Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukrajini

Nektivni Ugnelj

Rat u Ukrajini - Page 29 Empty Re: Rat u Ukrajini

Post by Nektivni Ugnelj Thu Mar 10, 2022 10:16 pm

Ja iskreno, i pored toga sto sam prognozirao da ce upravo ovo uraditi...i dalje ne mogu da verujem sta su uradili.
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Thu Mar 10, 2022 10:18 pm

Filipenko wrote:
    Cousin Billy wrote:@filipenko

Ne gajim gotovo nikakvu nadu da će prihvatiti takav sporazum, to si pogrešno shvatio. Verovatnije je da će ići to the bitter end (koji mi takođe nije jasan - šta su im operativni ciljevi uopšte sada?), a onda ide vajkanje uz espreso, ono o kome sam malopre pisao. I to što će Rusi uraditi neće moći da se nazove pobedom nego činjenicom da je u uslovima društvenog kolapsa neka grupa vojnih jedinica stigla do neke tačke u prostoru. Zna se šta je pobeda. Kad pobediš, kad uzmeš tri na karte i smeješ se sve do banke. Rusiji se to više ne može dogoditi.

Sa time se mogu sloziti, osim u jednom - sve i da je akcija bila munjeviti uspeh od 3 dana (sto je nerealno ocekivati, ali dobro), Rusija bi popila ovo isto, i ispala bi dugorocni ekonomski gubitnik. Ne vidim sta je to moglo da promeni, osim da se ne ide u rat i ceka sudbina za koju godinu/deceniju.
    Pa nije to Putin ocekivao, on je ocekivao da cuje EU is concerned i vozi kao sto si vozio 2014.

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
    rumbeando

Post by rumbeando Thu Mar 10, 2022 10:22 pm

Last edited by rumbeando on Thu Mar 10, 2022 10:24 pm; edited 1 time in total
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Thu Mar 10, 2022 10:22 pm

Mór Thököly wrote:Ja iskreno, i pored toga sto sam prognozirao da ce upravo ovo uraditi...i dalje ne mogu da verujem sta su uradili.
    Pa ne, jedno je ocekivati da oni upadnu i da se Ukrajinska vojska raspadne za tri dana a oni na belom konju udju u Kijev, a drugo je da vidis razvaljene zgrade po Harkivu, Kijevu, Mauripolju... i da po srpskim forumima cujes raspravu o tome da li je vukovarska  neka ukrajinska bolnica imala zenge naoruzane drogirane ukrajinske fasiste unutra kada je bomba pukla.

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Mar 10, 2022 10:22 pm

Nije, ocekivali su sankcije, ali ne ovakve i ovakav egzodus. Sad ako krenu svom snagom na Kijev verovatno ce im iskljuciti sve iz SWIFT-a, a mozda i 70-80% smanje kupovinu nafte. I to je kraj. To nisu ocekivali. Mislim, to je kraj za ovakvu Rusiju, da je komunisticka diktatura ne bi bio kraj, ali jbg.
    kapetanm

Post by kapetanm Thu Mar 10, 2022 10:23 pm

Jedino, ovakve stvari se planiraju godinama. Mislim da su ruski analitičari™ razradili varijante sankcija i odgovore, bili bi ludi da nisu. E sad, da li su računali na oliki obim, videćemo. Imaće hranu, zdravstvo, školstvo i energente. Ali visoku tehnologiju ne, a danas je ti bitno, inače se vraćaju u 70e

Last edited by kapetanm on Thu Mar 10, 2022 10:25 pm; edited 1 time in total
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Thu Mar 10, 2022 10:24 pm

Pa to pricam. Vremeplov.

_____

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Mar 10, 2022 10:25 pm

Vilmos Tehenészfiú wrote:
    Mór Thököly wrote:Ja iskreno, i pored toga sto sam prognozirao da ce upravo ovo uraditi...i dalje ne mogu da verujem sta su uradili.
    Pa ne, jedno je ocekivati da oni upadnu i da se Ukrajinska vojska raspadne za tri dana a oni na belom konju udju u Kijev, a drugo je da vidis razvaljene zgrade po Harkivu, Kijevu, Mauripolju... i da po srpskim forumima cujes raspravu o tome da li je vukovarska  neka ukrajinska bolnica imala zenge naoruzane drogirane ukrajinske fasiste unutra kada je bomba pukla.

to sam molio boba da ne bude, ali na pocetku rata napisah da ce najverovatnije biti mnogo sire od Donbasa. Logika krize je bila takva.

ne mogu da verujem da su usli u ovakvu krizu iz cista mira, pocevsi od decembra kad je krenulo ono blesavljenje zahtevima da se nato povuce iz istocne evrope. Nikakav urgency nije postoja za to.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Mar 10, 2022 10:27 pm

kapetanm wrote:Jedino, ovakve stvari se planiraju godinama. Mislim da su ruski analitičari™ razradili varijante sankcija i odgovore, bili bi ludi da nisu. E sad, da li su računali na oliki obim, videćemo. Imaće hranu, zdravstvo, školstvo i energente. Ali visoku tehnologiju ne, a danas je ti bitno, inače se vraćaju u 70e

Znas sta je problem u takvom sistemu - nema ko da kaze Putinu "sefe, ovo ne izgleda izvodljivo".
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Mar 10, 2022 10:28 pm

rumbeando wrote:

WTF?!?

