Vučićeva Srbija
- Post n°327
Re: Vučićeva Srbija
e baš je Stamboliću puno značilo što je ona čitala KišaNotxor wrote:Na vlasti je ološ koja nema u sebi ni ono malo malograđanskog da ode na koncert ili u pozorište jer to tako treba i da ih svi vide.
Davno sam negde pročitao da je Mira Marković, kao čitala Danila Kiša i verujem da jeste. Ovi ljudi jednostavno nemaju apsolutno nikakve kulturne potrebe - o umetnosti da ne govorim, kad su tu već spomenici koje prave i koji govore umesto njih.
- Post n°328
Plenković: Sramotno negiranje hrvatskog jezika u srbijanskom udžbeniku
U udžbeniku za učenike osmih razreda u Srbiji se navodi da Hrvati, Bošnjaci i neki Crnogorci srpski jezik nazivaju ‘hrvatski, bosanski, bošnjački i crnogorski’.
Negiranje hrvatskog jeziku u udžbeniku Srbije sramotno je i nedopustivo, poručio je u utorak hrvatski premijer Andrej Plenković i dodao da će to reći srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću.
“Veleposlanstvo, Ministarstvo vanjskih poslova i sve nadležne službe imaju jasnu zadaću da prosvjeduju prema institucijama Srbije”, kazao je on novinarima u Banskim dvorima u Zagrebu.
“Mislimo da je to sramotna politika”, dodao je, prenosi Hina.
Hrvatska očekuje da Srbija da “ispravi takve anomalije u udžbenicima”, kojima se pokazuje i “nedostatak poštovanja” prema susjednoj zemlji.
‘S kojom pameću se to dogodilo…’
“Ne vidim koja je namjera i s kojom to mudrošću i pameću se to dogodilo. To ću reći osobno i predsjedniku Vučiću, koji će biti danas i sutra [utorak i srijeda] u Sloveniji, na samitu” Evropska unija – Zapadni Balkan, poručio je Plenković.
U udžbeniku gramatike skupine autora “S reči na dela” za učenike osmih razreda navodi se da srpski, slovenski, makedonski i bugarski jezik pripadaju skupini južnoslavenskih jezika, a da “Hrvati, Bošnjaci i neki Crnogorci srpski jezik nazivaju hrvatski, bosanski, bošnjački i crnogorski“.
Predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov osudio je negiranje hrvatskog jezika u udžbeniku, poručivši da je to “vrh ledenog brijega društvenog konteksta koji uvelike opterećuje položaj Hrvata u Srbiji“.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°329
"S reči na dela" je udžbenička edicija koju izdaje BIGZ, koji je u vlasništvu Školske knjige Zagreb.
Naime, srpska firma Nova školska knjiga, koja je u 100% vlasništvu zagrebačke Školske knjige (videti APR), drži 77% akcija BIGZ Publishinga (videti CRHOV).
https://bigzknjizara.rs/pocetna/udzbenici/osnovna-skola/osmi-razred/gramatika-8-s-reci-na-dela/
Naime, srpska firma Nova školska knjiga, koja je u 100% vlasništvu zagrebačke Školske knjige (videti APR), drži 77% akcija BIGZ Publishinga (videti CRHOV).
https://bigzknjizara.rs/pocetna/udzbenici/osnovna-skola/osmi-razred/gramatika-8-s-reci-na-dela/
- Post n°330
Dva dana je kuvan spin i evo ga
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°331
Genijalno.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°332
Kako Pink saznaje samo je pitanje vremena kada će se u Pandorinim papirima pojaviti i ime Dragana Đilasa i konačno saznati kako je stekao enormno bogastvo o Siniši Malom i Vučićevom kumu još uvek nemaju nikakva saznanja1/3 pic.twitter.com/OLGxR8zAfB
— Arsenije Vladimirovic (@ArsenijeVladim1) October 5, 2021
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°333
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°334
Чекај, досад га није било, ти папири су... колико стари, две године? И сад ће ускоро да се појави?
Богато!
Богато!
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°335
E nisu dve godine, oni su od pre tri dana. Nisi jedini koji brka: pre par godina bili su Panama Papers. Ovo je mnogo veće otkriće.
- Post n°336
А, и оно је било огромно! Свака част поштеном налазачу!
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°337
Skoro 21 mesec nije održano nijedno ročište u predmetu nazvanom po firmi osnovanoj navodno falsifikovanom ličnom kartom Andreja Vučićahttps://t.co/3m15B01x27
— BIRN Srbija (@BIRNSrbija) October 6, 2021
_____
- Post n°338
Beat This!
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°340
Penzionerke koje su izrazile svoje nezadovoljstvo zbog toga što su 4. avgusta, umesto u Banju Vrdnik, odvedene u Busije na obeležavanje Dana sećanja na stradale i izbegle Srbe u hrvatskoj akciji Oluja, izbačene su iz Udruženja
N1
Jbt, cime se oni bave...
- Post n°341
N1 wrote:
Teško je razumeti zašto osuđeni ratni zločinac raspolaže javnim prostorom u kojem promoviše oslobađanje osuđenika za ubistvo prvog demokratski izabranog premijera u Srbiji“, navodi se u odgovoru portparola ambasade SAD u Beogradu
- Post n°342
„Kada cena ulja skoči 10 dinara, pošto prosečno jedna porodica potroši maksimalno četiri litra ulja mesečno, to je četrdeset dinara. Pa to nije ni pola espresa u kafiću“, kazao je Nedimović.
- Post n°345
Ovo ce ih razjebati na kraju. Sve moze da se hendluje, ali kad ti za godinu dana duplo poskupi zejtin, nema tog spin koji moze to da resi.
_____
- Guest
- Post n°346
ma naravno, pogotovo što izgleda da su potpuno u modu Marije Antoanete
- Post n°347
Cousin Billy wrote:ma naravno, pogotovo što izgleda da su potpuno u modu Marije Antoanete
Ali to su oni oko Vucica, i do sada oni nisu valjali
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°348
_____
- Post n°349
sad će AV da ga napljuje na TV i da naredi da se spusti za 5 dinara
- Post n°350
Kafana u Cirilici dobija pojacanje
_____
★
Uprava napolje!