Rat u Ukrajini
- Post n°701
Re: Rat u Ukrajini
- Post n°702
Pa nije to Putin ocekivao, on je ocekivao da cuje EU is concerned i vozi kao sto si vozio 2014.Filipenko wrote:Cousin Billy wrote:@filipenko
Ne gajim gotovo nikakvu nadu da će prihvatiti takav sporazum, to si pogrešno shvatio. Verovatnije je da će ići to the bitter end (koji mi takođe nije jasan - šta su im operativni ciljevi uopšte sada?), a onda ide vajkanje uz espreso, ono o kome sam malopre pisao. I to što će Rusi uraditi neće moći da se nazove pobedom nego činjenicom da je u uslovima društvenog kolapsa neka grupa vojnih jedinica stigla do neke tačke u prostoru. Zna se šta je pobeda. Kad pobediš, kad uzmeš tri na karte i smeješ se sve do banke. Rusiji se to više ne može dogoditi.
Sa time se mogu sloziti, osim u jednom - sve i da je akcija bila munjeviti uspeh od 3 dana (sto je nerealno ocekivati, ali dobro), Rusija bi popila ovo isto, i ispala bi dugorocni ekonomski gubitnik. Ne vidim sta je to moglo da promeni, osim da se ne ide u rat i ceka sudbina za koju godinu/deceniju.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°703
Even Kremlin TV Admits Ukraine Disaster Has Putin in Trouble
— Julia Davis (@JuliaDavisNews) March 10, 2022
State propagandists called for Putin to end the “special military operation” before “frightening” sanctions destabilize his regime and risk civil war in Russia.https://t.co/jiJqylzB0g
"If this picture starts to transform into an absolute humanitarian disaster, even close allies like China & India will be forced to distance themselves from us. The public opinion, with which they’re saturating the entire world, can play out badly for us."https://t.co/pG8oed4CjB
Pundit on Russian state TV: "People are shocked by the masses of refugees, the humanitarian catastrophe, people start to imagine themselves in their place. It’s starting to affect them. To say that the Nazis are doing that is not quite convincing..." https://t.co/TEDzhPRSb0
Last edited by rumbeando on Thu Mar 10, 2022 10:24 pm; edited 1 time in total
- Post n°704
Pa ne, jedno je ocekivati da oni upadnu i da se Ukrajinska vojska raspadne za tri dana a oni na belom konju udju u Kijev, a drugo je da vidis razvaljene zgrade po Harkivu, Kijevu, Mauripolju... i da po srpskim forumima cujes raspravu o tome da li jeMór Thököly wrote:Ja iskreno, i pored toga sto sam prognozirao da ce upravo ovo uraditi...i dalje ne mogu da verujem sta su uradili.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°705
- Post n°706
Last edited by kapetanm on Thu Mar 10, 2022 10:25 pm; edited 1 time in total
- Post n°707
_____
- Post n°708
Vilmos Tehenészfiú wrote:Pa ne, jedno je ocekivati da oni upadnu i da se Ukrajinska vojska raspadne za tri dana a oni na belom konju udju u Kijev, a drugo je da vidis razvaljene zgrade po Harkivu, Kijevu, Mauripolju... i da po srpskim forumima cujes raspravu o tome da li jeMór Thököly wrote:Ja iskreno, i pored toga sto sam prognozirao da ce upravo ovo uraditi...i dalje ne mogu da verujem sta su uradili.vukovarskaneka ukrajinska bolnica imalazengenaoruzane drogirane ukrajinske fasiste unutra kada je bomba pukla.
to sam molio boba da ne bude, ali na pocetku rata napisah da ce najverovatnije biti mnogo sire od Donbasa. Logika krize je bila takva.
ne mogu da verujem da su usli u ovakvu krizu iz cista mira, pocevsi od decembra kad je krenulo ono blesavljenje zahtevima da se nato povuce iz istocne evrope. Nikakav urgency nije postoja za to.
- Post n°709
kapetanm wrote:Jedino, ovakve stvari se planiraju godinama. Mislim da su ruski analitičari razradili varijante sankcija i odgovore, bili bi ludi da nisu. E sad, da li su računali na oliki obim, videćemo. Imaće hranu, zdravstvo, školstvo i energente. Ali visoku tehnologiju ne, a danas je ti bitno, inače se vraćaju u 70e
Znas sta je problem u takvom sistemu - nema ko da kaze Putinu "sefe, ovo ne izgleda izvodljivo".
