Srbija i Ukrajina
- Post n°226
Re: Srbija i Ukrajina
Nikako. Nek se dogovore medju sobom u okviru Ukrajine.
- Post n°227
Mislim, ne.mozes ti nekoga 100 godina da priznajes kao naciju, uvalis ga kao naciju u fakin osnivace UN, priznajes ga 30 godina kao nezavisnu drzavu i onda mu odjednom kazes - puj pike ne vazi, sad cemomi da vam kazemo ko ste i sta ste.
- Post n°228
mislim zelenski je sve samo ne ovo sto opisuje filip i tu je zaplet sto putin nije napao porosenka vec sada. a to je zato sto mu zapravo najmanje odgovara sredjena ukr
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°229
pa zašto su onda to svoje dali amerikancima?Vilmos Tehenészfiú wrote:Čitam ovo i pade mi nešto na pamet: Filipe jel si čuo nekim slučajem nekad parolu iz NOBa “tudje nećemo, svoje ne damo”? Ukrajinci izgleda veruju u to.Ukrajinci smatraju da nemaju razloga da diskutuju o sukobu sa Rusijom zato što s njihove strane nikakav sukob ne postoji. Oni nisu ugrozili ni jedan milimetar ruske teritorije. Postoji samo ruska agresija“
- Post n°230
boomer crook wrote:mislim zelenski je sve samo ne ovo sto opisuje filip i tu je zaplet sto putin nije napao porosenka vec sada. a to je zato sto mu zapravo najmanje odgovara sredjena ukr
Ja i ne opisujem Minhauzelenskog koji je jedan obican razbojnik i lazljivi medijski tajkun, ja opisujem bezbednosni aparat koji tamo upravlja drzavom i koji je btw postavljen spolja. Najbolje da je Zelenski "sredjivao" Ukrajinu, ne znam samo odakle izvlacite te fore i fazone da je sve bilo potaman i da je zli komsa napao ubogog sus(j)eda.
- Post n°231
molio bih ljubazno da se vrati pink
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°232
Средила би се Украјина само тако само да је Руси оставе на миру.
Да проба да уђе у ЕУ и НАТО, да се интегрише са богатијим суседима који заправо имају неку привреду која није само нафта, гас и оружје.
Да добију безвисни режим па мало иду и раде тамо где плата није 200$, да зараде који динар.
Да виде како изгледа кад власт одговара за своја дела, мало да виде како изледа демократска процедура и живот у разним друштвима, од Португала до Финске.
Да проба да уђе у ЕУ и НАТО, да се интегрише са богатијим суседима који заправо имају неку привреду која није само нафта, гас и оружје.
Да добију безвисни режим па мало иду и раде тамо где плата није 200$, да зараде који динар.
Да виде како изгледа кад власт одговара за своја дела, мало да виде како изледа демократска процедура и живот у разним друштвима, од Португала до Финске.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°233
Filipenko wrote:boomer crook wrote:mislim zelenski je sve samo ne ovo sto opisuje filip i tu je zaplet sto putin nije napao porosenka vec sada. a to je zato sto mu zapravo najmanje odgovara sredjena ukr
Ja i ne opisujem Minhauzelenskog koji je jedan obican razbojnik i lazljivi medijski tajkun, ja opisujem bezbednosni aparat koji tamo upravlja drzavom i koji je btw postavljen spolja. Najbolje da je Zelenski "sredjivao" Ukrajinu, ne znam samo odakle izvlacite te fore i fazone da je sve bilo potaman i da je zli komsa napao ubogog sus(j)eda.
