Virus
- Guest
- Post n°352
Re: Virus
Out today: two academic publications (not yet peer reviewed) that formally test whether the new B.1.1.7 variant is more transmissible. Both conclude yes, about 50% more. 🧵
— Jeffrey Barrett (@jcbarret) December 31, 2020
- Guest
- Post n°354
Dakle umesto četiri osobe, sada zaraženi potencijalno ugrozi šest osoba. I svaka od njih ugrozi šest umesto četiri.
Verzija 1: 4x4 daje 16 ugroženih u drugoj iteraciji
Verzija 2: 6x6 daje 36 ugroženih u drugoj iteraciji.
Ovo kucam za one koji su kao ja debili za matematiku pa im možda nije intuitivno jasno da 50% znači zatvaraj sve, sada, odmah.
Ovo kucam za one koji su kao ja debili za matematiku pa im možda nije intuitivno jasno da 50% znači zatvaraj sve, sada, odmah.
- Post n°355
buffalo bill wrote:Out today: two academic publications (not yet peer reviewed) that formally test whether the new B.1.1.7 variant is more transmissible. Both conclude yes, about 50% more. 🧵
To je čitav niz, ovo je zaključak:
When you get consistent answers from different statistical models, that's usually a good sign that the findings are robust. As B.1.1.7 is detected around the world, I hope these analyses will be useful for countries confronting this more rapidly spreading variant.
- Post n°356
Kirko Skaddeng wrote:Dakle umesto četiri osobe, sada zaraženi potencijalno ugrozi šest osoba. I svaka od njih ugrozi šest umesto četiri.
Oće boli ih, sad imaju vakcinu da spasu one koji su njima bitni, za sve ostale tu je "ekonomija"
- Post n°357
Mór Thököly wrote:Kirko Skaddeng wrote:Dakle umesto četiri osobe, sada zaraženi potencijalno ugrozi šest osoba. I svaka od njih ugrozi šest umesto četiri.
Oće boli ih, sad imaju vakcinu da spasu one koji su njima bitni, za sve ostale tu je "ekonomija"
Али, али, али... где ћеш после наћи ваљану послугу? И колико ће и то што нађеш да кошта? Ах, кад мисле само краткорочно...
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°358
Претходних десетак дана има пораст процента броја оболелих у ВБ.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/COVID-19_pandemic_in_the_United_Kingdom
Пре је дуго осциловао око 1%, а сад већ прелази 2%.
Тако да се и повећава број заражених. Дефинитивно заразнија варијанта.
Смртност се чини иста по дневним подацима.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/COVID-19_pandemic_in_the_United_Kingdom
Пре је дуго осциловао око 1%, а сад већ прелази 2%.
Тако да се и повећава број заражених. Дефинитивно заразнија варијанта.
Смртност се чини иста по дневним подацима.
- Post n°359
Да ли у тим радовима наводе, сходно повећаној заразности, колико би процената становништва требало да буде имунизирано да би се добио групни имунитет?
Пре су наводили минимум 60%, сад ће то бити можда и мин 80%.
Пре су наводили минимум 60%, сад ће то бити можда и мин 80%.
- Guest
- Post n°360
Ne vidim konkretne procente, ali pomalja se na tviteru vrlo mračna priča o davanju samo jedne doze vakcine umesto dve...taktika vrabac u ruci umesto goluba na grani, vakciniši što širi krug ljudi kako bi napravio epidemiološki bedem oko nove mutacije. Ali sa stanovišta pojedinca to je vrlo vrlo nezgodno i nepraktično, to je ruski rulet.
Hoće li se ova 2021. ikada završiti...
- Post n°361
Pa dobro, to bar nije nesto sto se može sakriti. Svako će znati da li je primio 1 ili 2
- Post n°362
Спомињу 12 недеља размака код Фајзера да је ОК, горња граница.
Ко може да вакцинише 1% одраслих дневно, неће имати никакав проблем - док заврши прву туру таман долази друга.
Ко може да вакцинише 1% одраслих дневно, неће имати никакав проблем - док заврши прву туру таман долази друга.
- Guest
- Post n°363
thokoly
Ne bre, nije ideja da se sakrije, nego da se to uradi sasvim javno, da se odloži davanje druge doze, i u Velikoj Britaniji i u SAD.
Ne bre, nije ideja da se sakrije, nego da se to uradi sasvim javno, da se odloži davanje druge doze, i u Velikoj Britaniji i u SAD.
