Serije kao takve
- Post n°351
Re: Serije kao takve
dokle si stigao?
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°353
Erős Pista wrote:Zbog nekoliko bas jakih preporuka, iz izvora kojima verujem, poceo sam da gledam Leftovers. Znam da kao od druge sezone navodno postaje mnogo bolja, ali ova prva je tacno ono kako mi je serija izgledala kad se pojavila i zasto me nije privukla - dosadno, self-important, pateticno smaranje bez ikakvog smisla. Guram do druge sezone, ali ovo je jedva izdrzivo.
Ja sam je bio skinuo čim sam pročitao premisu. Međutim, što kaže Kadija, džaba mošnice ko lubenice, ako nema duhovne dimenzije kortikalnih centara jednog Bergmana.
A vala nema ni mošnica. Dosta metiljava, dosadna serija.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°354
Meni je SV u početku bio ok, ali sam pri kraju izgubio interesovanje.
Halt and Catch Fire mi je zato bio odličan, samo što nije komedija kao SV.
Halt and Catch Fire mi je zato bio odličan, samo što nije komedija kao SV.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°355
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°356
Jel gleda netko The Nevers?
Divotica od steampunka s vješticama koje su prijetnja ustaljenom britiš poretku. Jako su svi brbljavi a imena su im preslatka tipa Penance Adair
A smućkao je sve Joss Whedon. I onda se naljutio i napustio ih
Divotica od steampunka s vješticama koje su prijetnja ustaljenom britiš poretku. Jako su svi brbljavi a imena su im preslatka tipa Penance Adair
A smućkao je sve Joss Whedon. I onda se naljutio i napustio ih
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°357
Sa solidnim zakašnjenjem sam odgledao treću sezonu Fargo-a, koju sam već jednom počinjao, pa mi nije išlo.
Remek-delo, bez preterivanja. Prva sezona je bila dobra, druga je bila bolja, čak odlična, ali ova je ubedljivo najbolja.
It's all rise, baby!
Remek-delo, bez preterivanja. Prva sezona je bila dobra, druga je bila bolja, čak odlična, ali ova je ubedljivo najbolja.
It's all rise, baby!
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°358
https://www.theguardian.com/tv-and-radio/2021/may/14/the-underground-railroad-review-barry-jenkins
- Post n°359
Gledajte City on a Hill. Sve je bolja i bolja. Nije baš na nivou Wire, ali je sve bliže.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°361
On je najbolji!
_____
- Post n°362
Ja gledam to povremeno i gledo bi češće da su glumci bolji, naročito Kevin Bacon i onaj tužilac crnac. Za Kevina mi deluje da je u frci da što brže kaže šta mu je scenarista napisao pa da ide kući da sadi paradajz ili šta već voli da radi. Crnac prosto ne zna da glumi.Erős Pista wrote:Gledajte City on a Hill. Sve je bolja i bolja. Nije baš na nivou Wire, ali je sve bliže.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°363
Everyone's a critic
Evo u cemu je fora, ali to se vidi tek u drugoj sezoni. Serija zapravo, poput Kertisovog CGYOMH prica pricu o tome kako smo dosli ovde gde smo. Druga sezona je skoro doslovno o Tupaku i njegovoj kevi.
Kao i u Wire-u, prva sezona izgleda kao solidna policijska serija. Tek od druge shvatas o cemu je zapravo.
Evo u cemu je fora, ali to se vidi tek u drugoj sezoni. Serija zapravo, poput Kertisovog CGYOMH prica pricu o tome kako smo dosli ovde gde smo. Druga sezona je skoro doslovno o Tupaku i njegovoj kevi.
Kao i u Wire-u, prva sezona izgleda kao solidna policijska serija. Tek od druge shvatas o cemu je zapravo.
_____
- Post n°364
Gledat će se City sigurno.
Sad gledam kanadski reality. Zvuči ko oksimoron ali stvarno postoji i o puhanju stakla je. Njih 10 se natječe za novac i pripravništvo u nekom superkul institutu, jako su pristojni, Kanađani brate, i bome napeto je. Dobiju temu, moraju nešto smisliti, ispuhati i ispeć to staklo, a najgore mi je kad im padne taj stakleni predmet i razbije se a ostalo malo vremena do kraja zadatka
Dosta briju na svoj creative self naspram funkcionalnosti a to se najbolje vidjelo kad su za zadatak dobili da naprave dekanter i čašu za vino
Blown away se zove.