Brt, pises kao edgy 15-godisnjak.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°234
0:24
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°235
au, ista agentura koja je radila milunku ili kako se već zove ona naša transdjender heroina iz WW1 i druge spotove za vi ste svet
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°236
kondo wrote:au, ista agentura koja je radila milunku ili kako se već zove ona naša transdjender heroina iz WW1 i druge spotove za vi ste svet
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°237
ovde je dosta teško promašiti isti
_____
#FreeFacu
- Post n°239
izbrisaće to, sve može danas
nema potrebe da se pravi cirkus
nema potrebe da se pravi cirkus
_____
#FreeFacu
- Post n°240
Filipenko wrote:boomer crook wrote:mislim zelenski je sve samo ne ovo sto opisuje filip i tu je zaplet sto putin nije napao porosenka vec sada. a to je zato sto mu zapravo najmanje odgovara sredjena ukr
pa zapravo jeste. svakako nije podivljali banderista i pokusavao je da pridobije rusofone ukrajince.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°241
— ADDI (@addi_abeba) June 11, 2022
- Post n°243
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°244
https://carnegieendowment.org/eurasiainsight/87303
_____
- Post n°245
Ovo mora da su forumasi pisali ili makar dosaptavali. Savez sa Rusijom, sveprisutni Rusi, nadmocan ruski uticaj, pa par normalnih pasusa gde je lepo opisano kako Vucic radi i jedne i druge, nakon cega opet idu neke bajke o slepoj lojalnosti Moskvi. Onda opet sledi par pasusa iz kojih se lepo vidi da ono sto Srbija u praksi radi (kacenje na druge gasovode, energetska politika, bla bla) sve vodi na drugu stranu od Moskve, da bi se na kraju pompezno zakljucivalo o tome kako se Srbi i Rusi ispomazu, kako Rusi dozvoljavaju Vucicu...nesto...i tako dalje.
Tuzna istina je da ne zanimamo ni jedne ni druge i da nam niko ne nudi nista, pa samim tim nema neke volje da se odlucnije krene u jednom pravcu. Naravno, tekst je prepun insinuacija i nicim potvrdjenih tvrdnji - dakle lazi - gde se mesaju zvanicni stavovi, drzavna politika i objektivni trendovi sa necijim licnim tvrdnjama, polozajem, procenama raspolozenja. Da sam narucilac ovakve "analize", gospodin Karnegi bi bio torpedovan u bulju jednim visecevnim bacacem.
Tuzna istina je da ne zanimamo ni jedne ni druge i da nam niko ne nudi nista, pa samim tim nema neke volje da se odlucnije krene u jednom pravcu. Naravno, tekst je prepun insinuacija i nicim potvrdjenih tvrdnji - dakle lazi - gde se mesaju zvanicni stavovi, drzavna politika i objektivni trendovi sa necijim licnim tvrdnjama, polozajem, procenama raspolozenja. Da sam narucilac ovakve "analize", gospodin Karnegi bi bio torpedovan u bulju jednim visecevnim bacacem.
- Post n°246
Nije tuzna istina da ne zanimamo ni jedne ni druge. Nego je tuznija istina da zanimamo samo da ne budemo kod onih drugih. To je mnogo gore.
- Post n°247
Malopre Filip Rodic na Prvoi kaze da Rusija oslobadja gradove i da ovo nije agresija, vec sprecavanje ukrajinske Oluje, a napad na Azovstalj je nesto poput Blajburga.
_____
- Post n°249
Citam ono sto napisah gore, pa da pojasnim. Serbija 3ta Ukraina, njet Rossija. Tako u Moskvi gledaju Srbiju. Buffer. Sad, ko je pametan, moze sam da izvuce zakljucke.
- Post n°250
pametniji rusi računaju s nestankom bafer zona, verujem da će ovdašnji fan klub ostati poslednji bastion koncepta.
https://valdaiclub.com/a/highlights/kissinger-and-the-fight-for-russia/
Kissinger and the Fight for Russia
30.05.2022
Timofei Bordachev
In the event that the growing conflict in and around Ukraine does not lead to irreparable consequences on a global scale in the near future, its most important result will be a fundamental demarcation between Russia and Europe, which will make it impossible to maintain even insignificant neutral zones and will require a significant reduction in trade and economic ties. Restoring control over the territory of Ukraine, which, most likely, should become a long-term goal of Russian foreign policy, will solve the main problem of regional security — the presence of a “grey zone”, the management of which inevitably becomes the subject of a confrontation that is dangerous from the point of view of escalation. In this sense, we can count on a certain stabilisation in the long term, although it will not be based on cooperation between the main regional powers. However, it is already obvious that the road to peace will be long enough and will be accompanied by extremely dangerous situations.
...