Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukrajini

Anonymous
    Guest

Rat u Ukrajini - Page 4 Empty Re: Rat u Ukrajini

Post by Guest Sat Mar 19, 2022 2:11 am

Samo da ponovimo: ovde ćemo se prema ljudskim žrtvama odnositi prema poštovanjem. Fotke u spojler i to ako ima smisla da se objave i ne dolazi u obzir da se slike leševa potežu kao kartice u Magic the Gathering. Ne recenziramo igre ovde nego pričamo o ozbiljnim stvarima. Molim da se to poštuje inače rade razne vrste makaza. Hvala.
    Filipenko

Post by Filipenko Sat Mar 19, 2022 2:12 am

Mór Thököly wrote:Filipe, nemoj molim te ove slike, dogovorili smo se da ne kacimo ovako nesto, inace bi bio podforum samo za to, a besmisleno je. Ima takvih jezivih slika na hiljade. I najvecom vecinom su posledica ruskih dejstava.

Obrisao sam, ali ti se i dalje sprdas sa poentom. Ne razumem zasto. Zamisli da vlada Srbije objavi slike hladnjaca sa Kosova sa tvrdnjom da su to Srbi koje su Albanci pobili. Sta bi to govorilo o takvoj vladi? Ili da Hitler objavi fotke iz gasnih komora sa pricom da se to radi Nemcima. 

I onda dodje neki Mór Thököly sa pricom da eto Jevreji ginu i od bombi koje svakodnevno nad Nemackom istresaju americki bombarderi.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Mar 19, 2022 2:14 am

Filipenko wrote:
    Mór Thököly wrote:Donjeck nije Rusija, nemoj uciti geografiju kod Liz Truss Rat u Ukrajini - Page 4 2304934895

A ovo za "alternativni pogled na rusku istoriju"...nemoj me zajebavati, kako to ugrozava Rusiju, leba ti Rat u Ukrajini - Page 4 1399639816

Cekaj, tebi je sasvim OK da bombardujes civile i onda to prikazujes kao sopstvene zrtve? Dakle, da ukrajinsko ministarstvo slike civila koji su stradali od bombardovanja ukrajinske vojske prikazuje tako perfidno i cinicno kao da je rec o ruskom bombardovanju civila?

Naravno da je to opasno, to su najopasniji narativi. Za pocetak, ukidaju prava ruskom stanovnistvu i asimiluju ih. To mozda nije toliko bitno u drzavama gde se broj Rusa meri desetinama ili stotinama hiljada, ali tamo gde se broje silnim milionima, situacija je drugacija. Dalje, Rusija nece biti stabilna. U slucaju raspada na 4-5 delova, Ukrajina bi mogla da postane novi stozer nekakvog okupljanja. Stavise, mislim da je to ukronacistima zapravo siri cilj. Neko novo razaranje Rusije i potonuce u siromastvo ukrajinskog nivoa bi otvorilo put za njihove ideologije i destruktivno delanje u samoj Rusiji, a onda bi neki novi nacisticki pukovi tipa Novgorodsko Sunce i Sibirski Sinovi dolazili u posed arsenala kojim Rusija raspolaze, cime bi se stvorio prostor za stvaranje prave horor situacije za ceo svet.

Nisu uopste napisali cije su zrtve. Na neki nacin su i njihove jer su na teritoriji Ukrajine. I ne bi ih bilo da Rusija nije napala Ukrajinu. I ko zna sta su gadjali, a mogu to da kazem jer je slucaj - jedan. Ako slucajeva ima 40 onda se to ne moze reci.

Sta se desava sa Rusima u Ukrajini (a to je posebna tema) takodje ne ugrozava rusku drzavu. A ovo sta ako se Rusija nekako raspadne...zbog toga niko normalan ne ulazi u ovakav rat. Tipa - napascemo ove jer ce oni profitirati ako se raspadnemo. Daj covece, jel vidis sta pises.
    Filipenko

Post by Filipenko Sat Mar 19, 2022 2:16 am

Oni ulaze u rat jer druga strana aktivno radi na njihovom raspadanju, teroriše njihove sunarodnike i asimiluje/negira njihovu kulturu i stanovništvo, naoružava se do koske, i želi da bude baza za savez koji je Rusiju deklarisao kao primarnog neprijatelja. Naravno, ti možeš da poričeš da to ima ikakav efekat, ali to može da prođe na CNN-u i to je to.

Last edited by Filipenko on Sat Mar 19, 2022 2:19 am; edited 1 time in total
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Mar 19, 2022 2:18 am

Filipenko wrote:
    Mór Thököly wrote:Filipe, nemoj molim te ove slike, dogovorili smo se da ne kacimo ovako nesto, inace bi bio podforum samo za to, a besmisleno je. Ima takvih jezivih slika na hiljade. I najvecom vecinom su posledica ruskih dejstava.

