Virus
- Post n°651
Re: Virus
pa nije baš da ima puno putovanja u Srbiju u ovo doba godine, osim ako očekuješ navalicu za serbsku novu
- Guest
- Post n°652
MNE wrote:pa nije baš da ima puno putovanja u Srbiju u ovo doba godine, osim ako očekuješ navalicu za serbsku novu
Ma neka dođe ko hoće ali da bude negativan na virus.
Nema puno putovanja ali i normalno kretanje bi svakako bilo rizično. Smanjuje se navala na bolnice, medicinarima mnogo treba mesec dana pauze da ne bi postali olupine od ljudi.
- Post n°653
puko ceda
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Guest
- Post n°654
Japan’s National Institute of Infectious Diseases said authorities have found a new strain of the coronavirus in four passengers arriving from Brazil.
The new variant has similarities to strains found in the U.K. and South Africa, the NIID said in a statement on Sunday. The information about the new variant is limited to its genetic make-up, and it’s difficult to immediately determine how infectious the strain is or the effectiveness of current vaccines against it, the institute said.
In a separate statement, Japan’s Ministry of Health said the four passengers who arrived at Japan’s Haneda airport from Brazil on Jan. 2 were later diagnosed with a variant of the virus. One male in his 40s, who was asymptomatic upon arrival, was hospitalized as his respiratory system worsened.
The NIID has informed the World Health Organization of the new strain, the Yomiuri Shimbun newspaper reported, adding the institute is investigating if the variant causes more severe cases.
...
https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-01-10/japan-says-it-found-new-coronavirus-variant?sref=RRhHog0n
- Post n°655
utvrđeno je već da kod nekih antitijela djeluju čak i od onog prvog SARSa, vjerujem da će vakcina raditi i kod ovih jer ako ne bude radila a krenu da mutiraju ovako onda piši propalo
- Guest
- Post n°658
Ne, B117 je prvi put uhvaćen u VB.MNE wrote:zar nije to taj što je stigao iz Afrike?
Ovaj novi japanobrazilac mi se uopšte ne dopada.
- Post n°659
Kirko Skaddeng wrote:Hvalim te Bože nisu ublažili nijednu meru. Najviše sam se plašio da će otvoriti granice, zajebi to sada, nema nikakvog razloga da se izlažemo novom soju.
Ponovo rade skole
- Post n°663
[size=34]Crnogorska ministarka zdravlja izjavila je da je dozvoljen ulazak u Crnu Goru bez obaveznog testiranja na koronavirus.[/size]
- Post n°664
nije im dosta što su im brojke skoro pa najgore u evropi?
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°665
pa bas zato
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°667
jesmo li turistička zemlja ili nismo, inače broj aktivnih slučajeva se smanjuje zadnjih mjesec dana i kusur i smanjivaće se sve brže jer je sve više preležalih
što se nas tiče pustili su međugradski saobraćaj konačno, da mogu ljudi za vikend nešto da završe i van posla
što se nas tiče pustili su međugradski saobraćaj konačno, da mogu ljudi za vikend nešto da završe i van posla
- Post n°668
Са публиком на Милан
http://zurnal.rs/fudbal/super-liga/107339/sa-publikom-na-milan
Изразио је Звездан Терзић наду да ће се утакмица са Миланом играти пред публиком
- Милан у последњих 15 година није имао моћнији и јачи тим, али верујем да ћемо имати око 15.000 навијача. Пандемија јењава - каже Звездан Терзић.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°669
Sto samo 15k, rasprodajte stadion pa nek ide zivot (i smrt)
- Post n°670
jedan moj bivsi (glavni bivsi s velikim b) je u dovoljnom otporu prema autoritetu da se svrstao na 'to je malo jaci grip' stranu sto mene vec mesecima dovodi do toga da se preispitujem po raznim pitanjima. e nakon zemljotresa u petrinji se vozio okolo i raznosio pomoc, pricao s ljudima, prenosio dalje kome sta treba i koja sela nisu posecena, sve bez maske i u drustvu. i sad proverim na fejsu i vidim neko mu zeli brzo ozdravljenje. pa kad svevisnji vec slusa, htela bih da zamolim, ako moze, da se bas jako razboli i uplasi za zivot, ali onda da se ipak oporavi skroz? ne mora brzo. i da mu se niko od porodice ne razboli. hvala.
_____
Warning: may contain irony.
- Korisnik
- Post n°671
Šta bi sa onim paketom vitamina penzionerima što su najavljivali pre NG?
- Post n°672
bemty wrote:jedan moj bivsi (glavni bivsi s velikim b) je u dovoljnom otporu prema autoritetu da se svrstao na 'to je malo jaci grip' stranu sto mene vec mesecima dovodi do toga da se preispitujem po raznim pitanjima. e nakon zemljotresa u petrinji se vozio okolo i raznosio pomoc, pricao s ljudima, prenosio dalje kome sta treba i koja sela nisu posecena, sve bez maske i u drustvu. i sad proverim na fejsu i vidim neko mu zeli brzo ozdravljenje. pa kad svevisnji vec slusa, htela bih da zamolim, ako moze, da se bas jako razboli i uplasi za zivot, ali onda da se ipak oporavi skroz? ne mora brzo. i da mu se niko od porodice ne razboli. hvala.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°673
Један другар се оперисао, нешто црева, и док је лежао закачио вирус. У болници, на хирургији. Таман кад изађе иде у пензију.
Један други колега је баш умро од тога, ал' тај је био преко осам банке.
Један други колега је баш умро од тога, ал' тај је био преко осам банке.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°674
Srbiju proteklih nedelja potresaju gotovo svakodnevne vesti o smrti zdravstvenih radnika, trenutno ih je više od 70. U javnosti se sve češće čuju zahtevi da se te smrti ispitaju i da se utvrdi koji je uzrok - zašto gubimo toliko lekara? Član Kriznog štaba, epidemiolog Predrag Kon, kaže da je to veoma ozbiljno pitanje kojem se treba temeljno posvetiti. "Mi imamo neka saznanja, u okviru nekih klinika, da je do zaražavanja dolazilo uglavnom izvan bolnica. To bi trebalo oni koji rukovode tim kovid bolnicama da vrlo jasno kažu. Imamo i jednu uočenu situaciju, da je često dolazilo do zaražavanja na mestima gde se ispijala kafa i tih kratkih pauza", to je jedno od obrazloženja i odgovora na pitanje kako su se zaražavali lekari u Srbiji, koje smo u razgovoru za Nova.rs čuli upravo od doktora Kona.
https://nova.rs/vesti/drustvo/kon-lekari-se-zarazavali-na-puzama-za-kafu/
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°675
Nemam reči za ovakvu besramnost.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije