Srbija i Ukrajina
- Post n°651
Re: Srbija i Ukrajina
Ili ajde ovako - sta god licno mislio o priznavanju autokefalnosti MPC, niko ne moze da me ubedi da oni pregovaraju dve godine, znalo se da se ide kao ovako necemu, ali da se sve to sasvim slucajno materijalizuje u dva dana, bas sad u vreme sve vecih pritisaka oko sankcija i posle "razgovora" u kojem se "moli crkva da ima razumevanja". Tesko je to slucajno.
- Post n°652
to nije moj stav, ni sad u pola 12 ni intimno posle tri izjutra.boomer crook wrote:
mislim to vam je i suvar ovaj ovde ali intimno posle 3 izjutra.
- Post n°653
Mór Thököly wrote:Tih ljudi se on i boji pomalo. To je drugi faktor, posle the narativa.
Dumao sam puno o tome i zaključio da ih se zaista boji, ali ne u smislu da će da izvrše atentat, ili naprave puč ili išta slično, nego naprosto da će deo njih izgubiti (možda u korist SPS-a?) ili da će morati da ih dovodi u red na načine koji predstavljaju dodatne izdatke, a to su u ovom trenutku sve komplikacije koje mu ne trebaju. Mislim da ih je on sve držao poslušnim kombinacijom privilegija i zamazivanja očiju o dugoročnom zaokretu ka Rusiji ili barem neophodnom taktiziranju zarad Kosova, itsl. Ako zamazivanje očiju potpuno fejluje, moraće da ih kupuje još većim privilegijama ili pritiscima, a svaka od tih opcija može da napravi sranje - prva jer menja relativno fragilnu ravnotežu moći i raspodelu privilegija unutar režima, a druga jer može da izazove backlash.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°654
Kad napravis zaokret imas carte blanche protiv proruskih unutrasnjih neprijatelja (tipa SPS). Videti pod Milo.
- Post n°655
Ma jedno je carte blanche a drugo su sutrašnji izbori. Milo je imao celu jednu identitetsku priču iza koje je mogao da se sakrije - crnogorstvo. Vučić nema, niti je na tome radio. On u stvari ne može da preusmeri narativ - bar ne tako brzo. Dugoročno možda, ali u ovom trenutku toga nema, on je potpuno naslonjen na priču Putin naš prijatelj i spasilac.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°656
mislim da on izbore dobija mrezom pritisaka i korupcije. nema tu neke prevelike pameti. on moze da izgubi velike centre poput beograda ali ih nece izgubiti zbog rusije.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°657
hocu da kazem mi smo u jednom zaista prelomnom istorijskom trenutku u kojem ce mnoge struje videti svoju sansu. ne treba se zavaravati da oni operisu samo na osnovu ogoljenih interesa.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°658
Janko Suvar wrote:to nije moj stav, ni sad u pola 12 ni intimno posle tri izjutra.boomer crook wrote:
mislim to vam je i suvar ovaj ovde ali intimno posle 3 izjutra.
nemoj se ljutis ali ja te sada bacam u kategoriju: srpski hip-hoper srecan sto se njegova zemlja oduprla amerikanizaciji.
_____
- Post n°659
Hocu da kazem - to su licni, a ne drzavni izbori. Moze se u roku od nekoliko meseci, godinu dana sigurno, ali se nece. Ima i ovaj identitetsku pricu - Srbija, a ne Rusija. Posle nekoliko retalijacija od strane Rusije (koje bi sigurno dosle), ta prica bi se sama pricala.
- Post n°660
boomer crook wrote:mislim da on izbore dobija mrezom pritisaka i korupcije. nema tu neke prevelike pameti. on moze da izgubi velike centre poput beograda ali ih nece izgubiti zbog rusije.
Dobija i narativom. Ali narativi su podlozni promenama dok je nacionalizma. Jedino taj narativ ova vlast ne moze da skine. Ali mogucih nacionalistickih narativa ima vise.
