Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

VAKCINA

Anonymous
    Guest

VAKCINA - Page 17 Empty Re: VAKCINA

Post by Guest Mon May 24, 2021 4:44 pm

ova odluka kasni jedno 6 meseci al dobro sad 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije donelo je odluku da se svi pripadnici Policije vakcinišu protiv virusa korona, saopšteno je iz ovog ministarstva.
    "Imajući u vidu specifičnosti policijskih poslova i stalnog kontakta policije sa građanima, potrebno je da se svi pripadnici Policije, osim onih kod kojih vakcinacija nije moguća iz zdravstvenih razloga, vakcinišu", stoji u saopštenju MUP-a.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon May 24, 2021 4:44 pm

očekujem talase otkaza raznih slavica i miroslava, jer ih u mup ima dosta
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Mon May 24, 2021 4:54 pm

mislim da prakticno nema tih koji dovoljno jako veruju u antivakserkse stvari da ostanu bez posla.

_____
    ????
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon May 24, 2021 5:01 pm

zajebavam se, ali znam da su mi u februaru dva pandura koji su bili nešto kod nas u zgradi ponosno rekli kako u njihovoj jedinici niko neće da se vakciniše
    disident

Post by disident Mon May 24, 2021 5:25 pm

Turul madár wrote:zajebavam se, ali znam da su mi u februaru dva pandura koji su bili nešto kod nas u zgradi ponosno rekli kako u njihovoj jedinici niko neće da se vakciniše
    I u vs, ali su do sada ostali u manjini, po principu vidi Kolegu Marka vakcinisao se a nije umro/izrasto mu kurac na celu.
    I ta sacica najludjih avaxa ce prvo da juri lekarska opravdanja i da se gica, sumnjam da ce broj otkaza da dostigne dvocifren broj.

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon May 24, 2021 5:26 pm

msm ok, ovo su oni likovi sa tetovažama samo bog može da mi sudi, prašinari obični, kontam da će ih jedna reč nekog komandira većinu postrojiti
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon May 24, 2021 5:27 pm

Očekujem bukvalno nula otkaza zbog ovoga. Vakcinisaće se kao bele lale, još će se i takmičiti u antitelima. To je pandur, to sluša.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon May 24, 2021 5:31 pm

jedino mi je nebulozno što su čekali maj. prošle godine su im cele smene ispadale zbog zaraženih i jebada sa izolacijama
    kondo

Post by kondo Mon May 24, 2021 5:34 pm

napisao sam pre 2 meseca da je u jednu državnu ustanovu stigao ferman o obaveznoj vakcinaciji inaće neće biti produženja ugovora. sad mogu i da otkrijem da je u pitanju komesarijat za izbeglice i migracije republike srbije. sa ovim sličnim ukazom u MUP, sasvim je izvesno da će komplet državna služba moći da bira između vakcine i otkaza.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon May 24, 2021 5:46 pm

sad ima i viška vakcina, ne razumem drugačije zašto ovo nisu zakuvali odmah za policiju i sl, a još mi je nejasnije zašto se ne uvodi obaveza za medicinske radnike u javnoj službi.
    kondo

Post by kondo Mon May 24, 2021 5:59 pm

biće, polako.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    ficfiric

Post by ficfiric Mon May 24, 2021 6:09 pm

San Saba Songbird wrote:Očekujem bukvalno nula otkaza zbog ovoga. Vakcinisaće se kao bele lale, još će se i takmičiti u antitelima. To je pandur, to sluša.

Pretnja praznom puskom, niti ce iko dobiti otkaz niti ce se svi vakcinisati

_____

Uprava napolje!

Janko Suvar

Post by Janko Suvar Wed May 26, 2021 1:38 am

_____
    ????
    plachkica

Post by plachkica Wed May 26, 2021 1:42 am

kaže mama da kravamuzara mnogo izmišlja, sve za fejv, sve za šer
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Wed May 26, 2021 1:43 am

nisam znao. nista izvinjavam se, imajte to u vidu.

_____
    ????

Post by MNE Wed May 26, 2021 9:03 am

a vi mislite da nema virusologa i imunologa koji su protiv ovih vakcina  VAKCINA - Page 17 3579118792
    rumbeando

Post by rumbeando Wed May 26, 2021 9:06 am

Studija koju sprovodi tim iz Instituta za medicinska istraživanja u Beogradu pokazuje da 20 odsto revakcinisanih "Sinofarm" vakcinom nemaju antitela. Na pitanje da li sa trenutnog broja vakcinisanih, za koje se računa da doprinose kolektivnom imunitetu, treba oduzeti ovih 20 odsto, pošto oni nemaju antitela, epidemilog je rekao:

"Ljudi koji su primili vakcinu su zaštićeni u određenom stepenu bez obzira na antitela. Studije efikasnosti i studije efektivnosti nisu iste. Kod studija efektivnosti se procenjuje koliko je sama vakcina uticala na pojavu zarazne bolesti u određenom periodu. Meri se broj onih koji su bez vakcine oboleli i oni koji su sa vakcinom oboleli", objašnjava i dodaje da je na taj način utvrđeno da ova vakcina ima veću efektivnost nego efikasnost.

