Patriote srpske
- Post n°652
Re: Patriote srpske
Nisam obraćao pažnju na tipa dosad. Tj, ranije je imao neke bezvezne šatro-smešne tekstove. Ali ovo je baš morbidarija.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Guest
- Post n°653
Da, on je suviše mainstream nacionalista za vas mlade koji tražite uzbuđenje i avangardu. Jeste ovde jako morbidan ali dešavalo mu se to i ranije kad mu darnu žicu.
- Post n°654
Летећи Полип wrote:Nisam obraćao pažnju na tipa dosad. Tj, ranije je imao neke bezvezne šatro-smešne tekstove. Ali ovo je baš morbidarija.
Vec neko vreme je lud, ali slazem se da ovakvu morbidariju nisam do sada video da je napisao.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°655
Ajeje Brazorf wrote:Da, on je suviše mainstream nacionalista za vas mlade koji tražite uzbuđenje i avangardu. Jeste ovde jako morbidan ali dešavalo mu se to i ranije kad mu darnu žicu.
"Mladi nacionalisti" kad bi upoznali nacionaliste moje i pogotovu nesto malo starije generacije, pitanje je da li bi ih prepoznali kao "svoje"
- Post n°656
Чак је и Шешељ еволуирао, и то доста. Људи су кварљива роба, а професионални политичари дупло. Постоји разлог зашто има оних који нису еволуирали, и остали су конзервирани у једном периоду док се друштво изменило.
Шта се догодило са Презупчом и Теоријом из Теретане?
Имамо неку дегутантну појаву мим четника, алтрајт твитер неочетника о којима је штета трошити речи, мада није згорег подсетити се шта је то. Они ме подсећају на ране националистичке радове Шешеља, Вука Драшковића и сл.
Имамо неку дегутантну појаву мим четника, алтрајт твитер неочетника о којима је штета трошити речи, мада није згорег подсетити се шта је то. Они ме подсећају на ране националистичке радове Шешеља, Вука Драшковића и сл.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°657
jedan dobio nina drugi se bacio na sitno dilovanje spidaЈанош Винету wrote:Чак је и Шешељ еволуирао, и то доста. Људи су кварљива роба, а професионални политичари дупло. Постоји разлог зашто има оних који нису еволуирали, и остали су конзервирани у једном периоду док се друштво изменило.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°658
Табашевића знам, а ко је други? Не буди криптичан. Имена, друже, имена!
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°659
Čekaj, čekaj, jel to onaj Prezupč koji se trolao s KMV i ostalim mim stranicama?
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°660
Darko delic Daki BD(bombe devedesetih)Јанош Винету wrote:Табашевића знам, а ко је други? Не буди криптичан. Имена, друже, имена!
Sad kad sam pogledao, koja je to pradavna proslost, decenija prosla jbt
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°661
Voivoda sutra u 10:30 u Knez Mihailovoj deli svoje knjige narodu, razmisljam da se iscimam zbog Policijskog dosijea
_____
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°662
Летовање у Хрватској
Између прстију: кожица пловна,
у Ровињ жури преко Јадовна.
Па из даљине Дубровник цмаче,
не чује лепрш из Голубњаче.
Грађанин света, на лову ловац,
сваки апоен – Јасеновац.
Сав за suživot што EU ствара,
У новчанику – Градишка Стара.
Hlepi за Јадраном као за скаском,
Неће да чује о Јастребарском.
На Хвару сјајка, за Пулом слини,
Као да не би цркве у Глини.
На шибенској се прозрачи риви
К`о да су они с Козаре живи.
Сања о шкољци, делфину, киту,
А није видео Лору у Сплиту.
Са песка не зна, с јахте не чује
Јауке Бљеска и Олује…
И док дубине сазире плаве,
неће да позна под маљем главе.
Шерује селфи, у вреви врви,
Не слути: плива у својој крви.
Владимир Димитријевић
- Post n°663
Propustio da pomene ekstremno rimujuće Pag, Slanu i Metajnu.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°664
To je ono sto sam pominjao. Postoje samo srpske zrtve. Da je mozda, samo mozda, moguce ispisati pesmu sa istom poentom za Andricgrad npr, ili za podizanje crkve u dvoristu Fate Orlovic, autoru uopste ne pada na pamet.
(Mada, naravno, sa istom poentom i ne moze. Jer ovde poenta i nije da se skorasnji zlocini ignorisu, nego - Srbine, pazi se! Za Hrvate nije problem sto zive pored Lore, autor im to i ne spocitava. Samo Srbi moraju da budu svesni srpskih zrtava, Hrvati ne moraju).
(Mada, naravno, sa istom poentom i ne moze. Jer ovde poenta i nije da se skorasnji zlocini ignorisu, nego - Srbine, pazi se! Za Hrvate nije problem sto zive pored Lore, autor im to i ne spocitava. Samo Srbi moraju da budu svesni srpskih zrtava, Hrvati ne moraju).