- Post n°661
Dumao sam puno o tome i zaključio da ih se zaista boji, ali ne u smislu da će da izvrše atentat, ili naprave puč ili išta slično, nego naprosto da će deo njih izgubiti (možda u korist SPS-a?) ili da će morati da ih dovodi u red na načine koji predstavljaju dodatne izdatke, a to su u ovom trenutku sve komplikacije koje mu ne trebaju. Mislim da ih je on sve držao poslušnim kombinacijom privilegija i zamazivanja očiju o dugoročnom zaokretu ka Rusiji ili barem neophodnom taktiziranju zarad Kosova, itsl. Ako zamazivanje očiju potpuno fejluje, moraće da ih kupuje još većim privilegijama ili pritiscima, a svaka od tih opcija može da napravi sranje - prva jer menja relativno fragilnu ravnotežu moći i raspodelu privilegija unutar režima, a druga jer može da izazove backlash.
+1, све указује да је проблем у Вучићевом интимном доживљају политике и какву земљу он воли и жели да види.Mór Thököly wrote:Kad napravis zaokret imas carte blanche protiv proruskih unutrasnjih neprijatelja (tipa SPS). Videti pod Milo.
Та прича да он мора да лавира нешто локално је потпуно промашена. Лумпени унутар СНС се не питају апсолутно ништа, они су потпуно развлашћени и партија је у потпуности посвећена култу личности. Такође, свесни су да без њега нико и ништа, не постоји кредибилна опозициона алтернатива да се код ње прелети, унутрашњи пуч биће угушен, а они истерани из кругова одлучивања и отерани у антисистемску опозицију па после хапшени. Могу испред Скупштине, под шатор Достојних Србије да дежурају или тако нешто. Његов ужи и шири круг може да зглајзне колико сутра, под теретом неутралних и аполитичних оптужница за неке скандале, прекршаје, криминал.
Колико сутра може да се обрачуна са про-руским елементима.
Бинарно је било и гласање за осуду агресије, па смо опет гласали (тј. за нас су гласали) у УН да осудимо агресију.Mór Thököly wrote:Kao i letovi sa Moskvu, kao i centar u Nisu. Sve je to binarno.
Del Cap wrote:Mór Thököly wrote:Nije dzabe ono skrivanje glasanja u UN, na primer.
pa i oba puta kada su uvedene sankcije u vezi ukrajine (janukoviču, i belorusiji), uvek je to bilo medijski zabašureno.
dakle, da, ovde su bitni simbolika i narativ. dao bi on 100M evra ukrajini sutra, iz budžetske rezerve, i plaćao gas 1000+$ kad bi time mogao da kupi da ga niko više ne pita za sankcije.
Ја сам са овим сагласан, то је узрок свега и највећи проблем.Del Cap wrote:jeste to sve ali on zapravo ne drži taj polusvet u blizini u smislu spoljnopolitičke priče. više je tu od uticaja dramatizacija ruskog odgovora, tipa "iseći će nam dotok gasa" ili šta već. plus njegov intimni doživljaj politike i generalno nepopularnost sankcija.
То је патологија 1 човека, који наређује да полиција чува мурал Ратку Младићу и исписује графите које нико месецима не сме да уклони.
Он би желео да му становништво буде русофилско и проруско, а странцима ће изаћи у сусрет на све начине.
Приметите да Украјина уопште није помињала Србију, нити нас осуђивала. Осули су дрвље и камење на Мађарску, то су дуготрајне тираде. Украјински пиар је фантастичан, имам утисак да су се тачно договорили да не помињу Вучићеву прћију а ми ћемо заузврат бити кооперативни у најбитнијим аспектима.
Не би ме чудило затварање тог центра у Нишу, које би се пеглало медијским мраком са једне и крицима у славу Русије са друге стране.
