Demonstranti koji od juče protestuju na Cetinju zbog ustoličenja mitropolita Jaonikija u Cetinjskom manastiru napali su ekipu N1 televizije koja je izveštavala s ulica.
Reporterka N1 Aleksandra Tolj Ružić radila je uživo uključenje kako bi prikazala haotično stanje na ulicama Cetinja. Policija neprestano baca suzavce kako bi rasterala demonstrante. Grupice građana su se razišle po ulicama, a potom su napali našu ekipu zbog snimanja i pogodili kamenjem.
Crna Gora
- Post n°801
Re: Crna Gora
- Post n°802
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°803
I demand that you @NATO react and correct the mistakes in Montenegro! There has been an abuse of your stuff!
— Jelena Savojska FCJK (@jelenasavojska) September 5, 2021
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°804
Erős Pista wrote:boomer crook wrote:mislim da je ovde najveci gubitnik DF. zdravko pokazao jednu snagu, milo radikalizuje svoje i mozda mu jos veci karambol sada ne bi odgovarao a DF koji zivi na preuvelicavanju pretnje po srbe od komita i neodlucnosti krivog ispusio.
indikativno je da su vecernje prve pocele sa pricom o puskaranju po cetinju. sta je baba vuceli milo...
+1
Gosti na Hepijilu (Bokan, onaj ludi teolog i Mirolhub Petrovic) takodje vidno snuzdeni sto nije "pala krv" i sto se sve zavrsilo kako valja. Bokan prica u pola glasa, bez ideje, tacno se vidi da je spremio drugi telst koji sad ne moze da izgovori.
Možda iz perspektive AV. Na terenu, DF je dobio šta je hteo (ustoličenje), uz bonuse hapšenja Veljovića (tj dalje derogiranje DPS) pa i implicitnu podršku američke ambasade.
- Post n°805
DPS se de facto sjebao, em je otvorio karte do kraja, em je jasno da vise ne uziva medjunarodnu podrsku.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°806
edit: Krivi je taktička meta za DF (i za AV), nije vrhunska stvar da se svađaju s Krivim nego da ga drže na istim frekvencijama (koje iz ugla DFa zadaje, je li, DF).
Last edited by Del Cap on Sun Sep 05, 2021 10:29 am; edited 1 time in total
- Post n°807
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°808
Najviše je stradao ponos Cetinjana i DPS-ovaca, ali nije ih niko bio po ušima da se kurče.
A sad, svi na svoje radne zadatke, popovi u crkve, jednom godišnje litija i to je to.
_____
- Post n°809
Del Cap wrote:Hoću da kažem, ovde je glavna nagrada demonstracija političke moći da sprovedeš ono što hoćeš (npr ustoličenje kakvo je zamišljeno da bude) a ne neko igranje na podelu i sukob zarad sebe samih (to je taktika kad zatreba a ne cilj sam po sebi).
ne ako to neko drugi za tebe uradi. ovo jeste pobeda njihove deklarativne politike ali ne i njihovog vodjstva. do juce su pravili meme sa krivokapicem kao ustasom
- Post n°810
- Post n°811
Poraz Mila Đukanovića - možda čak i ozbiljniji nego onaj 30. 8. 2020. Izgubio međunarodnu podršku, uhapšen mu savjetnik za bezbjednost, nije uspio što je naumio i najavio. Gotov li je?
— Dejan Jovic (@DejanFpzg) September 5, 2021
- Post n°812
Da odgovorim gospodinu Đukanoviću: Ni ti, ni bilo ko drugi nećete uspeti da pokorite Srbiju. Vladali ste ovom zemljom na sve moguće načine, preko kriminala, političkih i policijskih funkcionera. Mi smo te ljude koji su radili protiv Srbije u najvećeš delu počistili i nastavićemo to čišćenje.
I uvek su iz Crne Gore dolazili napadi na Srbiju i oni su navikli da upravljaju Srbijom, ne samo tržištem narkotika i ubijanjem po Beogradu... Mi hoćemo bratske i prijateljske odnose, ali vam garantujem, dok sam živ, neću vam dati da pokorite Srbiju kao što ste pokoravali 30 godina.
Dosta je bilo guranja droge u Beograd, pošto je Beograd tri puta veći od Crne Gore.
Suština je u tome da su oni hteli da mitropoliju crnogorsko-primorsku odvoje od majke srpske pravoslavne crkve, da je proglase prvo pravoslavnom crkvom u Crnoj Gori, i da se time vremenom Srbi asimiluju i nestanu. A, onda sam im kriv i ja i kriva Srbija, jer smo mi prepoznali njihovu ideju i plan, pa smo tražili da ljudi imaju pravo da se zovu vernicima srpske pravoslavne crkve.
_____
- Post n°813
_____
- Post n°814
Notxor wrote:Vladali ste ovom zemljom na sve moguće načine, preko kriminala, političkih i policijskih funkcionera.
Fakat
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°815
_____
- Post n°816
Vučić: Zasluge za ustoličenje Joanikija pripadaju Vladi Crne Gore https://t.co/SIAfbkKOKt pic.twitter.com/axFnxRiqTb
— Al Jazeera Balkans (@AJBalkans) September 5, 2021
- Post n°817
Del Cap wrote:Iz njihove perspektive Krivi je slab i kolebljiv, i ako je ispao čvrst da drži komandu nad policijom da ne popušta komitama, to će videti kao potvrdu svog pristupa da prema Krivom treba igrati oštro (ali bratski*).
to samo pod uslovom da ga ne zovu ustasom i da se okrenu od beograda. sto se nece desiti.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°818
Danas smo na Cetinju svjedočili velikoj sramoti SPC i Vlade Crne Gore, sramoti nezapamćenoj u dugoj istoriji crnogorske države, i jednako tako u istoriji ukupnog pravoslavlja
— radiotitograd (@radiotitograd) September 5, 2021
https://t.co/F9Wv6TD7Vi
Last edited by rumbeando on Sun Sep 05, 2021 11:50 am; edited 2 times in total
- Post n°819
Notxor wrote:Psiho na Prvoj.
