Rat u Ukrajini
- Post n°351
Re: Rat u Ukrajini
Ajmo sad neku pouzdanu rusko/ukrajinsku istinu sa tvitera, odmorne mi jagodice pa mogu da skrolujem do forumske analitike
- Post n°352
to da je ukrajina manja je relativno jer jbg po povrsini i vojsci je medju top evropskim zemljama
fora je sto je rusija vise kontinent nego zemlja
danas je vise azija nego evropa
fora je sto je rusija vise kontinent nego zemlja
danas je vise azija nego evropa
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°353
a sto se tice skrivanja po gradovima. pa ukrajinci nemaju vise gde
da pomeraju vojsku im se ne isplati jer se svi secamo autoputeva smrti u iraku
tako da drze pozicije tamo prema donbasu i zatvaraju se po gradovima
msm oni su rat izgubili u startu. bukvalno prvoga dana. bez podrske pvo i avio oni samo mogu da ginu i to je to
da pomeraju vojsku im se ne isplati jer se svi secamo autoputeva smrti u iraku
tako da drze pozicije tamo prema donbasu i zatvaraju se po gradovima
msm oni su rat izgubili u startu. bukvalno prvoga dana. bez podrske pvo i avio oni samo mogu da ginu i to je to
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°354
Cousin Billy wrote:Ne znam šta znači pojam "nepristrasnost" u situaciji u kojoj jedna zemlja ore drugu krstarećim raketama, i pritom je napadnuta zemlja 27 puta manja od napadača. Izvinite što uvodim u ovu priču građanski moral, znam da je krindž ali jače je od mene.
A što se oni lijepo ne predaju, udovolje svim Putinovim zahtjevima i izbjegnu silno stradanje?
Last edited by fikret selimbašić on Mon Mar 21, 2022 5:31 pm; edited 1 time in total
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°355
Nepristrasan u smislu da se trudi da deli samo informacije a ne prenosi razna misljenja smatranja propagandu jedne i druge strane. Mozda je bedno biti lik koga interesuje samo tehnicki aspekt u celoj prici bez involviranja morala i emocija ali neko mora i to bit.Cousin Billy wrote:Ne znam šta znači pojam "nepristrasnost" u situaciji u kojoj jedna zemlja ore drugu krstarećim raketama, i pritom je napadnuta zemlja 27 puta manja od napadača. Izvinite što uvodim u ovu priču građanski moral, znam da je krindž ali jače je od mene.
- Post n°356
Ni jedni ni drugi nemaju nimalo poštovanja za ljudske živote, ni svoje, ni protivnika.
Jeste, rat je, ali bar nemoj svoju vojsku da šalješ na klanicu ili da zabranjuješ svojoj vojsci predaju.
Koja je to ratna logika? Da pogine što više? Pa nisu to krompiri.
Mislim, Rusi su krivi jer su započeli, ali ne mogu da kažem da mi se sviđa šta rade Ukrajinci.
Jeste, rat je, ali bar nemoj svoju vojsku da šalješ na klanicu ili da zabranjuješ svojoj vojsci predaju.
Mislim, Rusi su krivi jer su započeli, ali ne mogu da kažem da mi se sviđa šta rade Ukrajinci.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°357
Vidim prati se slamanje mozga na PPP. Dragocjeno svjedočanstvo stanja duhova. Osuda agresije i empatija prema žrtvama se podrazumijevaju, resantiman prema Zapadu i njegovom licemjerju se ne podrazumijeva.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°358
a mozda se ne predaju ukrajinci jer se loze da ce napraviti nekakvu razliku i da ove horde gvozdjurije doslo da pokori
a ove doslovno bole kurac, ko tatari se spustili u evropu da jebu mater svakome ko im stane na put jer su tako u mogucnosti
a ove doslovno bole kurac, ko tatari se spustili u evropu da jebu mater svakome ko im stane na put jer su tako u mogucnosti
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°359
Evo ja cu da skrenem paznju da je opkoljenima u Mariupolju ponudjena predaja, bas kao i onima opkoljenima u Staljingradu, i da je iz Berlina (ne od same vojske) stigao odrican odgovor, bas kao sada iz Kijeva, ali se posle nekog vremena nacisticka vojska predala. Videcemo kako ce biti sada.
- Post n°360
Govna, bore se protiv agresora i ne predaju se. E Srbi, u šta se pretvoriste.Notxor wrote:ne mogu da kažem da mi se sviđa šta rade Ukrajinci.
_____
- Post n°361
Pa naucili smo se lepom ponasanju i prihvatanju realnosti na terenu.
- Post n°362
Notxor wrote:Ni jedni ni drugi nemaju nimalo poštovanja za ljudske živote, ni svoje, ni protivnika.
Putin je svoju vojsku poslao u rat i klanicu, Ukrajinci su to uradili samo na onoj čuvenoj naslovnici Informera.
Ne možeš (niti treba) zabraniti predaju ukoliko ljudi to neće, a Ukrajinci ili bar jedan dio nih i te kako hoće da se bori uprkos premoći neprijatelja. Da ne povlačim paralele iz iz bliže i daljnje storije ko je sve mogao da izbjegne stradanije predajom pa nije.
