Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Crna Gora

Notxor

Crna Gora - Page 36 Empty Re: Crna Gora

Post by Notxor Mon Sep 06, 2021 7:31 pm

Jako!
    Krivokapić u nedelju u pola 5 ujutru ucenio policiju svojim odlaskom na Cetinje zajedno sa Porfirijem i Joanikijem. Kaže da je tek tada je policija prepuštena profesionalcima koji su obezbedili odlazak Porfirija i Joanikija. Ovo govori o ozbiljnim frikcijama u vlasti.
    Priča o zaustavljanju Srba da odu na Cetinje i u "prijateljskom razgovoru" sa Cetinjanima obezbede Joanikija i Porfirija.
    Inače, Porfirije je rekao da će peške na Cetinje, ako ne može drugačije.
    Hit! Danas je Joanikije otišao na Cetinje bez ikakve pratnje.
    Ponavlja priču o softveru za prisluškivanje.

U drugoj vesti - pustilo Veljovića da se brani sa slobode.

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    kapetanm

Post by kapetanm Mon Sep 06, 2021 7:57 pm

Bura u casi vode. Nit je bilo toliko "gnevnog naroda" niti je nesto na kraju bilo. Priča koju su odavde Alekovi mediji pumpali i tamo Milo gurao. Ali ovo mu je slom izgleda, preigrao se, a Porfi odigrao poziciono sa ustoličenjem u 4 zida. Kao da je javnosti žao što nije bilo sranja
    rumbeando

Post by rumbeando Mon Sep 06, 2021 8:00 pm

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić najavio je pokretanje procedure smjene ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina, saznaju "Vijesti" iz više izvora iz diplomatskih krugova i iz Vlade.

Više diplomatskih izvora je kazalo "Vijestima" da iz više ambasada razgovaraju sa Krivokapićem kako bi ga ubijedili da od toga odustane.

Postoje i spekulacije da će URA otkazati povjerenje Vladi ako bude tražio smjenu Brđanina i Sekulovića.
    https://www.vijesti.me/vijesti/politika/565267/krivokapic-bi-da-smijeni-sekulovica-i-brdjanina
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Mon Sep 06, 2021 8:12 pm

Вељовић је зликовац али тренутно је оптужен за неко смешно дело, ремећење јавног реда и мира.
    За то дело може се бранити са слободе.

Само нека га сустигне макар нека правда.

