Rat u Ukrajini
- Post n°702
Re: Rat u Ukrajini
ali su ribe bolje od rumunki....
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°704
Čelnik Rimokatoličke crkve kaže da je sukob potaknut imperijalnim interesima, ne samo ‘ruskog carstva’, već i carstava iz drugih dijelova svijeta.
https://balkans.aljazeera.net/news/world/2023/3/10/papa-rat-u-ukrajini-nije-vodjen-samo-interesima-ruskog-carstva
https://balkans.aljazeera.net/news/world/2023/3/10/papa-rat-u-ukrajini-nije-vodjen-samo-interesima-ruskog-carstva
- Post n°705
Nemoj ovi unijati sa zapada Ukrajine da se full vrate u pravoslavlje sad kad imaju svoju nacionalnu crkvu
- Post n°706
Mór Thököly wrote:Morske ili rečne?
- Post n°707
e citao sam o tim dunavskim dzinovima jesetrama
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°708
Poslednja knjiga koju je Mika Alas objavio za života, 1941.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°710
- NPR: Russia is firing hypersonic missiles into Ukraine that are nearly impossible to stop:
https://www.npr.org/2023/03/09/1162185287/hypersonic-missiles-ukraine-russia
- Post n°711
Ima li neko od ovih što bolje poznaju SSSR republike: za koji kurac Rusi toliko mrze Ukrajince (za obratno mi je sad trenutno jasno)? Meni je to k'o rat Novog Beograda protiv Zemuna, mislim ja ih ni sa mikroskopom ne razlikujem, a samo se čeka kad će Putin da ih rokne nuklearno (nego mu ispod nosa, inače bi to već uradio). Od početka ovo ne razumem, a možda ima neko da razume, pa eto da pitam...
- Post n°712
da li je realno da kindžalima gađaju ove kućice? ili su rusi nenormalni ili je ovo baš bzvz propaganda.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°713
Misliš ovo?
Dve rečenice koje nemaju veze jedna sa drugom.A villager passes by debris of private houses ruined in a Russian attack in a village in Zolochevsky district in the Lviv region, Ukraine, on Thursday. Ukrainian forces said the Russian barrage included the use of hypersonic missiles.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°714
jako je mali procenat Rusa koji mrze Ukrajince, tj. rekao bih da je trenutno taj procenat veći kod SrbaIndy wrote:Ima li neko od ovih što bolje poznaju SSSR republike: za koji kurac Rusi toliko mrze Ukrajince (za obratno mi je sad trenutno jasno)? Meni je to k'o rat Novog Beograda protiv Zemuna, mislim ja ih ni sa mikroskopom ne razlikujem, a samo se čeka kad će Putin da ih rokne nuklearno (nego mu ispod nosa, inače bi to već uradio). Od početka ovo ne razumem, a možda ima neko da razume, pa eto da pitam...
- Post n°715
naravno ne mrze narod mrze vlast
kao u ostacima jugoslavije 91-95
kao u ostacima jugoslavije 91-95
_____
#FreeFacu
- Post n°716
The Oscars have turned down Ukrainian President Volodymyr Zelensky's request to appear on the show.
— A Shot. (@justashottt_) March 9, 2023
(https://t.co/KKLxezeIKp) pic.twitter.com/uITvDOf4YE
- Post n°717
e jebiga
bad omen
bad omen
_____
#FreeFacu
- Post n°718
Indy wrote:Ima li neko od ovih što bolje poznaju SSSR republike: za koji kurac Rusi toliko mrze Ukrajince (za obratno mi je sad trenutno jasno)? Meni je to k'o rat Novog Beograda protiv Zemuna, mislim ja ih ni sa mikroskopom ne razlikujem, a samo se čeka kad će Putin da ih rokne nuklearno (nego mu ispod nosa, inače bi to već uradio). Od početka ovo ne razumem, a možda ima neko da razume, pa eto da pitam...
Nisu isti. Pogotovu kad se predje Djepar (ka zapadu), a definitivno kad se udje u deo Ukrajine koji je bio pod Habzburzima.
Ali u detalje - ima mnogo da se pise. U najkracem - imaju zajednicku istoriju do tzv Tatarskog jarma (ali niti su ovo sad ti "Ukrajinci", a pogotovu nisu ti "Rusi"), ali onda imaju 300-400 godina u kojoj bar oko 2/3 sadasnje Ukrajine nije bio pod Moskvom.
- Post n°719
Orban said ahead of his visit to Kyiv that Hungary should rethink its future relations with Russia, reports Bloomberg
— NOËL :flag_eu: :flag_ua: (@NOELreports) March 10, 2023
"I understand the need to restore Russian-European relations after the war, but this is far from realistic. That is why Hungary's foreign https://t.co/N4FRc0bifO… https://t.co/7Y9g93zK9r
- Post n°720
E da, inace mozda Rusi ne "mrze" vecinski Ukrajince, ali ih smatraju nekim malo "nizim" Rusima.
- Post n°721
ma rusi su govna svoje vrste kakva se retko srecu.
_____
#FreeFacu
- Post n°722
obrnutoMór Thököly wrote:E da, inace mozda Rusi ne "mrze" vecinski Ukrajince, ali ih smatraju nekim malo "nizim" Rusima.
- Post n°724
U smislu stereotipa, da.
_____
#FreeFacu
- Post n°725
Mór Thököly wrote:Ne
Viđao sam neke ukrajinske tvitove (i neki zvanični, nešto kao državni institut za istoriju i sl) koji su govorili baš nešto u tom pravcu, kako su Rusi neka nečista rasa, kao pomešani "sa Tatarima". Mislim, baš onako gadno, kao da hoće da daju za pravo onima koji govore da su Ukr nacisti, definitivno sam tu video neki ubermensch vajb (na žalost).