Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukrajini

kondo

Rat u Ukrajini - Page 25 Empty Re: Rat u Ukrajini

Post by kondo Sat Apr 02, 2022 12:22 am

kako bi kijev izgledao da jesu a da i dalje štede sofisticiranu tehniku (ako je uopšte imaju u upotrebljivom stanju, sve više sumnjam) vidi pod - mariupolj.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot Sat Apr 02, 2022 12:26 am

kondo wrote:
    zašto su tako uradili - ne znam, što je moj odgovor i na glavno pitanje ovog rata.

neces rusiju shvatiti umom
    arsinom opstim meru joj dati;
    ona je posebna svojom sumom:
    mozes joj samo verovati!

_____
    ova zemlja to je to
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Apr 02, 2022 12:29 am

kondo wrote:rusi prosto nisu napali kijev u kapacitetu koji bi pokazao ili barem bio čist dokaz da im je cilj da ga osvoje ili zauzmu ili šta god da je opcija koja bi značila njegov pad. 

zašto su tako uradili - ne znam, što je moj odgovor i na glavno pitanje ovog rata. imam neke ideje o tome zašto su to uradili ali se prosto ne razumem u vojne strategije dovoljno da bi tvrdio decidirano da je razvlačenje ukrajinske vojske na više tačaka bila glavna namera.

Zato sto su mislili, iz obavestajnih ili ko zna kakvih razloga da ce to ici neuporedivo lakse. Naravno da nisu dosli sa dovoljnim kapacitetima jer nisu uopste mislili da ce se tu razviti nesto sto lici na pravi rat, to je bukvalno jedino moguce objasnjenje. Kao sto ni celu zemlju nisu napali sa priblizno potrebnim snagama da bi je zauzeli (i pola), zato sto su potpuno potcenili ukrajinsku sposobnost i volju da brane zemlju. Nije Kijev jedini. Mesec i kusur dana po pocerku rata nije pao Harkov koji je na 50km od granice, ako i toliko. Odesu nisu ni videli. Zaporozje, Dnipro, sve to stoji. Mariupolj koji je prakticno bio naliniji su morali da sruse da bi ga osvojili i i dalje ga nisu bas potpuno celog osvojili.
    kondo

Post by kondo Sat Apr 02, 2022 12:42 am

i u ratu postoji nešto što se zove revizija plana a postoji i takozvano pojačanje. sve vreme pričamo o tome da nije jasno šta rusi rade, zašto ne koriste ni približno sve kapacitete koje imaju, ni izbliza, da to nije jasno nikome - sem možda stručnjacima sa švedskog univerziteta za odbranu  Rat u Ukrajini - Page 25 1233199462. svejedno, videćemo šta je sledeći korak.

mislim, ja sam imao proviđenje nakon što sam odslušao onaj YT na kome su sučeljeni bernar anri levi i dugin da je ovaj rat zapravo izgradnja tog masivnog sanitarnog bafera između zapadnog i ruskog sveta, nešto što je zamišljeno i dizajnirano kao nešto posle čega bi bilo kakvo pomirenje između ova dva koncepta ili ideologije ili šta već, bilo nemoguće, barem ne u ovoj civilizaciji. i ove slike koje dolaze iz istočne ukrajine su upravo to, kopanje duboke provalije koju niko više neće moći da preskoči, sa koje god strane. a u tu mi se fantazmagoriju čak uklapa i ovo licitiranje atomkama, jer ja i dalje ne verujem da je kraj za putina moguć a da on ne stisne gumb.

Last edited by kondo on Sat Apr 02, 2022 12:54 am; edited 2 times in total

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Apr 02, 2022 12:43 am

zvezda je zivot wrote:
    kondo wrote:
    zašto su tako uradili - ne znam, što je moj odgovor i na glavno pitanje ovog rata.

neces rusiju shvatiti umom
    arsinom opstim meru joj dati;
    ona je posebna svojom sumom:
    mozes joj samo verovati!

