Ni Kosovo ni Evropa
- Post n°726
Re: Ni Kosovo ni Evropa
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°727
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°728
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°729
beatakeshi wrote:Vidim nedostaje vam redovni mesečni rat sa Šiptarima.
toooo brte
dandrla dandrlaka
odajmo počast forumskom geniju
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°730
1. President Osmani got the 81 necessary quorum with the vote of disputed MP so she’s out of danger being challenged constitutionally; 2. Court protects de-ethnicization of voting; 3. A scenario opens a non-nationalist Serb candidates may win mandates with help of Albanian votes.
— Petrit Selimi (@Petrit) April 20, 2023
- Post n°731
_____
- Post n°732
:flag_es::flag_xk: Spain won't allow Kosovo citizens to enter the country despite the EU decision to allow visa free travel for Kosovo.
— kos_data (@kos_data) April 21, 2023
Spain doesn't recognise Kosovo's independence and its travel documents.
- Post n°733
Čovjek nema nastavu pa se pozabavio vanjskom politikom Srbije
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°734
- Guest
- Post n°735
- Post n°736
- Post n°737
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°738
Izjava VP EU Borela o tome kako Srbija dovodi u pitanje sopstvene nacionalne interese drzeci se Rusije, objavljena nakon nastupa MSP Dacica na Savetu MIPova EU. pic.twitter.com/Vnu8jDRZ1y
— Dusko Lopandic (@duskolopandic) May 23, 2023
- Post n°739
Нагласила је да постоје још два питања, која стоје између Србије и њеног чланства у Европској унији, а то су нормализација односа са Приштином и неувођење санкција Русији.
Говорећи о косовском проблему, премијерка је истакла да је то један од највећих изазова, који не зависи само од Србије.
"За танго је потребно двоје. Нажалост, у последња 24 месеца и посебно прошле године, имали смо константну тензију, провокације и нестабилност. Влада се, уз велику подршку председника Александра Вучића, труди да ситуација буде мирна и стабилна, колико год је то могуће", навела је Брнабић.
Према њеним речима, то су питања која увек "искоче" и извор су "константне фрустрације". "Али све у свему, ако желите да постанете део клуба, клубу је дозвољено да помери стативу. Можете да будете фрустрирани и незадовољни због тога, али ако желите да постанете део клуба, морате да поштујете његова правила", поручила је Брнабић.
Премијерка је започела данашњу посету Бриселу састанком са председником Европског савета Шарлом Мишелом с којим је, како је навела, разговарала о значају европских интеграција, очувању мира и стабилности на Западном Балкану и превазилажењу свих изазова на европском путу Србије. Брнабићева се састала и са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен и са комесаром Европске уније за суседску политику и проширење Оливером Вархељијем.
(РТС)
http://www.nspm.rs/hronika/ana-brnabic-jedina-opcija-za-odrzivu-buducnost-srbije-je-clanstvo-u-eu.-kosovski-problem-i-neuvodjenje-sankcija-rusiji-izvor-konstantne-frustracije-ali-ako-zelite-da-postanete-deo-kluba-morate-da-postujete-njegova-pravila.html
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°740
- Post n°741
Mór Thököly wrote:uspevaju da odagnaju neke sankcije prema nama
Odagnavaju sankcije prema sebi, mozda. I ne samo time, nego i rasprodajom nase imovine i davanjem vrednih poslova.
- Post n°742
Srbija u EU. Život kakav zaslužujemo. :flag_rs: :flag_eu:@NLinBelgrade @bgcentar @BIRODIrs @IA_Alternativa pic.twitter.com/DnZcNSTUjL
— BCBP (@bezbednost_org) July 4, 2023
_____
????
- Post n°743
- Post n°744
možemo li da uđemo i u commonwealth kad već biramo https://t.co/PiAmIf1tRx pic.twitter.com/gem87kTQQn
— Radomir Martin (@radomir_martin) July 10, 2023
_____
- Post n°745
- Post n°746
_____
- Post n°747
Serbia’s policy of ambivalence is not beneficial for Serbia, the EU, or the United States. ....
---
I onda nema nikakve preporuke šta bi to Srbija trebalo da radi da gura svoje interese (koje, šta je to "beneficial for Serbia", priznanje nezavisnosti Kosova npr? Ako jeste, kaži tako da znamo). Msm šta me briga šta je beneficial za nekog drugog, to mi je tangencionalno važno.
Puno je fake it till you make it pristupa u spoljnoj politici, to radi i AV a i ogromna većina međunarodnih faktora, dosta je neiskrenosti u javnom govoru, skrivenih poruka i planova, i svi veruju da baš znaju šta rade.
- Post n°748
i svi veruju da baš znaju šta rade.
Пре ће бити да верују да остављају утисак као да знају шта раде.
_____