[size=32]“When people feel that they are empowered… then they can do whatever they want to do. It’s their country to change.”[/size]
Vučićeva Srbija
- Post n°601
Re: Vučićeva Srbija
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°602
Ukinućemo obavezu plaćanja godišnjeg poreza na dohodak građana za ljude mlađe od 40 godina, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Drugo, trogodišnje oslobađanje 70 odsto od poreza i doprinosa na plate za one koji prvi put ulaze na tržište rada, a imaju zaradu najmanje u visini prosečne plate, i to kod poslodavca koji tokom te tri godine nije smanjio broj zaposlenih“, kazao je.
"Treće, oslobođenje 70 odsto od poreza i doprinosa na zarade zaposlenih koji rade na projektima istraživanja i razvoja. Želimo da privučemo R&D centre i još mnogo kompanija za te centre“, istakao je.
Drugo, trogodišnje oslobađanje 70 odsto od poreza i doprinosa na plate za one koji prvi put ulaze na tržište rada, a imaju zaradu najmanje u visini prosečne plate, i to kod poslodavca koji tokom te tri godine nije smanjio broj zaposlenih“, kazao je.
"Treće, oslobođenje 70 odsto od poreza i doprinosa na zarade zaposlenih koji rade na projektima istraživanja i razvoja. Želimo da privučemo R&D centre i još mnogo kompanija za te centre“, istakao je.
_____
????
- Guest
- Post n°603
Janko Suvar wrote:Ukinućemo obavezu plaćanja godišnjeg poreza na dohodak građana za ljude mlađe od 40 godina, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
je l može ovo da se podvede pod starosnu diskriminaciju ili nešto slično, pa da tužim briselu
- Post n°604
opa, imas dve iljade evara platu?
_____
????
- Post n°607
2128, na prvi dinar preko toga. *
mislim da nije diskriminacija, ali dobro treba pomoci mladjima od 40 koji imaju dve iljade evra platu.
* na 12 takvih plata.
mislim da nije diskriminacija, ali dobro treba pomoci mladjima od 40 koji imaju dve iljade evra platu.
* na 12 takvih plata.
_____
????
- Post n°608
Нашао сам кад ћу да одем у пензију... Сад бих се намлатио пара. Ал' јебига, увек сам био међугенерација. Штогод да је ваљало претходнима, док ми доспемо, укину. Шта је било срања па укинуто, укину тек кад пређе преко нас.
Чак ни шуварице нисам избегао. Јесте да их нисам похађао, него још горе, предавао у њима. Пу!
Чак ни шуварице нисам избегао. Јесте да их нисам похађао, него још горе, предавао у њима. Пу!
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°609
Navijači #crvenazvezdafk koji su se našli pred sudom nakon nereda u Beton hali su davali različita objašnjenja kako su se tu zatekli.
— CINS (@CINSerbia) June 17, 2021
Ovo su neka od njih.
Ako ste propustili, pročitajte našu novu priču ovde https://t.co/JscDEsFZt0 pic.twitter.com/82BuYcQBZX
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°610
Кад помену Сакуру сваки пут се сетим кад смо сарађивали са њима пре неколико година, да су нам послали лого и ворд документ, Манифест урбаног самураја, у ком су на пар страна објашњавали филозофију не знам чега, ваљда својих вонаби гостију.
Одлично штиво, препоручујем за читање.
Одлично штиво, препоручујем за читање.
- Post n°611
Obraćanje Sime Spasića na sednici skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju pred poslanicima,ambasadorima,svim bezbedonosnim telima,medjunarodnim organizacijama… pic.twitter.com/sEaspC4LQq
— Igor Jurić (@lojzija) June 18, 2021
- Post n°612
Ali tu nije kraj, jer su i te autokratije propadale, a sve su bile različite. Postavlja se pitanje šta raditi sa Vučićevom kriminalnom i koruptivnom autokratijom koja je preuzela društvo i sve ključne institucije, kao što su bezbednosne službe, policija, tužilaštvo i sudovi. S obzirom da Vučićeva vlast kontroliše sve izbore, pa čak i one u mesnim zajednicama koje pripadaju građanima a ne političkim partijama, mora da se krene odatle i već se krenulo, ali nedovoljno. Zašto je napravljen taj propust nije jasno; verovatno je u pitanju pogrešno uverenje da će se ova autokratija već nekako stropoštati sama od sebe. Kriminalne afere koje je opozicija raskrinkala nisu dospele u tužilaštvo (Savamala i Krušik su najozbiljnije od njih). Jedini izlaz je da na predstojećim izborima Vučić nešto izgubi i da se pokaže da je ranjiv. Opozicija mora napraviti strategiju uznemirenja (umesto što se neprekidno proziva da piše programe) koja treba da vodi tome da Vučić zadobije neki udarac. Mora se pokazati da on nije nepobediv, a to se pokazuje tako što mu se negde mora naneti poraz. Najbolje bi bilo da se to dogodi u Beogradu. Nanošenje gubitka autokrati je osnovno strateško opredeljenje, jer čim zadobije udarac on postaje uzdrman, a narod počinje da sumnja u njegovu apsolutnu moć.
Pff, kad sam ja ovo pisao...
- Guest
- Post n°613
Godinama pričam da je potrebno da se osvoji i manijački drži vlast u jednoj tački u Srbiji, da to bude nekakva slobodna teritorija. Sad lako je reći ali zaista mislim da je to moralo da bude fokus. Ne nužno Beograd, to je mogao biti i Šabac. Možda to i ne bi bila najbolja ideja, ne znam, ali druge ideje su donele rezultate koje sada gledamo, tako da se opredeljujem da verujem da bi ovaj princip delovanja bar imao šansu.
- Post n°614
Ne vredi to drzanje slobodne tacke. SNS je banda koja se okupila oko plena i ta slobodna tacka im samo daje nadu da onaj ko se jos nije okoristio moze da zakaci nesto od novog plena. Njima treba otimati ono sto vec imaju, da pocnu da se tuku kad neke od slavina pocnu da presusuju.
Lokalni izbori su bila dobra prilika za to, kad se vec odustalo od ulice koju su obecavali kad je pocinjala prica o bojkotu
Lokalni izbori su bila dobra prilika za to, kad se vec odustalo od ulice koju su obecavali kad je pocinjala prica o bojkotu
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°615
Btw, kad vec pominjem ulicu, evo opet ista prica kao pred prosle izbore. Borko kaze "ako se uslovi ne poprave, izbora nece biti" 30:56. Tu istu recenicu su izgovarali i krajem 2019. i kad je objavljen bojkot, pretvorilo se u OdUzIManJe lEgitImitEta VucICu
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°616
Ниш треба узети. Тамо једна екипа пали аутомобиле другој, ако им се наруши баланс поклаће се између себе, Вучић ће морати да долази да гаси ватру, ту се игра већ отвара.
А са друге стране, лако је узети неку богату и прогресивну варош у равници, попут Панчева или Новог Сада или Шапца.
Узмите Југ и узели сте Србију.
Не чак ни Чачак или тамо одакле је Стаматовић, то је већ нека "опозиција" али то су непокајани конзервативци.
Кад будем видео опозициони Ниш, Лесковац, Врање, то је Знак са Неба.
А са друге стране, лако је узети неку богату и прогресивну варош у равници, попут Панчева или Новог Сада или Шапца.
Не чак ни Чачак или тамо одакле је Стаматовић, то је већ нека "опозиција" али то су непокајани конзервативци.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°617
Prosao voz, bili su lokalni prosle godine i bojkot je doneo rezultat. Sada su sns-ovci u panici u svim gradovima posto im je oduzet legitimitet
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°618
Јанош Винету wrote:
Pa ono, aj da uzmu to lako, za početak, pa onda da razmišljaju o vekovnim SRN ognjištima na Jugu.
- Post n°619
Aj da uzmu bilo šta.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Guest
- Post n°620
Јанош Винету wrote:Ниш треба узети. Тамо једна екипа пали аутомобиле другој, ако им се наруши баланс поклаће се између себе, Вучић ће морати да долази да гаси ватру, ту се игра већ отвара.
kakvu progresivnu, da li si ti normalan, srpski radikali najduže u istoriji vladali u novom smradu nema debilnije naseobine
- Post n°621
Имали су Шабац али није успела да се створи критична идеологија која би се даље проширила.Летећи Полип wrote:Aj da uzmu bilo šta.
Није питање само узети град, него шта радити после са њим кад га опколе СНСовци - како се бранити и борити.
СНСовци су успели да угуше Шабац, а та слободна територија је довела Марију Ратковић па смо имали на форуму овде крештање извесног Јанка да СНС што пре ликвидира тог издајника који је довео дотичну, као и целу његову жуту идеологију која "продаје Косово" са места градоначелника малог мачванског града.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°622
Braniti? Boriti? Pola tvitera je prosle godine bilo u fazonu "zinulo vam dupe za JP-ove" a by PUB-ovi su dokazivali kako su svi isti
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°623
Не знам шта бих рекао на то. Не слушати шта будале са Твитера лупетају? Држати власт максимално, радити на оснаживању свог бирачког тела, бити амбициозан и не схватати политику као аматерско позориште.
_____
- Post n°624
Jedino Beograd ima smisla. A ima i sanse. Ali je potrebno krvavo zasuci rukave.
- Post n°625
et Janos
1) Imali smo zapravo vristanje izvesne Mejdej da ne mozes u ovom trenutku da razaznas gde pocinje javna administracija, a gde zavrsava NALED u Sapcu.
Takodje oko Marije Ratkovic, je vristao izvesni caca, jer je nalazio da izraz "sapcanka veka" ima izvesni parohijalni i kako da kazem komplet retardiran prizvuk.
I ne nudi se nikakav odgovor na te kritike, nego se samo ponavlja jel bi vise hteo Vucica (da, ja bih).
2. Ako je toliko lako da se uzme Novi Sad, zasto je Maja Gojkovic gradonacelnica bila 4 godine pre nego sto su naprednjaci pobedili u republici :tm: ?
Posebno sto te stvari progresivci i konzervativci ne igraju nikakvu ulogu u nasoj politici i sto ces bas u Novom Sadu i Beogradu naci te izrazito konzervativne "nekad se znao red, dosli divlji oterali pitome" sentimente.
3. Demokrate su imale vlast u strongholdima Nisu i Leskovcu, jedino sto su gradonacelnici Simonovic i Kocic krali sve sto nije zavareno za zemlju, tokom svojih mandata, pa su zato izgubili vlast.
Ne slazem se ni oko uzmi jug uzeo si Srbiju strategije, zivi okvirno isto ljudi u juznoj srbiji, bg i severnoj srbiji.
Et Ficfiric
a) true story time
Imas u NS 32ogodisnju zenu koja se zova Sanja, koja radi kao socijalni radnik. Ona ustane ujutru ode na posao, gleda osam sati kako pijani retardi tuku decu, kako romska porodica sa 13 dece ne zna da popuni prijavu za deciji dodak i nasumicno bira koje ce da salju da prosi i kako zena odlucuje da li ce sledeceg meseca da ne jede ili da zivi s muzem sto je tuce.
Zavrsi taj posao, odradi svoja dva sata sa nekom NGO koja se vrti oko tih institucija, ode kuci place, i svakih tries dana podigne svojih 58.000.
Kad je ja pitam zasto cini to, umesto da uci menadzere kako da rade bez da vidjaju decu, kaze da to zeli da radi, nalazi da je od znacaja to.
Sanja je clan Srpske napredne stranke. Postala je clan 2014te, bila je deo internet tima,i sad moze da radi svoj posao u drzavnoj administraciji. Ona ne podrzava srpsku naprednu stranku, ali glasa za nju, jer je primorana.
Njen glas je ukraden.
Kako se ti, Zelenovic i Ratkovic odnosite prema cinjenici da je njen glas ukraden? Vas stav je bio da tvoj glas koji si dao svojom voljom treba da vazi, isto kao i nen koji je ukraden.
Bole vas kurac e tako se odnosite.
b) Obecao je covek, rekao je, potpisali smo ja i on da nece izlaziti na izbore i onda me je slagao.
Vlast nije legitimna. Ona nije legitimna kad usvoji zakon o rodnoj rapravnosti isto kao sto nije legitimna kad usvoji leks specijalis o Beogradu na vodi, nije legitimna kad pregovara sa Kurtijem, nije legitimna kad ukljucuje Zelenovica u te pregovore kao sto on trazi.
Jedino sto necete da zauzmete taj nedvosmislen stav, nego ocete da birate kad je Vucic najgore sto se desilo Srbiji od Kucuk Alije, a kad je prosto korumpiran politicar ko svaki drugi.
et Polip i Vesna Pesic
Ja zaista ne znam odakle potice ova deluzija da opozicija moze da pobedi u Beogradu, posto nema nikakih indicija da je to tacno.
Takodje je netacno da opozicija ne treba da pise nikakve policy programe. Generalno sve sto je tu rekla Vesna Pesic je netacno, nece se vlast srusiti sa lokala i nece se srusiti antivucicizmom.
Verovatno ce mi neko odgovoriti na svo ovo da sam zli Srbin genocidan, pa ako ne odgovorim danas na to, nije zato sto bacam Albance u bunare, nego imam sutra dedlajn.
1) Imali smo zapravo vristanje izvesne Mejdej da ne mozes u ovom trenutku da razaznas gde pocinje javna administracija, a gde zavrsava NALED u Sapcu.
Takodje oko Marije Ratkovic, je vristao izvesni caca, jer je nalazio da izraz "sapcanka veka" ima izvesni parohijalni i kako da kazem komplet retardiran prizvuk.
I ne nudi se nikakav odgovor na te kritike, nego se samo ponavlja jel bi vise hteo Vucica (da, ja bih).
2. Ako je toliko lako da se uzme Novi Sad, zasto je Maja Gojkovic gradonacelnica bila 4 godine pre nego sto su naprednjaci pobedili u republici :tm: ?
Posebno sto te stvari progresivci i konzervativci ne igraju nikakvu ulogu u nasoj politici i sto ces bas u Novom Sadu i Beogradu naci te izrazito konzervativne "nekad se znao red, dosli divlji oterali pitome" sentimente.
3. Demokrate su imale vlast u strongholdima Nisu i Leskovcu, jedino sto su gradonacelnici Simonovic i Kocic krali sve sto nije zavareno za zemlju, tokom svojih mandata, pa su zato izgubili vlast.
Ne slazem se ni oko uzmi jug uzeo si Srbiju strategije, zivi okvirno isto ljudi u juznoj srbiji, bg i severnoj srbiji.
Et Ficfiric
a) true story time
Imas u NS 32ogodisnju zenu koja se zova Sanja, koja radi kao socijalni radnik. Ona ustane ujutru ode na posao, gleda osam sati kako pijani retardi tuku decu, kako romska porodica sa 13 dece ne zna da popuni prijavu za deciji dodak i nasumicno bira koje ce da salju da prosi i kako zena odlucuje da li ce sledeceg meseca da ne jede ili da zivi s muzem sto je tuce.
Zavrsi taj posao, odradi svoja dva sata sa nekom NGO koja se vrti oko tih institucija, ode kuci place, i svakih tries dana podigne svojih 58.000.
Kad je ja pitam zasto cini to, umesto da uci menadzere kako da rade bez da vidjaju decu, kaze da to zeli da radi, nalazi da je od znacaja to.
Sanja je clan Srpske napredne stranke. Postala je clan 2014te, bila je deo internet tima,i sad moze da radi svoj posao u drzavnoj administraciji. Ona ne podrzava srpsku naprednu stranku, ali glasa za nju, jer je primorana.
Njen glas je ukraden.
Kako se ti, Zelenovic i Ratkovic odnosite prema cinjenici da je njen glas ukraden? Vas stav je bio da tvoj glas koji si dao svojom voljom treba da vazi, isto kao i nen koji je ukraden.
Bole vas kurac e tako se odnosite.
b) Obecao je covek, rekao je, potpisali smo ja i on da nece izlaziti na izbore i onda me je slagao.
Vlast nije legitimna. Ona nije legitimna kad usvoji zakon o rodnoj rapravnosti isto kao sto nije legitimna kad usvoji leks specijalis o Beogradu na vodi, nije legitimna kad pregovara sa Kurtijem, nije legitimna kad ukljucuje Zelenovica u te pregovore kao sto on trazi.
Jedino sto necete da zauzmete taj nedvosmislen stav, nego ocete da birate kad je Vucic najgore sto se desilo Srbiji od Kucuk Alije, a kad je prosto korumpiran politicar ko svaki drugi.
et Polip i Vesna Pesic
Ja zaista ne znam odakle potice ova deluzija da opozicija moze da pobedi u Beogradu, posto nema nikakih indicija da je to tacno.
Takodje je netacno da opozicija ne treba da pise nikakve policy programe. Generalno sve sto je tu rekla Vesna Pesic je netacno, nece se vlast srusiti sa lokala i nece se srusiti antivucicizmom.
Verovatno ce mi neko odgovoriti na svo ovo da sam zli Srbin genocidan, pa ako ne odgovorim danas na to, nije zato sto bacam Albance u bunare, nego imam sutra dedlajn.
_____
????