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    rumbeando

Post by rumbeando Mon Sep 06, 2021 8:26 pm

Na pitanje ko je komandovao dešavanjima na Cetinju on ili direktor Uprave policije Zoran Brđanin, Krivokapić je odgovorio:
    "Prelomni trenutak se desio u 4.30 sati ujutro kada sam rekao idem, ne interesuje me ko će da me štiti. Moj život ne vrijedi ni pare ako Crna Gora bude uvedena u građanski rat. Rekao sam ja idem u helikopter, idem na Cetinje i biću sa patrijarhom i mitropolitom. Tek tada je dio Uprave policije ili pošteno rečeno jedinstveno se pokazalo djelovanje komandnog sistema, krenuo komandni proces kojio je trajao negdje do 11 časova ujutro. Tada je komandi sistem prepušten profesionalcima. Ko treba da bude komandant onaj ko je profesionalac. Do tada nije postojao nijedan scenario koji je obećavao bilo kakvu nadu da se može nešto promijeniti. Da li je bilo ideja, bilo je ideja, ali mi živimo u periodu kada treba da pokažemo da nasilje ne treba da dominira nad mudrošću. Svi su željenli da vide silu i da se na sliu odgovori adekvatno. To se nije desilo i propali su planovi onih stratega koji su Crnu Goru 30 godina doveli u ovakvo stanje", rekao je Krivokapić.
    Dodao je da su "ti stratezi imali informacije o tome što se sprema na Cetinju od strane Uprave policije".
    "Sumnjam da je postojao, ne jedan, nego dva sistema koji ima samo sektor bezbjednosti. To znam od oktobra 2020. godine i tragam gdjee se to nalazi. Niko to nije još otkrio jer nemamo tehnologiju koja to može da uradi" rekao je Krivokapić.
    Na pitanje da li se njegov poziv na odgovornost odnosi i na opoziciju, kazao je "da je nedopustivo da su i bivši i sadašnji predsjednik bili na Cetinju".
    "Oni su se dokazali gdje su, ko su i šta žele. Ovo je bitka za očuvanje interesa, stečenih pozicija i možda najvažnije nekih navika, dogovorenih i uskraćenih poslova. Zašto je danas mitropolit pošao na Cetinje bez ikakve pratnje. Petog ne može, a šestog može. Time što uskraćujemo vjersku slobodu, ali smo uskratili iako smo mogli slobodu okupljanja koja nije bila najavljena", kazao je Krivokapić.
    Poručio je i da "malo po malo, pravda će zakucati na svačija vrata".
    On je naveo i da je Crna Gora nezavisna "i da je ne može ugorziti ni Srbija niti bilo koja država".
    "Ovdje žive ljudi koji nemaju alternativnu državu. Može neko da pokušava, ali nikakvog uticaja nije bilo sa strane. Ovo je projekat koji su radile isključivo osobe iz Crne Gore i mi koji smo sačuvali mir. Ovo je sve iznešeno kao novi metod koji će se izučavati u udžbenicima bezbjednosti", kazao je Krivokapić.
    Na pitanje da li su se razlikovale procjene Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) i Uprave policije (UP), rekao je da su procjene govorile da je riječ o visokorizičnom događaju sa moguće nesagledivim posljedicama.
    "Kad je patrijarh rekao da ide u 6.30 na Cetinje i da ga niko neće spriječiti, ni to nije bilo dovoljno da se razradi bilo kakav scenario. Scenario policije bio je da dođu do prepreke u Donjoj Gorici i da moraju da se vrate ili idu pješke do Cetinja na šta je patrijarh Porfirije bio spreman. Neki nisu uzeli u obzir ozbiljnost te poruke".
    Na pitanje ko su ti pojedici, Krivokapić je ponovio da će to biti utvrđeno najkasnije u narednih sedam dana.
    "Ne želimo da donsimo odluke preko koljena već da na osnovu činjenica kažemo što se desilo i da shodno tome svako snosi odgovornost"..
    Poručio je i da ga "ne interesuje" da li će sjutra biti premijer.
    "Bitno je da Crna Gora bude preobražena i da u ekonomskom smislu doživi taj razvoj. To će se desiti, 2022. je godina izuzetnih investicija koja će pokazati da može mnogo da se uradi" rekao je Krivokapić.
    https://www.vijesti.me/vijesti/politika/565250/krivokapic-jedinstvo-komande-u-policiji-tek-kada-sam-rekao-idem-na-cetinje-ne-interesuje-me-ko-ce-da-me-stiti
    bradilko

Post by bradilko Mon Sep 06, 2021 9:15 pm

Јанош Винету wrote:Вељовић је зликовац али тренутно је оптужен за неко смешно дело, ремећење јавног реда и мира.
    За то дело може се бранити са слободе.

Само нека га сустигне макар нека правда.
    tesko dok se neka sablja ne dogodi u crnoj gori. ovo je bila prilika
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Mon Sep 06, 2021 10:18 pm

