Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukrajini

Nektivni Ugnelj

Rat u Ukrajini - Page 34 Empty Re: Rat u Ukrajini

Post by Nektivni Ugnelj Thu Apr 21, 2022 12:38 am

Mi uopste nemamo pojma dal je covek ubijen, pojma nemamo ni dal ga i ko drzi. Nista ne znamo. I taj post cilja.mnogo sire od tog slucaja. 

U vansudskim "poravnanjima" moze da se prica u kontekstu ukrajine. Pricati sada o nekim ukrajinskim nacijima i zaboga sta oni to rade u kontekstu ovog rata i napada Rusije na Ukrajinu je samo jedno - totalna relativizacija. Ako ga je neko i ubio - to sigurno nije sa nekog "nacističkog" stanovišta. Sa nacionalističkog verovatno. Ali to je nesto drugo u napadnutoj zemlji, u gradu koji se nemilice razara. Da su oni sad uzeli pa (kao "neki"), skupljali proruse/ruse na gomilu pa ih proterivali iz zemlje to bi bilo nesto drugo. Ovo, cak i da se desilo - svi znamo da se u zemlji u takvoj situaciji desavaju takve stvari.
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Thu Apr 21, 2022 12:45 am

Trebali su da mu objave pasos sa koordinatama rake u kojoj je sahranjen, i sve bi bilo ok.  Rat u Ukrajini - Page 34 1844795956

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Apr 21, 2022 12:46 am

Pa ne, mozda ga je.ubila drzavna bezbednost. Prosto ne znamo.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Apr 21, 2022 12:48 am

Sotir

Post by Sotir Thu Apr 21, 2022 9:12 am

Екипа Азоваца "Кракен" која је после нестанка Хонзала Лире пуштала твитове о њему је већ неко време у Харкову. Досад им је најпознатији урадак из - пази сад случајности - села Малаја Роган, или Рохан што је неком смешно. То је снимак где Украјинци пуцају заробљеним Русима у колена. Накнадно се појавио снимак са истог места где се виде изгорела тела са везаним рукама на леђима. Наравно, нема доказа да их је иста екипа касније и запалила, нити да ли их је пре тога убила или не. 

Екипа Кракен и даље ради по Харкову. Изгледа да је у реду да се чине ратни злочини и постављају снимци на нет.

Сад можете да наставите са правдањима за исту екипу, да се питате како стижу све, и да се чудите "како то" кад се деси још неки злочин.
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Apr 21, 2022 9:19 am

Filipenko wrote:Stvarno neocekivano da nacisti otmu, muce i ubiju nekoga ko se ne slaze sa njima. Ma uveren sam da ce vlasti taj slucaj podrobno ispitati i provesti mere da se to vise ne dogadja.

meni deluje da se u svemu slazu. jebiga tragican nesporazum.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Apr 21, 2022 9:21 am

lira je ono fan pinocea. ne kazem da bi ga zbog toga trebalo ubiti ali bi ga trebalo zbog toga ubiti. steta sto su to uradili drugi nacisti.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Apr 21, 2022 9:24 am

za razliku od toga ovo jeste bila tragedija i gubitak za filmsku umetnost

https://www.rferl.org/a/lithuanian-kvedaravicius-killed-mariupol/31785374.html#:~:text=Russian%20film%20director%20Vitaly%20Mansky,trying%20to%20leave%20the%20city.

_____
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Apr 21, 2022 9:28 am

mislim sta nam govori cinjenica da je cileanac nacista fan putina? jel milosevic bio tito zbog koje pretekle petokrake i ponekog "ovo je moja zemlja, bre!" brkatog tovara u uniformi kojeg je u buducnosti cekala penzija SNS nakon medjunarodne pravde?

iskreno mene je  mnogo manje strah od azovaca nego od coveka koji finansira mrezu fasista i najgore desnice diljem sveta od japana preko francuske do cilea sa ideoloskim buckurisom mizoginije, pijenja sirovih jaja i homofobije.