Rat u Ukrajini - Page 25 3579118792 Rat u Ukrajini - Page 25 3579118792 Rat u Ukrajini - Page 25 3579118792

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    rumbeando

Post by rumbeando Sat Apr 02, 2022 12:43 am

Sveži hajlajti sa ruskih državnih kanala:

- Rusija vodi sveti rat protiv satanista
    - denacifikacija Ukrajine se obavlja otkidanjem glava
    - Ukrajina je kancer kome se ne sme dozvoliti da postoji
    - specijalna operacija u Ukrajini u medijima sme da se naziva ratom samo ako se naglasi da je u pitanju Bajdenov rat

Spoiler:
    Filipenko

Post by Filipenko Sat Apr 02, 2022 12:52 am

kondo wrote:u ratu postoji nešto što se zove revizija plana a postoji i takozvano pojačanje. sve vreme pričamo o tome da nije jasno šta rusi rade, zašto ne koriste ni približno sve kapacitet koje imaju, da to nije jasno nikome - sem možda stručnjacima sa švedskog univerziteta za odbranu  Rat u Ukrajini - Page 25 1233199462. svejedno, videćemo šta je sledeći korak.

mislim, ja sam imao proviđenje nakon što sam odslušao onaj YT na kome su sučeljeni bernar anri levi i dugin da je ovaj rat zapravo izgradnja tog masivnog sanitarnog bafera između zapadnog i ruskog sveta, nešto što je zamišljeno i dizajnirano kao nešto posle čega bi bilo kakvo pomirenje između ova dva koncepta ili ideologije ili šta već, bilo nemoguće, barem ne u ovoj civilizaciji. i ove slike koje dolaze iz istočne ukrajine su upravo to, kopanje duboke provalije koju niko više neće moći da preskoči, sa koje god strane. a u tu mi se fantazmagoriju čak uklapa i ovo licitiranje atomkama, jer ja i dalje ne verujem da je kraj za putina moguć a da on ne stisne gumb.

Ne znam sta bih ti rekao, osim da koliko se na zapadu politika kroji po zamislima BHL, toliko se na istoku politika kroji po zamislima Dugina. To su dva morona, zali boze sto si gledao suceljavanje dva tako plitka uma koji samo recituju svoje umisljotine.

Stvari stoje mnogo jednostavnije - Rusija je pogresno procenila kolike ce joj snage trebati za rat, a takodje je potcenila i stepen ukrajinske nabrijanosti nacionalizmom, verovatno se nadajuci da ce deo gradjana stati na njenu stranu i olaksati joj operaciju. No, ti gradjani su pohvatani i poubijani ili vezivani za bandere, a Ukri su se zestoko utvrdili u svim proruskim sredinama. Stavise, Rusija nije naucila lekciju iz WW2 - nacisti se najzesce bore na tudjem zivotnom prostoru, pa su tako ratovali za svaku stopu, svaki kamen, svaku kucu na teritoriji SSSR-a, frku su imali kada se prislo njihovim kucama i kada je teorija o supremaciji krenula da se surovo potire sa praksom. Ukoliko su zeleli da brzo pobede Ukrajinu, morali su preko Belorusije udariti na srce njenog nacionalizma, odnosno zapadne teritorije, istovremeno presecajuci svaki vid komunikacije, dostavljanja oruzja, pomoci, bla bla - izolujuci ceo centar i istok zemlje logisticki. I onda nakon toga da vide dalje sta ce. Umesto toga su od komedijasa nehoticno napravili internacionalnog superstara, a razaraju upravo onaj deo zemlje koji im jeste naklonjen.

Moze biti da ce promeniti plan, strategiju, sta god, da ce razvuci ovaj rat, da ce na kraju pobediti...samo sto to sada niko ne moze bas znati. Na kraju ce im ovo ispasti u najboljem slucaju neka nova Finska. Smem da se kladim da bi se u tom slucaju ispostavilo da ni tu lekciju nisu naucili - da su nakon sto su konacno slomili otpor "hrabrih Finaca" zauzeli Finsku i izdelili je na komade, ne bi im koju godinu kasnije finacisti opseli Lenjingrad i ne bi milioni Rusa to platili zivotima. Umesto toga su napravili neki mlaki sporazum koji nije vredeo ni napora ni zivota, uprkos tome sto su na kraju pobedili. Otadzbina se brani u inostranstvu, lepo kaze americka poslovica.

