Patriote srpske
- Guest
- Post n°352
Re: Patriote srpske
sećam se kad sam završavao osnovnu školu žarko zrenjanin, biljana, bokan i ekipa su u pogledima pisali kako je žarko zrenjanin ustvari silovao po selu, pa je domaćinu kuće u kojoj se skrivao dojadilo da mu siluje sve žensko po kući i prijavio ga patroli nacista. to je bila 90ta godina.
prvo je na delu bila diskreditacija i pljuvanje njihovih, pa 2000te prelomna tačka potpunog oslobađanja i prelaska sve te politike na državni nivo, sada je već uveliko deceniju i više unazad na snazi veličanje najbitnijih na toj naci strani. za cca 10 godina će među srbljem ljotić i draža biti važniji i popularniji nego što je ikad bio tito i bilo koji narodni heroj nob. bojim se da tu kulture sećanja kojekakvih ngo projektnih org i karikaturice internet partizanki i partizana neće pomoći.
prvo je na delu bila diskreditacija i pljuvanje njihovih, pa 2000te prelomna tačka potpunog oslobađanja i prelaska sve te politike na državni nivo, sada je već uveliko deceniju i više unazad na snazi veličanje najbitnijih na toj naci strani. za cca 10 godina će među srbljem ljotić i draža biti važniji i popularniji nego što je ikad bio tito i bilo koji narodni heroj nob. bojim se da tu kulture sećanja kojekakvih ngo projektnih org i karikaturice internet partizanki i partizana neće pomoći.
- Post n°353
Bas dvehiljadita? Pre toga nisu menjani nazivi ulica partizana? Nisu sklanjani Titovi spomenici? Nisu po Milosevicevim televizijama isli ludaci i pricali o teorije o Titovom poreklu, itd? Milosevicevi koalicioni partneri nisu imali himnu Spremte se spremte?
Djindjic je samo nastavaio ono sto su poceli oni pre njega
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°354
Erős Pista wrote:Ovo je verovatno fiks ideja jednog ili nekolicine kulturnih radenika ljotićevskog usmerenja (ako ne diverzija), ali fiks ideja po fiks ideja - hegemonija.
Precesto se desavaju ovakve stvari da bi bio kriv samo neki Bokanov djak. Ni dosadasnji slicni dogadjaji nisu bili mnogo bolji. Da ne pominjemo spomenike Svabama, ulicu po ustasi umesto Stjepana Filipovica, itd.
Meni ovo lici na Selakovica i tako tu ekipu
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°355
ficfiric wrote:Bas dvehiljadita? Pre toga nisu menjani nazivi ulica partizana? Nisu sklanjani Titovi spomenici? Nisu po Milosevicevim televizijama isli ludaci i pricali o teorije o Titovom poreklu, itd? Milosevicevi koalicioni partneri nisu imali himnu Spremte se spremte?
2000te u igru ozbiljno ulazi glavni igrač spc, ali ti si ostrašćeni nedavimobeogradista sa pištaljkom oko vrata koja još radi od 96te, idi dizajniraj neki bedž ili šareni šaljivi baner
- Post n°356
Eo me kenjam
Osetio sam potrebu da se javim
Osetio sam potrebu da se javim
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°357
Garisa vodi uredno dnevnik, ja sam jbt zaboravio da su ukinuli 7. jul
Zrno po zrno pogaca
Zrno po zrno pogaca
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°358
\https://www90.zippyshare.com/v/v1dSML8t/file.html
Tekst nije korigovan ni formatiran ali može da se pretražuje.
Tekst nije korigovan ni formatiran ali može da se pretražuje.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°359
I naravno nema nijedne od pet pesama.
- Post n°361
Nejasan i nemust odgovor na ovu stvar jeste deo jednog sireg trenda i jeste DS kriv koliko svi drugi, ali sama stvar. Jebiga konkretan covek pisao konkretan teskt, stavio citat, neko to pregledao, bila sigurno neka komisija -to je stvar ove administracije koja je organizovala.