_____
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Apr 21, 2022 9:31 am

Sotir wrote:Екипа Азоваца "Кракен" која је после нестанка Хонзала Лире пуштала твитове о њему је већ неко време у Харкову. Досад им је најпознатији урадак из - пази сад случајности - села Малаја Роган, или Рохан што је неком смешно. То је снимак где Украјинци пуцају заробљеним Русима у колена. Накнадно се појавио снимак са истог места где се виде изгорела тела са везаним рукама на леђима. Наравно, нема доказа да их је иста екипа касније и запалила, нити да ли их је пре тога убила или не. 

Екипа Кракен и даље ради по Харкову. Изгледа да је у реду да се чине ратни злочини и постављају снимци на нет.

Сад можете да наставите са правдањима за исту екипу, да се питате како стижу све, и да се чудите "како то" кад се деси још неки злочин.

Ne, ja bih voleo da vidim od onih koji se zgrazavaju nad tim sta imaju da kazu o ubijanju stotina i hiljada potpuno nevinih civila. Jeste maltretiranje vojnika uzasno, pa makar ucestvovali u besmislenoj agresiji, slazem se. Prosto ne dopire do pucanja po izbeglickim kolonama i slicnih stvari.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Apr 21, 2022 9:33 am

jedino što znamo o Liri je da nije tvitovao pet dana nakon potresne objave "ako me nema 12 sati, nešto strašno mi se desilo". navod da je ubijen potiče od LAŽNOG citata Skota Ritera (nekadašnjeg bezbednosnog hot shota koji je imao mali peh, naime uhvaćen je u pedofiliji pa mu je to skrenulo tok karijere), koji je navodno rekao da je Lira ubijen. Riter je zapravo rekao da bi licemerni MSM trebalo da se zanimaju za Lirin nestanak. Kraken, ubistvo, mučenje, za to bukvalno nijedan izvor ne postoji izvan telegramskog circlejerka.
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Apr 21, 2022 9:36 am

Cousin Billy wrote:jedino što znamo o Liri je da nije tvitovao pet dana nakon potresne objave "ako me nema 12 sati, nešto strašno mi se desilo". navod da je ubijen potiče od LAŽNOG citata Skota Ritera (nekadašnjeg bezbednosnog hot shota koji je imao mali peh, naime uhvaćen je u pedofiliji pa mu je to skrenulo tok karijere), koji je navodno rekao da je Lira ubijen. Riter je zapravo rekao da bi licemerni MSM trebalo da se zanimaju za Lirin nestanak. Kraken, ubistvo, mučenje, za to bukvalno nijedan izvor ne postoji izvan telegramskog circlejerka.

jebiga steta. ima jedno posebno mesto u paklu za svakog cileanca koji se lozi na pinocea.

_____
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Apr 21, 2022 9:39 am

Cousin Billy wrote:jedino što znamo o Liri je da nije tvitovao pet dana nakon potresne objave "ako me nema 12 sati, nešto strašno mi se desilo". navod da je ubijen potiče od LAŽNOG citata Skota Ritera (nekadašnjeg bezbednosnog hot shota koji je imao mali peh, naime uhvaćen je u pedofiliji pa mu je to skrenulo tok karijere), koji je navodno rekao da je Lira ubijen. Riter je zapravo rekao da bi licemerni MSM trebalo da se zanimaju za Lirin nestanak. Kraken, ubistvo, mučenje, za to bukvalno nijedan izvor ne postoji izvan telegramskog circlejerka.

Ma bre gluposti, postoje stotine potpuno dokumentovanih jezivih stvari kao sto su stradanje dece pred ocima roditelja, koje ovde uopste ne prenosimo iz prosto razloga dobrog ukusa i izbegavanja uznemiravanja eventualno nekog i sad ja treba da razmisljam sta se desilo nekom kao sto je taj lik. Besmisleno.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Apr 21, 2022 9:42 am

Mislim, zamislimo sad kad bi pricu o 45toj sveli na ubistva i silovanja civila nemaca ili pomagaca. Ovo je bukvalno takav pokusaj. Stvar je prosta, nek se povuku iz Ukrajine i prestace 99% sranja, a u nekom bliskom roku i 100%
    Notxor

Post by Notxor Thu Apr 21, 2022 9:55 am

Rekao Putin da je danas praznik - 2. oslobođenje Mariupolja i još:

TASS: "Putin called the storming of the Azovstal industrial zone in Mariupol inexpedient and ordered to cancel it. The president also demanded to block the Azovstal industrial zone so that " not even a single fly would not fly."

