Srpski Svet
- Post n°251
Re: Srpski Svet
To je sve deo vladajuceg narativa - sami protiv svih, a kad kazem mi, mislim ja. A kad kazem svi, mislim Djilas.
- Post n°252
Prekrecili tj naslikali opet trobojkeTurul madár wrote:jebem mater srpskom svetu nakaznom
Nesto mi govori da ce cekati pokusaj prefarbavanja ovog puta
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°254
Borba se nastavlja, predaja nije opcija
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°255
Janko Suvar wrote:Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa patrijarhom Porfirijem povodom 80 godina od osnivanja sistema koncentracionih i logora smrti u Jasenovcu.
Sastanku u prostorijama Patrijaršije SPC prisustvovao je i istoričar Dejan Ristić.
"Razgovarali kao da osnažimo kulturu pamćenja, kako da učinimo sve da ne budu zaboravljene žrtve, šta može da učini država da pomogne crkvi... Konačno smo postigli dogovor da u Donjoj Gradini podignemo memorijalni centar... Da sećanje na srpsko ime i prezime ne bude zatrto. Razgovarali smo o situaciju u jasenovačkom kompleksu gde srpska crkva ima mnogo toga u vlasništv", kazao je Vučić na konferenciji za novinare posle sastanka.
"Mi ćemo od nečega što mislimo da je veoma važno za istoriju, od ustaške bolnice, pa i drugih objekata, učestvovati u podršci i obnavljanju", rekao je Vučić.
Dodao je da će na prostoru Starog sajmišta pokušati da otvore paviljone koji bi bili najbolje mesto za Muzej žrtava genocida, i to od aprila naredne godine.
Vučić je najavio i da će se država pozabaviti nečim što je decenijama zapuštano.
"Podnećemo inicijativu da leva obala Save dobije naziv 'Obala jasenovačkih žrtava' ", rekao je predsednik Srbije.
On je naveo da je bilo razgovora kako svetskoj javnosti ukažemo to kroz šta je srpski narod prolazio 80 godina unazad.
"Zadovoljan sam što možemo da učestvujemo u nečemu što je od velikog značaja i ponosan sam što srpski narod pamti i nikada neće zaboraviti zločine u Jasenovcu. Srbija to može da učini, ne stidi se svojih žrtava, to su naši junaci i učinićemo sve da njihovo junačko delo nikada ne bude zaboravljeno", dodao je Vučić.
Patrijarh Porfirije izrazio je zahvalnost Vučiću i vladici Jovanu za veliki trud i brigu koju pokazuju "u odnosu na sve žrtve našeg naroda", govoreći o Jasenovcu.
"Reč svetilište, koju je upotrebio predsednik, prava je reč koja opisiju mesto stradanja. Kad god sam ušao u Jasenovac, imao sam utisak da sam ušao u drugačiju zonu postojanja, mističnu zonu. U tom smislu, ta zona i dr. mesta stradanja pokazuje da je to metafizički prostor. Ništa bolje nije moglo da se desi u odnosu na to da na tom mestu nikne ženski manastir", objasnio je Porfirije.
"Reke mržnje susrećemo na svakoj strani sveta. Pomen, sećanje i pamćenje je molitva. Kroz molitveno pamćenje lečimo svoje rane.. Da se to pamćenje nikada ne pretvori u zlopamćenje. Bog zna zašto je baš tako da imamo manastir u Jasenovcu i memorijalni centar preko puta i Muzej žrtava genocida", dodao je patrijarh SPC.
Porifije je izrazio radost što su se sastali i naveo da se "još više raduje što smo saglasni oko onoga što treba činiti u budućnosti", rekao je Porfirije.
Vladika pakračko-slavonski Jovan Ćulibrk obratio se novinarima posle sastanka i kazao je da "praštati moramo, ali zaboraviti ne smemo".
ovaj sakralizujuci crkveni hajdzeking kulture secanja je jedna od odvratnijih stvari uopste.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
- Post n°256
Super je Porfirije modernizovao Crkvu, tačno kako sam i očekivao
Kad se setim građanskog loženja na njega...Ništa nisu ukapirali. Ako ne želiš klerikalizam, onda želiš senilnog patrijarha-grešnika, a ne nekoga ko je duboko uronjen u savremeno društvo.
Kad se setim građanskog loženja na njega...Ništa nisu ukapirali. Ako ne želiš klerikalizam, onda želiš senilnog patrijarha-grešnika, a ne nekoga ko je duboko uronjen u savremeno društvo.
- Post n°257
prisustvovao je i istoričar Dejan Ristić.
Sad čujem iz prve ruke da je gej e kukavno ljotićevstvo ugašeno
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°258
Cousin Billy wrote:Super je Porfirije modernizovao Crkvu, tačno kako sam i očekivao
Kako, pa naravno. Irineja interesovala samo kinta i aj zdravo. Ovaj je potpuno druga prica (sto ni Vucicu nije idealno, al jbg sad)
- Post n°259
šta rade popovi sa tih pozicija sa toliko kinte?
