fikret selimbašić wrote:Erős Pista wrote:
Zivim za dan kad ce Nemacka da plati i za ovo pizdanstvo i za visedecenijsko profitiranje na ruskom gasu.
Nije im prijatno, od prvih sedmica mi djeluje da su zajedno sa ruskim mangupima nasjeli na priču da će Ukrajina biti gotova u vrlo kratkom roku, par sedmica max. A onda bi to pokrpili sa malo oštrih osuda, kozmetika sankcija, ponudom za posredovanje u pregovorima na kojima bi se prihvatilo novo stanje. Gas, nafta, ekonomska moć, politički uticaj, privreda i još bolji odnosi sa još moćnijom Rusijom bi nastavili da teku i rastu.Friends like these are worth more than a squadron of tanks. We are glad to welcome Boris Johnson to Ukraine. A person who has been with the Ukrainian people since day one. pic.twitter.com/RQjawNJj7l
— Defense of Ukraine (@DefenceU) January 22, 2023
Ovaj, kako da ti kazem, ali u tom momentu Nemacka nije mogla znati sta ce da se desava u ratu i da li ce zapad toliko odlucno da stane iza Ukrajine. Sto je i logicno, jer njih ne konsultuju za puno toga. Sama svakako nije mogla da ucini puno toga da pomogne Ukrajini. Niko tada nije znao da ce Dzonson i Bajden da strogo zabrane bilo kakvo popustanje i da ce da narede da se ratuje do kraja or else. Danas znamo da je manje-vise sve za mesec dana bilo gotovo i da je Ukrajina bila spremna na nekakav sporazum.
Vreme ce pokazati da li im je Bojo bio prijatelj ili nije. Ja mislim da je zmija otrovnica u svakom slucaju. Da je prijatelj neonacistima iz vrhova ukrajinske drzave koji salju neke jadnike da ginu masovno prodajuci im pricu o braniku zapadne civilizacije, to znamo i znali smo i ranije.