Obrisao sam, ali ti se i dalje sprdas sa poentom. Ne razumem zasto. Zamisli da vlada Srbije objavi slike hladnjaca sa Kosova sa tvrdnjom da su to Srbi koje su Albanci pobili. Sta bi to govorilo o takvoj vladi? Ili da Hitler objavi fotke iz gasnih komora sa pricom da se to radi Nemcima. 

I onda dodje neki Mór Thököly sa pricom da eto Jevreji ginu i od bombi koje svakodnevno nad Nemackom istresaju americki bombarderi.

Ali ovi nisu napisali ekvivalent tome.

Rusija je ovde generalni direktor lazi. "Necemo napasti ukrajinu". "Planovi ne postoje". "Rata nema, ucinilo vam se". "Oni su gadjali sami sebe". Itd, itsl. A da "to nisu nasi vojnici na Krimu" Rat u Ukrajini - Page 4 1399639816
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Mar 19, 2022 2:20 am

Filipenko wrote:Oni ulaze u rat jer druga strana aktivno radi na njihovom raspadanju, teroriše njihove sunarodnike i asimiluje/negira njihovu kulturu i stanovništvo. Naravno, ti možeš da poričeš da to ima ikakav efekat, ali to može da prođe na CNN-u i to je to.

Kakav efekat ima? U samoj Rusiji, molim te - kakav efekat ima, evo objasni mi? Rat u Ukrajini - Page 4 1399639816 Milioni Rusa citaju samo propagandu Bataljona Azot(tm) i pocne u sebi da misli "...vidis ti to..." Rat u Ukrajini - Page 4 1399639816 Daj jbt
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Mar 19, 2022 2:23 am

Mozes sutra, idem u krpe Rat u Ukrajini - Page 4 1861198401
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Sat Mar 19, 2022 2:44 am

Filipenko wrote:
    Vilmos Tehenészfiú wrote:
    Gde ovde? Amerika je stalno pričala da će do invazije doći, čak su skoro i u dan pogodili.

Nego aj da zajebemo ovo sa nuklearkama, mene zanima kako su znali kada je navodno samo 5-6 ljudi oko Putina znalo sve? Ko je medju njima špijun Cije?

Odgovor je vrlo jednostavan - Amerikanci su i sami gurali Ukrajinu u rat, a ukrajinsko rukovodstvo vec dugo vremena, naslonjeno na americku podrsku i osokoljeno ultra-nacionalizmom, odbija svaki vid dogovora/pregovora/sporazuma. Recimo, da su barem krenuli da sprovode ista od onoga sto su potpisali u Minsku, pa i da kazemo da je Putin lud.

2014 je anektiran Krim, a Donbas okupiran. Putin traži da se Ukrajina demilitarizuje, i da se obaveže da bude neutralna, a za nagradu neće da je bije sa onih 200 hiljada vojnika na granici. A, da, zaboravio sam ekstremiste, ima i ekstremista, mora i njih da se reši inače batine. Naravno, očekuje se i priznanje aneksije Krima. I na to Zelenski treba da pristane, i da se šuta u dupe od sreće, a ako budu nemiri zbog toga, pa doći će Rusi da smire situaciju, tu su na granici.

Ovo je POTPUNO ISTO kao kada bi NATO doveo 50000 vojnika na granice Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Rumunije i Madjarske i zatražio hitno pristupanje Srbije NATO paktu, i priznavanje secesije Kosova jer smo ruski satelit i kao takvi sigurnosna pretnja Evropi. Ako nećemo - batine. I na to Vučić treba da pristane, pa ako bude nemira (jer to tako deep state hoće), tu je NATO na granici, biće za 2 sata u Beogradu. 

Kako bi se tebi dopao ovaj drugi scenario? I da li misliš da bi to Vučić potpisao da se graničimo sa Rusijom, da nas FSB loži, a od Rusije dobijamo oružje?

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
    Filipenko

Post by Filipenko Sat Mar 19, 2022 3:02 am

Vilmos Tehenészfiú wrote:
    Filipenko wrote:

Odgovor je vrlo jednostavan - Amerikanci su i sami gurali Ukrajinu u rat, a ukrajinsko rukovodstvo vec dugo vremena, naslonjeno na americku podrsku i osokoljeno ultra-nacionalizmom, odbija svaki vid dogovora/pregovora/sporazuma. Recimo, da su barem krenuli da sprovode ista od onoga sto su potpisali u Minsku, pa i da kazemo da je Putin lud.

2014 je anektiran Krim, a Donbas okupiran. Putin traži da se Ukrajina demilitarizuje, i da se obaveže da bude neutralna, a za nagradu neće da je bije sa onih 200 hiljada vojnika na granici. A, da, zaboravio sam ekstremiste, ima i ekstremista, mora i njih da se reši inače batine. Naravno, očekuje se i priznanje aneksije Krima. I na to Zelenski treba da pristane, i da se šuta u dupe od sreće, a ako budu nemiri zbog toga, pa doći će Rusi da smire situaciju, tu su na granici.

