Rat u Ukrajini
- Post n°301
Re: Rat u Ukrajini
Filipenkov neprebolni neprebol za Severnim tokom se moze meriti samo sa onom tugom za tomosom.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°302
Filipenko wrote:Elem, od ozbiljnijih stvari, zanimljivo mi je da u vezi teroristickog napada na severni tok o kome je Hers pisao apsolutno niko od imenovanih zvanicnika iz americke zlocinacke aparature nije izasao u javnost, demantovao, dao pisanu izjavu niti bilo sta. Ni Dzejk Saliven, koji je najdirektnije insistirao da se to napravi, ni Viktorija Nuland, ni Vilijem Burns, ni Entoni Blinken koji ide okolo po svetu i prica da ni prekid vatre nije prihvatljiv, a kamoli pregovori. Svi koji komentarisu su neki portparoli koji naravno nemaju veze sa tajnim operacijama vec im je posao da zastupaju administraciju u javnosti, poput Dzona Kirbija i slicnih. Oni imaju plozabilan dinajabiliti uvek mogu da kazu "Jebiga, nismo znali, nismo imali dostupne informacije, to nije u najuzem krugu mojih delatnosti tralala", ali ove glavonje iz administracije bi mogle da imaju posledice ako budu lagali javnost. Tako da i dalje cekamo da neko od onih koji su javno optuzeni za pokusaj pokretanja WW3 kazu bilo sta na tu temu.
Sve do miniranja gasovoda sa ruske strane se mahalo prekidom isporuke. Povremeno su to i radili, prekidali ili redukovali protok na neki mizeran procenat. Onda su u avgustu ponovo najavlili prekid jer je nešto zapelo sa turbinama koje su bile na remontu u Kanadi, tvrdili su da Nijemci nešto zatežu sa isporukom. Nijemci su to demantovali i kazali da je isporuka turbina uredno obavljena. A onda je neko odlučio da minira gasovod i tako izbije jedan od Putinovih najjačih konvencionalnih aduta. Nema tu šta posebno da se obrazlaže ili raspravlja a gas bi ovako ili onako svakako prestao da teče , a Putin je svakako najavio razlaz sa zapadom i okretanje Aziji i Africi.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°303
Cousin Billy wrote:Hoću reći da je Girkin klasičan režimski ventil za puštanje pare. Mane SVO se ionako ne mogu sakriti a ovo je dobar način da se svale na Putinove henčmene. E sad da li to radi po zadatku ili je korisni idiot, saznaćemo na Tribunalu za ratne zločine na području Ukrajine.
Нема ту мистерије.
Ради по задатку, то му је у опису радног места. Човек је активни пуковник ФСБ-а, није неко са улице. Све што каже је строго контролисано.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°304
fikret selimbašić wrote:Filipenko wrote:Elem, od ozbiljnijih stvari, zanimljivo mi je da u vezi teroristickog napada na severni tok o kome je Hers pisao apsolutno niko od imenovanih zvanicnika iz americke zlocinacke aparature nije izasao u javnost, demantovao, dao pisanu izjavu niti bilo sta. Ni Dzejk Saliven, koji je najdirektnije insistirao da se to napravi, ni Viktorija Nuland, ni Vilijem Burns, ni Entoni Blinken koji ide okolo po svetu i prica da ni prekid vatre nije prihvatljiv, a kamoli pregovori. Svi koji komentarisu su neki portparoli koji naravno nemaju veze sa tajnim operacijama vec im je posao da zastupaju administraciju u javnosti, poput Dzona Kirbija i slicnih. Oni imaju plozabilan dinajabiliti uvek mogu da kazu "Jebiga, nismo znali, nismo imali dostupne informacije, to nije u najuzem krugu mojih delatnosti tralala", ali ove glavonje iz administracije bi mogle da imaju posledice ako budu lagali javnost. Tako da i dalje cekamo da neko od onih koji su javno optuzeni za pokusaj pokretanja WW3 kazu bilo sta na tu temu.
