Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukrajini

Nektivni Ugnelj

Rat u Ukrajini - Page 28 Empty Re: Rat u Ukrajini

Post by Nektivni Ugnelj Thu 10 Mar 2022, 20:22

Oni su Austro-Ugarska kineskoj Nemackoj. Napisah to odavno, ali vidim da su i drugi to poceli da prihvataju  Rat u Ukrajini - Page 28 2304934895 (Arne Westad npr)
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu 10 Mar 2022, 20:26

Vilmos Tehenészfiú wrote:
    Notxor wrote:Neka se spremе Микрософт, Адобе, САП...

Putin may re-open McDonald's in Russia by lifting trademark restrictions: report

"Russia has effectively legalized patent theft from anyone affiliated with countries “unfriendly” to it, declaring that unauthorized use will not be compensated. The decree, issued this week, illustrates the economic war waged around Russia’s invasion of Ukraine, as the West levies sanctions and pulls away from Russia’s huge oil and gas industry. Russian officials have also raised the possibility of lifting restrictions on some trademarks, according to state media, which could allow continued use of brands such as McDonald’s that are withdrawing from Russia in droves," The Post reported.    
    Jel se seca neko Koka Kole koju su nasi punili u fabrici u Zemunu dok su bile sankcije? Ovo je to, 1/1.

sa vama je na forumu netkov koji je radio ortofosfornu za to piće

činjenica da čitate ovaj post kazuje da vam ništa ne Fali
    Anduril

Post by Anduril Thu 10 Mar 2022, 20:28

Zanimljivo o sankcijama i integraciji sa Kinom:
    https://mobile.twitter.com/kamilkazani/status/1501676859741904898
    disident

Post by disident Thu 10 Mar 2022, 20:31

Cousin Billy wrote:
    Filipenko wrote:

Pa nacisti. Rat u Ukrajini - Page 28 1801032019

Dobro, i sto bi onda (trenutno) jaca strana prihvatila takvo resenje? Jedino ako su debili. Mislim, u ceo rat su i usli jer je stepen naoruzavanja i fasizacije naelektrisavanja populacije dostigao kriticnu tacku iz njihove perspektive. A oni se pitaju, barem trenutno. Ako Ukrajina odbaci ruske trupe i one izgube inicijativu, i dodje do nekakvog stalemate-a na takvim granicama (donbas + krim) onda bi to moglo, ali ima jedna mala caka - ukrajinska armija i narod bi morali da izvedu podvig ravan Majnstajnovom cudu.

Zato što je u Moskvi već počelo racionisanje namirnica u prodavnicama. Mislim da ljudi slabo kapiraju šta čeka Rusiju za 2-3 meseca i koliko je njena privreda (na čelu sa prehrambenom industrijom) zavisna od međunarodne saradnje u svim segmentima proizvodnje. Mnogi će vatreni rusofil u Srbiji srknuti Lavazza espreso nakon dobre, nagorele taman koliko treba, napuljske pice sa mortadelom i pistaćima - sada je ta kombinacija jako u modi, s pravom - i reći "Bože, šta Amerika uradi Rusiji, strašno. Mikonos ili da vidimo taj Zanzibar, šta misliš?"
    Rat u Ukrajini - Page 28 1209505341

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Thu 10 Mar 2022, 20:42

ja se ne bih brinuo za rusiju

pa srj je imala i mek i kocu i dzins i kompove pa je 5 godina ili jace izdrzala totalnu blokadu

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    Filipenko

Post by Filipenko Thu 10 Mar 2022, 20:43

Cousin Billy wrote:Još samo malo da objašnjavam svet Filipenku koji ne konta ništa jer je hipnotisan zelenom bojom. Sankcije protiv Rusije nisu osmišljene (mislim i "osmišljene" je možda teška reč...) tako da u dugom periodu naljute elitu i narod. One idu na to da razore Rusiju, da je dovedu do kolapsa institucija, možda i gladi i nasilja - pod sadašnjim okolnostima, te mere imaju efekat atomske bombe sa sporim paljenjem.