rumbeando wrote:
    Na pitanje ko je komandovao dešavanjima na Cetinju on ili direktor Uprave policije Zoran Brđanin, Krivokapić je odgovorio:
    "Prelomni trenutak se desio u 4.30 sati ujutro kada sam rekao idem, ne interesuje me ko će da me štiti. Moj život ne vrijedi ni pare ako Crna Gora bude uvedena u građanski rat. Rekao sam ja idem u helikopter, idem na Cetinje i biću sa patrijarhom i mitropolitom. Tek tada je dio Uprave policije ili pošteno rečeno jedinstveno se pokazalo djelovanje komandnog sistema, krenuo komandni proces kojio je trajao negdje do 11 časova ujutro. Tada je komandi sistem prepušten profesionalcima. Ko treba da bude komandant onaj ko je profesionalac. Do tada nije postojao nijedan scenario koji je obećavao bilo kakvu nadu da se može nešto promijeniti. Da li je bilo ideja, bilo je ideja, ali mi živimo u periodu kada treba da pokažemo da nasilje ne treba da dominira nad mudrošću. Svi su željenli da vide silu i da se na sliu odgovori adekvatno. To se nije desilo i propali su planovi onih stratega koji su Crnu Goru 30 godina doveli u ovakvo stanje", rekao je Krivokapić.
    Dodao je da su "ti stratezi imali informacije o tome što se sprema na Cetinju od strane Uprave policije".
    "Sumnjam da je postojao, ne jedan, nego dva sistema koji ima samo sektor bezbjednosti. To znam od oktobra 2020. godine i tragam gdjee se to nalazi. Niko to nije još otkrio jer nemamo tehnologiju koja to može da uradi" rekao je Krivokapić.
    Na pitanje da li se njegov poziv na odgovornost odnosi i na opoziciju, kazao je "da je nedopustivo da su i bivši i sadašnji predsjednik bili na Cetinju".
    "Oni su se dokazali gdje su, ko su i šta žele. Ovo je bitka za očuvanje interesa, stečenih pozicija i možda najvažnije nekih navika, dogovorenih i uskraćenih poslova. Zašto je danas mitropolit pošao na Cetinje bez ikakve pratnje. Petog ne može, a šestog može. Time što uskraćujemo vjersku slobodu, ali smo uskratili iako smo mogli slobodu okupljanja koja nije bila najavljena", kazao je Krivokapić.
    Poručio je i da "malo po malo, pravda će zakucati na svačija vrata".
    On je naveo i da je Crna Gora nezavisna "i da je ne može ugorziti ni Srbija niti bilo koja država".
    "Ovdje žive ljudi koji nemaju alternativnu državu. Može neko da pokušava, ali nikakvog uticaja nije bilo sa strane. Ovo je projekat koji su radile isključivo osobe iz Crne Gore i mi koji smo sačuvali mir. Ovo je sve iznešeno kao novi metod koji će se izučavati u udžbenicima bezbjednosti", kazao je Krivokapić.
    Na pitanje da li su se razlikovale procjene Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) i Uprave policije (UP), rekao je da su procjene govorile da je riječ o visokorizičnom događaju sa moguće nesagledivim posljedicama.
    "Kad je patrijarh rekao da ide u 6.30 na Cetinje i da ga niko neće spriječiti, ni to nije bilo dovoljno da se razradi bilo kakav scenario. Scenario policije bio je da dođu do prepreke u Donjoj Gorici i da moraju da se vrate ili idu pješke do Cetinja na šta je patrijarh Porfirije bio spreman. Neki nisu uzeli u obzir ozbiljnost te poruke".
    Na pitanje ko su ti pojedici, Krivokapić je ponovio da će to biti utvrđeno najkasnije u narednih sedam dana.
    "Ne želimo da donsimo odluke preko koljena već da na osnovu činjenica kažemo što se desilo i da shodno tome svako snosi odgovornost"..
    Poručio je i da ga "ne interesuje" da li će sjutra biti premijer.
    "Bitno je da Crna Gora bude preobražena i da u ekonomskom smislu doživi taj razvoj. To će se desiti, 2022. je godina izuzetnih investicija koja će pokazati da može mnogo da se uradi" rekao je Krivokapić.
    https://www.vijesti.me/vijesti/politika/565250/krivokapic-jedinstvo-komande-u-policiji-tek-kada-sam-rekao-idem-na-cetinje-ne-interesuje-me-ko-ce-da-me-stiti
    Ово ми се чини реално.
    Било је густо а Криви је задобио велику победу не урадивши ништа, показао је велику самоконтролу.
    И чојство и јунаштво.

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    Del Cap

Post by Del Cap Mon Sep 06, 2021 10:21 pm

Pojavio se snimak: Zabilježen momenat bacanja Molotovljevog koktela na policiju

Iz kabineta predsjednika Vlade je u nedjelju ujutru "Vijestima" saopšteno da je na policiju bačen Molotovljev koktel. To su demantovali iz DPS, Prijestonice Cetinje, a Digitalni forenzički centar je članak "Vijesti" proglasio lažnom viješću

https://www.vijesti.me/amp/565274/pojavio-se-snimak-zabiljezen-momenat-bacanja-molotovljevog-koktela-na-policiju?__twitter_impression=true
    ćaća

Post by ćaća Mon Sep 06, 2021 10:24 pm

Meni je možda i najjači utisak potpuni meltdown i skičanje poznavaoca regiona i liberalnih NATO intelektualaca.
    ćaća

Post by ćaća Mon Sep 06, 2021 10:27 pm

Razmena Suljagić vs. Bieber već po neprijatnosti poprima razmere slučaja Hoare vs. svi ostali (osim Reufa).
    plachkica

Post by plachkica Mon Sep 06, 2021 10:29 pm

suljagić vs. antonijević je intenzivnija
    ćaća

Post by ćaća Mon Sep 06, 2021 10:38 pm

Dobro, to nije zanimljivo, Antonijević je sada već stari četnik. Takoreći 1 senator Republike Srpske.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Sep 06, 2021 10:42 pm

ćaća wrote:Razmena Suljagić vs. Bieber već po neprijatnosti poprima razmere slučaja Hoare vs. svi ostali (osim Reufa).

