Једно од најстаријих шиваћих предузећа у Русији најавило је поновно отварање совјетске опреме за производњу тексаса. Први производи фабрике требало би да буду у продаји у априлу ове године. „Од почетка 90-их, наше тржиште је преплављено струјом фармерки из иностранства, чије су цене биле знатно ниже од тржишних – западни произвођачи су једноставно бацали како би уништили руског произвођача. Али своју опрему нисмо збринули, већ смо је задржали до бољих времена. Сада већ завршавамо монтажу и за 2-3 недеље почињемо са испоруком домаћих фармерки “, рекао је Павел Голуб, главни технолог Болсхевицхка. Јеанс производи "Болсхевицхки" су већ прошли обавезну сертификацију. Специјалисти Роскачества су приметили да су домаће фармерке у сваком погледу супериорније од западних колега. Како је постало познато, извоз руских фармерки у Кину, Иран и Вијетнам може почети у блиској будућности.
Rat u Ukrajini
- Post n°626
Re: Rat u Ukrajini
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°627
rumbeando wrote:China has refused to supply Russian airlines with aircraft parts, an official at Russia's aviation authority was quoted by Russian news agencies as saying, after Boeing and Airbus halted supply of components https://t.co/iciOEjXAgp
— Reuters (@Reuters) March 10, 2022
Pa ne moze Kina da ih snabdeva delovima koji su americka tehnologija. Nesto slicno kao sto nisu smele fabrike na Tajvanu ili u Juznoj Koreji da isporucuju Huawei-ju cipove u kojima se nalazi americka tehnologija, u suprotnom i same ce potpasti pod sankcije.
- Post n°629
fikret selimbašić wrote:Једно од најстаријих шиваћих предузећа у Русији најавило је поновно отварање совјетске опреме за производњу тексаса. Први производи фабрике требало би да буду у продаји у априлу ове године. „Од почетка 90-их, наше тржиште је преплављено струјом фармерки из иностранства, чије су цене биле знатно ниже од тржишних – западни произвођачи су једноставно бацали како би уништили руског произвођача. Али своју опрему нисмо збринули, већ смо је задржали до бољих времена. Сада већ завршавамо монтажу и за 2-3 недеље почињемо са испоруком домаћих фармерки “, рекао је Павел Голуб, главни технолог Болсхевицхка. Јеанс производи "Болсхевицхки" су већ прошли обавезну сертификацију. Специјалисти Роскачества су приметили да су домаће фармерке у сваком погледу супериорније од западних колега. Како је постало познато, извоз руских фармерки у Кину, Иран и Вијетнам може почети у блиској будућности.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°630
Zapravo, to bi jednog dana moglo da bude cool, da najverovatnije nije obicna patka
- Post n°631
Naći ću i okaćiti odlični ruski dokumentarac o džinsu, kako su ga voljeli, mrzili, plašili ga se i proizvodili u sovjetska vremena.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°632
I cuvali masine 30 godina
Dvojica Rusa sede ispred radnje 1992
- sta cemo s ovim masinama, vidis da je sve propalo
- pusti, ko zna, mozda zatreba jednog dana
2002
- daj da bacimo ovo
- mrzi me sad, pocinje mi smena na gradilistu
2012
- covece imamo vec 60 godina, kad cemo ono da bacim
- ne mogu sad dolazi mi unuk
2022
- E SAM TI REKO!
2002
- daj da bacimo ovo
2012
2022
- E SAM TI REKO!
- Post n°633
Područje bez signala.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°634
Володин: «Макдоналдс» - 100% российское сырье – заявили о том, что они закрываются. Ну и хорошо! Закрывайтесь! Но только завтра там уже должен быть не «Макдоналдс», а «У дяди Вани». Рабочие места должны быть сохранены, а цены снижены.
Dr Chekhov likes this!
Dr Chekhov likes this!
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Guest
- Post n°636
Ramzan Kadirov dao intervju Tanjugu.
http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=721506
Evo ne znam.
Evo ne znam.
- Post n°637
Putin just greenlit Russia’s nationalization campaign. Foreign companies that leave could (will?) find their properties seized and placed under “external management.” pic.twitter.com/QvmIcJGsAX
— Kevin Rothrock (@KevinRothrock) March 10, 2022
It would be these organizations’ job to “repackage” seized businesses into new entities and then sell them at public auction. If no suitable buyer can be found, the state itself would act as the buyer.