Last edited by Erős Pista on Sun Jun 13, 2021 4:22 pm; edited 1 time in total
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°665
Nije samo to, osnova ovakvih zahvata je dekontekstualizujuće sabijanje vremena i prostora: na svaku priču, svaku temu, postoji srpska žrtva od bilo kad (a i bilo gde) koja je univerzalni kontra-argument, džoker iz rukava.
- Post n°666
Da, da, istina, Jasenovac i Lora su jednako argumenti protiv letovanja u Hrvatskoj, jer sve je to ista Hrvatska.
_____
- Post n°667
Драгаш за Србин.инфо: Деретић ће ипак бити сахрањен у Алеји заслужних грађана
Ипак се десио позитиван преокрет!
Како за Србин.инфо јавља економиста и банкар, Бранко Драгаш, градоначелник Београда, Зоран Радојичић, је одолео притисцима и остао при својој одлуци, упркос великом противљењу осталог дела власти у Београду, да историчар Јован Деретић буде сахрањен у Алеји заслужних грађана.
Наиме, тогом данашњег дана, у петак 11. јуна, редакцију Србин.инфо су контактирали Бранко Драгаш и Слободан Добрић (председника удружења „Винчански неолит“) јер су градске власти српске престонице преименовали одлуку градоначелника Радојичића, од 8. јуна, и забраниле да се историчар Јован Деретић буде сахрањен на Новом гробљу, у Алеји заслужних грађана, у суботу 12. јуна од 14 ч.
Када се сазнало да је дошло до забране многобројни поштоваоци дела Јована Деретића су упутили мејлове подршке градоначелнику Београда у којем је тражено да Радојичић остане доследан своје првобитне одлуке.
Убрзо је и дошло до састанка између градоначелника Београда и представника удружења „Винчански неолит“ на коме је први човек Београда саопштио да ће Деретић ипак, како и заслужује, бити сахрањен у суботу, у 14 часова, на Новом гробљу, у Алеји заслужних грађана.
А шта се све током дана још дешавало у вези споменуте сахране, послушајте у видео прилогу изнад, па о свему донесите свој ваљани суд.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°668
Aleja, smaleja, ali ovo je ipak urnebes.
_____
- Post n°669
Na sajtu bg groblja vidim da je sahranjen na Novom groblju a da li je bas u aleji
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°671
Saban se u grobu prevrce
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°673
На прескок, не видим Тешу на сахрани.
- Post n°674
Слободану Ерићу, уреднику „Геополитике“, неко угрожава живот. Он се жали надлежнима, али му не помаже. Ником није стало да одбрани часног грађанина Србије, истинског родољуба, који својим радом служи Богу и отаџбини. То је, опет и опет, доказ да у Србији влада глуво доба.
Глуво доба, или недоба, у српском народном веровању је онај период у току ноћи кад све мирује и спава – и човек и природа, али када се буде демонске силе, страшилишта и привиђења, ноћне море и утваре. У тај час, људско биће губи временску оријентацију, а његови страхови расту.
Задатак човека у глуво доба је да буде будан, окат, напрегнута слуха, да би чуо јутарњи поветарац који наговештава освит; он, кроз мрчаве тренутка, мора да види светлост која се назире на обзорју, и не сме се препустити страховима и привидима.
Бити будан – то је, дакле, све! Ерићева “Геополитика“ је новина која нам је помагала да, све ово време, од почетка 21. века, будемо будни. Док су многи-премноги желели да нас успавају, да би могли да овај простор разграде и окупирају, „Геополитика“ нас је, са својим главним и одговорним ( заиста одговорним! ) уредником опомињала на трајну будност. И били смо, са Слободаном Ерићем, будни сви ми – и аутори и читаоци. Ерић је увек знао да је Нови светски поредак нови светски хаос, и да се ближи крај „раја за магарце“. Ко зна колико су се душмани здравог разума и истине изругивали текстовима које је „Геополитика“ објављивала о слому савременог капиталистичког система и Трећем светском рату као последици тог слома, да би сад, у доба коронократије, видели како се све претвара у хаос и несрећу којој краја нема, нити се назире. Ерић је знао да су нам Косово и Метохија изнад Европске уније, јер су освештане крвљу србских мученика с кнезом Лазаром на челу, док је ЕУ саздана на песку антихришћанских лажи и ситних, земаљских интереса. Лако је сад, после БРЕГЗИТ-а, бити евроскептик, али је „Геополитика“ од првих бројева била евроскептична и знала то да образложи, јер смо видели разлику између бриселске Вавилонске куле, коју одијамо јер је тоталитарно -утопистичка, и деголовске Европе нација од Атлантика до Урала, коју бисмо и данас желели. Ерић је знао, као Драгош Калајић почетком деведесетих година прошлог века, кад је Русија била на коленима, да Русија устаје, и да је наше место уз земљу која нам је, вековима, једина стварно помагала да се ослободимо и остваримо своје националне циљеве и која нас, чак и кад није могла да помогне, никад није бомбардовала. Ерић је сведочио да Србија мора опет постати, и заувек остати земља домаћинска, која има довољно својих снага да се подигне, и да не треба да будемо убоги подражаваоци туђих образаца живљења. То јест, МОДЕРНИЗАЦИЈА БЕЗ ВЕСТЕРНИЗАЦИЈЕ, ТРЕЋИ ПУТ ИЗМЕЂУ БЕЗБОЖНОГ КОМУНИЗМА И НЕЧОВЕЧНОГ ЛИБЕРАЛ-КАПИТАЛИЗМА; ЛЕВИЦА РАДА И ДЕСНИЦА ВРЕДНОСТИ. Ерићева будност потиче од чињенице да је он ученик Христа, Бога пробуђених, Који нас је саветовао да читамо знаке времена и да се не плашимо, јер је Он победио свет.
