Crna Gora
- Post n°901
Re: Crna Gora
Sto trovacnica? Najbolji nas info kanal. Oni su mi default kanal - jedino oni ne siluju sa Vucicem
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°902
I ja sam čuo da je Al Džazira generalno najbolji info kanal. Ne gledam, pa ne mogu da ocenim.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°903
Bio je i novi apel, bivši ministri iz regiona - Lagumdžija, Pusićka i Korać između ostalih. Kažu da nije u pitanju religijsko pitanje, nego - ni manje ni više - pitanje ukidanja Crne Gore.
#NATO i #EU upućen “Apel za Crnu Goru”, više :point_right:https://t.co/UW96f35s2U pic.twitter.com/STayIMKbWv
— TV N1 Sarajevo (@N1infoSA) September 6, 2021
Bivši ministri i poslanicu su poručili kako se na prvu čini da su događaji oko smjene novog poglavara Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori povezani s vjerskim pitanjem, ali da “oni zapravo nemaju nikakve veze s religijom, pa čak ni sa politikom ili ideologijom”.
“Oni su još jedna manifestacija sukoba između snaga koje smatraju da Crna Gora ne bi trebala postojati kao posebna država, i onih koji vjeruju da Crna Gora treba ostati nezavisna, sa svim atributima državnosti."
Last edited by rumbeando on Tue Sep 07, 2021 12:27 pm; edited 2 times in total
- Post n°904
ficfiric wrote:Sto trovacnica? Najbolji nas info kanal. Oni su mi default kanal - jedino oni ne siluju sa Vucicem
Vrlo huškački su izveštavali ovih dana.
Dovoljno je i sajt da otvoriš i pročitaš kakva su smatranja objavili povodom događaja u CG. I u programu su im kao komentatori gotovo isključivo zastupljeni oni koji drže Milovu stranu, osim što prenesu šta kažu zvaničnici.
Last edited by rumbeando on Tue Sep 07, 2021 12:22 pm; edited 1 time in total
- Post n°905
Erős Pista wrote:I ja sam čuo da je Al Džazira generalno najbolji info kanal. Ne gledam, pa ne mogu da ocenim.
Imaš YT strim sa vraćanjem od 12 sati, pogledaj neki dnevnik:
- Post n°906
Ne, ma verujem. Svako ima svoju slepu mrlju. Ja sam čuo da su za unutrašnju politiku najbolji, odnosno najobjektivniji (tj bolji i objektivniji od N1).
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°907
Zanimljivo. Autor je uspeo da napiše tekst, a da nigde imenom ne pomene Srbe u Crnoj Gori, ako se ne računa "velikosrbi".
Takođe je zanimljivo variranje između prideva srpski i srbijanski, npr. 1918. je početak srpske okupacije, a ne srbijanske.
Nisam čitao tekst zbog da Gjenero jede govna.
Takođe je zanimljivo variranje između prideva srpski i srbijanski, npr. 1918. je početak srpske okupacije, a ne srbijanske.
Nisam čitao tekst zbog da Gjenero jede govna.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°908
Nisam gledao tv ovih dana ali moguce je da blago drze Milovu stranu. Generalno, i kada drze neku stranu na nekoj temi, ne prelaze granicu - kamo srece da su sve televizije takve.
Bolji su od N1. Dnevnik je jugoslovenski - radi se iz nekog od tri studija i imaju isti program za sve drzave, ne prave posebne vesti za hr, sr, ba kao N1.
Bolji su od N1. Dnevnik je jugoslovenski - radi se iz nekog od tri studija i imaju isti program za sve drzave, ne prave posebne vesti za hr, sr, ba kao N1.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°909
ficfiric wrote:Nisam gledao tv ovih dana ali moguce je da blago drze Milovu stranu.
I u TV programu je bilo otprilike "blago" kao ovde gde su objavili Đenera koji kaže da je Krivokapić kvisling.
- Post n°910
Aj bacicu pogled na emisiju o desavanjima u cg
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°911
https://rs.n1info.com/region/viola-fon-kramon-djukanovic-i-vucic-pokusavaju-da-destabilizuju-crnu-goru/
_____
- Post n°912
Viola je skapirala situaciju, još samo da prestane da im daje podršku.
- Post n°913
Hej, nema te
Svu noć plakala
Tebe čekala sam
Srce je moje Violina
Što je diraš kad ne znaš da sviraš
Nemoj da kvariš najlepše zvuke
Mesto pesme začućeš jauke
Svu noć plakala
Tebe čekala sam
Srce je moje Violina
Što je diraš kad ne znaš da sviraš
Nemoj da kvariš najlepše zvuke
Mesto pesme začućeš jauke
_____
- Post n°915
Erős Pista wrote:https://rs.n1info.com/region/viola-fon-kramon-djukanovic-i-vucic-pokusavaju-da-destabilizuju-crnu-goru/
Ubi Mila
- Post n°916
Na mestu.
_____
- Post n°917
Mislili ste da je na Cetinju sad sve ok? Hehe...