_____
????
- Post n°362
ficfiric wrote:Inace, na nizim spratovima sam nedavno otvorio temu Svi su isti, pa koga ne mrzi, moze nastavak te price bacati tamo
daj link.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°364
što je to toliko bitno?
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°365
Članica Predsedništva Partije radikalne levice (PRL), istoričarka Milena Repajić navela je da je "netačna i smešna zamena teza da su ljotićevske pesme na svečanoj akademiji povodom Dana pobede nad fašizmom 'zapravo pesme Momčila Nastasijevića'".
„Argument ‘te pesme su starije od Ljotića’ neodoljivo podseća na ‘svastika je stari indijski simbol’, ili ‘za dom spremni je stari hrvatski pozdrav’, tanke i providne pokušaje rehabilitacije fašizma u procesu kontrarevolucije posle 1990″, navela je Rapajić u pisanoj izjavi.
Ona je navela da u Sabranim delima Momčila Nastasijevića nije uspela da nađe nijednu od pesama recitovanih na akademiji, ali da ih je našla, kako se izrazila na „modernim neonacističkim kompilacijama ‘pobedničkih pesama srpskih dobrovoljaca'“, i u časopisu „Srpski dobrovoljac“ iz 1943. i 1944. godine.
„Tu se kao autor pesme ‘Mrtvi niste’ pominje izvesni Dimitrije Dika Narandžić, kaplar-dobrovoljac Trećeg dobrovoljačkog odreda ljotićevskog Srpskog dobrovoljačkog korupsa“, istakla je Repajić.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°367
Članica Predsedništva Partije radikalne levice (PRL), istoričarka Milena Repajić
- Post n°368
wtf
https://rs-lat.sputniknews.com/kultura/202105101125281775-zlo-u-kulturi-da-smo-ucili-o-pogromima-srba-ne-bi-bilo-druge-srbije-video/
https://rs-lat.sputniknews.com/kultura/202105101125281775-zlo-u-kulturi-da-smo-ucili-o-pogromima-srba-ne-bi-bilo-druge-srbije-video/
- Post n°369
Da, samo se setite ovih tekstova (nike ovo jedini, ima jos linkova dole) kad krenete da branite Putinovu Rusiju od necega ili nekoga. Otrov.
- Post n°370
Zar to nije u skladu sa Duginovom (?) doktrinom o podržavanju svih strana?
tj.
You can't trust Melanie but you can trust Melanie to be Melanie.
tj.
You can't trust Melanie but you can trust Melanie to be Melanie.
_____
- Post n°371
To je doktrina trolovanja, totalno nasledjena iz sovjetskih vremena. "Biće skoro propast sveta" doktrina.
- Post n°372
Pa to. Ne računaj na Ruse, ali računaj da će Rusi uvek biti Rusi.
_____
- Post n°373
https://nomad.ba/markovic-kako-je-momcilo-nastasijevic-postao-ljoticev-dobrovoljac?fbclid=IwAR2fy7uPHvyTrt5rx4JoUDsjJV3tC92xEDdeUmsrHbFKqkotx6WQletYL6g
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°374
Ja sam mislio da nema nikakve sumnje da je u pitanju Dobrovoljacka lirika, samo da je pitanje da li su oni maznuli neke pesme od Nastasijevica. Ali da, on je zaista poznat po sasvim drugacijoj vrsti poezije.
Ukratko, Ristic lazovcina. Jbt, izadjes na tv i mrtav ladan slazes, umesto da kazes - ne znam, ispitacemo, blatruc. Kakav je to lik.
Ukratko, Ristic lazovcina. Jbt, izadjes na tv i mrtav ladan slazes, umesto da kazes - ne znam, ispitacemo, blatruc. Kakav je to lik.
Last edited by Erős Pista on Wed May 12, 2021 9:01 am; edited 1 time in total
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°375
Mozda je pital "Đorđa Pavlovića" i ovaj mu tako rekao...