Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kosovo*

Del Cap

Kosovo* - Page 9 Empty Re: Kosovo*

Post by Del Cap Fri Feb 17, 2023 3:31 pm

Put može biti drugačiji, ali cilj na kraju ostaje samo jedan: Srbija mora da prizna Kosovo, zatraži oproštaj, a na kraju se Albanci moraju ujediniti, poručio je albanski premijer Edi Rama za televiziju Kljan.

„Isti je cilj, ali putevi su drugaciji. Od Aljbina Kurtija se razlikujem u vezi odnosa sa Srbijom. Ja mislim da je moj put kraći i da sam ja u pravu. Ali je do Kurtija da odluči šta Kosovo treba da radi“, naglasio je on.

Na pitanje da li se slaže sa Kurtijevim stavom odgovorio je: „Ne želim da ulazim u pitanje koje je na plećima premijera i vlasti na Kosovu. Opšte je poznato da ja imam svoje ideje i svoj pristup, cilj je isti, mislim da Srbija treba da prizna Kosovo, da traži oproštaj, a na kraju ovog procesa Albanci treba da se ujedine“.

Na dodatno pitanje hoće li se Albanci ujediniti Rama je bio jasan „Albanci se moraju ujediniti“.

„Da, naravno da Aljbin želi istu stvar, ali ja mislim drugačije o putu do tamo, Aljbin misli drugačije. Ali Aljbin je premijer Kosova i on mora da bira, želim mu sve najbolje i uspeh i neka shvati da možda grešim“, poručio je on, prenosi Kosovo Onlajn.

Filipenko

Post by Filipenko Fri Feb 17, 2023 5:15 pm

Kako bese, zato trebamo da priznamo Kosovo da nasoj deci ne ostavljamo konflikt. Kosovo* - Page 9 2952840586
    Notxor

Post by Notxor Fri Feb 17, 2023 5:21 pm

Golubarska mafija ne poznaje granice.

_____
      Sweet and Tender Hooligan  

Post by beatakeshi Fri Feb 17, 2023 6:00 pm

Nema dece, nema konflikta. Kosovo* - Page 9 29297947
    Jack Palance

Post by Jack Palance Fri Feb 17, 2023 11:09 pm

Kosovo smo definitivno izgubili '99 i tu je kraj priče. Trebalo je to odavno reći narodu, samo što niko nema muda.

_____
    Činjenica da se između Rusije i Srbije nalazi Ukrajina je dokaz da imamo više sreće nego pameti!
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Fri Feb 17, 2023 11:18 pm

Ma i da Kosova nema, ovi bi ga izmislili. Master signifier, što bi reko onaj šarlatan.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Fri Feb 17, 2023 11:21 pm

Isto ko i ''izdaja''.

_____

~~~~~

Erős Pista

Post by Erős Pista Fri Feb 17, 2023 11:24 pm

Летећи Полип wrote:Ma i da Kosova nema, ovi bi ga izmislili. Master signifier, što bi reko onaj šarlatan.

Kosovo* - Page 9 3579118792

Pa u velikoj meri ga i jesu izmislili.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    ficfiric

Post by ficfiric Fri Feb 17, 2023 11:35 pm

_____

Uprava napolje!

Летећи Полип

Post by Летећи Полип Fri Feb 17, 2023 11:40 pm

Mrš na Bahmut, mamu vam...

_____

~~~~~

Јанош Винету

Post by Јанош Винету Fri Feb 17, 2023 11:48 pm

Не знам шта да кажем на ове албанске провокаторе.

Севап је наћи некакав политички еквивалент да им се лупи шаком по лабрњи, али се плашим да више таквих механизама нема.

Албанце треба кочити на сваком кораку, спотицати их у њиховој намери да испуне своје великоалбанске шовинистичке делузије, градити широку коалицију против њих, изоловати их, подривати у међународним организацијама, нешто радити конструктивно. Какво црно признање, не треба нормализовати ненормално.

Проблем је што свака власт инструментализује Косово у сврхе турирања телетабиса и тупавих маса, замлаћивања домаће јавности да се не би бактали са конкретнијим проблемима.

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    ficfiric

Post by ficfiric Sat Feb 18, 2023 12:02 am

_____

Uprava napolje!

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Feb 18, 2023 12:26 am

Летећи Полип wrote:Mrš na Bahmut, mamu vam...
    Kosovo* - Page 9 1233199462

"Idite na Artjomovsko"
    паће

Post by паће Sat Feb 18, 2023 11:26 am

Летећи Полип wrote:Ma i da Kosova nema, ovi bi ga izmislili. Master signifier, što bi reko onaj šarlatan.

Или мекгафин, по другој теорији.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Bleeding Blitva

Post by Bleeding Blitva Sat Feb 18, 2023 4:25 pm

https://www.portalnovosti.com/rada-trajkovic-na-severu-je-bezbedonosni-vakuum

Ali kakvo je ovo poentiranje na kraju Kosovo* - Page 9 3274312807 

Dok ne dođe trenutak da jedni i drugi kažemo da smo imali loših stvari, pobeđivaće politika da se dopadnu biračima, a Kosovo se prazni. Taj prostor, kao i u Srbiji, Bosni i Hrvatskoj, puniće neki novi ljudi koji neće biti njegovi autentični građani i onda ćemo možda doći k pameti, shvatićemo koliko nedostajemo jedni drugima čak i takvi kakvi smo bili.

_____
    my goosebumps have goosebumps
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Feb 18, 2023 5:05 pm

Zajedno protiv migrantske posasti. Pa jos kad udari Zelenoviceva mornarica...