Last edited by Јанош Винету on Fri May 27, 2022 12:11 pm; edited 1 time in total
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°662
Ima, ali je se prekasno setio, zato mu je sad glavna stvar vreme, vreme i samo vreme. Da produži još koji mesec, nedelju, ma još koji dan. A pritom još nije ni krenuo ozbiljno da priča tu priču - šta nam rade Rusi. Proba malo, pa se vrati.
Kad kontrolišeš medije i javnost onako kako on to čini, onda u suštini možeš sve, ali ipak ne preko noći i zato toliko rasteže i nudi aaaaa sve, samo ne ono što mu traže.
Et Mor
Kad kontrolišeš medije i javnost onako kako on to čini, onda u suštini možeš sve, ali ipak ne preko noći i zato toliko rasteže i nudi aaaaa sve, samo ne ono što mu traže.
Et Mor
Last edited by Erős Pista on Fri May 27, 2022 12:11 pm; edited 2 times in total
_____
- Post n°663
Он би желео да му становништво буде русофилско и проруско, а странцима ће изаћи у сусрет на све начине.
Pa da, samo sto u toj politici Srbije i Srba nema nigde.
- Post n°664
Et Janoš
Ne govorim o lumpenima unutar SNS, nego ono o kadorvima po dubini - službe, ministarstva, mediji, Politika, Novosti, RTS, policija, vojska, akademija, itsl.
Ljudi sa misijom koji su lepo kliknuli sa SNS vlašću, ali sada...
Ne govorim o lumpenima unutar SNS, nego ono o kadorvima po dubini - službe, ministarstva, mediji, Politika, Novosti, RTS, policija, vojska, akademija, itsl.
_____
- Post n°665
Erős Pista wrote:Et Janoš
Па да, не говоримо о истом али ипак говоримо о сличном. Али хоћу да кажем да је партијска машина потпуно подјармљена, дакле то је решено.
Ово све што помињеш су постављени технократски кадрови и нека средња класа, која је истина ослонац СНС власти. Међутим, и то си исправно приметио, за њихову смену треба времена и способних, школованих кадрова да их замене, као и неког паркиралишта за смењене кадрове како не би таласали. Неки Институт за европске студије Мише Ђурковића и томе слично. Видећемо, али за сада нема назнаке да се он одлучио на тако нешто.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°666
Nema, nema. Pa realno mu ne prete jos uvek nicim bitnim, a EU je i ogranicena donekle u tome jer - Orban
- Post n°667
https://rs.n1info.com/vesti/oglasila-se-ambasada-ukrajine-povodom-klickove-izjave-o-kosovu/
- Post n°668
Jebi magare dok je u blatu.
Jezivo smo se zaglibili i imam utisak da se samo povecava cena koju cemo morati da platimo da se povadimo, a pitanje je da li cemo uspeti. Jezivo.
Jezivo smo se zaglibili i imam utisak da se samo povecava cena koju cemo morati da platimo da se povadimo, a pitanje je da li cemo uspeti. Jezivo.
Last edited by Erős Pista on Fri May 27, 2022 1:44 pm; edited 1 time in total
_____
- Post n°669
pa ne ovde postoji dosta ljudi koji misle da ne treba da se vadimo i koji bi pozdravili full blown prelazak na rusku stranu.
_____
- Post n°670
Koji je, zapravo, bukvalno nemoguc. Zato i zele, izmedju ostalog.
- Post n°671
Ono sto medjutim govorim je da bi ti ljudi mogli dobrano da promisle o svom pravom identitetu, cak etnickom. Jer treba biti jako glup pa pomisliti da bi to bilo dobro za bilo kako shvacen "nacionalni interes"
- Post n°672
pa razumem ali ti ne razumes njih: za njih je ovo parusija i ultimativno rusenje svetskog poretka otvara vrata punoj pobedi "srpske (s)tvari". deluzivni su.
_____
- Post n°674
oh...
_____
- Post n°675
Pa jbg. Ali mislim da.kod dobrog broja ide dalje od toga. Da je nihilizam u pitanju i tu dolazi ova moja konstatacija na svoje mesto.