Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukrajini

Nektivni Ugnelj

Rat u Ukrajini - Page 26 Empty Re: Rat u Ukrajini

Post by Nektivni Ugnelj 2022-03-03, 15:42

Samo me zanima kolimo ce morati ljudi da mobilise za to
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink 2022-03-03, 15:47

trziste gasa u evropi se pokvarilo, nece ni uranijuma biti vise za male pare 

ne bih ja brino za mrtve ruske vojnike previse

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    Uncle Baby Billy

Post by Uncle Baby Billy 2022-03-03, 15:56

nisam nigde to primetio, kako je Brazil do sada reagovao na sve ovo?

_____
    ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
    Notxor

Post by Notxor 2022-03-03, 15:57

Danas se Putin obraća naciji. Videćemo šta će da kaže.

Na pregovorima su glavne tačke:
    1. Prekid vatre
    2. Primirje
    3. Koridori kojima bi stanovnici napustili opkoljene gradove

Ovo izgleda kao redosled poteza za najvažniju  - 3. tačku

edit: Bez razgovora o teritorijama.

Last edited by Notxor on 2022-03-03, 15:59; edited 1 time in total

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    Del Cap

Post by Del Cap 2022-03-03, 15:59

fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić 2022-03-03, 15:59

Uncle Baby Billy wrote:nisam nigde to primetio, kako je Brazil do sada reagovao na sve ovo?

Neutralno, ništa sankcije, ništa zabrana preleta, ne znam kako su sinoć glasali u UN.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    Notxor

Post by Notxor 2022-03-03, 16:01

Rusija definitivno ide na osvajanje cele Ukrajine, dakle, do graničnih prelaza.
    Posle toga nema više nikakve priče o pomoći u naoružanju i dobrovoljcima.
    Ukrajincima onda ostaju samo masovni mirni protesti i štrajkovi.

edit: IMHO, naravno

_____
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić 2022-03-03, 16:04

Del Cap wrote:

Danas se pojavilo dosta snimaka na kojima su ogromne kolone vojske kao i kompozicije vozova sa tehnikom u pokretu prema zapadu, bukvalno iz svioh dijelova Rusije, od Habarovska do Belgoroda. Mislim da je francuska procjena potpuno tačna.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink 2022-03-03, 16:17

vrh mi je kako su zbunjeni i kao sta je ovom coveku, sto nece da saradjuje

sto sipa jos vojske

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj 2022-03-03, 16:42

Notxor wrote:Rusija definitivno ide na osvajanje cele Ukrajine, dakle, do graničnih prelaza.
    Posle toga nema više nikakve priče o pomoći u naoružanju i dobrovoljcima.
    Ukrajincima onda ostaju samo masovni mirni protesti i štrajkovi.

edit: IMHO, naravno

Znas koliko ima do toga i cega sve ima do toga...
    Notxor

Post by Notxor 2022-03-03, 16:50

Ne znam ni koliko ima ukrajinske vojske na zapadu zemlje i šta tamo rade.
    Vidiš da se ni ovi sa istoka ne daju.
    Sa druge strane Belorusija nije formalno ušla u rat, a njima je zapad Ukrajine tu.

edit: napisao sam ranije da se ništa ne razumem u tenkove, avione i rakete.

_____
    rumbeando

Post by rumbeando 2022-03-03, 17:00

Skoro 2/3 onih koji imaju izričit stav po poslednjoj anketi u Finskoj sprovedenoj 23-25.2. (dakle neposredno pre i na samom početku ruske invazije na Ukrajinu, koja je počela 24. rano ujutru) sada je za ulazak u Nato.

Treba li Finska da pristupi vojnom Nato savezu?
    Kyllä (plavo) - da 53%
    Ei (crveno) - ne 28%
    EOS (sivo) - ne znam 19%

Rat u Ukrajini - Page 26 FMr_vKXXoAQ3ssW?format=jpg&name=medium

U Švedskoj je odnos među izjašnjenima 57-43, dok je čak trećina onih koji ne znaju žele li u Nato ili ne. Anketa je sprovedena u prvim danima invazije u februaru.