- Post n°260
Стари трач, него шта ти то значи прва рука?disident wrote:prisustvovao je i istoričar Dejan Ristić.
- Post n°261
Cousin Billy wrote:Super je Porfirije modernizovao Crkvu, tačno kako sam i očekivao
konkretno ovo sa holokaustom, genocidom u NDH i crkvenom dominacijom nad tim pitanjem su leteci rok-pop i leptir masna ristic pokrenuli jos pre deceniju. ovo sada je samo kresendo. takoreci peak talasa.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°262
Radis radis, pa promenis rukuSotir wrote:Стари трач, него шта ти то значи прва рука?disident wrote:prisustvovao je i istoričar Dejan Ristić.
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°263
Ako ste državljanin Bosne i Hercegovine i ako ste na bilo koji način bili uključeni u odbranu Bosne i Hercegovine u periodu od 1992. do kraja 1995. godine do daljnjeg ne putujte u Republiku Srbiju, stoji u preporuci ministarstva vanjskih poslova BiH. Upozorenje se izdaje zbog rizika od hapšenja i procesuiranja u Republici Srbiji pod optužbama za ratni zločin. Do ove preporuke dolazi nakon posljednjeg hapšenja Edina Vranja u Srbiji, zbog navodne umješanosti u ratni zločin u Goraždu. Vranju je danas određen jednomjesečni pritvor.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°264
Na Dnevniku RTS upravo pustili Jelenu Guskovu koja kaze da su se bocnjacki vojnici preblacili u srpske uniforme i ubijali bosnjacke civile.
Cestitke bravo
Cestitke bravo
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°265
boomer crook wrote:Cousin Billy wrote:Super je Porfirije modernizovao Crkvu, tačno kako sam i očekivao
konkretno ovo sa holokaustom, genocidom u NDH i crkvenom dominacijom nad tim pitanjem su leteci rok-pop i leptir masna ristic pokrenuli jos pre deceniju. ovo sada je samo kresendo. takoreci peak talasa.
pa da, a za dolazak peaka bio je potreban patrijarh koji mikrofon ne zove "jednonogi baučak" nego zna da razgovara sa savremenim mirjanima
- Post n°266
od ustoličenja porfirija jedva da je prošlo malo više od pola godine, što je u crkvenoj dinamici otprilike kao dan dva u normalnom životu svakog od nas. ne očekujem ništa od porfirija u smislu reforme crkve, više neki medijski cirkus, ali zar nije prerano da pričamo o "izneverenim nadama". on sve i da hoće, a i to je posebno pitanje, ne može ni da razmišlja o tom dok ne pomru ovi radikali iz sinoda a tek treba da vidimo našta će da ispadnu ove mlađe junoše, tek tu ne bih koristio svoj novac za klađenje na njih.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°267
Sta bi uopšte bila reforma crkve
_____
????
- Post n°268
Erős Pista wrote:Na Dnevniku RTS upravo pustili Jelenu Guskovu koja kaze da su se bocnjacki vojnici preblacili u srpske uniforme i ubijali bosnjacke civile.
Cestitke bravo
Trovanje na 11
- Post n°269
Ali mi postujemo suverenitet BiH i zelimo najbolje moguce odnose sa Bosnjacima
- Post n°270
Zato treba uništiti RTS - firmu, a ljudi će se već snaći na birou, kao njihove kolege pre 30 godina.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°271
Denacifikacija nam nije trebala posle 90tih, ali ce nam trebati posle ovih, taman nijedan novi rat ne izbio, u sta sumnjam
- Post n°272
i jos nesto o ovom kao praznik u #srbija koji je uveo ovaj nacionalisticki rezim bas na 15.septembar sa kacenjem zastava i cudnim zakonim koje danas donose jasno se secaju svoji naci idola jer su Nimberski zakoni(medju njima uvodjenje crvene zastave s svastikom) doneti bas 15.09 pic.twitter.com/12JeF78AhD
— zarko bogosavljevic (@zarkobns) September 15, 2021
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°273
Zasto nisu proglasili neradan dan, nego ce stotine hiljada ljudi danas provesti 3 sata u autobusima i kolim iduci sa posla...
- Post n°274
Pogotovu je super u busevima na 8k zarazenih. Kakvi su to zlikovci
- Post n°275
ne znam da l se secate kad je bio onaj skandal, davno jos u vreme nenarodne vlasti, kad su neki NGO umetnici isli kao od stranke do stranke i nudili neke Gebelsove citate kao program za kulturu.ficfiric wrote:i jos nesto o ovom kao praznik u #srbija koji je uveo ovaj nacionalisticki rezim bas na 15.septembar sa kacenjem zastava i cudnim zakonim koje danas donose jasno se secaju svoji naci idola jer su Nimberski zakoni(medju njima uvodjenje crvene zastave s svastikom) doneti bas 15.09 pic.twitter.com/12JeF78AhD
— zarko bogosavljevic (@zarkobns) September 15, 2021
i onda je kao problem bio ne znam sto stranke ne citaju aktivno Gebelsove govore, pa nisu prepoznale.
_____
????