Ferenc Puskás wrote:
Ha, vidim da sam stavio i Noxtora, htio sam mu odgovoriti, ali bolje ne.
Kako da odgovoriš sa punim ustima kurčeva? Ne bih te razumeo.
Ferenc Puskás wrote:
Има један проблем са концептом мање, професионалне војске.Mór Thököly wrote:Mislim da, da, i Ukrajinci imaju rezerve, a cini mi se i da su izvadili nesto od teskog naoruzanja kod Kijeva, gde izvode manje kontra-operacije. Cini se da Ukrajina igra ise politicku igru nego vojnu (osim sto se utvrdjuju po gradovima i gledaju da ostanu citave linije komunikacija. Sro se tice unistavanja ukr jedinica u JFO na istoku, sad vidimo da bi to komotno moglo da potraje i mesec dana, do cak nekoliko meseci. A vreme je ocigledno faktor za koji Ukrajinci misle da ide njima u prilog (sankcije, etc). Alito cemo videti.
@sotir
Ok, ovaj lik upozorava da su procjene napravljene na osnovu bitno nedostatnih informacija.Sotir wrote:Del Cap wrote:Niz
https://twitter.com/KofmanMichael/status/1505596135867662336?t=2cxS9iAjR8fK7Q7aQCK8hA&s=19
Морам да признам да опет не разумем у потпуности ситуацију.
А и овај лик није пуно бољи у томе.
Са једне стране, видимо да су Руси доста успорили напредовање.
Али шта су урадили ако је проблем успоравање?
Па, ништа.
Нису још убацили све резерве, а поготово нису убацили ни рочну а ни белоруску војску.
Њих би могли да користе у већој мери у позадини, да осигура комуникације и бокове, ослободи снаге за напад.
Мислим да тренутно користе овај застој да би:
- опоравили ударне групе
- напали авијацијом, ракетама и бпл концентрације трупа
Односно фокус је померен ка нападима на саме украјинске јединице, уместо на територију.
У тренутној ситуацији, Руси могу да напредују прилично лако по отвореном, али је јако тешко да заузму градове и насељена места.
Зато им више одговара да исцрпљују украјинске снаге ван градских борби, тако штеде и своје снаге и разарање градова.
Нека краћа прогноза наредних дана би могла да буде:
- заузимање Мариупоља током ове недеље
- са ослобођеним снагама са тог правца, појачати притисак на заокружавање украјинских снага према Доњецку.
Пад ова два фронта за Украјинце би довело до лавине - све више руских снага би било ослобођено за напад на све мање украјинских.
----
Такође, треба пратити шта раде Украјинци.
Уместо да ваде из резерве своју тешку технику (има још доста Т-64БМ Булат тенкова у резерви, артиљерије итд.), они више спр јединице, лако наоружане. Са тим могу да се боре по градовима, и да праве неке мање заседе.
Са том тактиком могу да нанесу губитке Русима, али не могу да изводе офанзивна дејства, нити да преокрену рат.
Okej, meni dosta i humanizma. Odjavljujem se. Eto vam Noxtor, Filipenko i Mr. Pink.Notxor wrote:Ferenc Puskás wrote:
Notxor wrote:Ferenc Puskás wrote:
Okej, meni dosta i humanizma. Odjavljujem se. Eto vam Noxtor, Filipenko i Mr. Pink.
Majmunčino glupa, ne pominji me ako ne želiš da ti odgovorim.
Da li si ti debil? Ako si retardiran, izvinjavam se, ali napiši tako i nećemo imati problema.
Ili to ili me ignoriši pičketino kao što si napisao.
Покушавају Украјинци неке мање локалне контре. Негде имају локалног успеха, негде неуспеха. Али то је све још увек локалног карактера - понеко место заузму на кратко.Ferenc Puskás wrote:
Ti bi mogao biti u pravu za Ruse. Što se Ukrajinaca tiče, mislim da njima ne pada na pamet ići u nekakva oslobađanja izgubljenih teritorija i gradova i tako se izlagati pogibelji protiv superiorne vatrene moći. Njima je održavanje i čuvanje vojske u efektivnom stanju maximalni mogući cilj uz nanošenje gubitaka gdje je to moguće. Odtud male jedinice s protuoklopnim oružjem.
