Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

VAKCINA

VAKCINA - Page 18 Empty Re: VAKCINA

Post by MNE Wed 26 May 2021, 10:55

tačno, vakcinacija kod nas nije imala (gotovo) nikakav uticaj na pad zaraženih, aj da kažem možda je za par posto ubrzala taj pad
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed 26 May 2021, 11:05

možda se virus prenosi morskim putem
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed 26 May 2021, 11:23

MNE wrote:tačno, vakcinacija kod nas nije imala (gotovo) nikakav uticaj na pad zaraženih, aj da kažem možda je za par posto ubrzala taj pad

Kod nas je ubrzala vise od par posto. Prvo, i kinez radi kod vecine koji su primili, drugo fajzer, sputnik i az rade defo kod skoro svih. Ali proci ce 6-8 meseci pa ce.i oni kon i ostali promeniti plocu, ali ne pre nego izvestan broj ljudi to platiglavom
    Korisnik
    Korisnik

Post by ontheotherhand Wed 26 May 2021, 13:01

Ja prognoziram značajno uvećanje obolelih za sredinu-kraj avgusta, 6+ meseci nakon prvih revakcina sinofarmom i nakon što se svi opuste uz režimsku proslavu pobede nad koronom u junu.

bmark this post
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed 26 May 2021, 13:09

Ja to isto mislim.
    lalinea

Post by lalinea Wed 26 May 2021, 13:40

A jel ima negde nekih podataka da oni koji jesu stekli imunitet od sinofarma gube isti nakon 6 meseci?

_____
    you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed 26 May 2021, 14:13

Samo kod ovih prognozera.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed 26 May 2021, 14:19

Pre neki dan sam se bo zbog tetanusa, tu je zaštita oko 10 godina. Međutim, čak i posle tih 10 godina, teško će doći do sistemskog zlog grča. To je znanje koje imamo o vakcini koja postoji stotinjak godina.
    Sa druge strane, imamo majstore koji prognoziraju i misle, na osnovu neznanja koje smo stekli u prethodnih par meseci.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed 26 May 2021, 14:21

Pa ne, imas kod vlade Srbije "celijski imunitet" koji traje beskonacno
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed 26 May 2021, 14:22

ima i kod spca kelijski imunitet
    Sotir

Post by Sotir Wed 26 May 2021, 14:43

Кад смо код прогноза, да дамо једну:
    Наставиће се пад броја оболелих док не упекне, па се више времена проводи у затвореном климатизованом простору.
    Тад може да дође до раста, међутим пошто већ имамо доста имуних, на недељном нивоу неће бити раст већи од 20-30%.
    После топлог таласа следи још јачи пад броја оболелих него што је сад (биће још више вакцинисаних).

Ако успемо да спустимо број оболелих на испод 100, биће тешко да се тај број врати на преко хиљаду. Са доста имуних вирус је знатно тромији, не може више да скочи дупло у три дана.
    Sotir

Post by Sotir Wed 26 May 2021, 14:46

Иначе још битније, Емирати су досад дали 12 милиона доза, на 7,5м пунолетних. Не зна се колико је од тога примило обе дозе. Можда 85-90% једну а 70-75% обе. Исте вакцине као и ми.
    Претходне две недеље је био благи пад, сад се опет нећка.
    Тако да ни 70-75% вакцинисаних са обе дозе није довољно да Р падне дефинитивно испод 1.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed 26 May 2021, 14:53

Koliko traje zaštita koju nudi vakcina?

Trenutne procene vlade UAE sugerišu da dve doze vakcine mogu pružiti imunitet tokom četiri do šest meseci. Vakcina uglavnom indukuje antitela protiv jednog proteina virusa: šiljastog. Oni su poznati kao antitela protiv S-a ili protiv šiljaka.

Dr Sali Mahmud, direktor laboratorije u Abu Dabiju, rekla je da neki ljudi koje nadgleda još uvek imaju antitela nakon skoro osam meseci. Ali kod drugih dolazi do pada antitela nakon nekoliko meseci.

https://www.google.com/amp/s/www.nedeljnik.rs/sinofarm-vakcina-dve-doze-pruzaju-imunitet-od-cetiri-do-sest-meseci-kod-nekih-ljudi-i-do-osam/amp/
    kondo

Post by kondo Wed 26 May 2021, 15:28

vlada uae kao kredibilan izvor

biće da je do punog meseca šta se sve piše ovde

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed 26 May 2021, 15:45

Ne razumem zasto bi oni lagali na svoju sopstvenu stetu.
    lalinea

Post by lalinea Wed 26 May 2021, 15:46

Mór Thököly wrote:Koliko traje zaštita koju nudi vakcina?

Trenutne procene vlade UAE sugerišu da dve doze vakcine mogu pružiti imunitet tokom četiri do šest meseci. Vakcina uglavnom indukuje antitela protiv jednog proteina virusa: šiljastog. Oni su poznati kao antitela protiv S-a ili protiv šiljaka.

Dr Sali Mahmud, direktor laboratorije u Abu Dabiju, rekla je da neki ljudi koje nadgleda još uvek imaju antitela nakon skoro osam meseci. Ali kod drugih dolazi do pada antitela nakon nekoliko meseci.

https://www.google.com/amp/s/www.nedeljnik.rs/sinofarm-vakcina-dve-doze-pruzaju-imunitet-od-cetiri-do-sest-meseci-kod-nekih-ljudi-i-do-osam/amp/
    ako su poceli da vakcinisu u decembru znaci da su prve revakcine/sticanje imuniteta bile u januaru, znaci pre ~4 meseca. ne vidim odakle onda ovakav zakljucak.

mislim, ovo je sad opet gadjanje brojevima izvucenim iz dup thin air.

_____
    you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed 26 May 2021, 15:46

Dobro, videcemo, pudding, proof, etc
    kondo

Post by kondo Wed 26 May 2021, 15:47

jbga, da je mor bio u pravu za stvari koje je pisao ovde verovatno bi svi pomrli do sada a neki i po više puta

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed 26 May 2021, 15:50

Ne bismo, niko odavde nije umro ni kad nije uopste bilo vakcina. 

Sve sto ja kazem je da je lose bazirati kolektivni imunitet na Sinofarmu. Ito je jasnoi iz ovoga sto Kon sam prica - 20% ne razvija imunitet, nikad necemo vakcinisati 90% - go figure. Kao individualni izbor...to je sve - individualno.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed 26 May 2021, 15:55

rumbeando wrote:Apropo nedostatka antitela tj. priče da ona nisu toliko bitna zato što postoji i ćelijski imunitet: u ovoj brošuri koju su napisali ljudi s Farmaceutskog fakulteta ćelijski imunitet se spominje kod 4 od 5 vakcina (pored uobičajenih tu je i Modernina), jedino ne kod Sinofarma.

https://www.kg.ac.rs/doc/Brosura%20vakcina_final.pdf

A i američki CDC u svom dokumentu o vakcinama iz 2015. kaže da ne dolazi ili dolazi do vrlo malog ćelijskog imuniteta nakon inokulacije vakcinama koje sadrže deaktivirani virus, kakva je Sinofarmova.

Inactivated Vaccines
    ...the immune response to an inactivated vaccine is mostly humoral. Little or no cellular immunity results.
    https://www.cdc.gov/vaccines/pubs/pinkbook/downloads/prinvac.pdf

Sto se tice zvake za budale zvane "celijski imunitet" videti ovaj rumbijev post gore. Itoeto. 20% ljudi koji su se vakcinisali sinofarmom nisu uopste zasticeni, a lazu ih da jesu i pritom im ne daju da se ponovo vakcinisu dok poklanjaju 100k vakcina zemlji EU
    rumbeando

Post by rumbeando Wed 26 May 2021, 15:57

The Gulf Arab state in July started Phase 3 clinical trials of the vaccine, developed by Beijing Institute of Biological Product, a unit of Sinopharm’s China National Biotec Group (CNBG).

https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/uae-says-sinopharm-vaccine-has-86-efficacy-against-covid-19-2020-12-11/

Last edited by rumbeando on Wed 26 May 2021, 16:00; edited 2 times in total
    disident

Post by disident Wed 26 May 2021, 15:59

Mór Thököly wrote:Ne bismo, niko odavde nije umro ni kad nije uopste bilo vakcina. 

Sve sto ja kazem je da je lose bazirati kolektivni imunitet na Sinofarmu. Ito je jasnoi iz ovoga sto Kon sam prica - 20% ne razvija imunitet, nikad necemo vakcinisati 90% - go figure. Kao individualni izbor...to je sve - individualno.
    Slazem se sa tobom u smislu da Sinofarm ima manju efikasnost od ostalih proizvodjaca ali mislim da je opet bolji nego nikakva vakcina, imajuci u vidu kako, kada i koliko je drugih vakcina stiglo do Srbije u pocetku. Takodje mislim da je raznovrsnost izbora dobra stvar, bolje i da se izaberu braca rusi/kinezi nego da se vrti glavom na fajzer/modernu.

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed 26 May 2021, 16:08

disident wrote:
    Mór Thököly wrote:Ne bismo, niko odavde nije umro ni kad nije uopste bilo vakcina. 

Slazem se sa tobom u smislu da Sinofarm ima manju efikasnost od ostalih proizvodjaca ali mislim da je opet bolji nego nikakva vakcina, imajuci u vidu kako, kada i koliko je drugih vakcina stiglo do Srbije u pocetku. Takodje mislim da je raznovrsnost izbora dobra stvar, bolje i da se izaberu braca rusi/kinezi nego da se vrti glavom na fajzer/modernu.

Apsolutno je u pocetku bilo odlicno sto su dovukli sinofarm. Medjutim sad, kako vakcina bude vise u izobilju, treba se sve vise naslanjati na drugo. Sto se "geopolitike" tice - nisam video da je poverenje pre kinezu povecano time. Prema Sputnjiku da, ali ovo mislim ne. A sad kad to rece, kapiram da ima u njihovoj strategiji jos necega: kad bi sve spalo na fajzer, modernu, AZ i Sputnik - videlo bi se koliko malo ima Sputnika (mada je skroz ok vakcina)
    Erős Pista

Post by Erős Pista Wed 26 May 2021, 16:10

Mislim da ce krenuti sa trecom kad krene masovnije proizvodnja Sputnjika.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    disident

Post by disident Wed 26 May 2021, 16:14

Mór Thököly wrote:
    disident wrote:

Apsolutno je u pocetku bilo odlicno sto su dovukli sinofarm. Medjutim sad, kako vakcina bude vise u izobilju, treba se sve vise naslanjati na drugo. Sto se "geopolitike" tice - nisam video da je poverenje pre kinezu povecano time. Prema Sputnjiku da, ali ovo mislim ne. A sad kad to rece, kapiram da ima u njihovoj strategiji jos necega: kad bi sve spalo na fajzer, modernu, AZ i Sputnik - videlo bi se koliko malo ima Sputnika (mada je skroz ok vakcina)
    Pa i mislim na te situacije, nema sputnjika, hmmm aj daj kinesku onda, i to je neki uticaj. Sto se tice buducnosti, ne znam kako ce se situacija razvijati, tj da li ce ici u pravcu unifikacije ili ce se nastaviti po principu biraj sta ti srcu drago

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Sat 16 Nov 2024, 17:55