Rat u Ukrajini
- Post n°652
Re: Rat u Ukrajini
+1
Sad moze i jedan sa komandantom bataljona Azov
Edit: mislim na intervju, naravno
Sad moze i jedan sa komandantom bataljona Azov
Edit: mislim na intervju, naravno
Last edited by Mór Thököly on Thu Mar 10, 2022 6:55 pm; edited 1 time in total
- Guest
- Post n°653
moj intervju bio stariji i tri puta veći.Vilmos Tehenészfiú wrote:Spasiba tovaris Pista.Erős Pista wrote:
http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=721549
Vasi srebrna medalja.
- Post n°654
Zao mi sto nisam vido integralnu verziju. Slutim da je bio spektakl.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°656
inače naleteo negde da je Karen Šahnazarov u njihovom "Hit tvitu" ili tako nečem (Putinov prijatelj, državni sineasta, lojalan, koliko znam, poput psa) predložio isto ono što sam pre par dana akcentirao kao dobar off ramp za Kremlj: obezbedite Donbas i tutanj iz Ukrajine, ne da bi se ukinule sankcije jer to je nemoguće, već da se ograniči dalje propadanje. Rekao čovek i da Ruse sa Ukrajinom veže hiljadu spona, da je to onako jedna teška priča koja izgleda baš i ne ide najbolje.
- Post n°657
Ja ne znam da li je vama jasno da je sa tom tugaljivom pricom o bratstvu Rusa i Ukrajinaca gotovo. Bolje ucite lekcije kako sa Crnogorcima sutra. Prvi korak svakako mora biti suzbijanje i hapsenje svih onih koji ih smatraju tzv. "Srpskom Spartom".
- Post n°659
Sta mislite, da li je resenje trupe UN u celoj Ukrajini + trupe Rusije u Donbasu i na Krimu, i tako do politickog resenja? U medjuvremenu se Ukrajina naoruzava, to se podrazumeva; zabrana naoruzanja Ukrajine, posle ove invazije, je non-starter.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Guest
- Post n°660
Vilmos Tehenészfiú wrote:Sta mislite, da li je resenje trupe UN u celoj Ukrajini + trupe Rusije u Donbasu i na Krimu, i tako do politickog resenja? U medjuvremenu se Ukrajina naoruzava, to se podrazumeva; zabrana naoruzanja Ukrajine, posle ove invazije, je non-starter.
O tome razmišljam već danima kao racionalnom rešenju za obe strane - da zamrznu konflikt. Ne verujem da je sada moguće ikakvo priznanje nezavisnosti Donbasa i aneksije Krima, onaj ko bi to pokušao u Kijevu bio bi raščetvoren. Ali mogu da se prave ludi i da se naoružaju do zuba.
Znam koliko je ovo rešenje loše i opasno na duže staze ali to nam je što nam je.
- Post n°661
Talason wrote:
Posetio sam fabriku u Bugarskoj u kojoj je pored novih mašina za proizvodnju tissue hartije i mašina iz 1907.g.
Stajala je kao eksponat, ali su mogli da je pokrenu bez ikakvih problema, održavana je kao da je u upotrebi.
to je uobicajeno
ne za bugare doduse
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°662
un su mrtve, te igranke sa plavim slemovima neka izvode po somalijama i slicnim zemljama
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°663
To bi bila majka zamrznutih konflikata, ali, naravno, sve samo da stane ubijanje
- Post n°664
Filipenko wrote:Ja ne znam da li je vama jasno da je sa tom tugaljivom pricom o bratstvu Rusa i Ukrajinaca gotovo. Bolje ucite lekcije kako sa Crnogorcima sutra. Prvi korak svakako mora biti suzbijanje i hapsenje svih onih koji ih smatraju tzv. "Srpskom Spartom".
Ako Srbija nekad ovo uradi Crnoj Gori, ja cu se preseliti u CG i proglasiti se Crnogorcem.
- Post n°665
Mór Thököly wrote:ja cu se preseliti u CG i proglasiti se Crnogorcem.
Fun Fact. Crnogorci rođeni u CG od CG oca i CG majke koji su se u vreme referenduma zatekli u Srbiji ne mogu da dobiju CG papire.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°667
msm da mnogi na internetu imaju problema da sazvacu osnovne postulate i koncepte tipa zemlja je okrugla, ipak se okrece itd
sa druge strane znam da postoji velika glad po forumima i internetima za naucnoscu tako da ostavljam jedan ozbiljan rad na temu zasto je nemoguce da ukrajina ostane neutralna
sa druge strane znam da postoji velika glad po forumima i internetima za naucnoscu tako da ostavljam jedan ozbiljan rad na temu zasto je nemoguce da ukrajina ostane neutralna
- Spoiler:
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°668
Pa to bi bilo jos malo pa ko istocna Nemacka - Zapadna Nemacka, samo sto bi zapadno naoruzanje bilo u krnjoj Ukrajini, ali ne i americka vojska.Mór Thököly wrote:To bi bila majka zamrznutih konflikata, ali, naravno, sve samo da stane ubijanje
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°669
i sta fali da se ruski mek zove ujka vanja
ja bi iso
ja bi iso
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°670
Notxor wrote:Mór Thököly wrote:ja cu se preseliti u CG i proglasiti se Crnogorcem.
