by boomer crook Sun Jun 19, 2022 1:19 pm
Јанош Винету wrote: boomer crook wrote:ne ulazeci u neku dublju raspravu u baltickim zemljama i medju poljacima je najveci stepen ratobornosti ne zato sto su ludi vec zato sto njihove zemlje do pre 100 godina bile deo ruskog "mira".
sto rece onaj pametni bugar rusija je na default namestena kao carstvo i sto sada, sta ja znam, ljudi po africi mogu da pomesaju sssr i rusko carstvo to ne znaci da up close and personal stvari ne izgledaju drugacije.
То је био распад држава, уништавање културе и језика, колонизација уз компрадорски режим, перфидна пљачка, ма све из империјалног рецепта. Само није било негде у далекој Азији и Африци него ту, у сред Европе.
Зашто би неко допустио да му се то поново деси, пошто је крваво извојевао слободу?
doslovce. pametno bugarce (sorry kondo) sve lepo napisalo. to sto ih mi drugacije pamtimo je samo zbog toga sto su nam z vratom dihali turci i razni germani pa smo bili zgodni za podrzati.
ko nije slusao ruskog nacosa kako objasnjava degeneraciju ruskog u juznoslavenske crven u licu nije video kako izgleda jedna neobicna ukrudba za asimilacijom.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started