valjda bi novo bilo to ako bi jedan evropski sukob zaobišao sa svojim posledicama bivše kolonije. nije ni to malo kad pišeš iz indijske perspektive.Mór Thököly wrote:Mislim, pogledajmo malo sta je alternativa. Alternativa.je da se US i Rusija / Šarlemanj i Rusija "dogovore" preko glave Ukrajinaca (ili bilo koga drugog, recimo Srbije ili Bosne) da Ukrajini nema mesta ovde ili onde. Meni to na sve liči osim na nešto "novo", "nekolonijalno" i "neimperijalističko"
Rat u Ukrajini
- Post n°576
Re: Rat u Ukrajini
- Post n°577
ma kakvom Kalinjingradu to ti je kao da testiraš kašikaru tako što je baciš ispred svoje kućeNotxor wrote:Ako će da testira, testiraće u Kalinjingradu, tj. negde dalje od grada, na granici.
Mislim da je udaljenost slična kao od Las Vegasa do test-sita u Nevadi, a mislim i da sam to već negde napisao.
- Post n°578
u međuvremenu: tenk iz V grupe
_____
- Guest
- Post n°579
The AP Interview: Belarus admits Russia’s war ‘drags on’
https://apnews.com/article/russia-ukraine-business-europe-belarus-alexander-lukashenko-9bc1f6524eb65841b924883705684b7f?utm_source=Twitter&utm_medium=AP&utm_campaign=SocialFlow
- Post n°580
Uncle Baby Billy wrote:valjda bi novo bilo to ako bi jedan evropski sukob zaobišao sa svojim posledicama bivše kolonije. nije ni to malo kad pišeš iz indijske perspektive.Mór Thököly wrote:Mislim, pogledajmo malo sta je alternativa. Alternativa.je da se US i Rusija / Šarlemanj i Rusija "dogovore" preko glave Ukrajinaca (ili bilo koga drugog, recimo Srbije ili Bosne) da Ukrajini nema mesta ovde ili onde. Meni to na sve liči osim na nešto "novo", "nekolonijalno" i "neimperijalističko"
I ukrajinske perspektive - Ukrajina je bivsa kolonija
- Post n°581
"SAD su pružile obaveštajne podatke koji su pomogli ukrajinskim snagama da ubiju većinu ruskih generala koji su poginuli u ratu u Ukrajini, tvrdi Njujork tajms."
Kako ce Rusi reagovati? Kako? Uh, ko zna...? Ostro kao Vucic, dabome!
Ruskoj vojsci je poznato da SAD, NATO i Velika Britanija predaju Ukrajini, ne samo oružje, već i obaveštajne informacije, saopštio je portparolj Kremlja.
Putin sve zna. Blago njemu. Ma 30 generala da mu ubiju, ne mogu ga iznenaditi.
- Post n°582
Cousin Billy wrote:Batka u odnosu na Putina i njegovo odeljenje F deluje kao adult in the room.
The AP Interview: Belarus admits Russia’s war ‘drags on’
https://apnews.com/article/russia-ukraine-business-europe-belarus-alexander-lukashenko-9bc1f6524eb65841b924883705684b7f?utm_source=Twitter&utm_medium=AP&utm_campaign=SocialFlow
Putine, odužilo se ovo. Zavrsavaj kako znas i umeš!
Filipenko wrote:I gle cuda, kao sto je Filipenko tvrdio...
Putin sve zna. Blago njemu. Ma 30 generala da mu ubiju, ne mogu ga iznenaditi.
Reci mi da ne citas uradke Kamila Galejeva a da mi ne kazes da ne citas uratke Kamila Galejeva koje ja postujem ovdi.
Btw, Galejev tvrdi da je u Rusa bitan proces a ne covek. Zato su generali potrosna roba. a ne odlucujuci faktor kao u mrskom NATO.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°583
_____
- Post n°584
За Русе не бих знао рећи, али код НАТО је итекако битан процес. Један прост пример који то лако објасни:колико је америчких генерала смењено са дужности у последњих 30 година? (а да није због завлачења руке под сукњу).Vilmos Tehenészfiú wrote:
Btw, Galejev tvrdi da je u Rusa bitan proces a ne covek. Zato su generali potrosna roba. a ne odlucujuci faktor kao u mrskom NATO.
Ради се о периоду, поготово претходних година) кад су имали нимало пријатне поразе против тамо неких чобана.
Одговор је ниједног. Сви су радили бај д бук.
- Post n°585
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°586
"Fucking shame, they recruited them as meat, thanks for not giving them forks to fight. They gave them helmets of 1941. You couldn't make up a better anti-ad"
— Kamil Galeev (@kamilkazani) May 5, 2022
"It's sad when the entire company has Mosinkas"
"That's a shame"
"After a month they could've brought some equipment" pic.twitter.com/rKgC7FqVyC
They're literally crowfonding the basic equipment for the forcibly mobilised DPR and LPR soldiers. Here for example they managed to crowdfund 3600 rubles to buy them shovels. Notice the reactions of gratitude below the post pic.twitter.com/YJTTlPikvB
— Kamil Galeev (@kamilkazani) May 5, 2022
- Post n°587
Estonian Foreign Minister Eva-Maria Liimets said Jerusalem has not blocked Tallinn from giving Israeli arms to Ukraine, contrary to reports published earlier this year.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°588
- Post n°589
- Post n°590
Bolje neka da DLNR ljudima makar neko upotrebljivo pesadijsko oruzje.
- Post n°591
UP sources close to #Zelenskyy: "British Prime Minister Boris Johnson brought two simple messages:
— Ivan Katchanovski (@I_Katchanovski) May 5, 2022
"Putin is a war criminal, he needs to be squeezed, and not negotiated with him.
Second, if Ukraine is ready to sign any agreements on guarantees with him, then they [West] are not."
- Post n°592
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°593
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°595
_____
- Post n°596
"Овоме можеш да верујеш".
- Post n°597
Kao Putin lud, bolestan, a on vodi politiku.Del Cap wrote:BREAKING: Russian President Putin apologized to Israeli Prime Minister Bennett about Foreign Minister Lavrov's Hitler comments, Israeli PM office says
Rumbeando jel moguće onaj kamion s nasilno mobiliziranim Donbasovcima u onom nizu što si postavio? Da nije to neki fejk? Jedna od jezivijih slika iz ovog rata.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°598
Vladimir Putin’s brand of authoritarianism has a pick-and-mix approach to ideology. But the greatest influence on his thinking has been a rightwing thinktank, the Izborsk Club.
— Le Monde diplomatique in English (@LMdiplo) May 4, 2022
(Now open access.)https://t.co/oWoy8i8CJS
- Post n°599
rumbeando wrote:Vladimir Putin’s brand of authoritarianism has a pick-and-mix approach to ideology. But the greatest influence on his thinking has been a rightwing thinktank, the Izborsk Club.
— Le Monde diplomatique in English (@LMdiplo) May 4, 2022
(Now open access.)https://t.co/oWoy8i8CJS
Vladimir Medinsky, former culture minister and a longtime Izborsk Club loyalist, was appointed head of the Russian delegation charged with negotiating with Ukraine.