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Feb 18, 2023 6:18 pm

Lol
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Feb 18, 2023 6:19 pm

Nema deco ništa od nas
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Feb 18, 2023 6:21 pm

To se Vaso zove pronalaženje najmanjeg zajedničkog sadržaoca u politici...odnosno "drugog"
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Sat Feb 18, 2023 6:43 pm

Bleeding Blitva wrote:https://www.portalnovosti.com/rada-trajkovic-na-severu-je-bezbedonosni-vakuum

Ali kakvo je ovo poentiranje na kraju Kosovo* - Page 9 3274312807 

Dok ne dođe trenutak da jedni i drugi kažemo da smo imali loših stvari, pobeđivaće politika da se dopadnu biračima, a Kosovo se prazni. Taj prostor, kao i u Srbiji, Bosni i Hrvatskoj, puniće neki novi ljudi koji neće biti njegovi autentični građani i onda ćemo možda doći k pameti, shvatićemo koliko nedostajemo jedni drugima čak i takvi kakvi smo bili.

Nije novo, ima bar deset godina kad sam prvi put ovo čuo. Raširilo se prilično i sve češće čujem ili pročitam varijacije na temu. Sročeno je tako da privuče i za budućnost zabrinutog bijelog čovjeka (najugroženiju vrstu u svojoj zemlji) i dobronamjernu naivčinu koji je zabrinut jer sve teže nalazi dobrog keramičara, čistačicu, kopača grobova, nekog sa kim će popiti par pića u kafani... Česta je i kod imama na predavanjima petkom...

Sve u svemu:

Cousin Billy wrote:Nema deco ništa od nas

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Feb 18, 2023 7:41 pm

Logički je, pak, problem sa ovom Radinom domišljatošću što albanski nacionalisti uglavnim misle i da su Srbi 1 "neautentični građani Kosova". Isto naravno važi i za mišljenje srpskih kaunterparta.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Feb 19, 2023 11:08 pm

https://n1info.rs/vesti/novi-vapaj-nvo-sa-kosova-porfiriju-osecamo-se-kao-jaganjci-pred-klanje/
    plachkica

Post by plachkica Thu Feb 23, 2023 1:41 am

[size=41]U Beogradu obeleženo 15 godina od jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, prisustvovala i Kurtijeva savetnica[/size]

Petnaesta godišnjica jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova obeležena je danas u Beogradu, u organizaciji Kancelarije za vezu Prištine u ovom gradu, potvrdili su poslanik u Skupštini Srbije, Šaip Kamberi, kao i savetnica kosovskog premijera, Ardita Sinani.
    Kamberi se ovim povodom oglasio u dva navrata na Fejsbuku, sa kratkim porukama.
    Naveo je da je obeležavanje godišnjice organizovala Kancelarija za vezu Prištine.
    „Ovo je prvi put od otvaranja Kancelarije za vezu da se Dan nezavisnosti Kosova obeležava u Beogradu“, naveo je Kamberi u objavi na Fejsbuku.
    Kamberi je ujedno objavio više fotografija na kojima se vidi da je u prostoriji u kojoj je okupljeno više desetina ljudi, ujedno postavljena kosovska zastava.
    Kamberi se pored kosovske zastave fotografisao zajedno sa oficirom za vezu Prištine u Beogradu, Jetišom Jašarijem (Jetish Jashari).
    Ovom događaju prisustvovala je i savetnica kosovskog premijera Aljbina Kurtija, koja je ujedno i bivša predsednica opštine Preševo, Ardita Sinani.
    „Posebna je bila proslava 15. godišnjice nezavisnosti Republike Kosovo u Beogradu. Veoma značajna simbolika. Upravo zato će priznanje realnosti od glavnog grada Srbije za Republiku Kosovo biti šansa za demokratizaciju Srbije“, poručila je ona u objavi na Fejsbuku.
    Kaže i da je „priznavanje realnosti“ i poštovanje principa reciprociteta manjinskih prava garancija za dugoročni mir na Zapadnom Balkanu.
    Ujedno se oglasio Ragmi Mustafi, dosadašnji predsednik Nacionalnog saveta Albanaca u Srbiji, uz poruku – „prvi put Kosovo slavi nezavisnost u Beogradu“.
    Kaže da je proslavi prisustvovao na poziv „ambasadora“ Jašarija.
    Naznačio je da su događaju prisustvovali institucionalni i politički predstavnici iz Preševa, Bojanovca i Medveđe, kao i predstavnici civilnog društva u Beogradu i međunarodnih diplomatskih misija.
    O ovom događaju večeras je izvestila Gazeta Express, navodeći da je obeležavanje održano u rezidenciji predstavnika Prištine u Beogradu.
    Ovaj medij takođe prenosi izjavu Kamberija, da je događaj protekao bez problema, odnosno da niko nije pokušao da spreči održavanje.
    Petnaest godina od jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova u Prištini je obeleženo  17. februara i to nizom aktivnosti u kojima su učestvovali najviši prištinski zvaničnici, a među kojima i Aljbin Kurti i Vjosa Osmani.
    https://kossev.info/kamberi-u-beogradu-obelezeno-15-godina-od-jednostrano-proglasene-nezavisnosti-kosova/
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri Feb 24, 2023 3:59 pm

A sad povratak u realnost

https://n1info.rs/vesti/visoki-zvanicnik-eu-stizu-signali-sa-obe-strane-da-ce-predlog-biti-prihvacen/
    Filipenko

Post by Filipenko Fri Feb 24, 2023 4:22 pm

Ko bi rekao.

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 2:32 am