Ovo je POTPUNO ISTO kao kada bi NATO doveo 50000 vojnika na granice Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Rumunije i Madjarske i zatražio hitno pristupanje Srbije NATO paktu, i priznavanje secesije Kosova jer smo ruski satelit i kao takvi sigurnosna pretnja Evropi. Ako nećemo - batine. I na to Vučić treba da pristane, pa ako bude nemira (jer to tako deep state hoće), tu je NATO na granici, biće za 2 sata u Beogradu. 

Kako bi se tebi dopao ovaj drugi scenario? I da li misliš da bi to Vučić potpisao da se graničimo sa Rusijom, da nas FSB loži, a od Rusije dobijamo oružje?

Ne, bilo bi isto kada bi neko finansiran iz inostranstva (recimo od FSB-a) u kombinaciji sa nacistima svrgao Vucica, americkog coveka, a Nato to prepoznao kao ugrozavanje njegovih interesa i onda uradio sve sto si ovde naveo. I mi bismo bili budaletine kada bismo krenuli da u takvoj situaciji dodatno guramo prst u oko Nato paktu. Jebiga.

Cisto da se razumemo - vi ste u toj hipotetickoj situaciji neko ko podrzava onoga koga bi FSB postavio ovde u kombinaciji sa nacistima.
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Sat Mar 19, 2022 4:33 am

Ne, sve si pogrešno razumeo - vi ste u toj situaciji najebali jer kada iz nesumnjivio opravdanih razloga NATO udje u Srbiju, prvo će da po kućama lovi vas, rusofile, da vas derusofiliše. Mi prozapadno orijentisani ćeno da mašemo NATO zastavama po ulicama i bacamo cveće pod NATO tenkove.

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
    Filipenko

Post by Filipenko Sat Mar 19, 2022 5:24 am

Vilmos Tehenészfiú wrote:Ne, sve si pogrešno razumeo - vi ste u toj situaciji najebali jer kada iz nesumnjivio opravdanih razloga NATO udje u Srbiju, prvo će da po kućama lovi vas, rusofile, da vas derusofiliše. Mi prozapadno orijentisani ćeno da mašemo NATO zastavama po ulicama i bacamo cveće pod NATO tenkove.

Po toj logici, i Putin ima nesumnjivo opravdane razloge. Samo sto zmirkas na oba oka u toj situaciji.

S druge strane, ja ne gledam svet kroz idiotsku crno-belu prizmu, niti sam posebno na strani Ukrajine ili Rusije. Ponajmanje sam Rusofil. Vi prozapadno orijentisani ste to iz raspolozenja, ne iz vrednosti ili sustine. Vi danas zivite u prozapadnoj drzavi koju zapad podrzava, kada rascistite sa sobom da je zaista tako, pre ili kasnije idete da pred Vucica bacate cvece. U tom hipotetickom scenariju nestali biste brzinom svetlosti od bilo koje strane, jer dok rascivijate otkud to da zapad podrzava po potrebi naciste, esenesovce ili teroriste, zakucace vam na vrata ko stigne. Za pocetak - momak/devojka iz esenesa za siguran glas.

U realnosti, dovijate se ovde po forumu u stilu Kostunice za formalne razloge koji bi postavili situaciju tako da ste vi 100% u pravu a svi ostali 100% u krivu, te snizavate kvalitet diskusije ili je eliminisete u potpunosti. Samo sto zivot tako ne funkcionise. Da li ce ruska vojska da se raspadne u roku od mesec dana kako tvrdi Minhauzelenski, ili ce pregaziti sve do Uzgoroda, mene licno bas briga. Samo vidim dve hipoteticke koristi - ne bi bilo lose da kod Uzgoroda imamo konekciju na Rusiju i ruski gas jer bi to znacilo em sigurnije snabdevanje em jeftiniji gas (sa samo Madjarskom izmedju nas), a sa druge strane ovo je lekcija kako mi moramo sa Crnogorcima. Jednog dana. Sa sprskom Spartom kao Epaminonda sa pravom Spartom.
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Sat Mar 19, 2022 6:36 am

Filipenko wrote:
    Vilmos Tehenészfiú wrote:Ne, sve si pogrešno razumeo - vi ste u toj situaciji najebali jer kada iz nesumnjivio opravdanih razloga NATO udje u Srbiju, prvo će da po kućama lovi vas, rusofile, da vas derusofiliše. Mi prozapadno orijentisani ćeno da mašemo NATO zastavama po ulicama i bacamo cveće pod NATO tenkove.