Fun Fact. Crnogorci rođeni u CG od CG oca i CG majke koji su se u vreme referenduma zatekli u Srbiji ne mogu da dobiju CG papire.
Pa nacisti.
Vilmos Tehenészfiú wrote:Sta mislite, da li je resenje trupe UN u celoj Ukrajini + trupe Rusije u Donbasu i na Krimu, i tako do politickog resenja? U medjuvremenu se Ukrajina naoruzava, to se podrazumeva; zabrana naoruzanja Ukrajine, posle ove invazije, je non-starter.
Dobro, i sto bi onda (trenutno) jaca strana prihvatila takvo resenje? Jedino ako su debili. Mislim, u ceo rat su i usli jer je stepen naoruzavanja i
- Post n°671
uvatili ih spustenih gaca i sta sad
_____
smrk kod dijane hrk
- Guest
- Post n°672
Filipenko wrote:Notxor wrote:
Pa nacisti.Vilmos Tehenészfiú wrote:Sta mislite, da li je resenje trupe UN u celoj Ukrajini + trupe Rusije u Donbasu i na Krimu, i tako do politickog resenja? U medjuvremenu se Ukrajina naoruzava, to se podrazumeva; zabrana naoruzanja Ukrajine, posle ove invazije, je non-starter.
Dobro, i sto bi onda (trenutno) jaca strana prihvatila takvo resenje? Jedino ako su debili. Mislim, u ceo rat su i usli jer je stepen naoruzavanja ifasizacijenaelektrisavanja populacije dostigao kriticnu tacku iz njihove perspektive. A oni se pitaju, barem trenutno. Ako Ukrajina odbaci ruske trupe i one izgube inicijativu, i dodje do nekakvog stalemate-a na takvim granicama (donbas + krim) onda bi to moglo, ali ima jedna mala caka - ukrajinska armija i narod bi morali da izvedu podvig ravan Majnstajnovom cudu.
Zato što je u Moskvi već počelo racionisanje namirnica u prodavnicama. Mislim da ljudi slabo kapiraju šta čeka Rusiju za 2-3 meseca i koliko je njena privreda (na čelu sa prehrambenom industrijom) zavisna od međunarodne saradnje u svim segmentima proizvodnje. Mnogi će vatreni rusofil u Srbiji srknuti Lavazza espreso nakon dobre, nagorele taman koliko treba, napuljske pice sa mortadelom i pistaćima - sada je ta kombinacija jako u modi, s pravom - i reći "Bože, šta Amerika uradi Rusiji, strašno. Mikonos ili da vidimo taj Zanzibar, šta misliš?"
- Post n°673
Govoreći o Putinovim uslovima za prekid vatre, Macron kaže da oni nikome nisu prihvatljivi.
- Ne vidim diplomatsko rješenje u nadolazećim satima ili čak narednim danima, rekao je Macron, te tako ponovio svoj ranije izrečeni stav.
Kaže da je on optimista, ali da u svemo tome mora biti realan.
+1
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Guest
- Post n°674
Još samo malo da objašnjavam svet Filipenku koji ne konta ništa jer je hipnotisan zelenom bojom. Sankcije protiv Rusije nisu osmišljene (mislim i "osmišljene" je možda teška reč...) tako da u dugom periodu naljute elitu i narod. One idu na to da razore Rusiju, da je dovedu do kolapsa institucija, možda i gladi i nasilja - pod sadašnjim okolnostima, te mere imaju efekat atomske bombe sa sporim paljenjem.
Najteže mere će biti ukinute odmah nakon nekakvog mirovnog sporazuma, to je sasvim jasno. Ostaće "spoljnji zid" sa kojim će moći da se nekako živi. Rusija mora juče da se izvuče iz ove situacije. Sve su usrali.
Najteže mere će biti ukinute odmah nakon nekakvog mirovnog sporazuma, to je sasvim jasno. Ostaće "spoljnji zid" sa kojim će moći da se nekako živi. Rusija mora juče da se izvuče iz ove situacije. Sve su usrali.
- Post n°675
Cousin Billy wrote:Još samo malo da objašnjavam svet Filipenku koji ne konta ništa jer je hipnotisan zelenom bojom. Sankcije protiv Rusije nisu osmišljene (mislim i "osmišljene" je možda teška reč...) tako da u dugom periodu naljute elitu i narod. One idu na to da razore Rusiju, da je dovedu do kolapsa institucija, možda i gladi i nasilja - pod sadašnjim okolnostima, te mere imaju efekat atomske bombe sa sporim paljenjem.
Najteže mere će biti ukinute odmah nakon nekakvog mirovnog sporazuma, to je sasvim jasno. Ostaće "spoljnji zid" sa kojim će moći da se nekako živi.
Sankcije su uvedene, po recima EU, zato da se na dugi rok onesposobi Rusija da predstavlja ovakvu vojnu pretnju za svoje susedstvo kakvu sada predstavlja. S obzirom na to da se niko ne zanosi da to moze biti slucaj sutra, ili prekosutra, jasno je da ce Rusija biti na specijalnom rezimu sa Zapadom jos jako dugo.
To moze delimicno da nadoknadi Kina, ali je caka sto se onda Kina i pita s kim ce Rusija da vodi rat.