Najteže mere će biti ukinute odmah nakon nekakvog mirovnog sporazuma, to je sasvim jasno. Ostaće "spoljnji zid" sa kojim će moći da se nekako živi. Rusija mora juče da se izvuče iz ove situacije. Sve su usrali.

Pojasni mi ovako zaslepljenom jos jednu sitnicu - gde je i kada to elita koja sigurno gladovati nece prihvatila sporazum koji znaci priznanje potpunog poraza njene politike u nadi da ce izbeci srednjorocne i dugorocne posledice po sirotinju i njen dzep?

Mislim, vi to posmatrate iz ugla koji u ovom trenutku nije realan. Mozda za deset dana ispadne da ruska vojska potpuno kolabira i da ne moze ni ovo da drzi sto drzi, mozda uleti Nato, mozda se desi statijaznam sta, ali u ovoj situaciji nema sanse da se povuku iz svega sto su do sada zauzeli. To bi bila glupost milosevicevskih razmera. Oni trenutno drze sve najbitnije energetske resurse Ukrajine u svojim rukama ili su im na domasaju, ukrajinska vojska je prinudjena na tzv. neaktivnu odbranu i ne vidim zasto bi ruska vlast pristala na uslove kakve vi razmatrate ovde. Da je to nudjeno pre pokretanja ratnih operacija - mozda. E sad, moguce je i da sankcije i sve ostalo imaju toliko strahovit efekat da se isti ima iskazati vec za par nedelja, pa Rusi pristanu i na takav sporazum, ja samo ne vidim kako je to u ovom trenutku takav sporazum realan. To je wishful thinking po uzoru na helmcast voditelje, samo u obrnutom smeru.
    Notxor

Post by Notxor Thu 10 Mar 2022, 20:47

Rusija postaje čudan koncept - šta bi bio Robinzon Kruso da je zemlja i to povelika.
    Realno su Rusi najebali, osim ako većom potrošnjom nafte u ostatku sveta ne pomere Oil Peak na svoju stranu.
    Imaju naftu, imaju žito, imaju železnicu, Severni pol se polako topi i preseca Golfsku struju... Čiji je red da ide po pivo?

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    rumbeando

Post by rumbeando Thu 10 Mar 2022, 20:48

Anduril wrote:Zanimljivo o sankcijama i integraciji sa Kinom:

Da, taj Galejev piše dosta zanimljive nizove s gomilom podataka, ne znam samo da li su baš 100% realni.
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Thu 10 Mar 2022, 20:49

1. Stalin's slaves built industry at the cost of millions of lives
    2. Yeltsin transformed these plants to Ltd's
    3. Putin destroyed their value in a war
    3. Chinese bought these slave-built assets for nothing

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu 10 Mar 2022, 20:51

@filipenko

Ne gajim gotovo nikakvu nadu da će prihvatiti takav sporazum, to si pogrešno shvatio. Verovatnije je da će ići to the bitter end (koji mi takođe nije jasan - šta su im operativni ciljevi uopšte sada?), a onda ide vajkanje uz espreso, ono o kome sam malopre pisao. I to što će Rusi uraditi neće moći da se nazove pobedom nego činjenicom da je u uslovima društvenog kolapsa neka grupa vojnih jedinica stigla do neke tačke u prostoru. Zna se šta je pobeda. Kad pobediš, kad uzmeš tri na karte i smeješ se sve do banke. Rusiji se to više ne može dogoditi.

Last edited by Cousin Billy on Thu 10 Mar 2022, 20:51; edited 1 time in total
    rumbeando

Post by rumbeando Thu 10 Mar 2022, 20:51

Rusi već imaju iskustva s ovim stvarima, kažu da je ovo nacionalizovani i preimenovani Mek u Donjecku.

Rat u Ukrajini - Page 28 4kkU9Lo

Rat u Ukrajini - Page 28 SZD9Gco
    Anduril

Post by Anduril Thu 10 Mar 2022, 20:56

rumbeando wrote:
    Anduril wrote:Zanimljivo o sankcijama i integraciji sa Kinom:

Da, taj Galejev piše dosta zanimljive nizove s gomilom podataka, ne znam samo da li su baš 100% realni.