Sve u svemu, ako je ovo veliki plan koji ide dobro, ja to ne vidim.

Last edited by Filipenko on Sat Apr 02, 2022 12:55 am; edited 1 time in total
    rumbeando

Post by rumbeando Sat Apr 02, 2022 12:54 am

Slavna ruska vojska, druga po jačini u svetu:

Mafija u raznim gradovima po nekoliko godina reketira profesionalne vojnike i oficire, između ostalog i one koji opslužuju nuklearni arsenal (linkovi 123 i 4).

Niz tvitova koji počinje zanimljivom pričom o Šojguovom prethodniku koji je počeo da reformiše vojsku i zbog toga bio oteran i karijeristi Šojguu (31 godinu u kontinuitetu ministar: 21 godinu ministar za vanredne situacije, a zatim 10 godina do danas ministar vojni) koga su slavili drpatori kad ga je Putin postavio.
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Sat Apr 02, 2022 12:58 am

Тај тип није нормалан. Он је татарски националиста и сепаратиста, антируске провенијенције и све што он каже треба узети са зрном соли.

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    kapetanm

Post by kapetanm Sat Apr 02, 2022 1:12 am

Gde bre s internetskog koca i konopca. Da uzimamo sve za razmisljanje
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Apr 02, 2022 1:15 am

Filipenko wrote:
    kondo wrote:u ratu postoji nešto što se zove revizija plana a postoji i takozvano pojačanje. sve vreme pričamo o tome da nije jasno šta rusi rade, zašto ne koriste ni približno sve kapacitet koje imaju, da to nije jasno nikome - sem možda stručnjacima sa švedskog univerziteta za odbranu  Rat u Ukrajini - Page 25 1233199462. svejedno, videćemo šta je sledeći korak.

Ne znam sta bih ti rekao, osim da koliko se na zapadu politika kroji po zamislima BHL, toliko se na istoku politika kroji po zamislima Dugina. To su dva morona, zali boze sto si gledao suceljavanje dva tako plitka uma koji samo recituju svoje umisljotine.

Stvari stoje mnogo jednostavnije - Rusija je pogresno procenila kolike ce joj snage trebati za rat, a takodje je potcenila i stepen ukrajinske nabrijanosti nacionalizmom, verovatno se nadajuci da ce deo gradjana stati na njenu stranu i olaksati joj operaciju. No, ti gradjani su pohvatani i poubijani ili vezivani za bandere, a Ukri su se zestoko utvrdili u svim proruskim sredinama. Stavise, Rusija nije naucila lekciju iz WW2 - nacisti se najzesce bore na tudjem zivotnom prostoru, pa su tako ratovali za svaku stopu, svaki kamen, svaku kucu na teritoriji SSSR-a, frku su imali kada se prislo njihovim kucama i kada je teorija o supremaciji krenula da se surovo potire sa praksom. Ukoliko su zeleli da brzo pobede Ukrajinu, morali su preko Belorusije udariti na srce njenog nacionalizma, odnosno zapadne teritorije, istovremeno presecajuci svaki vid komunikacije, dostavljanja oruzja, pomoci, bla bla - izolujuci ceo centar i istok zemlje logisticki. I onda nakon toga da vide dalje sta ce. Umesto toga su od komedijasa nehoticno napravili internacionalnog superstara, a razaraju upravo onaj deo zemlje koji im jeste naklonjen.

