За Украјину је најважније да не прихвати окупацију својих земаља. Западни партнери су ми рекли – изгубили сте, морате да трпите окупацију земаља, морате да преиспитате свој однос према свом територијалном интегритету. Али увек сам одговарао – не! Био сам критикован што сам тврдоглав у томе, непопустљив, али сам увек одговарао не. И мој савет Вама – никада немојте пристајати на нарушавање територијалног интегритета. И други савет – увек се ослањајте на своје ресурсе и не обраћајте пажњу на резолуције међународних структура, оне немају снагу – Јерменија већ 30 година не поштује резолуцију УН о повлачењу трупа са територије Азербејџана. . Схватио сам да смо у мањини, неће нам помоћи. Азербејџану је потребна јака војска, јака економија и то је учињено. А нама је била потребна нова генерација – генерација оних који ће ићи до краја борећи се за територијални интегритет.
Rat u Ukrajini
- Post n°301
Re: Rat u Ukrajini
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°302
Eto, ja isto mislim da ne bismo trebali da prihvatimo rasparcavanje Jugoslavije i nekakve vojske Hrvatske, Makedonije, Slovenije na nasoj teritoriji. Kad-tad cemo okoncati okupaciju i osloboditi svoje teritorije u skladu sa nacelima ustava "niko nema pravo da prizna ili potpise predaju ili okupaciju SFRJ ili bilo kojeg pojedinog njenog dela".
- Post n°303
Kako je tebi dobro, rode moj
- Post n°304
Gerasimov navodno stigao kod Izjuma, gde ce preuzeti direktnu komandu nad ruskim trupama od Dvornikova. *ebe lud zbunjenog.
Moje 2 kopejke: nisu zadovoljni tempom napredovanja i hoce da ubrzaju. Da li ce to samo ubrzati propast, videcemo.
Moje 2 kopejke: nisu zadovoljni tempom napredovanja i hoce da ubrzaju. Da li ce to samo ubrzati propast, videcemo.
- Post n°305
Napreduju sporo, ali napreduju
I’d like to present Option 3, which looks like the plan the Russians are going with. A single, conservative, enveloping pincer pushing southeast from the Izyum salient, designed to ensnare roughly half of the Donbas pocket.
— James Griffin (@spawnofKahn) April 28, 2022
(Maps from @HN_Schlottman) https://t.co/hVf4YBFWzF pic.twitter.com/2pRJq9Csqs
- Post n°306
Valja se umiliti novim dostavljačima nafte i gasa.
I am very much aware of the internal dynamics that lead to this proposal but this is so unfair to #Turkey and #Kosovo. Visa free travel has been so desired for long by them.
— Dr. Ilke Toygür (@IlkeToygur) April 28, 2022
Commission proposes visa-free travel to the EU for Qatar and Kuwait nationals https://t.co/BtKVnKvUhK
- Post n°308
A UN and Red Cross convoy arrived in the village of Bezymennoye for negotiations on the evacuation of civilians from Azovstal.
Stvarno postoji selo istočno od Mariupolja.
Stvarno postoji selo istočno od Mariupolja.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°309
Великобритания, Израиль, Канада, Франция, Германия и США призывают всех своих граждан покинуть Молдову и Приднестровье в кратчайшие сроки
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°310
Ko će to u skorije vreme da napadne Moldaviju?
- Post n°311
Dobro, to je to, sad je samo pitanje trenutka.
- Post n°312
Del Cap wrote:Ko će to u skorije vreme da napadne Moldaviju?
Где-то мы это уже видели?
I ruska vojska se uz ukrajinsku granicu zimus okupljala samo zbog vježbi. Sad i ukrajinska najavljuje vježbe uz granicu Moldavije.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°313
Del Cap wrote:Ko će to u skorije vreme da nam napadne Moldaviju?
FIFY
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°314
^^
Pa to, a realno ima više scenarija. Ruske pozicije u Pridnjestrovlju mi se čine slabim za bilo kakvu ofanzivu, a vrv su slabe i da brane to što drže. Da je ruska vojska negde kod Odese pa da i pomislimo da su se nameračili na Moldaviju u praksi.
Ne znam da li je Kišinjev raspoložen da nešto vojno pokušava, dosad su se držali prilično oprezno (nisu uveli sankcije Rusiji, npr) i gledaju da ih ne zakači rat, koliko je do njih.
Ukrajina bi mogla da relativno malim snagama napadne Pridnjestrovlje, i da se pokriva politički nekim dogovorom sa Kišinjevom ili s kim god. Em bi rekli da time nekako neutrališu nelegitimne ruske pozicije, em bi širili front prema Rusima što im je i deo strategije radi slabljenja pritiska u Donbasu.
Pa to, a realno ima više scenarija. Ruske pozicije u Pridnjestrovlju mi se čine slabim za bilo kakvu ofanzivu, a vrv su slabe i da brane to što drže. Da je ruska vojska negde kod Odese pa da i pomislimo da su se nameračili na Moldaviju u praksi.
Ne znam da li je Kišinjev raspoložen da nešto vojno pokušava, dosad su se držali prilično oprezno (nisu uveli sankcije Rusiji, npr) i gledaju da ih ne zakači rat, koliko je do njih.
Ukrajina bi mogla da relativno malim snagama napadne Pridnjestrovlje, i da se pokriva politički nekim dogovorom sa Kišinjevom ili s kim god. Em bi rekli da time nekako neutrališu nelegitimne ruske pozicije, em bi širili front prema Rusima što im je i deo strategije radi slabljenja pritiska u Donbasu.