- Guest
- Post n°364
The UK's chief medical officers have defended a decision to delay second doses of the Pfizer/BioNTech vaccine in order to prioritize first doses, saying it will protect as many vulnerable people as possible while the coronavirus is running rampant.
The new strategy, announced Wednesday by the head of the UK's medicines regulator MHRA, means that the interval between doses could be extended to up to 12 weeks, instead of the three weeks previously stipulated.
It has prompted a debate among experts, with the British Medical Association (BMA), a body representing UK doctors, criticizing the move to postpone appointments for the very vulnerable patients currently awaiting their second shots.
- Guest
- Post n°365
Sotir wrote:Спомињу 12 недеља размака код Фајзера да је ОК, горња граница.
Amerikanci su na 10% od plana, nema ko da vakciniše narod.
- Post n°366
Kirko Skaddeng wrote:
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°367
kazu da sad vec ima solidno dece u bolnicama u londonu. slusala sam neku doktorku na radiju danas.
_____
Warning: may contain irony.
- Post n°368
mi planiramo da ne saljemo dete u skolu od ponedeljka. nismo mu jos rekli jer ima sanse i da se skola predomisli pa da se ne otvori (u stvari je utorak a ne pon prvi dan), a i mi nismo kao jos 100% odlucili u smislu da nismo pljunuli na dlan pa se rukovali, ali mala je sansa da odlucimo da ga posaljemo. lokalne brojke rastu kao lude a nema vise ni studenata da mozemo njih da okrivimo.
_____
- Post n°369
in other news crko mi punjac na kompu, vidimo se iduce nedelje kad stigne novi
_____
- Post n°370
E, al kako punjači znaju kad je praznik? Aj kompjuteri, oni znaju svašta, al punjači...
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°371
Priičao sam danas sa rođacima koji su imali neki osrednji oblik korone, da kažem - upala pluća, regulisana hemomicinom, dvoje od troje bili po nedelju dana u bolnici, uključujući i dedu koji je najbolje podneo, ali sa tim ispadima koji su ličili na alchajmera. Još uvek su smlaćeni, nemaju snage (45+ godina), deda je ok, a njima još nekontrolisano ispadaju stvari iz ruku. Dali im neku alfa bla bla kiselinu koja štiti nerve.
Drugarica im u UK, lekarka, dobro prošla spolja, a iznutra joj našli (citat) ožiljke na srcu. Što i nije baš uputno pisati preko neta, ako je tako narodski opisano. Toj dr su rekli da stanje može da rezultira aritmijom u starijem dobu. Ovo sa dr uzimam sa dosta rezerve.
Naravoučenije je paziti se još nekoliko meseci do vakcine. Kakva god da je precizna dijagnoza prijateljice lekarke i sličnih sa neuobičajenim posledicama.
Drugarica im u UK, lekarka, dobro prošla spolja, a iznutra joj našli (citat) ožiljke na srcu. Što i nije baš uputno pisati preko neta, ako je tako narodski opisano. Toj dr su rekli da stanje može da rezultira aritmijom u starijem dobu. Ovo sa dr uzimam sa dosta rezerve.
Naravoučenije je paziti se još nekoliko meseci do vakcine. Kakva god da je precizna dijagnoza prijateljice lekarke i sličnih sa neuobičajenim posledicama.
- Post n°373
Erős Pista wrote:
E, al kako punjači znaju kad je praznik? Aj kompjuteri, oni znaju svašta, al punjači...
Pa druze se...
- Post n°374
ta alfa bla bla.... nešto kiselina za nerve je alfa lipoinska kiselina, zna za nju svaki dijabetičar kod koga je počela polineuropatija. i nije za nerve u smislu mentalnog zdravlja tj poluđivanja nego je kao uzasno jak antioksidans delotvorna kod raznih stvari kao što su smanjena koncentracija kiseonika u mozgu, oštećenje srčanog mišića i generalno oboljenja srca i krvnih sudova koja mogu voditi trombozi. ne znam da li su ovo uvezli od nekog kao terapiju tj preventivu ali dosta inteligentno i originalno.
naravno da je megalo sranje sada fasovati koronu a ko maler par dragih ljudi je dobilo u poslednjih par dana, i to bogme iz sve snage. ja sam taman mislio da se ovo obustavlja polako.
naravno da je megalo sranje sada fasovati koronu a ko maler par dragih ljudi je dobilo u poslednjih par dana, i to bogme iz sve snage. ja sam taman mislio da se ovo obustavlja polako.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°375
ja sam dobio baš apetit otkako sam zakačio i nagurao sam +12 kila od tad, to je štetnije za organizam od tih konsekvenci korone