Ne znam dal je Solc gledao.
Srbija i Ukrajina
- Post n°201
Re: Srbija i Ukrajina
Na Dnevniku RTS integralna saopstenja Ruskih zvanicnika i izjava devojke iz nekog osvojenog grada kako je sve suoer i sjajno.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°202
Bojim se da je libertarijanac najblizi istini.
https://rs.n1info.com/vesti/da-li-ce-vucic-rizikovati-da-se-cvrsta-saradnja-sa-eu-prekine/
https://rs.n1info.com/vesti/da-li-ce-vucic-rizikovati-da-se-cvrsta-saradnja-sa-eu-prekine/
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°203
Teško je bilo ne zaplakati.
Kako se narcis lako prepozna. Njemu je bilo teško - maca mala.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°204
Erős Pista wrote:Bojim se da je libertarijanac najblizi istini.
Ja bih se uzdrzao od bilo kakvih prognoza. Ozbiljnim analiticarima je prvi impuls, kao i ovome - don't believe the hype. Sasvim razumljivo. Ja nisam ozbiljan analiticar.
- Post n°205
Gledajuci sa ove distance mislim da smo potcenili one prve talase Vucicevih "savetnika iz inostranstva", Mislim na Tonija Blera i kompaniju. Mislili smo da su oni dosli ovde da uzmu par milioncica za fotografisanje. Mi smo to gledali iz ugla "ma sta ce oni da urade za Srbiju, kao da je bitno" a to im nikad nije ni bio cilj, vec samo sta ce da urade za Vucica licno.
Bojim se da su zapravo uveli Vucica u svet korupcije visokog nivoa, i da su ga poducili/instruisali kako da obezbedjuje zapadne politicare i interese nasim parama i dobrima. Kao sto recimo kupuje nepotrebnost uvodjenja sankcija Rusiji izvozom naseg brasna, zita i secera, i jos se sigurno lepo okoristi. Ovde se smenjuju ambasadori, izaslanici, cak i premijeri i kancelari, i niko ne ode nezadovoljan. Strane investicije (sa nasim podsticajima) nikad bolje, Vucic garantuje mir i stabilnost, cak i neko poput Merkelke ode sa funkcije a da ima lepo misljenje. Niti Vucic probleme shvata licno ili kolektivno. Makron ga postavi u zadnji red prilepaka za WW1 proslavu, on ga dariva projektima metroa i odmah postanu prijatelji koji se malo malo pa vidjaju. Plus doveli najjace PR-ove, plus ga povezali sa zalivskim diktatorima.
Jebiga.
Bojim se da su zapravo uveli Vucica u svet korupcije visokog nivoa, i da su ga poducili/instruisali kako da obezbedjuje zapadne politicare i interese nasim parama i dobrima. Kao sto recimo kupuje nepotrebnost uvodjenja sankcija Rusiji izvozom naseg brasna, zita i secera, i jos se sigurno lepo okoristi. Ovde se smenjuju ambasadori, izaslanici, cak i premijeri i kancelari, i niko ne ode nezadovoljan. Strane investicije (sa nasim podsticajima) nikad bolje, Vucic garantuje mir i stabilnost, cak i neko poput Merkelke ode sa funkcije a da ima lepo misljenje. Niti Vucic probleme shvata licno ili kolektivno. Makron ga postavi u zadnji red prilepaka za WW1 proslavu, on ga dariva projektima metroa i odmah postanu prijatelji koji se malo malo pa vidjaju. Plus doveli najjace PR-ove, plus ga povezali sa zalivskim diktatorima.
Jebiga.
Last edited by Filipenko on Fri Jun 10, 2022 8:53 pm; edited 1 time in total
- Post n°206
Filipenko wrote:Gledajuci sa ove distance mislim da smo potcenili one prve talase Vucicevih "savetnika iz inostranstva", Mislim na Tonija Blera i kompaniju. Mislili smo da su oni dosli ovde da uzmu par milioncica za fotografisanje. Mi smo to gledali iz ugla "ma sta ce oni da urade za Srbiju, kao da je bitno" a to im nikad nije ni bio cilj, vec samo sta ce da urade za Vucica licno.
Bojim se da su zapravo uveli Vucica u svet korupcije visokog nivoa, i da su ga poducili/instruisali kako da obezbedjuje zapadne politicare i interese nasim parama i dobrima. Kao sto recimo kupuje nepotrebnost uvodjenja sankcija Rusiji izvozom naseg brasna, zita i secera, i jos se sigurno lepo okoristi. Ovde se smenjuju ambasadori, izaslanici, cak i premijeri i kancelari, i niko ne ode nezadovoljan. Strane investicije (sa nasim podsticajima) nikad bolje, Vucic garantuje mir i stabilnost, cak i neko poput Merkelke ode sa funkcije a da ima lepo misljenje.
