No, dobro. Ko je Biljana?
Vučićeva Srbija
- Post n°151
Re: Vučićeva Srbija
"Pa pola sata pre nego što idem - ja reći ću vam gde idem! Jer ja ne znam dal' je danas Velja Nevolja ortak ili nije. Dal' je ministar ortak ili nije! Pa stvarno, pa stvarno! Kad možete da snimate svog predsednika..." - panično reče narandžasti čika.
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°153
Solus_Rex wrote:"Pa pola sata pre nego što idem - ja reći ću vam gde idem! Jer ja ne znam dal' je danas Velja Nevolja ortak ili nije. Dal' je ministar ortak ili nije! Pa stvarno, pa stvarno! Kad možete da snimate svog predsednika..." - panično reče...
... Ceda
Solus_Rex wrote:No, dobro. Ko je Biljana?
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°154
kako znaš? ozbiljno pitam.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°155
Sta kako znam?
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°156
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°157
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°158
Jao ova me likom, twiter imenom i ovim pink sakoom podseca na onog ženskog zmaja u Šreku, prvi deo.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°161
Ajfonka prala krvavi veš na ruke. Opasan naslov
- Post n°162
Jebo to, IDEMO U GRCKU!!!
_____
- Post n°165
Zvuci skroz realno.
_____
- Post n°166
Interesuje me kakqv bi mu bio ekspoze
- Post n°168
_____
- Post n°169
I lutak progovara
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°170
Informer wrote:ALBIJANIĆ TUŽI KAVČIĆA ZBOG KRAĐE UDŽBENIKA! Autori knjige "matematika" za sedmi razred pobunili se zbog kršenja autorskih prava!
Advokati su već započeli pravne radnje i pripremaju tužbu i u Americi zbog kršenja autorskih prava i krađe intelektualne svojine, kaže profesor matematike Miloljub Albijanić
Ugledni profesor matematike Miloljub Albijanić odlučio je da tuži biznismena Aleksandra Kavčića zbog krađe celokupnog sadržaja udžbenika "Matematika" za sedmi razred osnovne škole jer je bez njegovog odobrenja objavio knjigu na internetu čiji je on jedan od autora.
Autori prevareni
- Mi smo iz medija čuli da je PDF našeg udžbenika objavljen na sajtu Fondacije "Alek Kavčić". Prosto, bili smo šokirani i nismo mogli da verujemo da je tako nešto uopšte moguće. Dugo smo se premišljali šta da radimo i na kraju smo moje kolege koje su radile na udžbeniku Đorđe Dugošija i Marko Šegrt i ja dali ovlašćenje advokatima. Oni su već započeli pravne radnje i pripremaju tužbu i u našoj državi i u Americi zbog kršenja autorskih prava i krađe intelektualne svojine. Takođe, zatražili smo i privremenu meru zabrane objavljivanja udžbenika u Srbiji. To ne sme da se radi, ovo je skandal! - zgranut je Albijanić.
Naš sagovornik napominje da ugovor koji su autori sklopili sa Zavodom za udžbenike podrazumeva samo objavljivanje udžbenika u tiražu od 3.000 primeraka.
Albijanić napisao 14 knjiga
Profesor Miloljub Albijanić rođen je 8. jula 1967. godine u Tometinom Polju kod Požege. Zamenik direktora Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja bio je 2004. godine, a direktor Zavoda za udžbenike bio je od 2008. do 2013. godine.
Profesor je Analize sa algebrom u Matematičkoj gimnaziji od 2007. Objavio je 14 knjiga, samostalno ili kao koautor. Objavljuje naučne i stručne radove iz matematike, oblasti obrazovanja i intelektualnog kapitala.
- Oni nisu imali pravo da bez našeg znanja daju ovlašćenje za objavljivanje udžbenika u PDF formatu na sajtu fondacije. Šta više, PDF je format udžbenika koji se priprema za štampu, a ne udžbenik za koji smo potpisali ugovor za prodaju. Najgore od svega je što nas niko nije pozvao, niti pitao da li smo mi saglasni. Da su me pitali, možda bih i dao ovlašćenje, ali ovako sam duboko povređen i šokiran. Naša prava su prekršena, mi smo oštećeni. Pokušao sam da kontaktiram sa Zavodom i vidim o čemu je reč, ali mi se niko nije javio. Nemamo uvid u ugovor između njih i Kavčića, krije se. Zavod mora javnosti da da na uvid taj ugovor ili rukovodstvo treba smeniti odmah! Postoji sumnja da je taj ugovor štetan i po sam Zavod - napominje naš sagovornik.
Politički motivi
Profesor smatra da Aleksandar Kavčić skuplja jeftine političke poene.
- Kavčić još kaže da se nada da će moći da štampa naše udžbenike. Pitam se kako, odakle mu pravo? Najviše sam šokiran što je taj isti Kavčić u Americi dobio spor za krađu svoje intelektualne svojine i kršenje autorskih prava, a onda dođe u Srbiju i nama uradi isto to! Moje mišljenje je da iza svega ovoga stoje politički motivi i da Kavčić na ovaj način samo skuplja jeftine političke poene, a ne da zaista želi da bude darodavac. Ako zaista želite da poklonite vi možete da kupite knjige od izdavačkih kuća i da ih darujete deci - ističe Albijanić.
Šokiran
Najviše sam šokiran što je taj isti Kavčić u Americi dobio spor za krađu svoje intelektualne svojine i kršenje autorskih prava, a onda dođe u Srbiju i nama uradi isto to!
Miloljub Albijanić, profesor
Kako smo ranije pisali, Fondacija "Alek Kavčić" promoviše "besplatne udžbenike", za koje se na kraju ispostavilo da uopšte nisu besplatni. Fondacija i Zavod za udžbenike potpisali su ugovor po kome je fondaciji dozvoljeno da pojedine udžbenike u PDF formatu objavi na sajtu "Besplatnabiblioteka.com", odakle ih roditelji i đaci mogu preuzeti. Problem je nastao kada se saznalo da autore udžbenika niko nije pitao za dozvolu. Među naslovima našao se i Albijanićev udžbenik "Matematika" sa zbirkom zadataka. Naime, on je u PDF formatu objavljen na sajtu, odakle svako može da ga "skine" i odštampa što je zakonom zabranjeno.
PDF format nije dobar za učenje
Nastavnik razredne nastave u OŠ "Duško Radović" Novi Beograd Marina Injac kaže da svakome ko ima iole znanja i iskustva u radu sa decom nije potrebno objašnjavati da PDF format teksta nije udžbenik i zašto ne može zameniti udžbenik u razrednoj nastavi.
- Pri izradi štampanih udžbenika i elektronskih izdanja udžbenika, izdavači, autori kao i nastavnici koji vrše izbor udžbenika rukovode se Opštim standardima kvaliteta udžbenika, a PDF ne zadovoljava neophodne standarde. PDF format teksta ne doprinosi, već može naneti štetu u procesu usvajanja tehnike čitanja i pisanja, ključnih veština za dalje učenje. Puko čitanje teksta sa ekrana ne doprinosi učenju sa razumevanjem - napominje ona.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°171
Nije stvar u formatu pdf vec o objavljivanju mimo autora. Imaju pravo da tuze
- Korisnik
- Post n°172
poserem se ja na pravo intelektualne svojine
- Post n°173
Sve je to rešeno ugovorima. Verujem da je Kavčić materijalnu odgovornost prebacio na Zavod za udžbenike.
A i da je nešto drugo, nego matematika. Dovoljno je uzeti neki udžbenik čiji je autor umro pre 1950, ilustrovati ga preko upworka i lupiti public domain na njega.
A i da je nešto drugo, nego matematika. Dovoljno je uzeti neki udžbenik čiji je autor umro pre 1950, ilustrovati ga preko upworka i lupiti public domain na njega.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°174
osim ako si ti uložio svoje vrijeme u to?!ontheotherhand wrote:poserem se ja na pravo intelektualne svojine