Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Serije kao takve

boomer crook

Serije kao takve - Page 33 Empty Re: Serije kao takve

Post by boomer crook Sat Jul 30, 2022 1:23 pm

mene bb nikada nije dojmio kao serija koja se desava igde specificno a da nije "granica ka meksiku". mozda je to i njena najveca mana.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    паће

Post by паће Sat Jul 30, 2022 1:29 pm

Лајковац Албукерки ми је остао у успомени по једној феноменалној слици. Тамо смо само преседали, фирма је била у Таосу, и наместило се да у повратку ноћимо у Албукеркију, авиони за источну обалу, секретарица набавља карте, трт мрт. Е сад Албукерки је у поширокој долини, практично равници, између два ланца брда, нешто као да си у плеку. И стижемо у хотел где ћемо да преспавамо, а он на једном од тих ланаца, а изнад наспрамног ланца Месец. Незаборавно.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Filipenko

Post by Filipenko Sat Jul 30, 2022 1:31 pm

Dakle, ti si bukvalno 1 osoba koju mozemo upitati:

Jesi li skrenuo levo kod Albukerkija?

Serije kao takve - Page 33 Bugs-bunny-albuquerque
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Jul 30, 2022 1:40 pm

Nisam siguran da uopšte poseduje tu manu- kada gledaš BB i BCS "leđa uz leđa", pomoli ti se veoma zanimljiva slika Novog Meksika i Albukerkija kroz obilje sitnih detalja - tradicionalne kuće od ćerpiča, velika urbana razuđenost, veoma karakteristično prirodno okruženje sa ogromnim, praznim prostranstvima...Čitao sam komentare baš u vezi sa tim "duhom mesta" i Novomeksikanci se, koliko sam video, uglavnom slažu u oceni da te serije dobro dočaravaju pre svega Albukerki a potom i prirodu Novog Meksika.

Ako poželim da pomoću Google Maps istražujem neku lokaciju iz filma ili serije, to je signal da su uradili dobar posao u uspostavljanju prostornih ili kulturnih koordinata. E sad, obe serije jesu pune "promaje" u kadru - retko nagomilavaju glumce, retko se išta dešava u drugom i trećem planu, i puno se koriste širokougaoni objektivi - i to zaista izaziva utisak pustoši i beživotnosti. Da li je to mana, ne znam. BB za mene ima druge mane - pre svega, ponekad opresivnu, repetitivnu i u osnovi dosadnu dinamiku između sveta zakona i sveta kriminala. BCS je u svim aspektima bolja serija, življa, u većoj meri je quirky, sa emocijama koje su u većoj meri autentične i "relatable".
    паће

Post by паће Sat Jul 30, 2022 1:53 pm

Па, не, десно... Таос је северно а ја слетео са истока...

Зато сам у повратку скренуо лево ка Санта Феу и срећом некако на време укапирао да ово око мене има нешто много излаза и путоказа, и вратио се на друм и чак сустигао колегу који је возио фирмин ауто, требало је да се отера на сервис. Јер у Таосу нико није радио бенџе.

_____
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Jul 30, 2022 2:26 pm

Cousin Billy wrote:Nisam siguran da uopšte poseduje tu manu- kada gledaš BB i BCS "leđa uz leđa", pomoli ti se veoma zanimljiva slika Novog Meksika i Albukerkija kroz obilje sitnih detalja - tradicionalne kuće od ćerpiča, velika urbana razuđenost, veoma karakteristično prirodno okruženje sa ogromnim, praznim prostranstvima...Čitao sam komentare baš u vezi sa tim "duhom mesta" i Novomeksikanci se, koliko sam video, uglavnom slažu u oceni da te serije dobro dočaravaju pre svega Albukerki a potom i prirodu Novog Meksika.

Ako poželim da pomoću Google Maps istražujem neku lokaciju iz filma ili serije, to je signal da su uradili dobar posao u uspostavljanju prostornih ili kulturnih koordinata. E sad, obe serije jesu pune "promaje" u kadru - retko nagomilavaju glumce, retko se išta dešava u drugom i trećem planu, i puno se koriste širokougaoni objektivi - i to zaista izaziva utisak pustoši i beživotnosti. Da li je to mana, ne znam. BB za mene ima druge mane - pre svega, ponekad opresivnu, repetitivnu i u osnovi dosadnu dinamiku između sveta zakona i sveta kriminala. BCS je u svim aspektima bolja serija, življa, u većoj meri je quirky, sa emocijama koje su u većoj meri autentične i "relatable".

Cale mog prijatelja je iz Albukerkija i pojavljuje se u BCSkao statista Serije kao takve - Page 33 1143415371

Ja nisam gledao nijednu od tih serija, iako mi obe stalno preporucuju. BB sam krenuo da gledam pa me smorila nakon par epizoda.

Last edited by Erős Pista on Sat Jul 30, 2022 2:59 pm; edited 1 time in total

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Sat Jul 30, 2022 2:57 pm

Isto. Probao, nije mi leglo.

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Sat Jul 30, 2022 3:09 pm

Vilmos Tehenészfiú wrote:Isto. Probao, nije mi leglo.

Kod mene je došlo do infekcije nakon pet-šest odgledanih epizoda i izgurao sam kompletnu.Silne preporuke i komplimenti na koje sam nailazio prije gledanja su ispali ispala. Dopala mi se kičma serije, a ono što mi se ne sviđa do sabaha mogu da nabrajam.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    boomer crook

Post by boomer crook Sat Jul 30, 2022 3:22 pm

bb je jednostavno konfekcijski rezirana serija gotovo pa pavicevske dramaturgije, vertigo serijal o betmenovom negativcu pretocen u vise-sezonsku televiziju. da bi se duh mesta osetio nekada u seriji nesto mora i da se ne desava, da imamo neki "ma" trenutak kako to zove miyazaki. nesto promice u drugom i trecem  planu, dozvoli se nekoj lokalnosti da preuzme dramu, neka lincovska jelenska glava se otkaci i ostane da lezi bez nekog razloga. to BB jednostavno nema.

ja nisam gledao BCS i vrlo je moguce da je to jednostavno bolja serija. BB sam pogledao dve sezone i kada je dosao trenutak da nastavim nisam se ni setio.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Notxor

Post by Notxor Sat Jul 30, 2022 5:46 pm

BB gledao prvu sezonu, BCS nisam ni počinjao. Nije mi se išlo dalje.

_____
      Sweet and Tender Hooligan  

Post by beatakeshi Sat Jul 30, 2022 6:04 pm

Cccc... osope, saberite se.
    zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot Sun Jul 31, 2022 11:01 pm

mi smo poceli da bindzujemo bcs proslog vikenda. zavrsili 3. sezonu. mojoj devojci zabavno, a ona je batalila bb svojevremeno nakon 1. sezone. meni dosadnjikavo i praznjikavo. bb je bio rudimentarna, sto ne reci primitivna serija u eri prestiz tivija ali je vozio. ovo je artsy slikano ali nije nista sofisticiranije, naprotiv. i mene ne vozi.

a nemam problem s reprezentacijom albukerkija u seriji, nisam ni razmisljao o tome, iskreno.
    boomer crook

Post by boomer crook Sun Jul 31, 2022 11:19 pm

zvezda je zivot wrote:mi smo poceli da bindzujemo bcs proslog vikenda. zavrsili 3. sezonu. mojoj devojci zabavno, a ona je batalila bb svojevremeno nakon 1. sezone. meni dosadnjikavo i praznjikavo. bb je bio rudimentarna, sto ne reci primitivna serija u eri prestiz tivija ali je vozio. ovo je artsy slikano ali nije nista sofisticiranije, naprotiv. i mene ne vozi.

a nemam problem s reprezentacijom albukerkija u seriji, nisam ni razmisljao o tome, iskreno.

pa meni je bilo zanimljivo da mislim o tome a sada se potrefilo sa ovim kipovima ko za ostapa u odesi.

_____
    zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot Tue Aug 02, 2022 6:54 pm

ovo mi danas izaslo, desetogodisnjica tvita:

btw, el repriziro neko twin peaks: the return? zanima me da li je i dalje dobar ili nas je pogodio trenutak. misim i ako je samo period piece, to je okej i ima svoju vrednost koju ne treba potcenjivati. samo primecujem da ljudi imaju neku precutnu nelagodu da ga repriziraju. kao da se plase. znam da je grant morrison rivocovo x puta ali neposredno nakon originalnog prikazivanja, bez potrebne distance. u svakom slucaju misim da cu da se odvazim da je repriziram do kraja godine.

_____
    ova zemlja to je to
    паће

Post by паће Tue Aug 02, 2022 7:09 pm

Ја сам, пролетос, и океј је, има и штимунг и све што је било први пут, и као што сам и очекивао, сад сам видео више тога, јер више нисам морао да пазим шта је тачно ко рекао, ко коме шта дође. Оно, знао сам распоред намештаја и нисам морао толико да пазим, него сам га посматрао.

И шгјз, Линч јесте мајстор да направи атмосферу, да води глумце (тако што им не каже скоро ништа), да убаци фору, све све али... такође та фора са радњом која се развлачи у недоглед и ништа се не објашњава, све остаје недоречено, да значи само оно што се теби тог тренутка чини да значи... да кажем да почиње да нервира. Страчински исто не каже глумцима много, али не зато да би добио зачудан ефекат него да не глуме као да знају куд то иде, него само са оним што њихови ликови тог тренутка знају. Али Страчински зато не оставља скоро ништа неразрешено, макар се решило три сезоне касније.

_____
    boomer crook

Post by boomer crook Tue Aug 02, 2022 7:36 pm

ja gledam jednom godisnje. probam nesto novo pa se smorim pa gledam twin peaks.

_____
    zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot Tue Aug 02, 2022 7:40 pm

treba to imati. ja nemam to za serije i filmove jer ih i gledam s namerom da se smorim, al imam za citanje. cim zaredjam 3-4 mid knjige, sto se stalno desava, moram da uzmem prusta ili ne znam the wings of the dove da si vratim veru u covecanstvo i lepotu.
    zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot Tue Aug 02, 2022 8:15 pm

паће wrote:И шгјз, Линч јесте мајстор да направи атмосферу, да води глумце (тако што им не каже скоро ништа), да убаци фору, све све али... такође та фора са радњом која се развлачи у недоглед и ништа се не објашњава, све остаје недоречено, да значи само оно што се теби тог тренутка чини да значи... да кажем да почиње да нервира. Страчински исто не каже глумцима много, али не зато да би добио зачудан ефекат него да не глуме као да знају куд то иде, него само са оним што њихови ликови тог тренутка знају. Али Страчински зато не оставља скоро ништа неразрешено, макар се решило три сезоне касније.

jeste nedorecen. i ima viskova. glup covek. ali nazalost ne glup na divan nacin na koji su redom glupi veliki umetnici 20. veka nego glup kao sto je obican glup covek glup. zato ga deca i vole.
    i sto je mozda i najvaznije, brend dejvid linc je posto nepodnosljiv. novi hercog.
    паће

Post by паће Tue Aug 02, 2022 9:04 pm

У истом пакету сам погледао и Малхоланд. Иста прича, с тим што у плановима за замак сад већ имам посебну мучионицу за писце који напишу рекурзивну петљу без почетка.

_____
    zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot Tue Aug 02, 2022 9:10 pm

najprecenjeniji film u 21. veku. mozda ulazi u konkurenciju (u ostru konkurenciju s par kjubrika) za najprecenjeniji film u istoriji americkog filma.
    kapetanm

Post by kapetanm Tue Aug 02, 2022 9:35 pm

Kad procitam vasu skracenicu BB, uvek pomislim na nocenje i dorucak, ne mogu odmah da se setim sta je
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Aug 02, 2022 9:43 pm

ja pomislim na BB jednu i jedinu.
    mstislaw

Post by mstislaw Tue Aug 02, 2022 9:56 pm

Deci koja su devedesetih nedeljom od 2 imala uključen televizor koji su više slušali nego što su u njega gledali dok su ručali, prva asocijacija može biti samo jedna:

Serije kao takve - Page 33 BB-Show-ekipa
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Aug 02, 2022 10:00 pm

Serije kao takve - Page 33 3579118792 Serije kao takve - Page 33 3579118792 Serije kao takve - Page 33 3579118792

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot Tue Aug 02, 2022 10:03 pm

tako je. ima i dzingl u bb sou gde se bave time na sta te asocira bb, da li brizit bardo ili bajina basta... ne secam se tacno

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Sat Nov 09, 2024 2:20 am