Da odgovorim gospodinu Đukanoviću: Ni ti, ni bilo ko drugi nećete uspeti da pokorite Srbiju. Vladali ste ovom zemljom na sve moguće načine, preko kriminala, političkih i policijskih funkcionera. Mi smo te ljude koji su radili protiv Srbije u najvećeš delu počistili i nastavićemo to čišćenje.
I uvek su iz Crne Gore dolazili napadi na Srbiju i oni su navikli da upravljaju Srbijom, ne samo tržištem narkotika i ubijanjem po Beogradu... Mi hoćemo bratske i prijateljske odnose, ali vam garantujem, dok sam živ, neću vam dati da pokorite Srbiju kao što ste pokoravali 30 godina.
Dosta je bilo guranja droge u Beograd, pošto je Beograd tri puta veći od Crne Gore.
Suština je u tome da su oni hteli da mitropoliju crnogorsko-primorsku odvoje od majke srpske pravoslavne crkve, da je proglase prvo pravoslavnom crkvom u Crnoj Gori, i da se time vremenom Srbi asimiluju i nestanu. A, onda sam im kriv i ja i kriva Srbija, jer smo mi prepoznali njihovu ideju i plan, pa smo tražili da ljudi imaju pravo da se zovu vernicima srpske pravoslavne crkve.
doslovce psihopata.
_____
- Post n°820
rumbeando wrote:Danas smo na Cetinju svjedočili velikoj sramoti SPC i Vlade Crne Gore, sramoti nezapamćenoj u dugoj istoriji crnogorske države, i jednako tako u istoriji ukupnog pravoslavlja
— radiotitograd (@radiotitograd) September 5, 2021
https://t.co/F9Wv6TD7Vi
doslovce dripac
_____
- Post n°821
- Post n°822
boomer crook wrote:doslovce dripac
“Danas smo na Cetinju svjedočili velikoj sramoti SPC i Vlade Crne Gore, sramoti nezapamćenoj u dugoj istoriji crnogorske države, i jednako tako u istoriji ukupnog pravoslavlja. Brutalnom zloupotrebom državnih resursa, prije svega vojske i policije, i potpuno neprimjerenom upotrebom sile protiv mirno okupljenih građana u crnogorskoj Prijestonici, Vlada Crne Gore je obezbijedila nasilnu intronizaciju mitropolita Joanikija, protivno volji ogromne većine građana Cetinja i značajnog broja građana Crne Gore”, rekao je Đukanović.
Samo čovjek bez dostojanstva bi, kaže šef države, sebi dozvolio da na takav način “helikopterskim desantom na crnogorsku prijestonicu i pod zaštitom pancirskih ćebadi bude uveden u Cetinjski manastir, i da na taj način osramoti tron Sv. Petra Cetinjskog”.
“Cetinje je još jednom bilo na visini zadatka, kao i mnogo puta u istoriji Crne Gore. Mirno okupljeni građani Cetinja su na odlučan i odgovoran način štitili čast i dostojanstvo svog grada i svoje države. O tome najbolje svjedoči da bez obzira na značajne provokacije koje su trpjeli, okupljeni građani sebi nijesu dozvolili ni jednog trenutka da ugroze mir i stabilnost Prijestonice i Crne Gore, i da ugroze život i zdravlje bilo kog od okupljenih građana uključujući i pripadnike organa bezbjednosti Crne Gore. Pirova je ovo pobjeda Vlade koja i dalje besprizorno služi velikodržavnim interesima i SPC kao udarnoj pesnici velikosrpskog nacionalizma protiv Crne Gore. Prije bi se moglo kazati da je ovo kraj poštovanja kojeg je SPC do sada uživala i u crnogorskoj Prijestonici i u našoj državi. Tako su i zvona koja su se mogla čuti nakon intronizacije i koja su trebala biti zvona u čast novog mitropolita SPC na Cetinju, zapravo prije bila zvona upokojenja misiji SPC i cetinjske mitropolije u crnogorskom prijestonom gradu”, rekao je Đukanović.
- Post n°823
Nikad ne bih dozvolila da budem ‘ustoličena’ na način na koji danas SPC postavlja Joanikija. Uz gradjane sam koji su iskreno i bez interesa na Cetinju da pokažu svoje nezadovoljstvo. O DPS-u i načinu na koji manipuliše gradjanima i skida odgovornost sa sebe sam odavno sve rekla.
— Jovana Marovic (@JoMarovic) September 5, 2021
- Post n°824
- Post n°825
boomer crook wrote:Del Cap wrote:Iz njihove perspektive Krivi je slab i kolebljiv, i ako je ispao čvrst da drži komandu nad policijom da ne popušta komitama, to će videti kao potvrdu svog pristupa da prema Krivom treba igrati oštro (ali bratski*).
to samo pod uslovom da ga ne zovu ustasom i da se okrenu od beograda. sto se nece desiti.
Ma taj odnos je složeniji od etiketiranja i od beogradskog uticaja. Noćas su zajednički sedničili a AV izjavama reaguje na situaciju na terenu. Već sutra Krivi može ponovo biti ustaša*, ko zna.