It’s going to be an absolute bonanza for corruption.
- Post n°638
Drago mi je da obe strane postuju privatnu svojinu
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°639
https://twitter.com/alexey_minyaylo/status/1501528914858029067?t=vDEvIWOz6AWVqjZHvqJZdg&s=19
- Guest
- Post n°640
U ratu ne postoji privatna svojina, a rat je - država u aktivnom stanju (uh baš sam lepo ovo rekao).
- Guest
- Post n°641
Mór Thököly wrote:I cuvali masine 30 godina
2002
- daj da bacimo ovo
2012
2022
- E SAM TI REKO!
Posetio sam fabriku u Bugarskoj u kojoj je pored novih mašina za proizvodnju tissue hartije i mašina iz 1907.g.
Stajala je kao eksponat, ali su mogli da je pokrenu bez ikakvih problema, održavana je kao da je u upotrebi.
- Post n°642
Da sam ja ruska vlast, proglasio bih sve te korporacije pobegulje stranom u ratu koja je namerno naudila ruskom gradjanstvu i aktivno im lovio direktore, rukovodioce, finansijere, najvece deonicare. Ali ne, lakse je drzati Patruseva na celu FSB-a da mu kolena kleckaju kad zatreba.
- Guest
- Post n°643
Izašao ruski spisak za zabranu izvoza. Nisu sirovi materijali (iako je Moskva to najavljivala) već gotovi proizvodi, dakle mnogo manje bitno.
- Post n°644
Evo ni ja ne znam. Nece da mi se otvori, stagod da je u tom linku. Moze prepric?Cousin Billy wrote:Ramzan Kadirov dao intervju Tanjugu.
Evo ne znam.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°645
Neka se spremе Микрософт, Адобе, САП...
Putin may re-open McDonald's in Russia by lifting trademark restrictions: report
"Russia has effectively legalized patent theft from anyone affiliated with countries “unfriendly” to it, declaring that unauthorized use will not be compensated. The decree, issued this week, illustrates the economic war waged around Russia’s invasion of Ukraine, as the West levies sanctions and pulls away from Russia’s huge oil and gas industry. Russian officials have also raised the possibility of lifting restrictions on some trademarks, according to state media, which could allow continued use of brands such as McDonald’s that are withdrawing from Russia in droves," The Post reported.
Putin may re-open McDonald's in Russia by lifting trademark restrictions: report
"Russia has effectively legalized patent theft from anyone affiliated with countries “unfriendly” to it, declaring that unauthorized use will not be compensated. The decree, issued this week, illustrates the economic war waged around Russia’s invasion of Ukraine, as the West levies sanctions and pulls away from Russia’s huge oil and gas industry. Russian officials have also raised the possibility of lifting restrictions on some trademarks, according to state media, which could allow continued use of brands such as McDonald’s that are withdrawing from Russia in droves," The Post reported.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°646
Vilmos Tehenészfiú wrote:Evo ni ja ne znam. Nece da mi se otvori, stagod da je u tom linku. Moze prepric?Cousin Billy wrote:Ramzan Kadirov dao intervju Tanjugu.
Evo ne znam.
http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=721549
_____
- Post n°647
Gospodin Kadirov.
_____
- Guest
- Post n°648
Tu je bio ceo "intervju", zapravo propagandno izlaganje sa ubačenim promptovima koji izgledaju kao pitanja, a sve to dosta nepismeno obrađeno. Mislim da su greškom stavili kompletan intervju, nesređen, pa ga potom sklonili. Ovde je redigovana verzija, tri puta kraća.Vilmos Tehenészfiú wrote:Evo ni ja ne znam. Nece da mi se otvori, stagod da je u tom linku. Moze prepric?Cousin Billy wrote:Ramzan Kadirov dao intervju Tanjugu.
Evo ne znam.
- Post n°649
Spasiba tovaris Pista.Erős Pista wrote:Vilmos Tehenészfiú wrote:
Evo ni ja ne znam. Nece da mi se otvori, stagod da je u tom linku. Moze prepric?
Vasi srebrna medalja.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°650
Jel se seca neko Koka Kole koju su nasi punili u fabrici u Zemunu dok su bile sankcije? Ovo je to, 1/1.Notxor wrote:Neka se spremе Микрософт, Адобе, САП...
_____