Srbija i Ukrajina
- Post n°626
Re: Srbija i Ukrajina
siguran sam i da svaki put pita brata orbana kad sednu zasto je madjarska priznala kosovo. toliko o tome koliko je to vazna tema.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°628
klicko je predsednik i osnivac stranke UDAR, porosenkov sapic. ova vlast nema veze s njim. mozda bi mogli da se naviknemo da predstavnici razlicitih opcija misle i govore razlicito.
inace rusija je zemlja koja je krila i davala azil licima sa poternice u srbiji dok ova nisu bila spremna da se vrate. kapiram da tako pocinje svaki razgovor sa putinom.
inace rusija je zemlja koja je krila i davala azil licima sa poternice u srbiji dok ova nisu bila spremna da se vrate. kapiram da tako pocinje svaki razgovor sa putinom.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°629
a ovo sto jovic prica je samo znak da nam se spremaju sankcije (koje nisu sankcije vec ogranicavanje pomoci). ako nekoga interesuje mogu kasnije da slikam intervju s njim u casopisu vreme.
_____
- Post n°630
Ogranicavanje pomoci sigurno. Kad bude dosao Šul, verujem da ce to biti (u 4 oka) i direktno receno. Ali mislim da je to cena (kao i nenapredovanje kroz pregovore) koju je ova vlast spremna da plati.
- Post n°631
Što je najgore, vlast se sigurno smeje Jovićevom predlogu koji je sve samo ne glup. Svakako da je pitanje srpskih sankcija Rusiji potpuno simboličko i značilo bi faktički samo u ravni internacionalne solidarnosti, bez stvarnog suštinskog finansijskog efekta po Rusiju. Jović to odlično vidi i predlaže nešto što ne bi bilo bolno a Srbija bi mogla dobro da to unovči za olakšavanje svoje "neutralne" pozicije.
Debili. Što je najgore jedna J.Joksimović to kapira ali ostali koji su ispali iz FSB šinjela njet.
Debili. Što je najgore jedna J.Joksimović to kapira ali ostali koji su ispali iz FSB šinjela njet.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°632
Nisam rekao da je glup, ali je 1)nerealan po min. dva osnova 2) simboličko je upravo to sto ze trazi
- Post n°633
Mislim, kontrapredlog - o kojoj cifri pricamo? 10, 50, 100 miliona? Nek poklone te pare Ukrajini, ne u naoruzanju, nego nek im daju a oni nek potrose na sta hoce. Ne treba nam solidarnost sa EU, nego sa Ukrajinom.
- Post n°634
vučiću je sve što nije njegov lični BS nerealno, tako da je o tome bespredmetno da pričamo. pogotovo nešto što dolazi od jovića nije prihvatljivo jer je on suštinska antiteza vučićevom mozgu, obrazovan je, ima dobru kombinaciju demokratskog i real političkog i "poznaje materiju", ne lupeta - sasvim drugi svet.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°635
Ma ne, ok, naravno, prvo i osnovno, to - nema sanse da ga poslusa.
- Post n°636
Joj, nemoj da Vucic nekog pomaze parama, preveliki je to maler
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°637
ma ne mora da pomaže, neka kaže neku lepu i toplu reč, ne verujem da treba više od toga.
a ispašće da je to najskuplje za njega.
a ispašće da je to najskuplje za njega.
_____
#FreeFacu
- Post n°638
Pa to i jeste najskuplje za njega/njih. As I said - najjača poluga ovr vlasti je - narativ. Nije problem, na.primer, 10 puta sadrzajniji i institucionalizovaniji odnos srpske vojske sa Natoom, nego sa Rusijom - problem je da se o tome jasno govori u javnosti.
Isto je bilo i sa vakcinama, isto je sa svim i svacim (donacije, investicije...)
Isto je bilo i sa vakcinama, isto je sa svim i svacim (donacije, investicije...)
- Post n°639
Nije dzabe ono skrivanje glasanja u UN, na primer.
