Što se potpisivanja tiče, jasno je (ili barem vrlo verovatno) da im je FSB vodio ruku.
Last edited by Cousin Billy on Tue Mar 08, 2022 10:53 am; edited 1 time in total
Cousin Billy wrote:Uopšte, ova izolacija Rusije je uvela nova pravila u tu igru. Možda bi bilo dobro da ne prihvatimo sve to suviše olako - nekako smo došli do prihvatanja potpunog isključenja čitavog društva (ne više ni države) iz globalnih tokova, i to je za mene uznemirujući razvoj o kome moram da dobro razmislim.
Cousin Billy wrote:Jok i nema, ovo je samo 12 univerziteta, Rusija ih ima stotine
Moze se desiti da njih taj genijalni plan ujede za dupeMór Thököly wrote:Cousin Billy wrote:E od ovoga će zacelo procvetati demokratija u Rusiji. Odgovor na agresiju je počeo da prelazi sve razumne granice.
Znaju oni odlicno da od demokratije kratko-srednjorkcno nema nista. Cilj je ujesti oligarhe/ekonomsku, intelektualnu elitu, kulturnu, sankcijama i vojnu, ukratko top 10-20%, dokazati im da nema nista od privida normalnog zivota dok je tu Putin. A kako ce oni to da rese sa njim, nek vide sami.
disident wrote:Moze se desiti da njih taj genijalni plan ujede za dupeMór Thököly wrote:
Znaju oni odlicno da od demokratije kratko-srednjorkcno nema nista. Cilj je ujesti oligarhe/ekonomsku, intelektualnu elitu, kulturnu, sankcijama i vojnu, ukratko top 10-20%, dokazati im da nema nista od privida normalnog zivota dok je tu Putin. A kako ce oni to da rese sa njim, nek vide sami.
Ferenc Puskás wrote:Moram izjaviti da se cinično divim Erdoganu do imbecilnosti. Sa svima se u nekom trenutku bio zavadio, a svi mu se dive, svi mu časti daju. Ne bi me čudilo da u ovom izvlačenju istorijske lutrije dobije džekpot. I u geopolitičkom smislu napr. dobije jednog dana u skrb tzv. zapadni Balkan i cijeli Kurdistan.
mislim da kod nas letovi nisu skočili ali su zato nekretnine na primorju pošle u kurac, Ukrajinci plaćaju po 400-500e stanove mjesečno a inače su oko 200-250 van sezoneCousin Billy wrote:Istanbul postao Kazablanka za liberalne Ruse. Let VNO-IST sada košta oko 2.000 dolara.
U posljednjih 10ak godina sam pešest puta pomislio, gotov je. Ali ovaj čovek je neuništiv. Iz posljednje decenije sam naučio jednu lekciju, ni po koju cijenu ne potcjenjujte Erdogana.Mór Thököly wrote:Ne moz zapadni preko istocnog
Dibice prezivljavanje. Malo li je na ovu skupocu
MNE wrote:mislim da kod nas letovi nisu skočili ali su zato nekretnine na primorju pošle u kurac, Ukrajinci plaćaju po 400-500e stanove mjesečno a inače su oko 200-250 van sezoneCousin Billy wrote:Istanbul postao Kazablanka za liberalne Ruse. Let VNO-IST sada košta oko 2.000 dolara.
inače znam za situaciju da se gospođi u nevolji izdao stan u Budvi za 250 (mada OK prije 15ak dana nije još došlo do ovolikog skoka) a onda ga je ista gospođa reizdala:tm: drugim Ukrajincima za 450 i pošla da živi kod prijateljice u Bar
ma kenja ga samo geopolitička situacija kao i vučića, s tim što je erdo kudikamo prepredeniji od ovog štreberaFerenc Puskás wrote:U posljednjih 10ak godina sam pešest puta pomislio, gotov je. Ali ovaj čovek je neuništiv. Iz posljednje decenije sam naučio jednu lekciju, ni po koju cijenu ne potcjenjujte Erdogana.Mór Thököly wrote:Ne moz zapadni preko istocnog
Ferenc Puskás wrote:U posljednjih 10ak godina sam pešest puta pomislio, gotov je. Ali ovaj čovek je neuništiv. Iz posljednje decenije sam naučio jednu lekciju, ni po koju cijenu ne potcjenjujte Erdogana.Mór Thököly wrote:Ne moz zapadni preko istocnog
Kako šta, pa da ti raširio butinu.kondo wrote:Ferenc Puskás wrote:
U posljednjih 10ak godina sam pešest puta pomislio, gotov je. Ali ovaj čovek je neuništiv. Iz posljednje decenije sam naučio jednu lekciju, ni po koju cijenu ne potcjenjujte Erdogana.
A Putina? Šta misliš o Putinu?
Ferenc Puskás wrote:Kako šta, pa da ti raširio butinu.kondo wrote:
A Putina? Šta misliš o Putinu?