Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Srbija i Ukrajina

Nektivni Ugnelj

Srbija i Ukrajina - Page 27 Empty Re: Srbija i Ukrajina

Post by Nektivni Ugnelj Fri May 27, 2022 11:17 am

Ili ajde ovako - sta god licno mislio o priznavanju autokefalnosti MPC, niko ne moze da me ubedi da oni pregovaraju dve godine, znalo se da se ide kao ovako necemu, ali da se sve to sasvim slucajno materijalizuje u dva dana, bas sad u vreme sve vecih pritisaka oko sankcija i posle "razgovora" u kojem se "moli crkva da ima razumevanja". Tesko je to slucajno.
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Fri May 27, 2022 11:32 am

boomer crook wrote:

mislim to vam je i suvar ovaj ovde ali intimno posle 3 izjutra.
    to nije moj stav, ni sad u pola 12 ni intimno posle tri izjutra.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Fri May 27, 2022 11:49 am

Mór Thököly wrote:Tih ljudi se on i boji pomalo. To je drugi faktor, posle the narativa.

Dumao sam puno o tome i zaključio da ih se zaista boji, ali ne u smislu da će da izvrše atentat, ili naprave puč ili išta slično, nego naprosto da će deo njih izgubiti (možda u korist SPS-a?) ili da će morati da ih dovodi u red na načine koji predstavljaju dodatne izdatke, a to su u ovom trenutku sve komplikacije koje mu ne trebaju. Mislim da ih je on sve držao poslušnim kombinacijom privilegija i zamazivanja očiju o dugoročnom zaokretu ka Rusiji ili barem neophodnom taktiziranju zarad Kosova, itsl. Ako zamazivanje očiju  potpuno fejluje, moraće da ih kupuje još većim privilegijama ili pritiscima, a svaka od tih opcija može da napravi sranje - prva jer menja relativno fragilnu ravnotežu moći i raspodelu privilegija unutar režima, a druga jer može da izazove backlash.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri May 27, 2022 11:54 am

Kad napravis zaokret imas carte blanche protiv proruskih unutrasnjih neprijatelja (tipa SPS). Videti pod Milo.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Fri May 27, 2022 12:02 pm

Ma jedno je carte blanche a drugo su sutrašnji izbori. Milo je imao celu jednu identitetsku priču iza koje je mogao da se sakrije - crnogorstvo. Vučić nema, niti je na tome radio. On u stvari ne može da preusmeri narativ - bar ne tako brzo. Dugoročno možda, ali u ovom trenutku toga nema, on je potpuno naslonjen na priču Putin naš prijatelj i spasilac.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

boomer crook

Post by boomer crook Fri May 27, 2022 12:04 pm

mislim da on izbore dobija mrezom pritisaka i korupcije. nema tu neke prevelike pameti. on moze da izgubi velike centre poput beograda ali ih nece izgubiti zbog rusije.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    boomer crook

Post by boomer crook Fri May 27, 2022 12:05 pm

hocu da kazem mi smo u jednom zaista prelomnom istorijskom trenutku u kojem ce mnoge struje videti svoju sansu. ne treba se zavaravati da oni operisu samo na osnovu ogoljenih interesa.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    boomer crook

Post by boomer crook Fri May 27, 2022 12:06 pm

Janko Suvar wrote:
    boomer crook wrote:

mislim to vam je i suvar ovaj ovde ali intimno posle 3 izjutra.
    to nije moj stav, ni sad u pola 12 ni intimno posle tri izjutra.

nemoj se ljutis ali ja te sada bacam u kategoriju: srpski hip-hoper srecan sto se njegova zemlja oduprla amerikanizaciji.

_____
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri May 27, 2022 12:07 pm

Hocu da kazem - to su licni, a ne drzavni izbori. Moze se u roku od nekoliko meseci, godinu dana sigurno, ali se nece. Ima i ovaj identitetsku pricu - Srbija, a ne Rusija. Posle nekoliko retalijacija od strane Rusije (koje bi sigurno dosle), ta prica bi se sama pricala.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri May 27, 2022 12:09 pm

boomer crook wrote:mislim da on izbore dobija mrezom pritisaka i korupcije. nema tu neke prevelike pameti. on moze da izgubi velike centre poput beograda ali ih nece izgubiti zbog rusije.