Sve do miniranja gasovoda sa ruske strane se mahalo prekidom isporuke. Povremeno su to i radili, prekidali ili redukovali protok na neki mizeran procenat. Onda su u avgustu ponovo najavlili prekid jer je nešto zapelo sa turbinama koje su bile na remontu u Kanadi, tvrdili su da Nijemci nešto zatežu sa isporukom. Nijemci su to demantovali i kazali da je isporuka turbina uredno obavljena. A onda je neko odlučio da minira gasovod i tako izbije jedan od Putinovih najjačih konvencionalnih aduta. Nema tu šta posebno da se obrazlaže ili raspravlja a gas bi ovako ili onako svakako prestao da teče , a Putin je svakako najavio razlaz sa zapadom i okretanje Aziji i Africi.
Alo, digli su u vazduh infrastrukturni objekat, ne mozes to da zamazes jeftinim pricama "nema tu sta posebno da se obrazlaze", "nema potrebe za raspravom", "svakako bi se desilo" itd. Ni mi nismo gledali RTS niti mu narocito verovali, pa opet nije smeo Nato da ga bombarduje niti nam je drago zbog toga. Ovo je ujedno odgovor i za onu glupost o tzv. tomosu gore.
- Post n°305
Јанош Винету wrote:Cousin Billy wrote:Hoću reći da je Girkin klasičan režimski ventil za puštanje pare. Mane SVO se ionako ne mogu sakriti a ovo je dobar način da se svale na Putinove henčmene. E sad da li to radi po zadatku ili je korisni idiot, saznaćemo na Tribunalu za ratne zločine na području Ukrajine.
Нема ту мистерије.
Ради по задатку, то му је у опису радног места. Човек је активни пуковник ФСБ-а, није неко са улице. Све што каже је строго контролисано.
I nije laž.
Rusija može da pobijedi samo ako se u ful otadžbinski rat mod prebaci. Denacifikaciju i demilitarizaciju tek usputno još neko pomene. ODbrana Rusije od rasparčavanja koje joj zapad planira je već postala zvaničan stav i glavni cilj SVO. Sam Putin je u zadnjih šest dana tri puta o tome zborio. Sve i da to proglasi, a vjerovatno hoće, za prelazak u ful ratnu privredu i stanje, treba i para i vremena.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°306
Filipenko wrote:fikret selimbašić wrote:
Alo, digli su u vazduh infrastrukturni objekat, ne mozes to da zamazes jeftinim pricama "nema tu sta posebno da se obrazlaze", "nema potrebe za raspravom", "svakako bi se desilo" itd. Ni mi nismo gledali RTS niti mu narocito verovali, pa opet nije smeo Nato da ga bombarduje niti nam je drago zbog toga. Ovo je ujedno odgovor i za onu glupost o tzv. tomosu gore.
Uvijek mogu da kažu kako su diverzijju izveli ukrajinski diverzanti kao odmazdu za rusko uništavanje Ukrajine. A ovi mogu i da se javno pohvale tim, čak i da intervjuišu navodne diverzante sa blurovanim licima i metalizovanim glasom.
Ti mene biolaboratorijom, ja tebe diverzijom na gasovodu.
Da ne bude zabune, ja sam prilično uvjeren da je to miniranje američko-poljska ujdurma i da to Nijemci dobro znaju jer je jedan od ciljeva diverzije bio disciplinovanje i vraćanje u sur Njemačke.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°307
E, pa ako je iNfRaStrUktUrNi oBjEkAt, onda je to druga stvar...
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°308
Erős Pista wrote:E, pa ako je iNfRaStrUktUrNi oBjEkAt, onda je to druga stvar...
Ali to je pokušaj da se izazove WW3
Zabrinutost se širi sa tomosa na infrastrukturne objekte
fikret selimbašić wrote:Јанош Винету wrote:
Нема ту мистерије.
I nije laž.
Rusija može da pobijedi samo ako se u ful otadžbinski rat mod prebaci. Denacifikaciju i demilitarizaciju tek usputno još neko pomene. ODbrana Rusije od rasparčavanja koje joj zapad planira je već postala zvaničan stav i glavni cilj SVO. Sam Putin je u zadnjih šest dana tri puta o tome zborio. Sve i da to proglasi, a vjerovatno hoće, za prelazak u ful ratnu privredu i stanje, treba i para i vremena.
Četiri.