Last edited by fikret selimbašić on Mon Mar 21, 2022 5:37 pm; edited 1 time in total
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°363
ja mislim da je svima u interesu da ukrajinci ginu i bore se za slobodu
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°364
Nego Noxtore, aj ti lijepo ipak na ignore. Ne moram ni ja sve znati šta ko piše.
_____
- Guest
- Post n°365
Notxor wrote:ili da zabranjuješ svojoj vojsci predaju.
Bukvalno ne znam šta znači ovo. Pa jedinice su valjda u nekakvom lancu subordinacije, šta to uopšte znači da se nekoj jedinici dozvoli predaja? Neka se predaju ako procene da im je oportuno je nemaju više šta da traže na bojnom polju a imaju dovoljno poverenja u dobru volju neprijatelja da postupa u skladu sa konvencijama, to je normalna i očekivana stvar u ratu. Ako misliš na Mairupolj, ništa što je Kremlj pričao o Mariupolju ne daje razlog za nadu da će iko od vojnika koji se predaju živ stići do statusa ratnog zarobljenika. To su nacisti koje treba istrebiti, koliko se sećam. Baš čudno što će se izgleda boriti do kraja.
Last edited by Cousin Billy on Mon Mar 21, 2022 5:39 pm; edited 1 time in total
- Post n°366
Ferenc Puskás wrote:Nego Noxtore, aj ti lijepo ipak na ignore. Ne moram ni ja sve znati šta ko piše.
Burunđasnki ignore ima bag. Ja nakon jednog dana uklonio MrPinka sa foe liste jer me stalno baca na vrh stranice ukoliko se on oglasi na njoj. Sad mi je vidljiv ali bar manje skrolujem.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°367
Cousin Billy wrote:Notxor wrote:ili da zabranjuješ svojoj vojsci predaju.
Bukvalno ne znam šta znači ovo. Pa jedinice su valjda u nekakvom lancu subordinacije, šta to uopšte znači da se nekoj jedinici dozvoli predaja? Neka se predaju ako procene da im je oportuno je nemaju više šta da traže na bojnom polju a imaju dovoljno poverenja u dobru volju neprijatelja da postupa u skladu sa konvencijama, to je normalna i očekivana stvar u ratu. Ako misliš na Mairupolj, ništa što je Kremlj pričao o Mariupolju ne daje razlog za nadu da će iko od vojnika koji se predaju živ stići do statusa ratnog zarobljenika. To su nacisti koje treba istrebiti, koliko se sećam. Baš čudno što će se izgleda boriti do kraja.
Imaju Ukrajinci sasvim dovoljno ruskih vojnika u zarobljeništvu da se organizuje svi za sve razmjena za ove u Mariupolju. Ne smijem ni da zamislim kakav bi talas razočarenija u Putina pokrenula takva odluka, raja traži nacističku krv i masovna strijeljaja zarobljenika, drkali bi na snimke toga.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°369
BREAKING - Russia tells U.S. ambassador that ties on verge of being severed - Reuters
_____
????
- Post n°370
Ferenc Puskás wrote:Govna, bore se protiv agresora i ne predaju se. E Srbi, u šta se pretvoriste.Notxor wrote:ne mogu da kažem da mi se sviđa šta rade Ukrajinci.
Nema prevelike razlike za ubijenog od čije je bombe poginuo, a zanimljivo je što si Srbe pomenuo jer baš Srbi, Beograđani to dobro znaju jer su ih ubijale i Nemačke i tzv. savezničke bombe.
Što se tiče, borbenosti, svaka čast, ali malo obazrivosti nikad ne škodi.
edit: Dok sam ovo pisao video sam da si me stavio na ignore, tako da mi se slobodno napušiš kurca kretenčino mrtva.
_____
- Post n°371
vido sam jednu azovku u zarobljenistvu i nista joj nije falilo
ali sudice im, i to vrv u donbassu
ali sudice im, i to vrv u donbassu
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°372
Filipenko wrote:Izgleda da Isus postoji.
Nju ejdž četnici humor i cinizam, Treba da umru od gladi i ona i beba.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°373
Cousin Billy wrote:Notxor wrote:ili da zabranjuješ svojoj vojsci predaju.
Gledao sam snimke pregleda civila, muškaraca na izlazu iz Mariupolja. Puštali su bukvalno sve koji nisu tetovirani. Znači bez obzira na godište, stare i mlade. Verovatno je među njima bilo i vojnika, ali ko će njima da se bavi?
E sad, verujem da ne bi dobro prošli oni sa nacističkim tetovažama, ali šta da im ja radim?
_____
- Post n°374
neki ce se boriti do kraja
neki ce bezati sa koferima punim para
neki u zarobljenistvo
neki u srbiju
kome kako vec zapalo. rusi ce im sjebati vojsku a vrv i zemlju, jbg
neki ce bezati sa koferima punim para
neki u zarobljenistvo
neki u srbiju
kome kako vec zapalo. rusi ce im sjebati vojsku a vrv i zemlju, jbg
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°375
Malo grafičke umetnosti. Ima tu i poznatih motiva.
_____