Jebiga.
Naravno, zato ih je i placao (i jos uvek ih placa).
_____
- Post n°207
Kakvih sve ljudi ima, strasno...
Zanimljivo je koliko ljudi priželjkuje i raduje se lošim vestima sa današnjeg sastanka (premda, ne mislim da ih ima na takav način). Kao da će biti ostrvo pa će ih mimoići loše posledice.
— Bojan Klačar (@BojanKlacar) June 10, 2022
_____
- Post n°209
Meni je najsmesnije sto se mi ponasamo kao strana koja je u podredjenom polozaju i nema izbora, slicno kao u odnosima sa tzv. Crnom Gorom. A imamo sve adute u rukama i mozemo zestoko da zaprzimo corbu i podgrejemo tlo pod agresivnim proustaskim/probanderovskim rezimima.
Udaris na ziveCrnogorce Ukrajince na teritoriji Srbije, pa da vidimo hoce li oni ostati bez nasih grobova za premestanje ili mi bez mesta po zatvorima i barakama u nedodjijama.
Udaris na zive
- Post n°210
ovo premastenje je uzasno ali ovde su iskopavali dimitrija tucovica.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°211
Da! Najpametnija stvar sada je hapsiti Ukrajince po Srbiji. Realno, vrv bi manje posledice bile da udjemo vojskom na Kosovo.
- Post n°212
mislim ne kazem ovo kaso whataboutism vec ko da se pobuni i s kakvim moralnim integritetom? to je kao sto spomenike lenjinu vraca covek koji je polagao cvece na grobove vodjama belih.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°213
I mnogo gorim od Belih.
Elem, jeste RTS, ali je dobar sagovornik (nisam ni ja jos pogledao)
https://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika/4846327/solc-vucic-poseta-kosovo.html
Elem, jeste RTS, ali je dobar sagovornik (nisam ni ja jos pogledao)
https://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika/4846327/solc-vucic-poseta-kosovo.html
- Post n°215
Naravno da se niko nece buniti, ko da se buni kad su i tamo i ovamo iste ideologije. Samo sto neki osecamo organsko gadjenje, a neki smisljate izgovore da to tako mora i sta da se radi kad ni kod nas nije bolje.
- Post n°216
ja ne smisljam izgovore. prosto, bas me briga
- Post n°217
Ne znam šta su Ukrajinci u Srbiji krivi što su Ukrajinci u Ukrajini posle mnogo vremena otkrili da im Poljaci više nisu neprijatelji nego su im neprijatelji Crvena armija, tj. Rusi i Srbi, isto Rusi.
Ja bih zvao ambasadora Ukrajine da ga pitam šta planiraju dalje da rade, da znamo na čemu smo, a možemo i da menjamo mrtvog Dundića za živog Naumova, šta ja znam.
edit: Prolazio sam pre neki dan pored groblja oslobodiocima Beograda - sredili su ogradu. Kapiram da Dundiću tu ne bi bilo loše, da leži zajedno sa decom svojih saboraca.
Ja bih zvao ambasadora Ukrajine da ga pitam šta planiraju dalje da rade, da znamo na čemu smo, a možemo i da menjamo mrtvog Dundića za živog Naumova, šta ja znam.
edit: Prolazio sam pre neki dan pored groblja oslobodiocima Beograda - sredili su ogradu. Kapiram da Dundiću tu ne bi bilo loše, da leži zajedno sa decom svojih saboraca.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°218
Notxor wrote: možemo i da menjamo mrtvog Dundića zaživogmrtvog Naumova
- Post n°219
Ovo je malo previše i ponavlja se.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°220
Onda barem vratite Pinka.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°222
apropo dundica - problem je u tome sto je to zapravo negacija samih korena moderne ukrajine koja ne bi postojala bez sovjetskog saveza. sssr je omogucio nacijama u orbiti rusije da se osamostale i traze svoj put.
_____
- Post n°223
oderne ukrajine koja ne bi postojala bez sovjetskog saveza
Pa sad...
- Post n°224
Ok, bez boljsevisticke revolucije, mozda
- Post n°225
boomer crook wrote:apropo dundica - problem je u tome sto je to zapravo negacija samih korena moderne ukrajine koja ne bi postojala bez sovjetskog saveza. sssr je omogucio nacijama u orbiti rusije da se osamostale i traze svoj put.
Hello, pa o tome se i radi, na vlasti su nacionalisticku ludaci koji smatraju da je Ukrajina osnovala Rusiju jer je Kijev stariji od Moskve, taj sssr smatraju imperijom zla a sebe svetim borcima protiv istog jer im je djedo Bandera bio heroj. Te stvari valja njima objasniti. Samo kako?