I dalje se bojim da je uništenje glavnine većih ukrajinskih formacija vrlo moguće. Mogu Rusi ratovati loše i kilavo kako god, ako budu ubacivali val za valom kao sovjeti na Nijemce, ishod je izgledan.
Inače bila je anketa u Hrvatskoj oko uvođenja obaveznog vojnog roka i za su bile slabije obrazovane žene starije od 60 godina, da bi netko zaključio da su zapravo jedino one te koje se javljaju anketarima na fiksni telefonWell, Russian fascism is pensionary, babushka fascism. Media are crying how sanctions will hurt poor babushkas forgetting that babushkas are *the* main electorate of Putin. This demographic group supports Z most enthusiastically
Odličan zakljućak.Bleeding Blitva wrote:Men je ok Kofman, iako je i on predviđao nešto goru situaciju unatrag dva tjedna. Ali zato Kamil sa twittera:
Inače bila je anketa u Hrvatskoj oko uvođenja obaveznog vojnog roka i za su bile slabije obrazovane žene starije od 60 godina, da bi netko zaključio da su zapravo jedino one te koje se javljaju anketarima na fiksni telefonWell, Russian fascism is pensionary, babushka fascism. Media are crying how sanctions will hurt poor babushkas forgetting that babushkas are *the* main electorate of Putin. This demographic group supports Z most enthusiastically
Notxor wrote:Ferenc Puskás wrote:
Mr.Pink wrote:naravno da ne bih ucestvovao u ovom svinjcu
pa el ti licim na toliku budalu
Ferenc Puskás wrote:Okej, meni dosta i humanizma. Odjavljujem se. Eto vam Noxtor, Filipenko i Mr. Pink.Notxor wrote:
Ferenc Puskás wrote:Okej, meni dosta i humanizma. Odjavljujem se. Eto vam Noxtor, Filipenko i Mr. Pink.Notxor wrote:
Bleeding Blitva wrote:Men je ok Kofman, iako je i on predviđao nešto goru situaciju unatrag dva tjedna. Ali zato Kamil sa twittera:
Filipenko bi na forumu 1939 bio 'poljska ugrožava njemačke granice', s ovim drugima se još da pričat koliko god grube ispade imali.Ferenc Puskás wrote:Okej, meni dosta i humanizma. Odjavljujem se. Eto vam Noxtor, Filipenko i Mr. Pink.Notxor wrote:
Bleeding Blitva wrote:Filipenko bi na forumu 1939 bio 'poljska ugrožavaFerenc Puskás wrote:
Okej, meni dosta i humanizma. Odjavljujem se. Eto vam Noxtor, Filipenko i Mr. Pink.njemačkesovjetske granice'
Bleeding Blitva wrote:Filipenko bi na forumu 1939 bio 'poljska ugrožava njemačke granice', s ovim drugima se još da pričat koliko god grube ispade imali.Ferenc Puskás wrote:
Okej, meni dosta i humanizma. Odjavljujem se. Eto vam Noxtor, Filipenko i Mr. Pink.
kondo wrote:Bleeding Blitva wrote:
Filipenko bi na forumu 1939 bio 'poljska ugrožava njemačke granice', s ovim drugima se još da pričat koliko god grube ispade imali.
ne znam šta hoćeš da kažeš ali sem filipa ovde od početka ne postoji ama baš niko ko nije protiv rusa i za rat. doduše nisu svi ni za ukrajinu, ali to ne verujem da je baš razlog za gromopucatelno odsecanje sopstvene patke sikiricom na panju.
to su fakti, sad kako ćete ih interpretirati to je vaša stvar.
to su govorili i u prvih par dana rata, pa se nista nije desiloFilipenko wrote:Moving sviftli on, ucestalo pricanje kako Putin salje silne placenike da ubije Minhauzelenskog (danasnja bajka Dejli telegrafa govori o 400 ljudi sa tim zadatkom koji su vec usli u Kijev ) meni govori da se upotrebnoj vrednosti pomenute persone blizi kraj i da njegovi zapadni mentori planiraju da ga u dogledno vreme prinesu na ukrajinski zrtveni oltar, za sta ce naravno okriviti misteriozne Vagnerovce i sta ti ja znam koga sve.