Po toj logici, i Putin ima nesumnjivo opravdane razloge. Samo sto zmirkas na oba oka u toj situaciji.

S druge strane, ja ne gledam svet kroz idiotsku crno-belu prizmu, niti sam posebno na strani Ukrajine ili Rusije. Ponajmanje sam Rusofil. Vi prozapadno orijentisani ste to iz raspolozenja, ne iz vrednosti ili sustine. Vi danas zivite u prozapadnoj drzavi koju zapad podrzava, kada rascistite sa sobom da je zaista tako, pre ili kasnije idete da pred Vucica bacate cvece. U tom hipotetickom scenariju nestali biste brzinom svetlosti od bilo koje strane, jer dok rascivijate otkud to da zapad podrzava po potrebi naciste, esenesovce ili teroriste, zakucace vam na vrata ko stigne. Za pocetak - momak/devojka iz esenesa za siguran glas.

U realnosti, dovijate se ovde po forumu u stilu Kostunice za formalne razloge koji bi postavili situaciju tako da ste vi 100% u pravu a svi ostali 100% u krivu, te snizavate kvalitet diskusije ili je eliminisete u potpunosti. Samo sto zivot tako ne funkcionise. Da li ce ruska vojska da se raspadne u roku od mesec dana kako tvrdi Minhauzelenski, ili ce pregaziti sve do Uzgoroda, mene licno bas briga. Samo vidim dve hipoteticke koristi - ne bi bilo lose da kod Uzgoroda imamo konekciju na Rusiju i ruski gas jer bi to znacilo em sigurnije snabdevanje em jeftiniji gas (sa samo Madjarskom izmedju nas), a sa druge strane ovo je lekcija kako mi moramo sa Crnogorcima. Jednog dana. Sa sprskom Spartom kao Epaminonda sa pravom Spartom.

B1: Naravno da zmirkam. Pa ne mislis valjda da cu ravnopravno da tretiram predstavnike parlamentarne demokratije  i neprosvecenog apsolutistu? U svom najgorem izdanju ovi prvi su bolji od ovog drugog u svom najboljem izdanju. 

B2: To kakav si ti i kako ti gledas na svet nije na tebi da ocenis, nego na onima sa kojima dolazis u interakciju. Zasto? Iz istog razloga sto umetnicki klizaci/ce ne ocenjuju sami sebe, nego ih ocenjuje ziri.

Sve ovo posle je jezivo lupetanje, a B3 je lom mozga.

_____

boomer crook

Post by boomer crook Sat Mar 19, 2022 6:39 am

Filipenko wrote:
    Mór Thököly wrote:Pa sto onda nije zaposeo D i L i dovidjenja?

Pa vidis da to nije tako lako, buduci da je miroljubiva Ukrajina koncentrisala gomilu najbolje vojske tamo, opremljene i istrenirane od strane miroljubivih zapadnjaka. Osim toga, da zaposedne doticne, i sta onda? Opet ima ratnicki nabrijanu ultranacionalisticku drzavu na svojoj granici koja se bazira na mrznji prema Moskvi. Gle cuda, to im ne prija.

oni imaju problem sa ukrajinom bas zbog D i L. mislim vojni problem sa ukrajinom. sve druge razmirice su bile resive na druge nacine.

stalno ide prica kako zapad ukrima nudi sarenu lazu. pa okej bolje sarena laza nego lukasenko. ja sam imao prilike da radim sa nekim belorusima 2016 i ono tamo je jagodina samo bez zirafe.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    kapetanm

Post by kapetanm Sat Mar 19, 2022 7:14 am

Zelenskom prolazi zadnji voz da sačuva supstancu i prizna sve što ovi traže. Jebiga 1 Čerčil se odrekao Indije, dragulj u kruni je pustio da otplovi. Njegov amaterizam bespotrebno razvlači rat, valjda sagledava da će ovi da dodaju gas i zaravnaju zemlju da ne misle narednih pola veka. Daj sve, podnesi ostavku i nestani
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Mar 19, 2022 7:16 am

Ala ti je poredjenje, kapetane...

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Del Cap

Post by Del Cap Sat Mar 19, 2022 7:19 am

boomer crook

Post by boomer crook Sat Mar 19, 2022 7:32 am

Rat u Ukrajini - Page 4 16476710

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Sat Mar 19, 2022 7:37 am

Momci. To što vi nikada ni po koju cenu ne bi branili Srbiju ni od koga ne znači i da Ukrajinac ne treba svoju državu da brani. Nisu svi ljudi na svetu obavezni da dele vaš cinizam u vezi patriotizma.

_____

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Mar 19, 2022 7:38 am

boomer crook wrote:Rat u Ukrajini - Page 4 16476710

Mleka nema, hocete Z?
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Mar 19, 2022 7:39 am

plachkica wrote:

ok, ovo je jedino što može da uništi usa
    Mr.Pink