Hoare odbija da bude sidelined...

Crna Gora - Page 36 Profilepic1_bigger

Marko Attila Hoare

@markoah

The Greater Serbia crowd is lining up to endorse Florian Bieber's attack on Emir Suljagic, the director of the
    @SrebrenicaMC
    . They know who is fighting their corner.
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Mon Sep 06, 2021 10:58 pm

ćaća wrote:Meni je možda i najjači utisak potpuni meltdown i skičanje poznavaoca regiona i liberalnih NATO intelektualaca.
    nije od tih na koje si mislio, znam al ipak, lepo je 

_____
    ????
    ćaća

Post by ćaća Tue Sep 07, 2021 12:08 am

Del Cap wrote:Pojavio se snimak: Zabilježen momenat bacanja Molotovljevog koktela na policiju

Iz kabineta predsjednika Vlade je u nedjelju ujutru "Vijestima" saopšteno da je na policiju bačen Molotovljev koktel. To su demantovali iz DPS, Prijestonice Cetinje, a Digitalni forenzički centar je članak "Vijesti" proglasio lažnom viješću

https://www.vijesti.me/amp/565274/pojavio-se-snimak-zabiljezen-momenat-bacanja-molotovljevog-koktela-na-policiju?__twitter_impression=true

Ne sećam se, jesu li litijaši bacili neki molotovljev koktel na policiju?
    Del Cap

Post by Del Cap Tue Sep 07, 2021 12:37 am

Ne, koliko se sećam, možda grešim.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Sep 07, 2021 12:41 am

hahaha kojekorektnijipremapolicijimetrija
    Del Cap

Post by Del Cap Tue Sep 07, 2021 12:48 am

Filološko bogatstvo Crna Gora - Page 36 1861198401

Del Cap

Post by Del Cap Tue Sep 07, 2021 1:08 am

Epska proza

https://www.aktuelno.me/kolumne/krvavi-pir-pijanih-izdajnika-i-zlocinci-u-crnim-mantijama/

Krvavi pir pijanih izdajnika i zločinci u crnim mantijama

Balša Knežević

Izdajnička klika u podrumu restorana Šipčanik, opijena vinom koje je napravljeno za njihovog policijsko-paravojnog popa bestidnika, slavila je dok su Crnogoci na Cetinju poniženi izdajom, ugušeni suzavcem, krvavi i u modricama, u nevjerici očajavali nakon desanta koji ne pamte još od 1918. godine. Na ovakvoj zločinačkoj bahatosti upriličenoj u vinskom podrumu kompanije Plantaže 13. jul, pozavidjeli bi im i rimski carevi Neron i Kaligula u danima najveće slave njihovog demonskog sadizma.

...
    Pitanje je da li je ovom velikosrpskom izmećaru koji službuje u genocidno-okupatorskoj pseudocrkvi, imalo neprijatno što je sa sve policijskom i vojnom pratnjom, uz logistiku kriminalaca koji su ih čekali u manastiru, uzurpirao tron crnogorskog sveca?
    ...

Šok bombe su bacane iz zabave, a psihopata izobličen od mrženje, koji obavlja funkicju potpredsjenika Vlade Dritan Abazović je halucinirao o molotovljevim koktelima bačenim na policiju, koje su vidjeli samo on i njemu serviline paramedijske ispostave za specijalni rat protiv Crnogoraca. Mali Duče sa viškom kompleksa i nedostatkom pameti nakon što je pravdao svoje batinaše za čin silovanja Cetinja i pišanja po crngorskim svetinjama po nalogu Beograda, sa ponosom je izjavio da je ”bio za ustoličenje Joanikija”.
    ...

Krivokapić i svi funkcioneri velikosrpske vlasti u Crnoj Gori koji su juče uživali u orgiji beščaća u restoranu Šipčanik moraće kad tad da odgovore na pitanje – da li ste dok ste pili vino napravljeno za nečastivog Jovana osjetili makar tračak ukusa krvi Crnogorskih patriota, za čije ste prolivanje isključivo vi odgovorni!?
    Da li ste kad ste se u neronovskom bijesu opijali Jovanovim vinom beščašća, makar u dubini bića osjetili stid i strah zbog okupatorskog orgijanja koje ste po nalogu strane države sproveli na Cetinju?
    ćaća

Post by ćaća Tue Sep 07, 2021 1:18 am

https://www.facebook.com/266185843588702/posts/1788338848040053/
    Notxor

Post by Notxor Tue Sep 07, 2021 8:54 am

Predlažem pobednika:

Crna Gora - Page 36 QxBK5U5

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    Ferenc Puskás

Post by Ferenc Puskás Tue Sep 07, 2021 10:43 am

ćaća wrote:https://www.facebook.com/266185843588702/posts/1788338848040053/
    Imam ćerke što mee žaale
    puuusti meeneeee

_____
    Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Sep 07, 2021 11:40 am

Zanimljiv Samardžićev uvid u događaje u CG (delove o "produhovljenoj narodnoj energiji ignorisati). Ne štedi komplimente za Krivog i Dritana.

