Bugare ostavljam tebi u amanet, to nije brdo na kojem ću da poginem.Filipenko wrote:Mór Thököly wrote:
ElemBulgaria's Finance Minister and Deputy PM Assen Vasilev says Bulgargaz won't renew its long-term supply contract with Gazprom which expires at the end of the year. Currently, over 90% of gas is imported from Russia.
— Dimitar Bechev (@DimitarBechev) March 19, 2022
https://t.co/V35RFzfIZn
Mudar covek je jednom rekao, izmedju ostalog poznajuci Vulgare:Filipenko wrote:
Po toj logici, i Putin ima nesumnjivo opravdane razloge. Samo sto zmirkas na oba oka u toj situaciji.
S druge strane, ja ne gledam svet kroz idiotsku crno-belu prizmu, niti sam posebno na strani Ukrajine ili Rusije. Ponajmanje sam Rusofil. Vi prozapadno orijentisani ste to iz raspolozenja, ne iz vrednosti ili sustine. Vi danas zivite u prozapadnoj drzavi koju zapad podrzava, kada rascistite sa sobom da je zaista tako, pre ili kasnije idete da pred Vucica bacate cvece. U tom hipotetickom scenariju nestali biste brzinom svetlosti od bilo koje strane, jer dok rascivijate otkud to da zapad podrzava po potrebi naciste, esenesovce ili teroriste, zakucace vam na vrata ko stigne. Za pocetak - momak/devojka iz esenesa za siguran glas.
U realnosti, dovijate se ovde po forumu u stilu Kostunice za formalne razloge koji bi postavili situaciju tako da ste vi 100% u pravu a svi ostali 100% u krivu, te snizavate kvalitet diskusije ili je eliminisete u potpunosti. Samo sto zivot tako ne funkcionise. Da li ce ruska vojska da se raspadne u roku od mesec dana kako tvrdi Minhauzelenski, ili ce pregaziti sve do Uzgoroda, mene licno bas briga. Samo vidim dve hipoteticke koristi - ne bi bilo lose da kod Uzgoroda imamo konekciju na Rusiju i ruski gas jer bi to znacilo em sigurnije snabdevanje em jeftiniji gas (sa samo Madjarskom izmedju nas), a sa druge strane ovo je lekcija kako mi moramo sa Crnogorcima. Jednog dana. Sa sprskom Spartom kao Epaminonda sa pravom Spartom.
Ono kada ti zivot daje za pravo Ili, sto bi nerazumni za gore boldovano rekli:Vilmos Tehenészfiú wrote:
Sve ovo posle je jezivo lupetanje, a B3 je lom mozga.
Ko se sprema da kad-tad utepa Crnu Goru i Vulgariju, i optimizuje racunajuci na najgore neprijateljske akte i nozeve u ledja otuda, nece nikad pogresiti.
Što se CG tiče, moj odnos prema njima je kao tvoj odnos prema Ua Grcite. Ono što je tebi ostrvo, to je meni Zaliv. Dok ima vode i struje kod mene u stanu, dobro je.