanični, nešto kao državni institut za istoriju i sl) koji su govorili baš nešto u tom pravcu, kako su Rusi neka nečista rasa, kao pomešani "sa Tatarima". Mislim, baš onako gadno, kao da hoće da daju za pravo onima koji govore da su Ukr nacisti, definitivno sam tu video neki ubermensch vajb (na žalost).

To je mnogo novijeg datuma. Ruski pogled je star minimum jedno 200 godina, mozda i vise
    Filipenko

Post by Filipenko Fri Mar 10, 2023 11:37 pm

Rat u Ukrajini - Page 30 286371741

Sve, sve, ali ovakva koprcanja...
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Mar 11, 2023 12:09 am

Ne znam o cemu pricas. Rusi sve vreme misle da su kulturno superiorniji. Zabranjuju jezik (pre 170 godina), zovu ga "seljackim", ukrajinski rasizam je rasizam, ali je i odgovor na 100-150 godina omalovazavanja (a i gore od toga). Pogledajte malo kako izgledaju ruske karikutare Ukrajinaca - crni, igraju kolo, nose subare...
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Mar 11, 2023 12:19 am

http://www.encyclopediaofukraine.com/display.asp?linkpath=pages%5CK%5CH%5CKhokholIT.htm

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Mar 11, 2023 12:49 am

Ljudi uopste ne kapiraju socijalnu dinamiku u Ruskom carstvu, a i lepim delom u SSSR-u. Preslikavaju ove nase lokalne price na nesto sto nema blage veze sa onim sto se ovde desavalo.
    Indy

Post by Indy Sat Mar 11, 2023 2:47 am

Ljudi uopste ne kapiraju

Verovatno zato što je i ne poznaju (kao ni ja...)
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Mar 11, 2023 7:51 am

Da, ali ti, kako bih rekao, znas da ne znas i sta ne znas Rat u Ukrajini - Page 30 1143415371

Slicno i ja, ali znam i sta znam Rat u Ukrajini - Page 30 1143415371
    Filipenko

Post by Filipenko Sat Mar 11, 2023 1:39 pm

Mór Thököly wrote:Ljudi uopste ne kapiraju socijalnu dinamiku u Ruskom carstvu, a i lepim delom u SSSR-u. Preslikavaju ove nase lokalne price na nesto sto nema blage veze sa onim sto se ovde desavalo.

Ma jok, nego zamisljam kako bih reagovao da mi dodju neki divljaci sa dalmatinskih obala planina pa da mi Beograd preimenuju u Biigrid, a Kozarsku Dubicu u Kizirska Dibica, jer je to nas staaaaari jezik koji imam nauciti ili ce me prijaviti organima vlasti.

Sto se tice toga ko koga tu krajcuje, govori to da Zelenski danas razmatra inicijativu da se Rusija preimenuje u Moskovija.

Medjutim, sve je to nebitno, poenta je da ste vi ti koji preslikavate ovdasnja sranja tamo, pa tolerisete "male" nacionalizme spram jednog velikog i navodno mocnog (onog sto je jos malo pa opkolio Bahmut).
    Notxor

Post by Notxor Sat Mar 11, 2023 1:50 pm

Misliš da preimenuju Kosovo u Kosova, Nemanjiće u Nimanije, itd.

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    Del Cap

Post by Del Cap Sat Mar 11, 2023 1:52 pm

Brži jezik od pameti

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Mar 11, 2023 2:45 pm

Filipenko wrote:
    Mór Thököly wrote:Ljudi uopste ne kapiraju socijalnu dinamiku u Ruskom carstvu, a i lepim delom u SSSR-u. Preslikavaju ove nase lokalne price na nesto sto nema blage veze sa onim sto se ovde desavalo.

Ma jok, nego zamisljam kako bih reagovao da mi dodju neki divljaci sa dalmatinskih obala planina pa da mi Beograd preimenuju u Biigrid, a Kozarsku Dubicu u Kizirska Dibica, jer je to nas staaaaari jezik koji imam nauciti ili ce me prijaviti organima vlasti.

Sto se tice toga ko koga tu krajcuje, govori to da Zelenski danas razmatra inicijativu da se Rusija preimenuje u Moskovija.

Medjutim, sve je to nebitno, poenta je da ste vi ti koji preslikavate ovdasnja sranja tamo, pa tolerisete "male" nacionalizme spram jednog velikog i navodno mocnog (onog sto je jos malo pa opkolio Bahmut).

Bukvalno si potvrdio ono sto sam napisao.

A po definiciji ne moze da "preslikava" neko ko kaze da dve stvari veze nemaju.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Mar 11, 2023 2:48 pm

Del Cap wrote:Brži jezik od pameti

Vrv moze neko da im nadoknadi dok ne stignu F-35. 

Ali meni i dalje nije bas najjasnije sta ce im ti avioni. Treba im mocan PVO, i brdo artiljerije i tenkova. I dronovi vrv.
    Del Cap

Post by Del Cap Sat Mar 11, 2023 2:59 pm

Besmisleno je da mala zemlja poput Finske daje deo svog avio-parka. Taj ko ima viška a to su realno jedino SAD treba da se učipe direktno.