Treba uzeti sa velikom dozom rezerve ali svakako je informativno.
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Thu 10 Mar 2022, 21:00

Talason wrote:
    Vilmos Tehenészfiú wrote:
    Jel se seca neko Koka Kole koju su nasi punili u fabrici u Zemunu dok su bile sankcije? Ovo je to, 1/1.

sa vama je na forumu netkov koji je radio ortofosfornu za to piće

činjenica da čitate ovaj post kazuje da vam ništa ne Fali
    Al si opravio, svaka ti cast.

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
    Notxor

Post by Notxor Thu 10 Mar 2022, 21:01

rumbeando wrote:
    Rat u Ukrajini - Page 28 4kkU9Lo

https://vk.com/donmak_dn

_____
    boomer crook

Post by boomer crook Thu 10 Mar 2022, 21:30

sad mi se jede mek

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu 10 Mar 2022, 21:32

+1

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu 10 Mar 2022, 21:37

hteo to da kažem ali me bilo blam
    kapetanm

Post by kapetanm Thu 10 Mar 2022, 21:40

Video sam na pumpi danas rusku čokoladu. Došlo mi da kupim iz milosrdja, ali stajala je pored toblerone.. Zemlja kao Rusija će sad biti ekonomski eksperiment, može li se toliko prostranstvo samo snaći, bez ikoga
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Thu 10 Mar 2022, 21:44

Ima Kinu.

Ovo je kao izolacija SSSRa pre Nemacke politike detanta sedamdesetih. 

Hoces da obnovis SSSR? Evo ti SSSR kakav je bio nekad, uzivaj u vremeplovu.

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
    Notxor

Post by Notxor Thu 10 Mar 2022, 21:46

Mislim da je gore. Kao Kina van UN.

_____
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Thu 10 Mar 2022, 21:47

Tada Kina nije bila dobra sa SSSRom, blizu su bili da zarate sezdesetih.

_____

Notxor

Post by Notxor Thu 10 Mar 2022, 21:52

Rusija prema svetu postaje kao Kina nekad. To mislim.

_____
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Thu 10 Mar 2022, 21:54

Aha, to da, svakako.

_____

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu 10 Mar 2022, 22:02

Videcemo. Necu nista pametno reci ako kazem da je jako tesko prognozirati. Ono sto znam je da AKO se naslone najvecim delom na Kinu - nema vise eksperimenta ako je Kina protiv. Ima da se pitaju za sve bitno. U tom procesu, ako to bude proces, najverovatnije ce "izgubiti" Indiju. Na radost SAD, naravno.
    Filipenko

Post by Filipenko Thu 10 Mar 2022, 22:10

Cousin Billy wrote:@filipenko

Ne gajim gotovo nikakvu nadu da će prihvatiti takav sporazum, to si pogrešno shvatio. Verovatnije je da će ići to the bitter end (koji mi takođe nije jasan - šta su im operativni ciljevi uopšte sada?), a onda ide vajkanje uz espreso, ono o kome sam malopre pisao. I to što će Rusi uraditi neće moći da se nazove pobedom nego činjenicom da je u uslovima društvenog kolapsa neka grupa vojnih jedinica stigla do neke tačke u prostoru. Zna se šta je pobeda. Kad pobediš, kad uzmeš tri na karte i smeješ se sve do banke. Rusiji se to više ne može dogoditi.

Sa time se mogu sloziti, osim u jednom - sve i da je akcija bila munjeviti uspeh od 3 dana (sto je nerealno ocekivati, ali dobro), Rusija bi popila ovo isto, i ispala bi dugorocni ekonomski gubitnik. Ne vidim sta je to moglo da promeni, osim da se ne ide u rat i ceka sudbina za koju godinu/deceniju.

Post by Sponsored content

Current date/time is Sat 16 Nov 2024, 23:38