Nenad Rašić imenovan za ministra za zajednice i povratak u kosovskoj vladi
Kosovski premijer Aljbin Kurti imenovao je predsednika Progresivno demokratske stranke Nenada Rašića na mesto ministra za zajednice i povratak u kosovskoj vladi, saopštio je kabinet predsednika kosovske vlade, prenosi KoSSev.
Kosovo*
- Post n°401
Re: Kosovo*
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°402
https://rs.n1info.com/vesti/rada-trajkovic-vuciceva-politika-i-radoicic-vise-nece-imati-uticaja/
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°404
I ja to mislim. Ovo Vucicevo pizdjenje lici na ono kad su se Pupovac i ekipa dogovorili s HDZom i odjebali ga.
Last edited by Erős Pista on Fri Dec 02, 2022 4:18 am; edited 1 time in total
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°405
Raspao se, a to ne sme da se desi, ali eto desilo se. Totalno neozbiljno.
- Post n°406
Pa previse je truda ulozio u uspostavljanje SL kao jedine srpske snage na Kosovu, da bi sad mirno gledao kako se ovi sa lakocom zaobilaze. Ja inace mislim da je njemu preko kurca i Radoicica i Veselinovica i cele gangsterske ekipe oko njih, i da uh je tetosio i branio samo iz tog razloga, a sad vidi.
_____
- Post n°407
Cekajte, a kako je tacno ovo krsenje Briselskog sporazuma, nesto mi tu promice
- Post n°408
pa nije.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°409
Ja ne znam sta oni misle zaista. Ovo su iglene usi kroz koje je nemoguce proci, ali oni i dalje pokusavaju.
- Post n°411
Ma da, sad medijski napadi kao na O.I. onomad
- Post n°412
Te napade smo vec imali kao i Seseljeve spekulacije kako ce je ubiti Albanci da bi to pripisali Srbima
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°413
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je spreman da razmotri mogućnost da promeni odluku da ne putuje u Tiranu, na Samit lidera zemalja Zapadnog Balkana, zbog odluke Prištine da imenuje Nenada Rašića za ministra za zajednice i povratak na Kosovu i reakcije EU na tu odluku.
zagrmeo
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°414
Одлучно за или против, а можда и оба.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°417
Shoiq
A small flavor of the hate speech from SNS deputies after Kurti names Serb ministers not affiliated with SL controlled by Vučić & SNS, following SL walk out. pic.twitter.com/JoCy4o7Dv1
— Florian Bieber (@fbieber) December 3, 2022
- Post n°418
"Novo politicko krilo UCK". Staro je, pretpostavljam, ono sto je do sada bilo u Kurtijevoj vladi?
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°419
Сирене за ваздушну опасност и у Косовској Митровици
— Марко Јакшић (@jaksicmarko) December 6, 2022
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°420
A fifth explosion is heard loud coming from the northern bank of the Ibar river of Mitrovica, north of Kosovo, following a scene where multiple plain clothes individuals were witnessed smashing windows of what is reported to be central elections commission of Kosovo facilities. pic.twitter.com/BmUkvjlNRe
— Vudi Xhymshiti (@VudiXhymshiti) December 6, 2022
- Post n°421
Za to vreme (google prevod sa gazeta express)
Ексклузивно: Лајчак са ажурираним „француско-немачким” предлогом тражи одлагање избора на Северу
Изасланик Европске уније за преговоре о Косову и Србији Мирослав Лајчак дошао је у регион, прво у Београд, а потом у Приштину, са ажурираним предлогом „француско-немачког” плана, који вероватно укључује коментаре послате странке, сазнаје Газета Експрес.
Такође, према изворима, Словак је дошао и са захтевом за одлагање избора у северним општинама заказаних за 18. децембар, који су најављени јер су функционери Листе Српске напустили општинске и централне институције због одлуке Куртијеве владе.
Како сазнаје Газета Експрес, Лајчак је на Косово донео захтев за одлагање општинских избора на Северу како би Српска листа била убеђена да учествује на њима.
Лајчак је јуче боравио у Београду где се састао са председником Србије Александром Вучићем. Он је након састанка са њим потврдио да је тема разговора био повратак Срба у институције.
„У Београду сам разговарао о даљем путу за нормализацију односа као наставак последњих дијалога са председником Вучићем. Такође, разговарали смо о актуелним темама, укључујући повратак косовских Срба у косовске институције, мапу пута за енергетику и питање несталих лица”.
После састанка са премијером Куртијем у Приштини, Лајчак је генерализовано написао да се разговарало о ситуацији на северу и енергетици.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°422
Suživot u cvetanju
Velika Hoča: Pretres u vinariji, meštani okupljeni u centru sela
Pripadnici Kosovske policije i carine došli su danas u Veliku Hoču kako bi sproveli akciju kontrole proizvođača vina, javlja Radio Goraždevac.
16:53 | 07.12.2022Izvor: Radio Goraždevac, RTK, Radio Kontakt Plus
Kako javlja novinar Radio Goraždevca iz Velike Hoče, akcija policije i carine uznemirila je čitavo selo, meštani se trenutno okupljaju ispred vinarije Petrović. U centru sela se nalaze i pripadnici Kosvoske policije i carine, koji čekaju da stigne cisterna kako bi odneli vino iz ove vinarije.
RTK je javio da su pripadnici policije i carine u Velikoj Hoči kako bi izvršili inspekciju pojedinih proizvođača vina. Kako navodi RTK, akcija carine i policije se odnosi na "proizvodnju koja nije registrovana" u vinariji Petrović. Nakon dobijanja informacija, Carina Kosova je preduzela akciju kontrole aktivnosti Srđana Petrović, izveštava RTK.
Velika Hoča: Pretres u vinariji, meštani okupljeni u centru sela
Pripadnici Kosovske policije i carine došli su danas u Veliku Hoču kako bi sproveli akciju kontrole proizvođača vina, javlja Radio Goraždevac.
16:53 | 07.12.2022Izvor: Radio Goraždevac, RTK, Radio Kontakt Plus
Kako javlja novinar Radio Goraždevca iz Velike Hoče, akcija policije i carine uznemirila je čitavo selo, meštani se trenutno okupljaju ispred vinarije Petrović. U centru sela se nalaze i pripadnici Kosvoske policije i carine, koji čekaju da stigne cisterna kako bi odneli vino iz ove vinarije.
RTK je javio da su pripadnici policije i carine u Velikoj Hoči kako bi izvršili inspekciju pojedinih proizvođača vina. Kako navodi RTK, akcija carine i policije se odnosi na "proizvodnju koja nije registrovana" u vinariji Petrović. Nakon dobijanja informacija, Carina Kosova je preduzela akciju kontrole aktivnosti Srđana Petrović, izveštava RTK.
- Post n°423
https://www.novosti.rs/vesti/politika/1180198/sramno-objasnjenje-kurtijevih-haraclija-vino-zaplenjuju-zbog-nelegalne-proizvodnje-srbin-porucio-ovo-radimo-vec-sest-generacija
- Post n°424
Vino za svoje potrebe.
Koliko?
40 000 litara.
Mora da mu i žena pije.
Koliko?
40 000 litara.
Mora da mu i žena pije.
- Post n°425
Skandal! Stavio vino u bure i tu ga drži godinama!
_____
Sweet and Tender Hooligan