Rat u Ukrajini
- Post n°626
Re: Rat u Ukrajini
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°627
Ukrainian women who fled the war to Sweden say they are afraid in the new country.
— Visegrád 24 (@visegrad24) March 19, 2022
Men have on several occasions broken in at night into the building where they’ve been placed by the authorities.
The men then aggressively banged on their bedroom doors, demanding to be let in. pic.twitter.com/df7y0ZwRdX
_____
- Post n°628
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°629
_____
- Post n°630
Breaking: Sweden will send another 5,000 anti-tank weapons to Ukraine, Minister of Defense tells national news agency TT.
— Carl Fridh Kleberg (@FridhKleberg) March 23, 2022
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°631
Pa nisi ti preneo švedski radio, nego notorni Visegrad 24 nalog, koji je od svih vesti na svetu odlučio da prenese upravo ovu. Švedski radio se bavi švedskom temom, Visegrad 24 šalje rasističke javke i kodove pozivajući se na svog naci drugara @weimers
Swedish MEP @weimers has demanded that the government must explain why Ukrainian women are safer in Poland than in Sweden.
— Visegrád 24 (@visegrad24) March 19, 2022
The women were interviewed by Swedish Radio and their statements can be heard in English via the link below.
Source: SR
https://t.co/MucUKgOqIR pic.twitter.com/fWx9EDULhc
Pratioci naravno, bez muke kapiraju šifru.
— sørs (@soersrikndadje) March 19, 2022
Last edited by Erős Pista on Wed Mar 23, 2022 6:55 pm; edited 1 time in total
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°632
+1 na Henrija
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°633
Sekspira.
Na ruskom.
As proof that foreigners are fighting for Ukraine they show a book of Shakespeare in Russian. Ok. https://t.co/QKFK2Tamsu
— Anton Barbashin (@ABarbashin) March 23, 2022
- Guest
- Post n°634
- Post n°635
- Post n°636
Taj zahtev „predstavlja prekid ugovora“, rekao je nemački ministar ekonomije Robert Habek na konferenciji za novinare u Berlinu.
N1
- Post n°638
_____
- Post n°640
Cousin Billy wrote:Novinar Ben Judah kaže da mu razni urednici govore da analitika pokazuje pad interesovanja za rat u Ukrajini. Očekivao sam ovo malo kasnije, ali eto, danas su ciklusi vesti veoma brzi. Ako ne bude značajne eskalacije, rat će iščileti sa radara ma koliko važan bio, to je jednostavno zakonitost medija.
Simpsonovi predvideli
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°641
Talason wrote:
Ali ce unistiti babusku
- Post n°642
Mór Thököly wrote:To su oscilacije, a i osim mariupolja ne desava se skoro nista.
Dešava se i te kako, uvijeren sam da obje strane već imaju deset tisuća+ poginulih, samo što je prošao inicijalni šok i dolazi do smanjenja interesovanja odnosno do izmjene prioriteta pa manje bitno postaje koliko je čega srušeno, uništeno, ubijeno, raseljeno. a sve više se obraća pažnja na krizu koja se ukazuje nakon prvog mjeseca sankcija. Mislim da će tako nastaviti sve do nekog krupnog stradanija koje će opet par dana biti u fokusu, a onda opet povratak na gas, naftu, sirovine, dolar, rublju, Kinu itd.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Guest
- Post n°643
- Post n°644
fikret selimbašić wrote:Mór Thököly wrote:To su oscilacije, a i osim mariupolja ne desava se skoro nista.
Dešava se i te kako, uvijeren sam da obje strane već imaju deset tisuća+ poginulih, samo što je prošao inicijalni šok i dolazi do smanjenja interesovanja odnosno do izmjene prioriteta pa manje bitno postaje koliko je čega srušeno, uništeno, ubijeno, raseljeno. a sve više se obraća pažnja na krizu koja se ukazuje nakon prvog mjeseca sankcija. Mislim da će tako nastaviti sve do nekog krupnog stradanija koje će opet par dana biti u fokusu, a onda opet povratak na gas, naftu, sirovine, dolar, rublju, Kinu itd.
Desava se.naravno, ali nema velikih vojnih operacija osim na jugoistoku. Nato procene su da je ruskoj vojsci izbaceno izvan stroja bar 30 hiljada ljudi. To je ogroman broj.
- Guest
- Post n°645
- Post n°646
- Guest
- Post n°647
Bukvalno sam to krenuo da pišemMór Thököly wrote:Mogu uvek da kupe od nas za evre, a mi cemo se vec sna i za rublje
A bez šale, ovo će zahtevati nečije posredovanje.
- Post n°648
boomer crook wrote:a fince?
mogu i to, kad ih vec nisu okupirali sto su jurisali na lenjingrad sa nemcima
mislim ovde su oslobodjeni svi demoni WW2. ovaj rat je 10. maj 1945.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Guest
- Post n°649
Ne znam. Opet se Putin kocka izgleda. Na prvu mi je delovalo kao pametna ideja, ali kad sam pročitao Simonjan koja kaže "neka nam daju aviona i vozova u barteru" sve mi je dosta zaličilo na vreme najgoreg Slobe, "Kristofere primite nas u NATO, eto rešenja" i ostale priče za dugu i crnu noć.
- Post n°650
Ja očekujem eskalaciju, ojnu. Ispostavilo se da se ruska vojska nije džaba okupljala oko Ukrajine, ja sam se nadao i vjerovao da neće ići u invaziju, preveliko mi to izgledalo. Nakon invazije, ništa više nije preveliko. Neće me iznenaditi da se proširi na Bjelorusiju i Poljsku, ne mora, za početak, da bude na njihovoj teritorijii, kasnije će možda da pukne i na koridoru za Kalinjingrad...
Ostavljam mogućnost da se bjeloruska i poljska vojska nađu i kao mirovne snage sa svojim zonama odgovornosti i međusobnom saradnjom, misija ukrajinska Trizonija.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.