Операција хеликоптер јесте последњи чин у акцијама представника Владе Црне Горе које су се добро завршиле. Не рачунајући слабо управљање полицијом више дана пре недељних догађаја, премијер и подпредседник Владе донели су неколико важних рационалних одлука. Позив верницима да одустану од одласка на Цетиње било је мудро упозорење Ђукановићу да и он то учини. Одлука у суботу навече да се устоличење не одлаже била је у складу на најбољим начелом о политичкој доследности. Најзад, опредељење да се и поред ванредно тешких околности оде на Цетиње може се мерити са херојским чином.
    Те одлуке нису биле само акционо храбре, већ су и значајно смањиле маневарски простор Ђукановићу. Његова стратегија свела се само на један императив – свим силама онемогућити чин устоличења. За неуспех не би имао изговора. Недолазак православних верника и позваних високих гостију оставио га је на ветрини одговорности, коју не би могао да припише другоме. Са друге стране, неуспех у спречавању устоличења раван је поразу, утолико тежем што то није само једнократни неуспех већ пораз са изгледно већим политичким консеквенцама. На крају је испао двоструки губитник и није му остало ништа друго него да се злонамерно наруга победнику. Показало се да је Ђукановић био велики играч (у смислу београдског сленга „мангуп“, значи „Macher“, “smart player”) само под западним патронатом. Када је престала њихова заштита видело се да је локални кабадахија који шири опасност само утолико што за собом води приличан број дужника којима је омогућио лак живот заснован на клептократком монополу.
    http://www.nspm.rs/srbija-i-crna-gora/sve-je-dobro-kad-se-dobro-svrsi-ili-kako-je-crna-gora-ponovo-nasla-sebe.html

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    rumbeando

Post by rumbeando Tue Sep 07, 2021 11:51 am

Đenero na katarskoj trovačnici:

Kad se državna vlast na ovakav način stavi u službu (para)crkvene organizacije, onda je riječ o klerikalizmu, ali kad to čini u interesu druge države onda je riječ o kvislinškom djelovanju.
    https://balkans.aljazeera.net/opinions/2021/9/5/klerikalni-desant-na-cetinje
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Sep 07, 2021 12:08 pm

Tokom manevra, što ga je Srbija izvela s ustoličenjem Jovana Mićovića (Joakinija) kao Radovićeva nasljednika, Krivokapić i njegova družina postali su efikasniji. Osim što se bori za imovinu, koja je uvijek silno važna za neku organizaciju, Srpska pravoslavna crkva bori se i za kontinuitet. Naime, unatoč tome što je načelno jasno da ono što “se grbo rodi, vrijeme ne ispravi”, kako je govorio veliki hrvatski pravnik i tvorac crnogorskog Općeg građanskog zakonika Baltazar Bogišić, SPC smatra da njoj pripada kontinuitet Cetinjske mitropolije, pa je zato bio silno važno da svog ovlaštenika i poslovnog predstavnika u Crnoj Gori, gospodina Mićovića, upravo patrijarh Prvoslav Perić (Porfirije) ustoliči na Cetinju.

Crna Gora - Page 36 3579118792

Mislim, kao i sa Teslom, nije ovo baš netačno, ali u ovom kontekstu je stvarno tendenciozno.

Mislim, ceo tekst je komično pristrasan. Ovo je opis vladajuće koalicije:

Već nešto više od godine dana svakome tko razumije političke procese posve je jasno da je uspostavom minimalne političke većine, koju sačinjavaju “tri kolone”, klerikalna, velikosrpska i ona najmanja, kreirana pod utjecajem nekih od oligarha, Crna Gora ušla u fazu opasnoga raskrajanja državnoga i nacionalnog identiteta, pripadnosti te države euroatlantskom svijetu i destrukcije liderske pozicije Crne Gore u procesu pristupanja Europskoj uniji.

A pod čijim je uticajem formirana prethodna većina i kako bi se mogle opisati njene "kolone"? A da "crnogorski patrioti"...

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 5:08 am