Sad gledam kanadski reality. Zvuči ko oksimoron ali stvarno postoji i o puhanju stakla je. Njih 10 se natječe za novac i pripravništvo u nekom superkul institutu, jako su pristojni, Kanađani brate, i bome napeto je. Dobiju temu, moraju nešto smisliti, ispuhati i ispeć to staklo, a najgore mi je kad im padne taj stakleni predmet i razbije se a ostalo malo vremena do kraja zadatka
Dosta briju na svoj creative self naspram funkcionalnosti a to se najbolje vidjelo kad su za zadatak dobili da naprave dekanter i čašu za vino
Blown away se zove.
_____
- Post n°365
Ma ja sam još u prvoj provalio šta oni u stvari rade, ali ako ćemo već da pravimo paralele sa the Wire, onda i da kažemo da je the Wire uspevala da zamaskira mane glumaca (mada je i tu bilo dobrih recimo Idris Elba), dok City on the Hill mane glumaca pojačava. Recimo ja ženi Kevina Bacona ništa ne verujem.Erős Pista wrote:Everyone's a critic
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°366
Saad vidim da ima 4ta sezona In Treatment, nova, samo bez Paula Weston. Javicu kakvo je.
Gabriel Byrne, ne znam kako bih reko, ja bih presao na drugu stranu zbog njega.
_____
????
- Guest
- Post n°367
Janko Suvar wrote:
+1
- Post n°368
Pilotirala sam i dobro skroz!Erős Pista wrote:Gledajte City on a Hill. Sve je bolja i bolja. Nije baš na nivou Wire, ali je sve bliže.
@Vilmos, ne valja ti Anna Kendrick, ne valja ti Kevin Bacon
A dobar je Kevin, na momente izgleda ko da preglumljava, ali zapravo dobro tumači lika koji je navikao na having his way.
_____
- Post n°369
Ma on prebrzo prica. Uvek. On je u takvoj poziciji da mora da se nadmudruje sa svima: sa kriminalcima, sa sudijama, sa tuziocima, sa FBI, sa zenom, sa ljubavnicom. E ako je u poslu nadmudrivanja sa ljudima tu mora da ih hvata na brzinu pa mora da prica brzo, ali i oni njemu odgovaraju brzo i to sve deluje veoma nerealno: svi koji sa njim pricaju deluju kao da su smrknuli kokain sa obe nozdrve pre 5 minuta.
Evo primera, doduse nije iz te serije i glumci su mnogo losiji, ali o ovome pricam, ovo mi mnogo smeta kada gledam seriju/film:
Evo primera, doduse nije iz te serije i glumci su mnogo losiji, ali o ovome pricam, ovo mi mnogo smeta kada gledam seriju/film:
_____
- Post n°370
Tagline za svaki Sorkinov film ili seriju To je banter, i ako je dobro napisan - divotica. Međutim u Cityju nije banter, nije playful, iako jeste u pitanju nekakav tip humora. A ovo iz Rooma što si stavio me podsjetilo na awkward exchange koji je Kevin imao sa ženom, ali to je samo loše napisano, nisu krivi njih dvojeVilmos Tehenészfiú wrote:Ma on prebrzo prica. Uvek. On je u takvoj poziciji da mora da se nadmudruje sa svima: sa kriminalcima, sa sudijama, sa tuziocima, sa FBI, sa zenom, sa ljubavnicom. E ako je u poslu nadmudrivanja sa ljudima tu mora da ih hvata na brzinu pa mora da prica brzo, ali i oni njemu odgovaraju brzo i to sve deluje veoma nerealno: svi koji sa njim pricaju deluju kao da su smrknuli kokain sa obe nozdrve pre 5 minuta.
_____
- Post n°371
Mare of Easttown.. gospode kakav mrak
_____
- Post n°373
Ma de jedva čekam, da sam znala da je ovako mračno ne bih ni puštala
_____
- Post n°374
ćaća wrote:Gledam i ja to. I jedini mi je utisak da je bolje da se rodiš u koloniji gubavaca u 14. veku nego u nekoj takvoj američkoj pripizdini danas.
- Post n°375
to je to
_____