Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Rat u Ukrajini

Anonymous
    Guest

Rat u Ukrajini - Page 21 Empty Re: Rat u Ukrajini

Post by Guest Mon 14 Feb - 18:49

ok ljudi nije isto "oligarh pobegao" i "avion privremeno povučen iz Ukrajine"
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Mon 14 Feb - 19:36

NEW - President Zelensky, addressing the nation, says "we are told that February 16 will be the day of the attack. We will make it the Day of Unity... On this day, we will hoist national flags, put on blue and yellow ribbons and show the world our unity."

_____
    ????
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Mon 14 Feb - 19:53

bombardier i oligarsi 

lol

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Mon 14 Feb - 19:54

to je ko da das madjaru da ti napravi jahtu

_____

smrk kod dijane hrk
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Mon 14 Feb - 19:55

BREAKING: US is temporarily relocating its embassy from Kyiv to Lviv, Blinken announces

_____
    ????
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon 14 Feb - 20:17

[size=31] [/size]
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon 14 Feb - 20:17

Janko Suvar wrote:NEW - President Zelensky, addressing the nation, says "we are told that February 16 will be the day of the attack. We will make it the Day of Unity... On this day, we will hoist national flags, put on blue and yellow ribbons and show the world our unity."

Rečeno vam je pre nekoliko dana, ako se dobro sećam. Amerikanci su vam tako rekli. Isti oni koji ovako interpretiraju ovaj breaking news:

Rat u Ukrajini - Page 21 FLlGYm2XMAAqpeX?format=jpg&name=large
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Mon 14 Feb - 20:19

Ja i dalje ne mogu da se opasuljim sta se desava.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon 14 Feb - 20:22

Isto.
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Mon 14 Feb - 20:22

nista brt, ukrajina provizorijum neodrzivi

_____

smrk kod dijane hrk
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon 14 Feb - 20:26

Mór Thököly wrote:[size=31] [/size]

Da ne misliš da kontriram nečemu što doživljavam kao tvoju (ma kakvu) poziciju- zaista nije to - kada se ovaj tvit i vest iza njih dekonstruišu, ne ostaje mnogo toga: neke jedinice su navodno napustile stajanke, što bi bio rutinski deo svake vojne vežbe. Ponovo magla, i mož' da bude ali ne mora da znači.
    disident

Post by disident Mon 14 Feb - 20:29

Mojih pet para da mora da pukne, samo je pitanje kako i koliko

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon 14 Feb - 20:31

Cousin Billy wrote:
    Mór Thököly wrote:[size=45] [/size]

Da ne misliš da kontriram nečemu što doživljavam kao tvoju (ma kakvu) poziciju- zaista nije to - kada se ovaj tvit i vest iza njih dekonstruišu, ne ostaje mnogo toga: neke jedinice su navodno napustile stajanke, što bi bio rutinski deo svake vojne vežbe. Ponovo magla, i mož' da bude ali ne mora da znači.

Ja se isto sve vreme ipak nadam da gresim. Samo sam, onda kad sam pisao, vrsio analitiku the best I could. Sad sto ta analitika ili ne vredi ni nula dinara ili vredi milijarde - ko mi je kriv sto sam to studirao...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon 14 Feb - 20:38

Tvoje su analize odlične u smislu da prate vektor dostupnih informacija. Ono što dovodim u pitanje je ontologija celog tog sklopa informacija kojima raspolažemo. Umesto uvoda u rat, sada vidim ogroman, sveobuhvatni psy-op obe strane, koji izaziva posledice u realnom svetu - nanosi štetu, razara kompanije, smanjuje dividende, slabi vlade.
    Sotir

Post by Sotir Mon 14 Feb - 20:43

Janko Suvar wrote:NEW - President Zelensky, addressing the nation, says "we are told that February 16 will be the day of the attack. We will make it the Day of Unity... On this day, we will hoist national flags, put on blue and yellow ribbons and show the world our unity."
    Можда под овим Day of the Unity мисли на уједињење са матицом 
    Rat u Ukrajini - Page 21 29297947
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon 14 Feb - 20:45

Pentagon kaže da Rusija nastavlja pripreme za napad ali da veruju da još uvek nije doneta odluka o početku operacije. Naravno u međuvremenu je ovo za "troops at attack positions" (gde u vesti ipak piše nešto drugo) šerovano hiljadama puta.

