Srbija i Ukrajina
- Post n°176
Re: Srbija i Ukrajina
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°177
https://www.vreme.com/vesti/vladimir-arsenijevic-ukrajince-ne-interesuje-mir-vec-pobeda/
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°178
- Post n°179
- Post n°180
Filipenko wrote:Jeste, narocito su organizacije tih mladih ukrajinskih ljudi koje su finansirali neki Ahmetov, Kolomojski i slicni naviknuti na slobodno nebo nad sobom i beskrajno polje prilika u sebi, iduci kroz zivot gordo, uzdignuta cela, vodjeni najvisim moralnim nacelima i preziruci diktatore, satrape i njihove oligarhe.
Jebiga, Filipe, altenativa je da im P
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°181
Čitam ovo i pade mi nešto na pamet: Filipe jel si čuo nekim slučajem nekad parolu iz NOBa “tudje nećemo, svoje ne damo”? Ukrajinci izgleda veruju u to.Ukrajinci smatraju da nemaju razloga da diskutuju o sukobu sa Rusijom zato što s njihove strane nikakav sukob ne postoji. Oni nisu ugrozili ni jedan milimetar ruske teritorije. Postoji samo ruska agresija“
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°182
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°183
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°184
fikret selimbašić wrote:Filipenko wrote:Jeste, narocito su organizacije tih mladih ukrajinskih ljudi koje su finansirali neki Ahmetov, Kolomojski i slicni naviknuti na slobodno nebo nad sobom i beskrajno polje prilika u sebi, iduci kroz zivot gordo, uzdignuta cela, vodjeni najvisim moralnim nacelima i preziruci diktatore, satrape i njihove oligarhe.
Jebiga, Filipe, altenativa je da im Putinetar II za vladara instalira nekog Kadirova ili Lukašenka. Da je 17. vijek pa da nekako i prođe.
Ne. Alternativa su bili pregovori i nedavanje dupeta vojnom savezu koji Rusiju ima zapisanu kao glavnog neprijatelja.
Mislim, razumem ja vas. Oslonis se na Amere i demokratiju, i racunas da mozes sve, da ces imati maksimalnu podrsku i da mozes da radis bilo sta, jer ma sta uradio ce biti validirano od strane slobodnog sveta.
Tako je i lakse - mozes da za onog preko puta pricas da je Ork, da se tapses po ramenu kako si borac za pravu stvar itd. Neka je sa srecom. Imajte samo u vidu da ta prica, bez obzira dolazi li od americkopomazanog SBU, obicnog coveka koji je izgubio sve i koji je opravdano beskonacno besan, ili od ukrajinskog nacionaliste Arsenijevica ima vrlo pogibeljno ishodiste jer nuzno gura u obracun bez ikakvih obzira i osvrtanja, do konacne pobede nad mrskim neprijateljem. Sad, ako izdrze duze, svaka im cast. Jedino sto diplomatija treba da ima neku drugu svrhu, ali ukoliko su reseni da idu do kraja i interesuje ih samo pobeda, skidam kapu i zelim im istu onu srecu koju zelim i ovdasnjem desnom sektoru i fizicko-mentalnom potomstvu kvislinga.
Vilmos Tehenészfiú wrote:Čitam ovo i pade mi nešto na pamet: Filipe jel si čuo nekim slučajem nekad parolu iz NOBa “tudje nećemo, svoje ne damo”? Ukrajinci izgleda veruju u to.Ukrajinci smatraju da nemaju razloga da diskutuju o sukobu sa Rusijom zato što s njihove strane nikakav sukob ne postoji. Oni nisu ugrozili ni jedan milimetar ruske teritorije. Postoji samo ruska agresija“
O eventualnom ustanku komunista Ukrajinaca protiv ruske okupacije bih se izjasnjavao naknadno, odnosno tek nakon uspostavljanja kontrole nad ljvovskom, volinskom i zakarpatskom oblascu od strane ruske vojske.
Pri tome, ja ne vidim zasto je bilo sta istocno od zapadne Ukrajine ( ) ukrajinsko u onom smislu u kom danas govore o tome. Dao bih primer hipoteticke Jugoslavije kojom bi zavladali i zadominirali srpski nacionalisti, a eventualne oruzane pobune bile ugusene surovim danonocnim bombardovanjima gradova. To je ukrajinsko kao sto je Slovenija bila srpska, recimo, i da smo se tukli za Sloveniju do poslednje kapi krvi, zabranjujuci im pritom jezik i insistirajuci da govore zvanicnim, srpskohrvatskim i menjajuci im imena gradova.
- Post n°185
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°186
- Post n°187
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°188
Nisi čitao Vlajsine utiske iz Ukrajine. Tamo nije gradjanski rat nego je napad došao spolja. Upravo zato je došlo do suprotnog procesa nego kod nas: umesto da se raspadne, društvo se ujedinilo. Nema više istočno -zapadno, sad su svi Ukrajinci. I Vlajsa deluje malo šokirano dok nam to saopštava, ispada da je Putin covek koji je ujedinio Ukrajinu.Filipenko wrote:fikret selimbašić wrote:
Jebiga, Filipe, altenativa je da im Putinetar II za vladara instalira nekog Kadirova ili Lukašenka. Da je 17. vijek pa da nekako i prođe.
Ne. Alternativa su bili pregovori i nedavanje dupeta vojnom savezu koji Rusiju ima zapisanu kao glavnog neprijatelja.
Mislim, razumem ja vas. Oslonis se na Amere i demokratiju, i racunas da mozes sve, da ces imati maksimalnu podrsku i da mozes da radis bilo sta, jer ma sta uradio ce biti validirano od strane slobodnog sveta.