Dobija i narativom. Ali narativi su podlozni promenama dok je nacionalizma. Jedino taj narativ ova vlast ne moze da skine. Ali mogucih nacionalistickih narativa ima vise.
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Fri May 27, 2022 12:09 pm

Dumao sam puno o tome i zaključio da ih se zaista boji, ali ne u smislu da će da izvrše atentat, ili naprave puč ili išta slično, nego naprosto da će deo njih izgubiti (možda u korist SPS-a?) ili da će morati da ih dovodi u red na načine koji predstavljaju dodatne izdatke, a to su u ovom trenutku sve komplikacije koje mu ne trebaju. Mislim da ih je on sve držao poslušnim kombinacijom privilegija i zamazivanja očiju o dugoročnom zaokretu ka Rusiji ili barem neophodnom taktiziranju zarad Kosova, itsl. Ako zamazivanje očiju  potpuno fejluje, moraće da ih kupuje još većim privilegijama ili pritiscima, a svaka od tih opcija može da napravi sranje - prva jer menja relativno fragilnu ravnotežu moći i raspodelu privilegija unutar režima, a druga jer može da izazove backlash.
    Mór Thököly wrote:Kad napravis zaokret imas carte blanche protiv proruskih unutrasnjih neprijatelja (tipa SPS). Videti pod Milo.
    +1, све указује да је проблем у Вучићевом интимном доживљају политике и какву земљу он воли и жели да види.
    Та прича да он мора да лавира нешто локално је потпуно промашена. Лумпени унутар СНС се не питају апсолутно ништа, они су потпуно развлашћени и партија је у потпуности посвећена култу личности. Такође, свесни су да без њега нико и ништа, не постоји кредибилна опозициона алтернатива да се код ње прелети, унутрашњи пуч биће угушен, а они истерани из кругова одлучивања и отерани у антисистемску опозицију па после хапшени. Могу испред Скупштине, под шатор Достојних Србије да дежурају или тако нешто. Његов ужи и шири круг може да зглајзне колико сутра, под теретом неутралних и аполитичних оптужница за неке скандале, прекршаје, криминал.
    Колико сутра може да се обрачуна са про-руским елементима.

Mór Thököly wrote:Kao i letovi sa Moskvu, kao i centar u Nisu. Sve je to binarno.
    Бинарно је било и гласање за осуду агресије, па смо опет гласали (тј. за нас су гласали) у УН да осудимо агресију. 

Del Cap wrote:
    Mór Thököly wrote:Nije dzabe ono skrivanje glasanja u UN, na primer.

pa i oba puta kada su uvedene sankcije u vezi ukrajine (janukoviču, i belorusiji), uvek je to bilo medijski zabašureno.

dakle, da, ovde su bitni simbolika i narativ. dao bi on 100M evra ukrajini sutra, iz budžetske rezerve, i plaćao gas 1000+$ kad bi time mogao da kupi da ga niko više ne pita za sankcije.
    Del Cap wrote:jeste to sve ali on zapravo ne drži taj polusvet u blizini u smislu spoljnopolitičke priče. više je tu od uticaja dramatizacija ruskog odgovora, tipa "iseći će nam dotok gasa" ili šta već. plus njegov intimni doživljaj politike i generalno nepopularnost sankcija.
    Ја сам са овим сагласан, то је узрок свега и највећи проблем.
    То је патологија 1 човека, који наређује да полиција чува мурал Ратку Младићу и исписује графите које нико месецима не сме да уклони.
    Он би желео да му становништво буде русофилско и проруско, а странцима ће изаћи у сусрет на све начине.

Приметите да Украјина уопште није помињала Србију, нити нас осуђивала. Осули су дрвље и камење на Мађарску, то су дуготрајне тираде. Украјински пиар је фантастичан, имам утисак да су се тачно договорили да не помињу Вучићеву прћију а ми ћемо заузврат бити кооперативни у најбитнијим аспектима.
    Не би ме чудило затварање тог центра у Нишу, које би се пеглало медијским мраком са једне и крицима у славу Русије са друге стране.

Last edited by Јанош Винету on Fri May 27, 2022 12:11 pm; edited 1 time in total

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Fri May 27, 2022 12:10 pm

Ima, ali je se prekasno setio, zato mu je sad glavna stvar vreme, vreme i samo vreme. Da produži još koji mesec, nedelju, ma još koji dan. A pritom još nije ni krenuo ozbiljno da priča tu priču - šta nam rade Rusi. Proba malo, pa se vrati.