- Post n°710
rumbeando wrote:Even Kremlin TV Admits Ukraine Disaster Has Putin in Trouble
State propagandists called for Putin to end the “special military operation” before “frightening” sanctions destabilize his regime and risk civil war in Russia.https://t.co/jiJqylzB0g"If this picture starts to transform into an absolute humanitarian disaster, even close allies like China & India will be forced to distance themselves from us. The public opinion, with which they’re saturating the entire world, can play out badly for us."https://t.co/pG8oed4CjB
— Julia Davis (@JuliaDavisNews) March 10, 2022Pundit on Russian state TV: "People are shocked by the masses of refugees, the humanitarian catastrophe, people start to imagine themselves in their place. It’s starting to affect them. To say that the Nazis are doing that is not quite convincing..." https://t.co/TEDzhPRSb0
WTF?!?
Kako je ovako nesto moguce?
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°711
Filipenko wrote:Cousin Billy wrote:@filipenko
Ne gajim gotovo nikakvu nadu da će prihvatiti takav sporazum, to si pogrešno shvatio. Verovatnije je da će ići to the bitter end (koji mi takođe nije jasan - šta su im operativni ciljevi uopšte sada?), a onda ide vajkanje uz espreso, ono o kome sam malopre pisao. I to što će Rusi uraditi neće moći da se nazove pobedom nego činjenicom da je u uslovima društvenog kolapsa neka grupa vojnih jedinica stigla do neke tačke u prostoru. Zna se šta je pobeda. Kad pobediš, kad uzmeš tri na karte i smeješ se sve do banke. Rusiji se to više ne može dogoditi.
Sa time se mogu sloziti, osim u jednom - sve i da je akcija bila munjeviti uspeh od 3 dana (sto je nerealno ocekivati, ali dobro), Rusija bi popila ovo isto, i ispala bi dugorocni ekonomski gubitnik. Ne vidim sta je to moglo da promeni, osim da se ne ide u rat i ceka sudbina za koju godinu/deceniju.
nisam siguran da bi nemci i francuzi i turci ovako brzo preletili da je ovo imalo makar konture orocene i ogranicene upotrebe sile
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
- Post n°712
- Post n°713
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°714
- Guest
- Post n°715
- Post n°716
- Post n°717
- Guest
- Post n°718
ekvivalent - Predrag Antonijević reko u Hit tvitu da je rat loš.Mór Thököly wrote:Aha, znaci pocinju nekakvu izlaznu strategiju, tipa - Amerikanci nas uveli u rat, zeznucemo ih ako prekinemo
- Post n°719
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°720
- Post n°721
Cousin Billy wrote:s tim što Rusi šalju konfliktne poruke bez prestanka, ne izgleda kao dobra propagandna koordinacija.
pa dobro, vrv nisu bas svi unutar rezima saglasni oko najvaznijih stvari.
Ugasili su
- Post n°722
ficfiric wrote:Ko li je potpisao papir da vojska krene ka Ukrajini?
- Post n°723
...
The temporary policy changes apply to Latvia, Lithuania, Estonia, Poland, Slovakia, Hungary, Romania, Russia and Ukraine.
...
https://www.reuters.com/world/europe/exclusive-facebook-instagram-temporarily-allow-calls-violence-against-russians-2022-03-10/?taid=622a703727d3f20001e221cf&utm_campaign=trueAnthem:+Trending+Content&utm_medium=trueAnthem&utm_source=twitter
- Post n°724
in d mintajm
mrzi me da fragmentarno skupljam infoe i računam novu cenu kod nad od danas
- Post n°725
Burundi je kolektivno pre sat vremena rekao bas ovo.For our country, this period won’t be easy. It will be very difficult. It might be even more difficult than it was for the Soviet Union from 1945 until the 1960s... We’re more integrated into the global economy than the Soviet Union, we’re more dependent on imports—and the main part is that the Cold War is the war of the minds, first and foremost. Unfortunately, the Soviet Union had a consolidating idea on which its system was built. Unlike the Soviet Union, Russia has nothing like that to offer.”
_____