Rat u Ukrajini - Page 26 FMwHVa2WQAA5FFg?format=jpg&name=900x900

Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú 2022-03-03, 17:09

Mislim da konacno razumem sta Putin hoce...

U ovom stadiumu, ima problem sa motivacijom vojske. Na terenu gde se trenutno bije, pokusaj da se neprijatelj predstavi kao "iskonski neprijatelj", to jest fasista, je propao. Ja sam vojnik RF, ja ocekujem krvolocne fasiste koji pricaju ukrajinski i ne razumeju ruski, docekuje me spalir zena i staraca koji mi na ruskom kazu da idem u kurac umesto da me zasipaju cvecem. Sta je koj kurac ovo, pitam se ja. To je problem koji ne moze da se resi dok ne stigne do zapada Ukrajine. Pa cak i tad je problematicno jer ipak to nisu Poljaci i Nemci da se bijes sa njima od srca jer ih stvarno mrzis. 

Kad Putin stigne blizu zapada Ukrajine (sto ce biti recimo za mesec dana), pritisak ce vec u zapadnoj Evropi biti toliki da ce morati da se intervenise  Nema nacina da se dozvoli da Rusi izadju na granicu Madjarske, Slovacke i Poljske. Putin prica da ce da baca nuklearke ako se neko umesa, ali nema otoga nista, dokle god NATO udje na vreme da popuni vakum izmedju granice i ruskih trupa, i ne pokusava proboj da, recimo, osvoji Krim. I to ce funkcionisati savrseno za Putina: preko linije fronta su mrski Poljaci i Nemci, vojska RF konacno vidi razlog zasto da se bije, i na dugi rok ima motivaciju da sedi tu na liniji fronta i bude pripremna na svako iznenadjenje. Bice kao sto je bilo za vreme SSSRa: imamo jasno definisanog neprijatelja koga mrzimo i koji zaista ima kapacitet da nas napadne, i zato moramo da se bijemo sa njim po Moskvi i Piteru tako sto cemo da hapsimo domace izdajnike. Milina. 

TLDR: Ukrajina podeljena kao Nemacka nekad, a zivot u Rusiji kao nekad u SSSRu.

Last edited by Vilmos Tehenészfiú on 2022-03-03, 17:11; edited 1 time in total

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
    kondo

Post by kondo 2022-03-03, 17:11

sve OK sem što nakon mesec dana ovima će samo još nemci i poljaci faliti da skinu uniforme i nalevo krug, naročito ako im nemac ponudi azil za predaju.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú 2022-03-03, 17:13

kondo wrote:sve OK sem što nakon mesec dana ovima će samo još nemci i poljaci faliti da skinu uniforme i nalevo krug, naročito ako im nemac ponudi azil za predaju.
    Rat u Ukrajini - Page 26 1233199462

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
    Notxor

Post by Notxor 2022-03-03, 17:21

Ruska avijacija bombardovala Zatoku, zapadno od Odese, 30km od granice sa Moldavijom.

_____
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj 2022-03-03, 17:31

Vilmos Tehenészfiú wrote:Mislim da konacno razumem sta Putin hoce...

U ovom stadiumu, ima problem sa motivacijom vojske. Na terenu gde se trenutno bije, pokusaj da se neprijatelj predstavi kao "iskonski neprijatelj", to jest fasista, je propao. Ja sam vojnik RF, ja ocekujem krvolocne fasiste koji pricaju ukrajinski i ne razumeju ruski, docekuje me spalir zena i staraca koji mi na ruskom kazu da idem u kurac umesto da me zasipaju cvecem. Sta je koj kurac ovo, pitam se ja. To je problem koji ne moze da se resi dok ne stigne do zapada Ukrajine. Pa cak i tad je problematicno jer ipak to nisu Poljaci i Nemci da se bijes sa njima od srca jer ih stvarno mrzis. 