Kad kontrolišeš medije i javnost onako kako on to čini, onda u suštini možeš sve, ali ipak ne preko noći i zato toliko rasteže i nudi aaaaa sve, samo ne ono što mu traže.

Et Mor

Last edited by Erős Pista on Fri May 27, 2022 12:11 pm; edited 2 times in total

_____

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri May 27, 2022 12:11 pm

Он би желео да му становништво буде русофилско и проруско, а странцима ће изаћи у сусрет на све начине.

Pa da, samo sto u toj politici Srbije i Srba nema nigde.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Fri May 27, 2022 12:14 pm

Et Janoš

Ne govorim o lumpenima unutar SNS, nego ono o kadorvima po dubini - službe, ministarstva, mediji, Politika, Novosti, RTS, policija, vojska, akademija, itsl.

Ljudi sa misijom koji su lepo kliknuli sa SNS vlašću, ali sada...

_____

Јанош Винету

Post by Јанош Винету Fri May 27, 2022 12:25 pm

Erős Pista wrote:Et Janoš

Ne govorim o lumpenima unutar SNS, nego ono o kadorvima po dubini - službe, ministarstva, mediji, Politika, Novosti, RTS, policija, vojska, akademija, itsl.

Ljudi sa misijom koji su lepo kliknuli sa SNS vlašću, ali sada...

Па да, не говоримо о истом али ипак говоримо о сличном. Али хоћу да кажем да је партијска машина потпуно подјармљена, дакле то је решено.

Ово све што помињеш су постављени технократски кадрови и нека средња класа, која је истина ослонац СНС власти. Међутим, и то си исправно приметио, за њихову смену треба времена и способних, школованих кадрова да их замене, као и неког паркиралишта за смењене кадрове како не би таласали. Неки Институт за европске студије Мише Ђурковића и томе слично. Видећемо, али за сада нема назнаке да се он одлучио на тако нешто.

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri May 27, 2022 12:32 pm

Nema, nema. Pa realno mu ne prete jos uvek nicim bitnim, a EU je i ogranicena donekle u tome jer - Orban
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri May 27, 2022 12:43 pm

https://rs.n1info.com/vesti/oglasila-se-ambasada-ukrajine-povodom-klickove-izjave-o-kosovu/
    Erős Pista

Post by Erős Pista Fri May 27, 2022 1:29 pm

Jebi magare dok je u blatu.

Jezivo smo se zaglibili i imam utisak da se samo povecava cena koju cemo morati da platimo da se povadimo, a pitanje je da li cemo uspeti. Jezivo.

Last edited by Erős Pista on Fri May 27, 2022 1:44 pm; edited 1 time in total

_____

boomer crook

Post by boomer crook Fri May 27, 2022 1:39 pm

pa ne ovde postoji dosta ljudi koji misle da ne treba da se vadimo i koji bi pozdravili full blown prelazak na rusku stranu.

_____
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri May 27, 2022 2:53 pm

Koji je, zapravo, bukvalno nemoguc. Zato i zele, izmedju ostalog.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri May 27, 2022 2:55 pm

Ono sto medjutim govorim je da bi ti ljudi mogli dobrano da promisle o svom pravom identitetu, cak etnickom. Jer treba biti jako glup pa pomisliti da bi to bilo dobro za bilo kako shvacen "nacionalni interes"
    boomer crook

Post by boomer crook Fri May 27, 2022 2:58 pm

pa razumem ali ti ne razumes njih: za njih je ovo parusija i ultimativno rusenje svetskog poretka otvara vrata punoj pobedi "srpske (s)tvari". deluzivni su.

_____
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri May 27, 2022 3:01 pm

"Jako glup"
    boomer crook

Post by boomer crook Fri May 27, 2022 3:02 pm

oh...

_____
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Fri May 27, 2022 3:04 pm

Pa jbg. Ali mislim da.kod dobrog broja ide dalje od toga. Da je nihilizam u pitanju i tu dolazi ova moja konstatacija na svoje mesto.

Post by Sponsored content

Current date/time is Mon Nov 18, 2024 3:25 am