Moze biti da ce promeniti plan, strategiju, sta god, da ce razvuci ovaj rat, da ce na kraju pobediti...samo sto to sada niko ne moze bas znati. Na kraju ce im ovo ispasti u najboljem slucaju neka nova Finska. Smem da se kladim da bi se u tom slucaju ispostavilo da ni tu lekciju nisu naucili - da su nakon sto su konacno slomili otpor "hrabrih Finaca" zauzeli Finsku i izdelili je na komade, ne bi im koju godinu kasnije finacisti opseli Lenjingrad i ne bi milioni Rusa to platili zivotima. Umesto toga su napravili neki mlaki sporazum koji nije vredeo ni napora ni zivota, uprkos tome sto su na kraju pobedili. Otadzbina se brani u inostranstvu, lepo kaze americka poslovica.

Ne moze. A znas zasto. Zato sto bi onda to bukvalno svi znali mesecima unapred - da su hteli da im njihova granica sa Ukrajinom sluzi za "pinning" ukrajinskih snaga (pri tom ja mislim da tako  esto uopste nije moguce), a da udarne ruske snage budu kod Bresta. To ne bi uspeo da sakrije ni od koga do dva dana pred invaziju, a ocigledno je hteo sve da sakrije i od sopstvenih generala (da se ide na invaziju). Drugo, teren na samom severozapadu ukrajine je mnogo drugaciji od istoka, bukvalno pakao za snabdevanje - brda ispresecana gomilom jezera i svakakve vode. A ti vec jako daleko od same Rusije (supply-wise).
    Filipenko

Post by Filipenko Sat Apr 02, 2022 1:22 am

Mór Thököly wrote:
    Filipenko wrote:

Ne moze. A znas zasto. Zato sto bi onda to bukvalno svi znali mesecima unapred - da su hteli da im njihova granica sa Ukrajinom sluzi za "pinning" ukrajinskih snaga (pri tom ja mislim da tako  esto uopste nije moguce), a da udarne ruske snage budu kod Bresta. To ne bi uspeo da sakrije ni od koga do dva dana pred invaziju, a ocigledno je hteo sve da sakrije i od sopstvenih generala (da se ide na invaziju). Drugo, teren na samom severozapadu ukrajine je mnogo drugaciji od istoka, bukvalno pakao za snabdevanje - brda ispresecana gomilom jezera i svakakve vode. A ti vec jako daleko od same Rusije (supply-wise).

Ma jasno je to sve, plus takav manevar i ne moze da se izvede sa 1:1 u brojnosti snaga i bez nekog fake napada na istoku koji bi vezao deo Ukra. No, ovde nije rec o tome, prosto hocu da kazem da je neozbiljno ici u rat sa ovakvim projekcijama kakve deluje da ih je Putin imao, sve i da ti ih zivotima garantuje ceo obavestajni aparat. Sada ce...sta, nakon mesec dana rata da se vrati tamo gde su najbolje i najutvrdjenije ukrajinske snage u pokusaju da ih pobedi pre nego sto im stigne pojacanje iz ostatka zemlje, ili da postepeno ide na artiljerijski rat kojim ce "da kopa rov izmedju zapada i istoka"? To je sve bas mega glupavo.
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Sat Apr 02, 2022 7:10 am

Rusi glupi ko kurac, rekoh ja to pre neki dan.

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Apr 02, 2022 7:34 am

@Filip

Realno, nema drugog izbora, osim ako ne zeli da prizna gresku. Sto naravno ne zeli.
    Del Cap

Post by Del Cap Sat Apr 02, 2022 9:13 am

Pukovnik Kasad, fwiw:

1. На Донбассе создаются две мощные группировки с обеих сторон. Россия перебрасывает войска с других направлений (Киев, Чернигов, Сумы). Украина - аналогично (но в меньших масштабах). Кроме того, ВСУ, по-видимому, передислоцировали части и соединения недавно сформированного Резервного корпуса (всего переброшено 40-45 тысяч человек) в восточную часть Днепропетровской области, нависая над флангом северной "клешни" предполагаемого окружения группировки ВСУ на Донбассе.