Više ni ne znam koji put je ovo urađeno u poslednjih par nedelja: pusti se dramatična vest i odmah delimično demantuje, u svetlu saznanja da će prva vest biti čitanija od druge.
    Sotir

Post by Sotir Mon 14 Feb - 20:54

Ваља поновити још једном:

Да би некаква руска инвазија била успешна, морала би да буде врло брза и ефикасна, толико да се цео свет стави пред свршен чин кроз недељу дана, Руси буду на оној линији са горње слике, а становништво на заузетој територији маше руским и украјинским заставама.
    Пошто реално има бар 10% становништва које је отворено против Руса, све и да се Руси прошетају тенковима без борбе, остале би мукотрпне борбе у граду против џепова отпора. 
    Плус, ако украјинска војска буде хтела да се бори, била би то дуготрајна борба пошто довучене снаге нису довољне да надјачају украјинске, нити да обезбеде комуникације.

Значи, једини начин да инвазија са овим снагама успе је да је Украјина потпуно трула, а реално мислим да иако је прилично трула то се неће десити.

Далеко реалнији сценарио:
    - Украјина одбија споразум из Минска,
    - ДНР и ЛНР се отцепљују, Русија то признаје
    - Руске снаге су у приправности да интервенишу против покушаја Украјине да војно поврати отцепљене републике. Не морају ни прве да уђу у њих, могу да чекају први напад Украјинаца.

То је са у складу са довученим руским снагама и политичким најавама.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon 14 Feb - 20:59

Ok, ja sam rekao da ce biti nekakvog rata. Kakvog i kolikog (planiranog) pitanje je dal zna bilo ko osim putina i par oko njega
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon 14 Feb - 21:00

I, ponovicu, osim nekog izolovanog incidenta, i to mozda, nema sanse da neko u ukrajini na vrhu u ovoj situaciji naredi vracanje tzv republika. To pas s maslom nece progutati.
    Sotir

Post by Sotir Mon 14 Feb - 21:02

Тако је, најреалније је да ово све остане на политичком нивоу.
    Руси имају довољно добру позицију да цепање ДЛНР могу да изведу без да први реагују војно.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon 14 Feb - 21:03

Da, jasno. Moje mišljenje na osnovu ovoga što je na stolu jeste - ne, neće biti baš nikakvog rata, ni najmanjeg napada niti provokacije, i u roku od nedelju-dve videćemo "jasne znake deeskalacije" koji će biti do izvesne mere nedokučivi kao i sadašnja eskalacija. 

Do rata može doći u bilo kom trenutku u budućnosti, naravno.

Podrazumeva se da Ukrajina neće pokušati da vojnim putem vrati DNR i LNR, te priče su u ravni povratka srpskih snaga u Prištinu.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon 14 Feb - 21:04

Sotir wrote:Тако је, најреалније је да ово све остане на политичком нивоу.
    Руси имају довољно добру позицију да цепање ДЛНР могу да изведу без да први реагују војно.

Mogu da se usetaju u D/LNR i proglase pobedu, to se slazem. To nije exactly "rat" ali jeste act of war, no proslo bi jeftino.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon 14 Feb - 21:07

Cousin Billy wrote:Da, jasno. Moje mišljenje na osnovu ovoga što je na stolu jeste - ne, neće biti baš nikakvog rata, ni najmanjeg napada niti provokacije, i u roku od nedelju-dve videćemo "jasne znake deeskalacije" koji će biti do izvesne mere nedokučivi kao i sadašnja eskalacija. 

Problem je sto ce Rusija izgledati smesno posle toga. Difolt analiza je da zemlje koje sebe dozivljavaju supersilama ili cak velikim silama (rusija je nesto izmedju) to, kazem po difoltu, ne dozvoljavaju. Pripajanje D/LNR ili nezavisnost moze biti nekakav kompromis
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon 14 Feb - 21:10

Ali, osnovno je - ovo nije igra, zavera ili nesto slicno. Kriza je genuine.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon 14 Feb - 21:13

O tome i ja razmišljam, to mi jebe postavku. Misaoni eksperiment: šta ako je odgovor jednostavniji nego što se čini na prvi pogled? Možda je oligarhiji u Moskvi u ovom trenutku potpuno svejedno da li će Rusija nekome biti smešna, i možda se dilovi prave na onom najprimitivnijem transakcionom nivou.

A da je zavera i igra - nije, to je sasvim očigledno. Ovo jeste rat koji već pravi štetu. Videćemo da li će se taj rat produžiti i oružanim sredstvima. Mislim i dalje da neće.

Izvinite što sam malo ispredragstorisao sada: iza ovoga što pišem stoji određeno iskustvo u vezi sa plasmanom informacija, i jednostavno neke vrlo bitne stvari ne izdržavaju scrutiny.

Post by Sponsored content

Current date/time is Sat 16 Nov - 9:44