fikret selimbašić wrote:Pa oružje i jeste ono što im je najpotrebnije. Od mene bi dobili i atomsku da je imam, iako su svojevremeno bili toliko glupi da ih se odreknu.
Da ih se nisu odrekli, jos tada bi ih napala neka coalition of the willing koju bi cinile Rusija, Amerika i ko jos zeli parce te zemlje.
Nije mi jasno kako toliko ne kapirate vikinski svet. Nema trajnih obecanja i trajnih ugovora. Da, garantuje se bezbednost Ukrajine, ali ne u vecnosti, vec u smislu da joj se garantuje da je nece niko napasti ukoliko preda nuklearno oruzje - dakle, garntuje joj se bezbednost u smislu da se to eliminise kao razlog buducih konflikta. Ali to nije carte blanche da Ukrajina moze da radi sta hoce, posto je nova linija konflikta ukoliko krene da se pridruzuje Rusiji (tada Amerika krece da napada, najpre podrivajuci iznutra) ili ukoliko krene ka Nato/Americi (tada Rusija napada, sto vidimo danas).
Prosto stvari tako funkcionisu. Ne, nego ce da garantuju bezbednost na osnovu zajednickih vrednosti i u apsolutnosti. To ne postoji.