Dodaje da je vakcina Sinofarm veoma dobra u kolektivnoj imunizaciji.

Na pitanje da li bi trebalo koristiti i treću dozu Sinofarm vakcine, kaže da ona trenutno ne može da se dobije u Srbiji jer nisu završena istraživanja.

"Mi znamo da će vrlo verovatno biti potrebna i treća doza vakcine i to za proizvođače, ali će biti vremenski razmaci različiti. Počela su istraživanja. Potrebno je utvrditi da li je to neophodno za sve ili samo za neke kategorije, vezano za hronične bolesti ili životne dobi. Poznato je da u starijoj dobi postoji slabija imuna reakcija pa se tu može očekivati", objašnjava Kon i dodaje:

"Građani vide da nemaju antitela i onda dolaze na punktove po treću dozu vakcine. Nemojte dolaziti po treću dozu, ne možete je primiti", ističe Kon.
    b92.net/zdravlje/vesti.php?yyyy=2021&mm=05&dd=25&nav_id=1863633
    rumbeando

Post by rumbeando Wed May 26, 2021 9:26 am

Apropo nedostatka antitela tj. priče da ona nisu toliko bitna zato što postoji i ćelijski imunitet: u ovoj brošuri koju su napisali ljudi s Farmaceutskog fakulteta ćelijski imunitet se spominje kod 4 od 5 vakcina (pored uobičajenih tu je i Modernina), jedino ne kod Sinofarma.

https://www.kg.ac.rs/doc/Brosura%20vakcina_final.pdf

A i američki CDC u svom dokumentu o vakcinama iz 2015. kaže da ne dolazi ili dolazi do vrlo malog ćelijskog imuniteta nakon inokulacije vakcinama koje sadrže deaktivirani virus, kakva je Sinofarmova.

Inactivated Vaccines
    ...the immune response to an inactivated vaccine is mostly humoral. Little or no cellular immunity results.
    https://www.cdc.gov/vaccines/pubs/pinkbook/downloads/prinvac.pdf

Post by MNE Wed May 26, 2021 9:55 am

dakle, dobra je za putovanja i to je to
    kondo

Post by kondo Wed May 26, 2021 10:15 am

dobra je i protiv ove nove moderne bolesti, ne znam da li si čuo - zovu je korona. oko 80% si zaštićen.

_____
    #FreeFacu

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed May 26, 2021 10:38 am

MNE wrote:dakle, dobra je za putovanja i to je to

Dobra je ako imas 30-40 godina i nemas komorbidibidibiditete

Mislim, zastiti on i vrv 40-50% onih preko 60, ali kriminal je na tome zasnivati "kolektivni imunitet". Njima je trebalo svima da daju fajzer, a deci sinofarm. Sve naopacke.

Post by MNE Wed May 26, 2021 10:38 am

za nas koji smo maleri nije dovoljno ni fajzerovih 95% a kamoli 80
    kondo

Post by kondo Wed May 26, 2021 10:40 am

Mór Thököly wrote:
    MNE wrote:dakle, dobra je za putovanja i to je to

Mislim, zastiti on i vrv 40-50% onih preko 60, ali kriminal je na tome zasnivati "kolektivni imunitet". Njima je trebalo svima da daju fajzer, a deci sinofarm. Sve naopacke.

brojevi pokazuju da i nije neki kriminal...

_____
    #FreeFacu

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed May 26, 2021 10:40 am

Ali ja Kona odavno ne uzimam za ozbiljno, samo ce jednig dana reci - ok, moze sad ko hoce i ajd zdravo. Tako funkcionise Srbija. Sacekace da pocnu masovno da se razboljevaju oni kojima je proslo tipa 6 meseci od revakcine i koji nemaju uopste vise  nikakav imunitet i samo treba gledati ne biti medju njima
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed May 26, 2021 10:43 am

Marius Lăcătuș wrote:
    Mór Thököly wrote:

brojevi pokazuju da i nije neki kriminal...

Brojevi su pali i u CG koja je daleko iza po vakcinaciji. Talas ima i neki prirodan kraj, plus mnogo bolje vreme. Nema greske da ce krenuti novi talas na jesen ako ne budu dali ljudima nove vakcine. I jos kad dodje indijac, iha. A doci ce sigurno posle masivnih letovanja.

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Sat Nov 16, 2024 8:50 pm