Msm ovo je više grebanje za medijsku pažnju.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Mar 11, 2023 2:59 pm

Vrv
    Bleeding Blitva

Post by Bleeding Blitva Sat Mar 11, 2023 7:25 pm

Filipenko wrote:

Ti si divljak. Pusti vlaje na miru Rat u Ukrajini - Page 30 3402243210

_____
    my goosebumps have goosebumps
    rumbeando

Post by rumbeando Sat Mar 11, 2023 10:23 pm

Ukrajinci po sopstvenom priznanju ispaljuju oko 3700 granata dnevno, što je 4x manje od onoga što Rusi ispaljuju, a procenjuju da im je za uspešno ratovanje potrebno oko 12.000 dnevno, objavio je FT 3.3. pozivajući se na pismo Reznikova ministrima odbrane članica EU.

Ukraine has appealed to the EU to send Kyiv 250,000 artillery shells a month to ease a critical shortage that it warns is limiting its progress on the battlefield. In a letter to his counterparts in the 27 member states on Friday, obtained by the Financial Times, Ukraine’s defence minister Oleksiy Reznikov writes that his country’s forces are only firing a fifth of the rounds they could because of lack of supplies. The request far exceeds the help the EU is discussing sending, underlining the size of the task facing Kyiv as its war with Russia enters a second year. Ukrainian forces were on Friday reported to be withdrawing from the city of Bakhmut, which has become the focal point of both Kyiv’s resistance and Moscow’s drive to regain momentum — marking Russia’s first big success in its fresh offensive. Reznikov writes that artillery plays a “crucial role in eliminating the enemy’s military power”. On average Ukraine was firing 110,000 155mm-calibre shells a month, he says — a quarter of the amount used by Russia. “If we were not limited by the amount of available artillery shells, we could use the full ammunition set, which is 594,000 shells per month,” he said, referring to the capacity of the artillery systems available to Ukraine. “According to our estimates, for the successful execution of battlefield tasks, the minimum need is at least 60 per cent of the full ammunition set, or 356,400 shells per month.” Defence analysts say Kyiv has more than 300 artillery systems, mostly donated by allies.
    https://www.ft.com/content/75ee9701-aa93-4c5d-a1bc-7a51422280fd

Last edited by rumbeando on Sat Mar 11, 2023 10:38 pm; edited 1 time in total
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Mar 11, 2023 10:30 pm

Mozemo eventualno mi da vidimo dal Kanadi treba još granata...
    rumbeando

Post by rumbeando Sat Mar 11, 2023 11:33 pm

Rat u Ukrajini - Page 30 EU-russia-trade-2021-2022

Rat u Ukrajini - Page 30 Russia-s-share-EU-imports-2021-2022

https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/w/ddn-20230303-1
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Sun Mar 12, 2023 1:18 am

Filipenko wrote:

Misliš na ovog macana koji je osnovao Vagner? Vidi mu SS simbole što je istetovirao po vratu.

https://vot-tak.tv/novosti/01-09-2022-prigozhin-verbuet-arestantov?tg_rhash=13e483be82636a

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
    plachkica

Post by plachkica Sun Mar 12, 2023 8:24 pm

jedan off jer ne zmam gde je 'salo i sahar' topik
    Notxor

Post by Notxor Sun Mar 12, 2023 8:31 pm

Realnije mi je da Prigožin u stilu high plains driftera napiše Hell ispred Bahmuta.
    Radi i bez farbanja u crveno.

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    паће

Post by паће Mon Mar 13, 2023 9:47 am

And, since Kyiv predates Moscow,

...it's a predater.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Mon Mar 13, 2023 3:34 pm

Ruski ciljevi u Ukrajini mogu biti ostvareni samo vojnim putem, rekao je danas novinarima Dmitrij Peskov, glasnogovornik ruskog predsjednika Vladimira Putina. "Zasad nisu ispunjeni uvjeti za tranziciju procesa prema mirnom putu", rekao je Peskov.
    "Za nas apsolutni prioritet nastavlja biti i uvijek će biti postizanje naših ciljeva. Trenutno ti ciljevi mogu biti ostvareni samo vojnim putem", rekao je Peskov. Podsjetimo, krajem prošlog mjeseca Kina je predstavila svoj mirovni plan, ali Kremlj je tada poručio kako "nema izgleda za mir".
    "Specijalna vojna operacija (Kremljov eufemizam za rat protiv Ukrajine) se nastavlja, nastavljamo s postizanjem unaprijed zadanih ciljeva", rekao je tada Peskov.

Exclusive: China's Xi plans Russia visit as soon as next week - sources Reuters

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Mar 13, 2023 4:03 pm

Ide ponovo gutanje knedli i polaganje ispita

Trenutno ti ciljevi mogu biti ostvareni samo vojnim putem",

Trump i deo američke levice beg to differ

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 08, 2024 10:04 pm