Tako je i lakse - mozes da za onog preko puta pricas da je Ork, da se tapses po ramenu kako si borac za pravu stvar itd. Neka je sa srecom. Imajte samo u vidu da ta prica, bez obzira dolazi li od americkopomazanog SBU, obicnog coveka koji je izgubio sve i koji je opravdano beskonacno besan, ili od ukrajinskog nacionaliste Arsenijevica ima vrlo pogibeljno ishodiste jer nuzno gura u obracun bez ikakvih obzira i osvrtanja, do konacne pobede nad mrskim neprijateljem. Sad, ako izdrze duze, svaka im cast. Jedino sto diplomatija treba da ima neku drugu svrhu, ali ukoliko su reseni da idu do kraja i interesuje ih samo pobeda, skidam kapu i zelim im istu onu srecu koju zelim i ovdasnjem desnom sektoru i fizicko-mentalnom potomstvu kvislinga.Vilmos Tehenészfiú wrote:
Čitam ovo i pade mi nešto na pamet: Filipe jel si čuo nekim slučajem nekad parolu iz NOBa “tudje nećemo, svoje ne damo”? Ukrajinci izgleda veruju u to.
O eventualnom ustanku komunista Ukrajinaca protiv ruske okupacije bih se izjasnjavao naknadno, odnosno tek nakon uspostavljanja kontrole nad ljvovskom, volinskom i zakarpatskom oblascu od strane ruske vojske.
Pri tome, ja ne vidim zasto je bilo sta istocno od zapadne Ukrajine ( ) ukrajinsko u onom smislu u kom danas govore o tome. Dao bih primer hipoteticke Jugoslavije kojom bi zavladali i zadominirali srpski nacionalisti, a eventualne oruzane pobune bile ugusene surovim danonocnim bombardovanjima gradova. To je ukrajinsko kao sto je Slovenija bila srpska, recimo, i da smo se tukli za Sloveniju do poslednje kapi krvi, zabranjujuci im pritom jezik i insistirajuci da govore zvanicnim, srpskohrvatskim i menjajuci im imena gradova.
_____
- Post n°189
_____
#FreeFacu
- Post n°190
_____
- Post n°191
Niti bi bile propucane noge ruskih vojnika, niti bi bilo spaljenih u Odesi...
Znam, Amerikanci su govna koja su bombardovala Drezden, Koreju, Vijetnam... ali to ne znači da ono gore nije tačno.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°192
Ide to još od Petra Velikog, a da ne počinjem o Ivanu Groznom kome je, je li, baba Srpkinja ili tako nešto, pa ga je zadojila mržnjom prema svemu što nije rusko, ili srpsko, kakve su već babe - "hajde, uzmi još malo, vidi kako si mršav".
_____
- Post n°193
Wow, Putin basically just stopped pretending: "During the war with Sweden, Peter the Great didn't conquer anything, he took back what had always belonged to us, even though all of Europe recognised it as Sweden's. It seems now it's our turn to get our lands back [smiling]". pic.twitter.com/vgk60hT5ea
— Tadeusz Giczan :flag_ua: (@TadeuszGiczan) June 9, 2022
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°194
_____
- Post n°195
fikret selimbašić wrote:Taj Izraelac sigurno ne bi bio upucan da Petar II nije krenuo da vraća i osvaja teritorije.
Niti bi bile propucane noge ruskih vojnika, niti bi bilo spaljenih u Odesi...
Znam, Amerikanci su govna koja su bombardovala Drezden, Koreju, Vijetnam... ali to ne znači da ono gore nije tačno.
"Srebrenice ne bi bilo da nije bilo opsadi kasarni, masakra vojnih kolona..." Meni to zvuci poznato.
fikret selimbašić wrote:Petar II je Putin, juče se sam preimenovao.Wow, Putin basically just stopped pretending: "During the war with Sweden, Peter the Great didn't conquer anything, he took back what had always belonged to us, even though all of Europe recognised it as Sweden's. It seems now it's our turn to get our lands back [smiling]". pic.twitter.com/vgk60hT5ea
— Tadeusz Giczan :flag_ua: (@TadeuszGiczan) June 9, 2022
Slovenski kompleks oslobadjanja teritorija. Pametnije bi bilo tretirati sve to kao ratni plen.
- Post n°196
- Post n°197
hehehe
to su bile ozbiljne koalicije, mada, ako mape ne lažu, Petar jeste izašao na Baltik i napravio Petrograd ali je tek ona Nemica Katarina ozbiljno izašla na Crno more i ka Poljskoj. Hoću da kažem, nije to tako strašno, osim za baltičke republike.
_____
- Post n°198
- Post n°199
Gradonačelnik Buče (mayor), grada u kom je ruska vojska počinila zločine, me je informisao o patnjama stanovništva, stanju u gradu, i oporavku. Teško je bilo ne zaplakati. pic.twitter.com/tdWyJQ4Ami
— Advokat Čedomir Stojković (@FIGHT_4_RIGHT_S) June 10, 2022
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°200
Moja teorija zavere da je Canak najbolji aset Sluzbe dobija jos jednu potvrduficfiric wrote:Canak ima i drustvo, nije otisao samGradonačelnik Buče (mayor), grada u kom je ruska vojska počinila zločine, me je informisao o patnjama stanovništva, stanju u gradu, i oporavku. Teško je bilo ne zaplakati. pic.twitter.com/tdWyJQ4Ami
— Advokat Čedomir Stojković (@FIGHT_4_RIGHT_S) June 10, 2022
Ulazi tamo gde nijedan drugi agent i saradnik nemaju pristup
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete