Netflix's #TheSandman does the impossible, in faithfully adapting the first two arcs of Neil Gaiman's allegedly unadaptable fantasy/horror comic. But in the process, it suggests that some stories may not be built for faithful adaptation. My review: https://t.co/WQEIlwMO92 pic.twitter.com/K6CC6J0Tg2
— Alan Sepinwall (@sepinwall) August 5, 2022
Serije kao takve
- Post n°826
Re: Serije kao takve
_____
ova zemlja to je to
- Post n°827
Slow Horses
Serija bi bila odlična čak i bez Garyja Oldmana. Makar, sad kad sam je odgledao teško mogu zamisliti bilo koga drugog u njegovoj ulozi. Le Carre je toliko očit uzor da su se u zadnjoj epizodi odlučili malo zajebavati pa spominju i Georgea Smileyja.
Čini se da su u komadu snimili tri sezone jer je na kraju zadnje epizode najava za iduću sezonu u kojoj Rade Šerbedžija, iznenađenje, glumi nekakvog ruskog špijuna.
Jedan od izvršnih producenata je Graham Yost u čijem su CV-u Amerikanci i Justified. Bacio sam pogled na njegov IMDB profil i imam dobru vijest za ljubitelje Raylana Givensa. Maršal se vraća!
Još jedna serija na kojoj Yost radi je Wool, prema SF serijalu Hugha Howeyja. Čitao sam par romana u hrvatskom prijevodu, dalo bi se od toga napraviti dobru televiziju.
Serija bi bila odlična čak i bez Garyja Oldmana. Makar, sad kad sam je odgledao teško mogu zamisliti bilo koga drugog u njegovoj ulozi. Le Carre je toliko očit uzor da su se u zadnjoj epizodi odlučili malo zajebavati pa spominju i Georgea Smileyja.
Čini se da su u komadu snimili tri sezone jer je na kraju zadnje epizode najava za iduću sezonu u kojoj Rade Šerbedžija, iznenađenje, glumi nekakvog ruskog špijuna.
Jedan od izvršnih producenata je Graham Yost u čijem su CV-u Amerikanci i Justified. Bacio sam pogled na njegov IMDB profil i imam dobru vijest za ljubitelje Raylana Givensa. Maršal se vraća!
Još jedna serija na kojoj Yost radi je Wool, prema SF serijalu Hugha Howeyja. Čitao sam par romana u hrvatskom prijevodu, dalo bi se od toga napraviti dobru televiziju.
- Post n°828
You had me at Justified. S tim da je meni ipak Boyd najlik..."I've been accused of being a lot of things. 'Inarticulate' ain't one of them."
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°829
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°830
Bleeding Blitva wrote:You had me at Justified. S tim da je meni ipak Boyd najlik..."I've been accused of being a lot of things. 'Inarticulate' ain't one of them."
Pretpostavljam da znaš da je Boyd trebao biti jednokratni zlikovac, ali su autori skužili da im se posrećilo s Gogginsom. A i nama gledateljima.
- Post n°831
Nisam znala
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°832
Walton Goggins zasluzuje svaku paru kojom ga placaju. Kolika je nepravda u ovom svetu pokazuje sto su holivudski degenerici megapopularni, a ne on.
- Post n°833
p.s.
Fallout TV Series Casts Walton Goggins In Lead Role
Fallout TV Series Casts Walton Goggins In Lead Role
- Post n°834
Filipenko wrote:Walton Goggins zasluzuje svaku paru kojom ga placaju. Kolika je nepravda u ovom svetu pokazuje sto su holivudski degenerici megapopularni, a ne on.
Jebiga, kad nije materijal za postere. Istini za volju, ja bih tu sliku, da sam četrdesetak godina mlađi, objesio u sobi, ako ni zbog čega drugog, a onda da bih živcirao roditelje i zbunjivao prijatelje.
Ali, na stranu zajebancija, to što nije megapopularan njemu kao glumcu nimalo ne škodi. Dapače, tokom godina je stvorio impresivnu galeriju likova. Popularnost u Hollywoodu nosi i neka ograničenja, a jedno od njih je i raspon uloga koje ti se nude. Kad te jednom svrstaju u neku kategoriju, kao ozbiljan glumac si manje-više gotov, osuđen si na repriziranje iste uloge u različitim filmovima. Rijetki tome izmaknu, čak i oni koji su zapravo dobri glumci.
- Post n°835
Ko je ova gospođa sa tužnim pogledom i velikim grudima?
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°836
Ta gospođa sa tužnim pogledom i velikim grudima (i sacmarom u ruci koju si, kao i svi drugi, ispustio da uocis jer buljis u njegovo bujno poprsje) je Walton Goggins, jedan od najboljih glumaca danasnjice.
- Post n°837
E do kurca…
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°838
Odličan glumac, ali te navlake... kao da gledam karikaturu.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°839
usli u 5. sezonu bcs. ja zaspim na pola epizode pa mi devojka sutradan pre sledece isprica sta se desilo sinoc i ja opet zaspim na pola. misim da poslednjih 5-6 nisam odgledo do kraja.
_____
ova zemlja to je to
- Post n°840
Тако су моји оно као гледали Љовисну, некад давно, а моја машина била 3м та тране, могао сам да видим кад сам хтео, ал' нисам могао да не чујем. Шпански једва да натуцам, по аналогији са осталим романским језицима које исто натуцам... и кад сам чуо да иде последња, 250. епизода, реко ајд да почнем да гледам, само замолим децу да ми препричају шта се досад десило. Каже средња, ај ти прво испричај шта знаш, па да ти допунимо. Испричам ја у три реченице и она каже „то је то, ниси ништа пропустио“.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°841
Jesi bio kod lekara?zvezda je zivot wrote:usli u 5. sezonu bcs. ja zaspim na pola epizode pa mi devojka sutradan pre sledece isprica sta se desilo sinoc i ja opet zaspim na pola. misim da poslednjih 5-6 nisam odgledo do kraja.
- Post n°842
beatakeshi wrote:Jesi bio kod lekara?zvezda je zivot wrote:usli u 5. sezonu bcs. ja zaspim na pola epizode pa mi devojka sutradan pre sledece isprica sta se desilo sinoc i ja opet zaspim na pola. misim da poslednjih 5-6 nisam odgledo do kraja.
_____
ova zemlja to je to
- Post n°843
Zašto o zašto gledam Westworld kad na kraju svake sezone obećam samom sebi “nikad više”?
_____
- Post n°844
Vilmos Tehenészfiú wrote:Zašto o zašto gledam Westworld kad na kraju svake sezone obećam samom sebi “nikad više”?
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°845
Anarhisti, doku serija HBO.
Zapravo kriptoanarhisti, anarhokapitalisti. Ne znam da li ih više prezirem ili sažaljevam. Mada, loš sam čovek, tako da...
Zapravo kriptoanarhisti, anarhokapitalisti. Ne znam da li ih više prezirem ili sažaljevam. Mada, loš sam čovek, tako da...
- Post n°846
bila je neka minikontroverza oko te serije, kao lazno bredniranje i lazni anarhisti
_____
ova zemlja to je to
- Post n°847
malo sam gledao u prolazu… deluje mi da je dokumentarac o problemima WASPovaca srednje klase poreklom iz crvenih država. Grešim?
_____
- Post n°848
"Bolesno društvo" ne bi bio loš naslov. Mnijem da bi se Disiju dopala serija.
- Post n°849
Било би занимљиво упоредити приче из самишке на Ибарској и са бензинске на рути 66.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°850
na tim pumpama rade belci samo u filmovima o zivotu sredinom XX veka.
_____