- Post n°315
Del Cap wrote:^^
Moldavija, bar po izjavama zvaničnika i dosadašnjem ponašanju, djeluje kao najmanje zainteresovana strana za bilo kakav konflikt. Kačio sam prije par strana kako savjetnik Zelenskog obrazlaže zbog čega treba udariti na Pridnjestrovlje dok je još povoljan vakat.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°316
imaju pravo da brane ugroženu ukrajinsku manjinu
|
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°317
kondo wrote:imaju pravo da brane ugroženu ukrajinsku manjinu
[th]Ethnic groups (2015)[/th]
- 29.1% Russians
- 28.6% Moldovans[b]
- 22.9% Ukrainians
- 2.4% Bulgarians
- 1.1% Gagauz
- 0.5% Belarusians
- 0.2% Transnistrians
- 1.4% others
- (14% did not specify)
Savjetnik je pomenuo da tu mogu da zarobe dovoljno ruske vojske za koju bi mogli da iz ruskog zarobjeništva izvuku ne samo svoje vojnike već i hiljade civila koji su prisilno odvedeni u Rusiju.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°318
To je legalno samo ako ih Kišinjev pozove. Mogli bi eventualno da se brane ako bi odmah posle pozvali moldavsku vojsku i policiju da preuzme i taj deo Moldavije. Inace je okupacija.
Mislim, strateški ima smisla, obezbeđivanje zaledja Odese, a iako za sada nema naznaka da ce Rusi skoro na Odesu...njema Amerikanci obilato daju obavestajne podatke, a ko zna sta u njima pise.
Mislim, strateški ima smisla, obezbeđivanje zaledja Odese, a iako za sada nema naznaka da ce Rusi skoro na Odesu...njema Amerikanci obilato daju obavestajne podatke, a ko zna sta u njima pise.
- Post n°319
Legendarno skladiste 14. armije SSSR-a je, slutim, poprilicno ispraznjeno i razgrabljeno u medjuvremenu, cisto sumnjam da bi Ukri nesto specijalno korisno nasli tu, imaju li corbe da sve to razvezu, i to pod uslovom da Transnjistrani ne dignu sve u vazduh. Cak i da nadju, to je staro 30-40 godina.
Gagauzijani su takodje interesantna skupina. Oni imaju ustavno pravo da se otcepe od Moldavije ukoliko ista krene u neku integraciju koja bi znacila da ce se spojiti sa Rumunijom, a pravoslavni Turci su isti ko i svi koji predju iz jedne u drugu veru - sve bi dali da se pripoje Rusima.
Sve u svemu, veselo ce biti, a pobednika slutim biti nece.
Gagauzijani su takodje interesantna skupina. Oni imaju ustavno pravo da se otcepe od Moldavije ukoliko ista krene u neku integraciju koja bi znacila da ce se spojiti sa Rumunijom, a pravoslavni Turci su isti ko i svi koji predju iz jedne u drugu veru - sve bi dali da se pripoje Rusima.
Sve u svemu, veselo ce biti, a pobednika slutim biti nece.
- Post n°320
Mislim ovo sve spada u ono sto napisah da ce Odesu braniti kako god znaju i umeju
- Post n°321
Mór Thököly wrote:To je legalno samo ako ih Kišinjev pozove. Mogli bi eventualno da se brane ako bi odmah posle pozvali moldavsku vojsku i policiju da preuzme i taj deo Moldavije. Inace je okupacija.
OD 24. februara na svijetu postoji novi mehanizam pokretanja ratova, ono Putinovo
Lično sumnjam da Ukrajina osim dobre volje ima išta više glede Pridnjestrovlja, a i za volju nisam siguran. Treba im bar trideset hiljada najboljih vojnika i gomila tehnike za brzo zauzimanje tog prostora, izdvajanje toliko vojske bez otvaranja velikih rupa na frontu je nemoguće, naročito dok traje ruska ofanziva na istoku. Ako neko naloži Moldaviju Rumunjsku da je sad prilika da se taj prostor vrati u ustavno pravni poredak Moldavije, onda možda.
Skladište je manje bitno, em nije ni blizu onoga što je bilo za virjeme CCCP, em se može minirati i dići u havu prvih četvrti minut ukrajinskog ili rumunjskog napada.
Slažem se i ne sumnjam da će u slučaju ruskog napada na Odesu puknuti i u Pridnjestrovlju.
Last edited by fikret selimbašić on Sat Apr 30, 2022 12:50 pm; edited 1 time in total
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°322
Ma.kakvo skladiste, bitno im je vrv samo da o tome uopste ne razmisljaju ako krenu Rusi na Odesu
- Post n°323
1999. године?fikret selimbašić wrote:
OD 24. februara na svijetu postoji novi mehanizam pokretanja ratova, ono Putinovoplačem i pokrećem invazijunisam imao izbora, morao sam da pokrenem specijalnu operaciju.
- Post n°324
Sotir wrote:1999. године?fikret selimbašić wrote:
OD 24. februara na svijetu postoji novi mehanizam pokretanja ratova, ono Putinovoplačem i pokrećem invazijunisam imao izbora, morao sam da pokrenem specijalnu operaciju.
Ne, od ove godine ali sam se zajebao u datumu, dan-dva ranije je počeo igrokaz.
Last edited by fikret selimbašić on Sat Apr 30, 2022 1:13 pm; edited 1 time in total
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°325
24. marta 1999.
_____
Sweet and Tender Hooligan