Слободан Ерић, истински Србин и хришћанин, нас је будио и буди.
Зато морамо тражити, овде и сада, да његов живот буде заштићен. То је најмање од онога што је заслужио!
др Владимир Димитријевић
председник Политичког савета Двери
Глуво доба, или недоба, у српском народном веровању је онај период у току ноћи кад све мирује и спава – и човек и природа, али када се буде демонске силе, страшилишта и привиђења, ноћне море и утваре. У тај час, људско биће губи временску оријентацију, а његови страхови расту.
Задатак човека у глуво доба је да буде будан, окат, напрегнута слуха, да би чуо јутарњи поветарац који наговештава освит; он, кроз мрчаве тренутка, мора да види светлост која се назире на обзорју, и не сме се препустити страховима и привидима.
Бити будан – то је, дакле, све! Ерићева “Геополитика“ је новина која нам је помагала да, све ово време, од почетка 21. века, будемо будни. Док су многи-премноги желели да нас успавају, да би могли да овај простор разграде и окупирају, „Геополитика“ нас је, са својим главним и одговорним ( заиста одговорним! ) уредником опомињала на трајну будност. И били смо, са Слободаном Ерићем, будни сви ми – и аутори и читаоци. Ерић је увек знао да је Нови светски поредак нови светски хаос, и да се ближи крај „раја за магарце“. Ко зна колико су се душмани здравог разума и истине изругивали текстовима које је „Геополитика“ објављивала о слому савременог капиталистичког система и Трећем светском рату као последици тог слома, да би сад, у доба коронократије, видели како се све претвара у хаос и несрећу којој краја нема, нити се назире. Ерић је знао да су нам Косово и Метохија изнад Европске уније, јер су освештане крвљу србских мученика с кнезом Лазаром на челу, док је ЕУ саздана на песку антихришћанских лажи и ситних, земаљских интереса. Лако је сад, после БРЕГЗИТ-а, бити евроскептик, али је „Геополитика“ од првих бројева била евроскептична и знала то да образложи, јер смо видели разлику између бриселске Вавилонске куле, коју одијамо јер је тоталитарно -утопистичка, и деголовске Европе нација од Атлантика до Урала, коју бисмо и данас желели. Ерић је знао, као Драгош Калајић почетком деведесетих година прошлог века, кад је Русија била на коленима, да Русија устаје, и да је наше место уз земљу која нам је, вековима, једина стварно помагала да се ослободимо и остваримо своје националне циљеве и која нас, чак и кад није могла да помогне, никад није бомбардовала. Ерић је сведочио да Србија мора опет постати, и заувек остати земља домаћинска, која има довољно својих снага да се подигне, и да не треба да будемо убоги подражаваоци туђих образаца живљења. То јест, МОДЕРНИЗАЦИЈА БЕЗ ВЕСТЕРНИЗАЦИЈЕ, ТРЕЋИ ПУТ ИЗМЕЂУ БЕЗБОЖНОГ КОМУНИЗМА И НЕЧОВЕЧНОГ ЛИБЕРАЛ-КАПИТАЛИЗМА; ЛЕВИЦА РАДА И ДЕСНИЦА ВРЕДНОСТИ. Ерићева будност потиче од чињенице да је он ученик Христа, Бога пробуђених, Који нас је саветовао да читамо знаке времена и да се не плашимо, јер је Он победио свет.
Слободан Ерић, истински Србин и хришћанин, нас је будио и буди.
Зато морамо тражити, овде и сада, да његов живот буде заштићен. То је најмање од онога што је заслужио!
др Владимир Димитријевић
председник Политичког савета Двери
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°675
Sta se zbiva s Ericem? Ko ga diro?
_____