Putin explained the cancellation of the assault on Azovstal by the considerations of saving the lives of the Russian military. Vladimir Putin called the completion of combat work to liberate Mariupol a success and instructed to present the military for state awards."

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Thu Apr 21, 2022 10:07 am

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Apr 21, 2022 10:14 am

sojgu se oporavio. sad mi je lakse.

_____
    Del Cap

Post by Del Cap Thu Apr 21, 2022 10:40 am

fwiw

Bleeding Blitva

Post by Bleeding Blitva Thu Apr 21, 2022 12:15 pm

Rat u Ukrajini - Page 34 Csm_UST_Grafik2_Bilaterale-Hilfen_EN_6957ab61ce
    Rat u Ukrajini - Page 34 Csm_UST_Grafik1_Laendervergleich_EN_4311ae4250
    Nikla geopolitička teorija o novom radikalnom centru/liberalizmu Češke i Slovačke na koju bi se ostatak Europe trebao ugledati.

_____
    my goosebumps have goosebumps
    rumbeando

Post by rumbeando Thu Apr 21, 2022 1:21 pm

Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Apr 21, 2022 1:26 pm

rumbeando wrote:

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Filipenko

Post by Filipenko Thu Apr 21, 2022 1:30 pm

Moram da priznam da sam potpuno sluđen ovim dešavanjima oko Mariupolja. Non-stop je u vestima, nema nikakav poseban strateški značaj (dovoljno bi bilo da su opkolili grad), svaki dan se po ceo dan trubi o njemu i dešavanjima, te ovo, te ono, te strani plaćenici, te Azovstalj. Pre neki dan Zelenski zapreti da će "prekinuti pregovore ako pobiju branioce Mariupolja", što je naizgled totalni nonsens i danas Putin ladno zakoči čišćenje železare. Ništa mi nije jasno.
    rumbeando

Post by rumbeando Thu Apr 21, 2022 1:39 pm

Ukrajinska ombudsmanka tvrdi da su, između ostalih zločina, ruski vojnici bili zatočili i uzastopno silovali 25 tinejdžerki u jednom podrumu u Buči i da su sada njih 9 trudne, a prenosi Time.

https://time.com/6168330/rape-war-crime-russia-ukraine/
    Filipenko

Post by Filipenko Thu Apr 21, 2022 1:47 pm

Erős Pista wrote:
    rumbeando wrote:

Zapravo, dobro je da neko ovakve stvari govori, da se zapadnjaci malo sablazne i skapiraju da nije dozvoljeno raditi bas sve protiv nekoga samo zato sto je oznacen kao neprijatelj i prokuzen. Zao mi je sto se od sablaznjavanja ne mogu praviti bombone, rado bih ih jeo ceo dan. Mi cemo slati novac, resurse, oruzje, dobrovoljce, sve sto treba da se pobije sto vise Rusa, a vidi njih sto bahato pricaju. Sto je najgore, u neka anticka vremena, ovo Solovjevljevo bi bilo klasicno razmisljanje antickih imperija. Doduse, verovatno bi se time overextendovale i okoncale same sebe, ali jasno je sta hocu da kazem.

Nista, moraju uvesti jos neke sankcije, poslati jos oruzja, osnovati jos par stranih placenickih legija...
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Apr 21, 2022 1:50 pm

To su radili jedni drugima regularno tokom proksija za vreme Hladnog rata i retko je neko zbog toga pretio bombardovanjem gradova. Ima Vijetnam, ima Avganistan ima svasta.

Post by Sponsored content

Current date/time is Sun Nov 17, 2024 3:36 pm