2. Всего получится до 250-270 тысяч человек со стороны России (порядка половины - ЛДНР и добровольческие формирования), в районе 2 тысяч танков и сопоставимого количества артиллерийских систем (РСЗО и ствольной артиллерии - без минометов), 300 самолетов, 200-300 вертолетов. Это - то, что на Донбассе. Со стороны Украины: 130-150 тысяч (включая Резервный корпус и 20-30 тысяч спешно перекинутых солдат из-под Киева, Сум, Чернигова), в пределах нескольких сотен танков, 30 самолетов, 50 вертолетов. Перевес в живой силе - двойной, по танкам - тройной, по авиации и вертолетам - в пять-десять раз. Хорошее соотношение, но насколько будет реализовано?

3. Битва за Донбасс станет, безусловно, генеральным сражением всей кампании. Об этом также уже много где говорилось. "Рубить котел" будут, скорее всего, как аналогично предполагалось в первой половине марта, по оси Барвенково-Покровск и между Лисичанско-Северодонецкой и Славянско-Краматорской городскими агломерациями.

4. Сроки реализации: в течение апреля. Не факт, что получится раньше. Мариуполь на месяц с лишним приковал существенную группировку российских сил и НМ ДНР: не менее 50 тысяч человек (150-я МСД; несколько частей и соединений морской пехоты ВС РФ; некоторые части и соединения ДНР, в том числе второочередные; чеченская Росгвардия. Высвобождение этих сил, к тому же обильно снабженных артиллерией, даст необходимые резервы для развития наступления (притом, что часть сил ДНР недавно уже снимали, для организации частного наступления к юго-западу и западу от Донецка и к западу от Горловки).

5. Окружение может и не получиться. ВСУ все ещё имеют возможность вывести значительную часть сил на запад, для формирования линии обороны по рубежу Павлоград - Гуляйполе. Плюс не исключены атаки российских войск к западу от Гуляйполя, с целью отрезать все силы ВСУ по Днепру. Для чего целесообразно сосредоточение всех максимальных сил на Донбассе, отказ от избыточного сосредоточения под Херсоном (где стоит встать в оборону) - для решения приоритетной задачи выигрыша в генеральном сражении кампании.

6. Проблемы с возможным развитием операции для обеих сторон лежат в одной плоскости. Не достигнуты нормативные плотности на км фронта что со стороны Украины для обороны (вместо 20-25 расчетных дивизий минимум получается 13-15), что со стороны России и ЛДНР для наступления. Они и не могут быть достигнуты с учетом задействованного потенциала сил. Который может быть преодолен при условии проведения мобилизации и массового привлечения добровольцев.

7. По поводу ЛДНР: некоторые следующие предварительные моменты. С учетом известных данных по "номерным" частям и соединениям, некоторым "старым" данным по предполагаемым масштабам мобилизации, возможно формирование до 4 танковых бригад, 4 артиллерийских бригад, 16-17 мотострелковых бригад-полков. Например, 2 февраля 2015 года тогдашний лидер ДНР А. Захарченко предполагал сформировать из резервистов 1 танковую, 1 артиллерийскую и 3 мотострелковых бригады. Данное заявление, не исключено, строилось на определенных мобилизационных планах. Судя по 107-му номеру второочередного батальона под Мариуполем, в перспективе развертываемого в бригаду, число мотострелковых бригад второй очереди в ЛДНР может составить не меньше семи (101-107). Не ясно, будут ли на основе имеющихся бригад-полков формировать дивизии.
    kondo

Post by kondo Sat Apr 02, 2022 9:34 am

da li je realno da se ovde koristi ruska propagadna teza da je "putin hteo da sakrije invaziju od svojih generala"?

_____
    #FreeFacu

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Apr 02, 2022 9:34 am

[size=36]Окружение может и не получиться. ВСУ все ещё имеют возможность вывести значительную часть сил на запад, для формирования линии обороны по рубежу Павлоград - Гуляйполе.[/size]

Pa da
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Apr 02, 2022 9:50 am

Slike iz Buče su grozomorne. Ljudi u civilnoj odeći, neki od njih sa rukama vezanim na leđima, streljani leže na ulici. Za sada deluje kao da se tamo dogodio jako ozbiljan ratni zločin.
    kondo

Post by kondo Sat Apr 02, 2022 9:53 am

Toga će biti sve više, ovo je tek počelo.