- Post n°640
Sjetimo se besmrtnih riječi poručnika Lukáša Švejku, i ja sam Čeh, ali ne mora to niko znati!Mór Thököly wrote:Nije dzabe ono skrivanje glasanja u UN, na primer.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°641
Mór Thököly wrote:Nije dzabe ono skrivanje glasanja u UN, na primer.
pa i oba puta kada su uvedene sankcije u vezi ukrajine (janukoviču, i belorusiji), uvek je to bilo medijski zabašureno.
dakle, da, ovde su bitni simbolika i narativ. dao bi on 100M evra ukrajini sutra, iz budžetske rezerve, i plaćao gas 1000+$ kad bi time mogao da kupi da ga niko više ne pita za sankcije.
- Post n°642
Ferenc Puskás wrote:Sjetimo se besmrtnih riječi poručnika Lukáša Švejku, i ja sam Čeh, ali ne mora to niko znati!Mór Thököly wrote:Nije dzabe ono skrivanje glasanja u UN, na primer.
Svi smo mi pomalo Češi...
- Post n°643
Del Cap wrote:Mór Thököly wrote:Nije dzabe ono skrivanje glasanja u UN, na primer.
pa i oba puta kada su uvedene sankcije u vezi ukrajine (janukoviču, i belorusiji), uvek je to bilo medijski zabašureno.
dakle, da, ovde su bitni simbolika i narativ. dao bi on 100M evra ukrajini sutra, iz budžetske rezerve, i plaćao gas 1000+$ kad bi time mogao da kupi da ga niko više ne pita za sankcije.
Sankcije Rusiji su mu veci problem i od popustanja u vezi sa Kosovom, to je ono sto pisem Suvaru. To moze medijski da se pegla, ili ni ne prikazuje uopste. Sankcije su binarne, cak i da se ne usvoji svih peta paketa.
- Post n°644
Kao i letovi sa Moskvu, kao i centar u Nisu. Sve je to binarno.
- Post n°645
mislim da potcenjujete razmere ludila. ja sam pricao sa nekim od tih ljudi i oni su ubedjeni da rusija pobedjuje i slama novi svetski poredak uvodeci multipolarnosti sto u prevodu znaci da se nadaju ruskim tenkovima u prizrenu a oni malo ludji i u kninu. oni veruju da putin navlaci poljake da mu daju casus belli kako bih razvalio satanama i sarmatima i time razotkrio da je NATO tigar od papira posto su oni pizde koje znaju da volodja ne preti u prazno.
samim tim sitnice ko je priznao kosovo ili ne njima su nebitne vec gledaju kako ce se ko postaviti u dolazecoj parusiji.
mislim to vam je i suvar ovaj ovde ali intimno posle 3 izjutra.
samim tim sitnice ko je priznao kosovo ili ne njima su nebitne vec gledaju kako ce se ko postaviti u dolazecoj parusiji.
mislim to vam je i suvar ovaj ovde ali intimno posle 3 izjutra.
_____
- Post n°646
vucic on the other hand nije lud te stoji ovo sto vi pisete ali je okruzen ovakvim polusvetom lakog obaraca. to su ljudi koji pisu po soc. mrezama KAKVA JE FACA KADIROV i slicno. dakle bolest.
_____
- Post n°647
Tih ljudi se on i boji pomalo. To je drugi faktor, posle the narativa.
- Post n°648
jeste to sve ali on zapravo ne drži taj polusvet u blizini u smislu spoljnopolitičke priče. više je tu od uticaja dramatizacija ruskog odgovora, tipa "iseći će nam dotok gasa" ili šta već. plus njegov intimni doživljaj politike i generalno nepopularnost sankcija.
- Post n°649
Del Cap wrote:jeste to sve ali on zapravo ne drži taj polusvet u blizini u smislu spoljnopolitičke priče. više je tu od uticaja dramatizacija ruskog odgovora, tipa "iseći će nam dotok gasa" ili šta već. plus njegov intimni doživljaj politike i generalno nepopularnost sankcija.
pa ne drzi u blizni ambasada ali oni su u njegovoj blizini. mislim ne zelim da ulazim u eldepeovsko-konspirativni diskurs ali mislim da zaista ima puno freakova u celoj ovoj prici. nismo vise u kanzasu.
_____
- Post n°650
Problem nekakvim "iskrenim" srpskim nacionalistima (kakvi god oni bili) je da shvate da te freakove savrseno zabole za 1 Srbiju i Srbe. U sustini. Tj. to im nije nimalo primarno. Suvarima ovog sveta je jako tesko da to razumeju.