Kako je ovako nesto moguce?

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Mar 10, 2022 10:32 pm

Filipenko wrote:
    Cousin Billy wrote:@filipenko

Ne gajim gotovo nikakvu nadu da će prihvatiti takav sporazum, to si pogrešno shvatio. Verovatnije je da će ići to the bitter end (koji mi takođe nije jasan - šta su im operativni ciljevi uopšte sada?), a onda ide vajkanje uz espreso, ono o kome sam malopre pisao. I to što će Rusi uraditi neće moći da se nazove pobedom nego činjenicom da je u uslovima društvenog kolapsa neka grupa vojnih jedinica stigla do neke tačke u prostoru. Zna se šta je pobeda. Kad pobediš, kad uzmeš tri na karte i smeješ se sve do banke. Rusiji se to više ne može dogoditi.

Sa time se mogu sloziti, osim u jednom - sve i da je akcija bila munjeviti uspeh od 3 dana (sto je nerealno ocekivati, ali dobro), Rusija bi popila ovo isto, i ispala bi dugorocni ekonomski gubitnik. Ne vidim sta je to moglo da promeni, osim da se ne ide u rat i ceka sudbina za koju godinu/deceniju.

nisam siguran da bi nemci i francuzi i turci ovako brzo preletili da je ovo imalo makar konture orocene i ogranicene upotrebe sile

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 10, 2022 10:32 pm

taj "pundit" je Karen Šahnazarov, ovi iz Daily Beasta ne razumeju šta su čuli.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Mar 10, 2022 10:37 pm

Da, pa pretpostavljao sam da je to to, ali opet.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Mar 10, 2022 10:39 pm

Ovo su drzavni ljudi koji su ovo pricali?
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 10, 2022 10:40 pm

Karen Šahnazarov, dvorski režiser, direktor Mosfiljma, apologeta Putina...
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Mar 10, 2022 10:41 pm

Aha, znaci pocinju nekakvu izlaznu strategiju, tipa - Amerikanci nas uveli u rat, zeznucemo ih ako prekinemo
    rumbeando

Post by rumbeando Thu Mar 10, 2022 10:41 pm

Obavezno pročitati ceo članak na Dejli bistu, najjače je što je voditelj na kraju pustio Takera Karsona da se uteše.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 10, 2022 10:43 pm

Mór Thököly wrote:Aha, znaci pocinju nekakvu izlaznu strategiju, tipa - Amerikanci nas uveli u rat, zeznucemo ih ako prekinemo
    ekvivalent - Predrag Antonijević reko u Hit tvitu da je rat loš.
    ficfiric

Post by ficfiric Thu Mar 10, 2022 10:45 pm

Ko li je potpisao papir da vojska krene ka Ukrajini?

_____

Uprava napolje!

Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 10, 2022 10:45 pm

s tim što Rusi šalju konfliktne poruke bez prestanka, ne izgleda kao dobra propagandna koordinacija.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Mar 10, 2022 10:46 pm

Cousin Billy wrote:s tim što Rusi šalju konfliktne poruke bez prestanka, ne izgleda kao dobra propagandna koordinacija.

pa dobro, vrv nisu bas svi unutar rezima saglasni oko najvaznijih stvari.

Ugasili su
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Mar 10, 2022 10:46 pm

ficfiric wrote:Ko li je potpisao papir da vojska krene ka Ukrajini?

Rat u Ukrajini - Page 29 3579118792
    plachkica

Post by plachkica Thu Mar 10, 2022 11:04 pm

[size=48]EXCLUSIVE Facebook will temporarily allow posts calling for violence against Russians, calls for Putin's death[/size]

...
    The temporary policy changes apply to Latvia, Lithuania, Estonia, Poland, Slovakia, Hungary, Romania, Russia and Ukraine.
    ...
    https://www.reuters.com/world/europe/exclusive-facebook-instagram-temporarily-allow-calls-violence-against-russians-2022-03-10/?taid=622a703727d3f20001e221cf&utm_campaign=trueAnthem:+Trending+Content&utm_medium=trueAnthem&utm_source=twitter
    Del Cap

Post by Del Cap Thu Mar 10, 2022 11:14 pm

Rat u Ukrajini - Page 29 IMG-20220310-WA0003

in d mintajm

mrzi me da fragmentarno skupljam infoe i računam novu cenu kod nad od danas
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Thu Mar 10, 2022 11:25 pm

For our country, this period won’t be easy. It will be very difficult. It might be even more difficult than it was for the Soviet Union from 1945 until the 1960s... We’re more integrated into the global economy than the Soviet Union, we’re more dependent on imports—and the main part is that the Cold War is the war of the minds, first and foremost. Unfortunately, the Soviet Union had a consolidating idea on which its system was built. Unlike the Soviet Union, Russia has nothing like that to offer.”
    Burundi je kolektivno pre sat vremena rekao bas ovo.  Rat u Ukrajini - Page 29 1233199462

_____

Post by Sponsored content

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 9:47 pm