_____
    #FreeFacu

Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Apr 02, 2022 9:56 am

Istina, nažalost. Neće više biti baba koje viču na okupatore, ta rana faza je gotova. A posle ovog rata mrzeće se decenijama, vekovima.
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Sat Apr 02, 2022 9:59 am

Cousin Billy wrote:Slike iz Buče su grozomorne. Ljudi u civilnoj odeći, neki od njih sa rukama vezanim na leđima, streljani leže na ulici. Za sada deluje kao da se tamo dogodio jako ozbiljan ratni zločin.

Naravno da jeste, a vjerujem da će toga tek da bude. Rusi nidu dobili cvijeće već batine i to će da bude podsticaj za dalje zločine.

Jer se u Buči, u kijevskoj oblasti i na skoro cijelom sjevernom frontu se desio ozbiljan vojni poraz Rusije. Povlačenje kao znak dobre volje, dislokacija jedinica, premještaj jedinica na popunu, prebacivanje drugi front ili već neki eufemizam smišljen za potrbe prikirvanja očitog, u ovom slučaju ne rade. Batine koje su dobili Rusi su strašne, ko hoće da gleda snimke, dostupni su. Kako god ovaj rat da završi, pravi pravcati poraz u prvih mjesec dana kod Kijeva je činjenica.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    boomer crook

Post by boomer crook Sat Apr 02, 2022 10:14 am

ne da zelim da vidim ali gde ste to nasli?

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Sat Apr 02, 2022 10:25 am

boomer crook wrote:ne da zelim da vidim ali gde ste to nasli?

Nije na jednom mjestu i nije se to desilo za jedan dan. Prvi ozbiljan ruski zastoj je bio u Irpinu a prvi doklumentovani poraz u Buči već nakon desetak dana od početka. Onda su se pozicionirali i narednih desetak dana se uglavnom svodilo na razmjenu artiljerijsko-raketnih udara. Prve vijesti o ukrajinskoj kontri oko Kijeva su se pojavile prije skoro dvije sedmice ali nikakvih foto/video potvrda nije bilo. E, zadnjih dana je isplivalo more toga, i stalno izlaze novi, isjeckano u kratke video klipove sad se već nakupilo skoro dva sata video materijala kao i hiljade fotografija sa lica mjesta. Ozbiljne, ali zaista ozbiljne količine tehnike su uništene, ljudi takođe.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    rumbeando

Post by rumbeando Sat Apr 02, 2022 11:19 am

Ovo kruži internetom, videćemo koliko će se ispostaviti tačnim.

Rat u Ukrajini - Page 25 FPRtbFKXoAkLrig?format=jpg&name=900x900
    boomer crook

Post by boomer crook Sat Apr 02, 2022 11:20 am

fikret selimbašić wrote:
    boomer crook wrote:ne da zelim da vidim ali gde ste to nasli?

Nije na jednom mjestu i nije se to desilo za jedan dan. Prvi ozbiljan ruski zastoj je bio u Irpinu a prvi doklumentovani poraz u Buči već nakon desetak dana od početka. Onda su se pozicionirali i narednih desetak dana se uglavnom svodilo na razmjenu artiljerijsko-raketnih udara. Prve vijesti o ukrajinskoj kontri oko Kijeva su se pojavile prije skoro dvije sedmice ali nikakvih foto/video potvrda nije bilo. E, zadnjih dana je isplivalo more toga, i stalno izlaze novi, isjeckano u kratke video klipove sad se već nakupilo skoro dva sata video materijala kao i hiljade fotografija sa lica mjesta. Ozbiljne, ali zaista ozbiljne količine tehnike su uništene, ljudi takođe.

ma to ok nego te odmazde

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started

Post by Sponsored content

Current date/time is Sun Nov 17, 2024 6:00 am