Kad Putin stigne blizu zapada Ukrajine (sto ce biti recimo za mesec dana), pritisak ce vec u zapadnoj Evropi biti toliki da ce morati da se intervenise  Nema nacina da se dozvoli da Rusi izadju na granicu Madjarske, Slovacke i Poljske. Putin prica da ce da baca nuklearke ako se neko umesa, ali nema otoga nista, dokle god NATO udje na vreme da popuni vakum izmedju granice i ruskih trupa, i ne pokusava proboj da, recimo, osvoji Krim. I to ce funkcionisati savrseno za Putina: preko linije fronta su mrski Poljaci i Nemci, vojska RF konacno vidi razlog zasto da se bije, i na dugi rok ima motivaciju da sedi tu na liniji fronta i bude pripremna na svako iznenadjenje. Bice kao sto je bilo za vreme SSSRa: imamo jasno definisanog neprijatelja koga mrzimo i koji zaista ima kapacitet da nas napadne, i zato moramo da se bijemo sa njim po Moskvi i Piteru tako sto cemo da hapsimo domace izdajnike. Milina. 

TLDR: Ukrajina podeljena kao Nemacka nekad, a zivot u Rusiji kao nekad u SSSRu.

I ja sam sve blizi zakljucku da ce Nato trupe u nekom momentu uci na teritoriju Ukrajine, mozda i Moldavije. Ne bih stavio pare na to, ali javlja mi se
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj 2022-03-03, 17:32

Naravno, sad je svs moguce ukljucujuci i nemire u samoj Rusiji, masovne predaje, ali i izlazak na granice Nato clanica. Bukvalno je sve moguce. Ukljucujuci i ono najgore, nije verovatno, ali nije potpuno nemoguce
    kondo

Post by kondo 2022-03-03, 17:37

haahahahahahaaha

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    rumbeando

Post by rumbeando 2022-03-03, 17:38

Na pitanje da li se nešto menja u odnosima dveju zemalja nakon što je Srbija sa još 140 zemalja u UN podržala rezoluciji koja oštro osuđuje Rusiju zbog rata u Ukrajini, ruski ambasador [u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko] je izrazio očekivanje da će odnosi dveju zemalja nastaviti da se razvijaju.

"Razumemo i shvatamo pojavu pritisaka kakav se vrši na Srbiju, kao i na druge zemlje u takvoj situaciji. Imajući u vidu da smo prijteljske zemlje, prijateljski narodi, dogovore dvojice predsednika, sve što određuje naš dugoročni odnos, nadamo se da ćemo ostvariti sve i da ćemo ići i dalje u razvoj naše saradnje i odnosa", rekao je Bocan-Harčenko.

Istakao je da im je, kao i svakoj zemlji i pojedincu, važna i moralna podrška.
    https://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/politika/4725080/bocan-harcenko-srbija-gas-prognoza-povoljno-resenje.html
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj 2022-03-03, 17:39

Mór Thököly wrote:[size=35] [/size]

[size=35]Reportedly danas u Černihovu[/size]

Zveri
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj 2022-03-03, 17:43

Da, bice drugacija, generalno bez gornjih spratova
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić 2022-03-03, 17:44

Mór Thököly wrote:

Zveri

Čekaj da vidimo o čemu se tačno radi i koja strana je gađala zgradu, možda je regrutni centar Azova.

Ja nisam siguran da će NATO ulijetiati u Ukrajinu, ali ako uleti onda siguran sam da sa ruske strane slijedi taktička nuklearka.

NATO za sad tanko pomaže i u hardveru.

Last edited by fikret selimbašić on 2022-03-03, 17:48; edited 1 time in total

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj 2022-03-03, 17:48

fikret selimbašić wrote:
    Mór Thököly wrote:

[size=34]Zveri[/size]

Čekaj da vidimo o čemu se tačno radi i koja strana je gađala zgradu, možda je regrutni centar Azova.
     Jes vala
    Anonymous
    Guest

Post by Guest 2022-03-03, 17:52

Post by Sponsored content

Current date/time is 2024-11-16, 21:44