by Guest Mon Jan 15, 2024 3:40 am
Нисам убеђен у тај крипто-сепаратизам. Again, 80-те пре него што је почела ера Слободана Милошевића су музички најзанимљивији али политички најглупљи период у животу Србије. Гомила безличних бирократа на власти, некакви клонови, зомбији типа Крсте Аврамовића или Бранислава Иконића, Деска Јефтића, итд., већини сам одавно позаборављао имена јер и јесу били ликови за заборав. Из њихових уста је текла бесконачна, потпуно нечитљива трака празних фраза и флоскула. Није ту било никакве политике сем чврстог држања за власт и привилегије, а у временима пред олују. Грађани су имали разлога и за незадовољство и за страх, искључивали су нам јебену струју по групама, уводили тачкице и пар-непар систем. ММФ је био апсолутна бабарога. Било је јасно да је пост-титовска Југославија не само у економској већ и у управној кризи, сви смо се зајебавали на тему рингишпил-председништва и сл. Било је помало безнадно и гадно. Али ако се нечега не сећам, то је да је ико, икада причао о некаквој прекомпозицији Југославије или сепаратној Србији, у ма којим границама. Не само зато што би се за тако нешто ишло у затвор, него просто није ником било ни на крај памети. Мислим, нама је та држава била једини оквир који смо познавали, мислим да су људи у Србији последњи на свету схватили да се Југославија распала, без обзира што је управо њихова елита одлучујуће допринела том распаду.