Sjednica Skupštine Prijestonice Cetinje biće održana u utorak, 14. septembra, a na dnevnom redu će se naći i građanska inicijativa za vraćanje Cetinjskog manastira Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi.
Sjednica Skupštine Prijestonice Cetinje biće održana u utorak, 14. septembra, a na dnevnom redu će se naći i građanska inicijativa za vraćanje Cetinjskog manastira Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi.
_____
- Post n°918
https://www.danas.rs/drustvo/inicijativa-gradjana-za-vracanje-cetinjskog-manastira-crnogorskoj-pravoslavnoj-crkvi/
- Post n°920
Građanska inicijativa SO Prijepolje da se teritorija Crne Gore vrati dinastiji Karađorđevića.
- Post n°921
https://www.danas.rs/drustvo/poslanica-dps-a-tvrdi-da-je-privedena-na-granici-sa-srbijom-zbog-bromazepama/Poslanica DPS-a tvrdi da je privedena na granici sa Srbijom zbog bromazepama
Poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Dragica Sekulic izjavila je da je privedena sinoć na graničnom prelazu Špiljani i protiv nje je podneta krivična prijava jer je srpska policija u njenom prtljagu pronašla šest tableta bromazepama.
U izjavi za portal Pobjeda, Sekulić je rekla da je u pitanju nastavak progona od strane srpskih organa i da već drugi put doživljava neprijatnost pri prelasku granice sa Srbijom.
“Krenula sam za Knjaževac zbog smrtnog slučaja u porodici. Preminula mi je baba i, pošto sam nedavno prelazila srpsku granicu i bila predmet pretresa i zadržavanja, očekivala sam isti tretman i ovoga puta, ali mi je bio važniji razlog zbog kojeg idem u Srbiju od toga da li će me neko pretresati ili ne. Prilikom ciljanog pretresa u neseseru, u kojem mi inače stoje tablete sa kojim sam celi svet obišla i nisam imala problema, pronašli su mi šest tableta bromazepama od tri miligrama. Tu mi je bila i pumpica za astmu i svi ostali lekovi koje neko koristi u redovnom životu. I zbog toga su me priveli“, rekla je Sekulić.
Na granici je zadržana dva sata, u policiji je provela tri, a nakon toga je podneta krivična prijava protiv nje zbog posedovanja ili prenos psihoaktivnih supstanci. Iz istog razloga, krivična prijava je podneta i protiv njenog supruga.
Kako je rekla Sekulić, nije sigurna ni kako su kvalifikovali krivično delo koje je navodno počinila jer joj nisu dali nikakav papir, sem potvrdu o oduzetim lekovima.
“Nisam ni znala da li imam te lekove u neseseru ili ne. Pravo da kažem, da su me pitali da li ih imam ne bih bila sigurna šta da odgovorim. Informisala sam se na sajtu Uprave carina Srbije i videla da je dozvoljeno unijeti do 30 tableta čak bez izveštaja ljekara, a veću količinu sa izvještajem. Ovo je zona sumraka! Moj suprug je u neseseru takođe imao tablete i protiv njega je podneta krivična prijava. Ponudila sam im da pozovu mog pulmologa i pokazala im njihov zakon, ali sve je bilo uzalud“ dodala je Sekulić.
Ona je kontaktirala advokata i, po povratku u Crnu Goru, baviće se ovim slučajem.
„Sutra se vraćam u Crnu Goru i očekujem sličan tretman u povratku. Poslužiću kao dobar primer svim Crnogorcima koji putuju u Srbiju da vode računa što imaju u neseseru i možda da vode izabranog lekara sa sobom da potvrdi da su im ti lekovi potrebni“ zaključila je Sekulić.
- Post n°922
Mislim da gospođa laže jer je 30 tableta dozvoljeno za obične lekove, a ne za kontrolisane lekove.
Dakle, žena je bez recepta sa kutijom benzosa ušla u Srbiju sa namerom da tu ostane par dana. Hit.
Inače, u CG je nemoguće bez recepta kupiti lekove, za npr. pritisak u tzv. državnoj apoteci.
I u privatnoj traže zdravstvenu knjižicu, ali prodaju i bez nje.
Dakle, žena je bez recepta sa kutijom benzosa ušla u Srbiju sa namerom da tu ostane par dana. Hit.
Inače, u CG je nemoguće bez recepta kupiti lekove, za npr. pritisak u tzv. državnoj apoteci.
I u privatnoj traže zdravstvenu knjižicu, ali prodaju i bez nje.
_____
- Post n°923
još jedan apel
https://www.autonomija.info/otvoreno-pismo-krivokapicu-i-abazovicu-podnesite-ostavke-zbog-zlodjela-koja-ste-pocinili.html
(malo veći broj potpisnika)
https://www.autonomija.info/otvoreno-pismo-krivokapicu-i-abazovicu-podnesite-ostavke-zbog-zlodjela-koja-ste-pocinili.html
(malo veći broj potpisnika)
- Post n°924
_____
- Post n°925
otpadnika crnogorskog Joanikija
Nacoški catch-phrase.