Запад има за циљ распад Русије и успостављање контроле над њеним бившим деловима, у таквом сценарију руски народ у садашњем облику можда неће бити сачуван, а уместо њега ће се појавити „Московљани, Уралци и остали“, рекао је председник Владимир Путин у интервјуу за Русију 1. „Ако идемо овим путем [колапса Русије], мислим да се судбина многих народа Русије, а пре свега, наравно, руског народа може драматично променити, па, само радикално“, рекао је Путин.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°309
fikret selimbašić wrote:Јанош Винету wrote:
Нема ту мистерије.
I nije laž.
Ја имам неки осећај да није лаж. Не могу да докажем ни да није ни да јесте, али мој осећај је да је он нечији трбухозборац, пуштач пробних балона. Неко ко говори истину у царству лажи је дебело привилегован. Гомила људи глави вишегодишње робије због критике рата тј. СВО, а њега пуштају да прича суву истину у детаље. Свакако јесте контролисан, не даје нам све податке, врло је то све цензурисано али до сада се није проваљивао, офирао и масно лагао.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°310
Јанош Винету wrote:fikret selimbašić wrote:
I nije laž.
Ја имам неки осећај да није лаж. Не могу да докажем ни да није ни да јесте, али мој осећај је да је он нечији трбухозборац, пуштач пробних балона. Неко ко говори истину у царству лажи је дебело привилегован. Гомила људи глави вишегодишње робије због критике рата тј. СВО, а њега пуштају да прича суву истину у детаље. Свакако јесте контролисан, не даје нам све податке, врло је то све цензурисано али до сада се није проваљивао, офирао и масно лагао.
Podsjeća malo na Kapetana Dragana i njegove zamjerke na račun JNA nakon što je istjeran iz Krajine. S tim što je Strelkov 100% institucionalizovan, ovo je njegov FSB zadatak i on ga sprovodi kao što svojevremeno imao i obavljao zadatke organizovanja i dizanja ustanka na istoku Urkajine.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°311
kao i na istoku BiH dok je bio u VRSfikret selimbašić wrote:Јанош Винету wrote:
Podsjeća malo na Kapetana Dragana i njegove zamjerke na račun JNA nakon što je istjeran iz Krajine. S tim što je Strelkov 100% institucionalizovan, ovo je njegov FSB zadatak i on ga sprovodi kao što svojevremeno imao i obavljao zadatke organizovanja i dizanja ustanka na istoku Urkajine.
- Post n°312
Local Media is reporting that at least 2 Explosions were heard today near Machulishchy Airbase in Central Belarus; currently it is not known what caused the Explosions but as a result it’s is said that 1 Russian Transport Aircraft and Snow Removal Equipment was damaged. pic.twitter.com/nB2SpwdrEb
— OSINTdefender (@sentdefender) February 26, 2023
Sad kad Batka uleti all in
- Post n°313
false flag obviously, ali možda im ni to nije baš pošlo po planu
- Post n°314
Smenjen komandant ukrajinske vojske u Donbasu, general Eduard Moskaljov.
- Post n°315
You name your general like that...
_____
- Post n°317
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°318
sta ce sad rusi/belorusi bez unistene masine za sneg...
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°319
Немају ни реч за грталицу....
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°320
grtalica koja je odlucila rat
dobar naslov za sigurnog nobelovca
dobar naslov za sigurnog nobelovca
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°321
Niko i nikako, ali još je zanimljivije pitanje kako obezbediti da Rusija za koji mesec ili godinu ne krene dalje? Demilitarizacijom Ukrajine sigurno ne.Mór Thököly wrote:Principi ok. Mene zanima sledece, ako se.prihvati primirje - ko ce i kako naterati Rusiju da se povuce iz 4 oblasti?
_____
Činjenica da se između Rusije i Srbije nalazi Ukrajina je dokaz da imamo više sreće nego pameti!
- Post n°322
Sveobuhvatnim sporazumom kojim bi se regulisale linije na relaciji Nato - Rusija.
Znam, suvisno je, o tome se ne sme danas razgovarati, sa Putinom nema dogovora, bla bla. Zato Sarmat za gospodu.
Znam, suvisno je, o tome se ne sme danas razgovarati, sa Putinom nema dogovora, bla bla. Zato Sarmat za gospodu.
- Post n°323
U ukrajini niko nikad nece potpisati demilitarizaciju taman im ostso potez od Krivog Roga do Ivano Frankovska
- Post n°324
https://twitter.com/MorningConsult/status/1629049264310460419